Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μου κέντρισε το ενδιαφέρον o Υφαντόκοσμος. Δεν εχω ξαναδιαβάσει Clive Barker, οπότε θελω να ρωτήσω αν ειναι δύσκολη η γλώσσα γιατι γενικά διαβάζω στα αγγλικά. Για σύγκριση διαβάζω με σχετική ανεση τα Sherlock Holmes και Agatha Christie πχ, αλλα δυσκολεύομαι λίγο με Lovecraft. Αλλιώς ποιά μετάφραση προτείνετε; Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Εριξα μια ματιά στην 1η σελίδα στο amazon που εχει preview και αν και δεν μου φανηκε ιδιατερα δυσκολο, λογικα κατι θα ξερεις παραπανω που το εχεις διαβάσει ολο. Ξερεις καμια καλή μετάφραση(ή βγαινει μόνο σε μια; )

Δημοσ.

Ευχαριστώ. Εριξα μια ματιά στην 1η σελίδα στο amazon που εχει preview και αν και δεν μου φανηκε ιδιατερα δυσκολο, λογικα κατι θα ξερεις παραπανω που το εχεις διαβάσει ολο. Ξερεις καμια καλή μετάφραση(ή βγαινει μόνο σε μια; )

Προσωπικά, δεν γνωρίζω άλλη μετάφραση από αυτή και είναι πολύ καλή.

Προς όλους: Από Barker, θεωρώ επίσης κορυφαίο το βιβλίο Ιμάτζικα. Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

• Like 1
Δημοσ.

Τελείωσα και το 8ο βιβλίο του DUNE.

Ειδικά: Τα δύο τελευταία βιβλία όντως είχαν διαφορετικό τρόπο γραφής από τα πρώταέξι (λογικό). Χαρακτηριστικό τους οι μικρότερες σε έκταση περιγραφές και - τρόπον τινά - τα μικρότερα σε έκταση κεφάλαια. Αυτό το τελευταίο προσωπικά δεν με ενόχλησε, παρά μόνο όταν σε κάποιες περιπτώσεις, η "ουσία" ενός κεφάλαιου έμενε "μισή" για να ολοκληρωθεί μετά από 2-3 κεφάλαια που θα επανερχόταν η αφήγηση στο ίδιο θέμα.

Συνολικά: Το DUNE δικαιολογεί τον χαρακτηρισμό "έπος" της επιστημονικής φαντασίας. Σίγουρα είναι πολλά τα 8 βιβλία, σίγουρα στα 8 βιβλία υπάρχουν κάποιες "κοιλιές", αλλά ακόμα κι έτσι, δεν αμαυρώνεται η συνολική εικόνα του έργου, το οποίο για μένα είναι εκ των ων ουκ άνευ προς ανάγνωση για όσους αρέσκονται στη λογοτεχνία του φανταστικού - και έχουν το αντίστοιχο κουράγιο και χρήματα για να τα αγοράσουν. Η μεταφράσεις ήταν καλές έως πολύ καλές, υπό την ένοια ότι δεν δημιουργούσαν κενά στην αφήγηση και στην κατανόηση των γεγονότων, αλλά δεν μπόρεσα να μην προσέξω κάποια πολύ αραιά συντακτικά και ορθογραφικά λάθη.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα, οπλιστείτε με κουράγιο και υπομονή και καλή ανάγνωση!

Δημοσ.

Παιδιά βγήκε σε ελληνική μετάφραση το Μετρο 2034

http://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-5495-9

Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα από το παιχνίδι εγώ, πήρα το 1ο βιβλίο και τώρα περίμενα πότε θα έβγαινε στα ελληνικά και το 2ο.

(Έχει και ένα -10% μάλιστα για μέλη, που μου φαίνεται αρκετά τίμια τιμή, αν και ομολογουμένως μου φαίνονται λίγες οι σελίδες)

Ελπίζω να κάνω καλή αρχή στο συγκεκριμένο τμήμα του φόρουμ :-D

Δημοσ.

Προσφατα διαβασα το ''Γλωσσα του σωματος'' του Allan Pease.

Μπορειτε να προτεινετε καποιο βιβλιο με παρομοια θεματολογια,

σχετικα με συμπεριφορα του ανθρωπου , υποσυνειδητη και μη , και βελτιωση της ''κοινωνικης'' εικονας σου?

Επισης, καποιο βιβλιο για τακτικες ποδοσφαιρου , που να αναλυει τακτικες,κινησεις,οργανωση ομαδας στο γηπεδο κτλ.

Δημοσ.

Προσφατα διαβασα το ''Γλωσσα του σωματος'' του Allan Pease.

Μπορειτε να προτεινετε καποιο βιβλιο με παρομοια θεματολογια,

σχετικα με συμπεριφορα του ανθρωπου , υποσυνειδητη και μη , και βελτιωση της ''κοινωνικης'' εικονας σου?

Επισης, καποιο βιβλιο για τακτικες ποδοσφαιρου , που να αναλυει τακτικες,κινησεις,οργανωση ομαδας στο γηπεδο κτλ.

παιζει και ενα αλλο γραμμενο απο μια γκομενα με μια ξανθια για εξωφυλλο

αλλα δεν θυμαμαι πως λεγεται

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...