wizzy Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Έχει διαβάσει κανείς το " Η Φάρμα των Ζώων " του Όργουελ ; Λίγες σελιδουλες ανάγνωσμα είναι.. Το αυτό. Πολύ καλό βιβλίο, λίγες σελίδες, πολύ νόημα και πάντα επίκαιρο. Αξίζει κάθε λεπτό που θα αφιερώσεις στην ανάγνωσή του. Χτες τελείωσα και το τελευταίο μέρος της τετραλογίας "Το Μανιτού" του Graham Masterton. Το τελευταίο βιβλίο είναι το "Αρμαγεδδών". Δεν μου άρεσε. Τα πρώτα δύο βιβλία της τετραλογίας ήταν πολύ καλά, το τρίτο ήταν ΟΚ. Στο τελευταίο μου δόθηκε η εντύπωση ότι ο συγγραφέας απλά "έβγαλε την υποχρέωση" να τελειώσει την τετραλογία. Μεγάλο μέρος του βιβλίου αναλώθηκε σε περιφερειακά γεγονότα που είχαν μεν σχέση με την ιστορία, αλλά συνδέθηκαν με πολύ αργό ρυθμό δε για να οδηγήσουν τελικά στην τελική αναμέτρηση. Ευτυχώς ήταν μικρό και δεν πρόλαβα να κουραστώ, αλλά απογοητεύτηκα. Δεν βαριέσαι, υπάρχουν και αυτά τα βιβλία...
kostas_dr Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Έχω καιρό να διαβάσω Masterton. Δεν έχω κανένα απ' τα βιβλία αυτής της τετραλογίας. Δεν με συγκίνησε η υπόθεση.
wizzy Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2012 Προσωπικά, η υπόθεση μου κέντρισε την περιέργεια, για αυτό και ξεκίνησα την τετραλογία. Όπως είπα, τα δύο πρώτα βιβλία ήταν πολύ καλά, θεωρώ ότι αξίζουν τον κόπο κάποιου. Επίσης, κάτι που ξέχασα να αναφέρω πριν, το ένα βιβλίο δεν είναι συνέχεια του άλλου - κοινώς, κάθε βιβλίο είναι αυτοτελές, δεν αφήνει "σκοτεινά" σημεία τα οποία ξεκαθαρίζονται στο επόμενο, που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να διαβάσει το πρώτο και το δεύτερο και να το αφήσει εκεί. ΟΚ, σίγουρα στο δεύτερο/τρίτο/τέταρτο βιβλίο υπάρχουν κάποιες αναφορές στο αμέσως προηγούμενο, αλλά δεν έχουν τόσο σημαντικό ρόλο - γίνονται απλά για να "συνδεθεί" κάπως η ιστορία, δεν εμποδίζουν την εξέλιξη της υπόθεσης του βιβλίου.
yannis27gr Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Πριν λίγο καιρό μίλησα αρνητικά για τον George R.R. Martin και τα βιβλία του Πάγου και της Φωτιάς (ναι, για το Game of Thrones μιλάω). Νομίζω ότι πρέπει να πάρω πίσω τα λόγια μου και να βάλω +1 στο ρητό "Μην βιάζεσαι, ρε καραγκιόζη". Η γραφή του είναι ιδιαίτερη -εξαιρετικά αντικειμενική, δεν το έχω ξανασυναντησει αλλού τόσο έντονα- και σαφώς τσιγγουνεύεται τα επίθετα και τις μακροσκελείς περιγραφές. Αλλά η ιστορία που περιγράφει είναι ενδιαφέρουσα. Είναι από τα βιβλία που άμα μπεις στην ιστορία, απλώς αδυνατείς να τα αφήσεις. Μαγεύεσαι. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ίσως στην αρχή να ξινίσει κάποιους, ειδικά αυτούς που έχουν σχετική αναγνωστική εμπειρία, αλλά αξίζει τον κόπο.
SilverCloak Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Σημασία έχει οτι βρήκες το δρόμο. Καλώς ήλθες πίσω άσωτε. Αλλά... Τι είχες τολμήσει να ξεστομήσεις βέβηλε; Θα κατακεραυνωθείς πάραυτα και αναδρομικά. 1
LongTom Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2012 Πριν λίγο καιρό μίλησα αρνητικά για τον George R.R. Martin και τα βιβλία του Πάγου και της Φωτιάς (ναι, για το Game of Thrones μιλάω). Νομίζω ότι πρέπει να πάρω πίσω τα λόγια μου και να βάλω +1 στο ρητό "Μην βιάζεσαι, ρε καραγκιόζη". Η γραφή του είναι ιδιαίτερη -εξαιρετικά αντικειμενική, δεν το έχω ξανασυναντησει αλλού τόσο έντονα- και σαφώς τσιγγουνεύεται τα επίθετα και τις μακροσκελείς περιγραφές. Αλλά η ιστορία που περιγράφει είναι ενδιαφέρουσα. Είναι από τα βιβλία που άμα μπεις στην ιστορία, απλώς αδυνατείς να τα αφήσεις. Μαγεύεσαι. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ίσως στην αρχή να ξινίσει κάποιους, ειδικά αυτούς που έχουν σχετική αναγνωστική εμπειρία, αλλά αξίζει τον κόπο. Περίμενε να διαβάσεις το 4ο και ίσως ξαναλάξεις γνώμη. 1
yannis27gr Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2012 Το διαβάζει η γυναίκα μου τώρα -είναι ένα βιβλίο μπροστά- και είναι τσατισμένη. Λες; Και τι θ' ακούσω μετά από τον ασημομανδύα...
kate23 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Παιδιά δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί ξανά, αλλά έχει παζάρι βιβλίου στη Θεσσαλονίκη. Πήγα σήμερα και έχει πολύ μεγάλη ποικιλία.
kate23 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Είναι μέχρι τις 13 Νοέμβρη και είναι στη HELEXPO (πύλη Χ.Α.Ν.Θ.)
Sellers Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Eίναι πιο φθηνά απο τις τιμές στα βιβλιοπωλεία?
SilverCloak Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Το διαβάζει η γυναίκα μου τώρα -είναι ένα βιβλίο μπροστά- και είναι τσατισμένη. Λες; Και τι θ' ακούσω μετά από τον ασημομανδύα... Μην ακούς τίποτα. Απλά να ξέρεις ότι το 4 και το 5 είναι ένα βίβλιο που το έσπασε στα 2. Το λέει στο τέλος του 4. Είναι λίγο πιο ξενερουά γιατί είναι μάπες οι χαρακτήρες στο 4. Όλοι οι καλοί είναι στο 5. Και είναι ασημόχλαινος. Ούτε Kay έχεις διαβάσει;
kate23 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Eίναι πιο φθηνά απο τις τιμές στα βιβλιοπωλεία? Ουουου ναι! Σκέψω πήρα 9 βιβλία, 30 ευρώ. 1
yannis27gr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Το παζάρι έχει μερικά καλά βιβλία, πήρα 4, αλλά έχει και μερικά που εμφανώς πήγαιναν για πολτοποίηση... Αξίζει μια βόλτα αλλά με χαμηλές προσδοκίες.
Sellers Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Ουουου ναι! Σκέψω πήρα 9 βιβλία, 30 ευρώ. Ωραία, θα περάσω αύριο αν ειναι μια βόλτα. Μήπως είδες αν πουλάν ξενόγλωσσα? (αγγλικά για την ακρίβεια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα