freedubus Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Το πιο τρομακτικό πράγμα που 'χω διαβάσει ενήλικος είναι το Dreams in the witch-house του Lovecraft Γαμάτο. Μπράου τζένκινς χαν. 1
freedubus Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Αρκετοί το βρίσκουν γούτσου... Που να ξεραν... 1
wizzy Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Υπάρχει τελικά βιβλίο τρόμου που να σε επηρρεάζει και να μην είναι απλά creepy/dark ή μυστήριο; Εχω διαβάσει διάφορα του Lovecraft(κάποια μέτρια, κάποια ωραία) καθώς και την Λάμψη του Stephen King(αρκετά καλό) αλλα κανένα από αυτά δεν θα το έλεγα τρομαχτικό. Εκτός αν με τον όρο λογοτεχνία τρόμου εννούμε κάτι διαφορετικό. Τι προτείνετε; Ότι είπαν οι προηγούμενοι, συν: Graham Masterton: Ο Παρίας Jack Ketsum: Το κοριτσάκι της διπλανής πόρτας Edward Lee: Mr Torso (κυκλοφορεί στα ελληνικά από την Jemma Press) οχι δεν είναι το θέμα να σου διέφυγε κάτι απλά εγώ διαβάζοντας τα πρίκουελ έφαγα φρίκη με το πόσο κατώτερη είναι η γραφή τους. Και ναι καταλαβαίνω οτι θα ήταν αδύνατο να γράψουν το ίδιο καλά με το Φρανκ αλλά μιλάμε οτι απογοητεύτηκα τόσο πολύ που πραγματικά έχω τα τελευταία βιβλία στο ράφι μου χρόνια και αρνούμαι να τα διαβάσω... στεναχωριέμαι πάρα πολύ που αυτή η μεγαλειώδης σειρά θα ολοκληρωθεί έτσι.... αλλά οκ είμαι λίγο συναισθηματικά δεμένη μάλλον και δεν είμαι και τόσο αντικειμενική ίσως.... Όπα, όπα, βάστα τ' άλογα! Ο λόγος που, κατά την προσωπική μου άποψη, το 7ο και 8ο βιβλίο του DUNE είναι άξιες συνέχειες των πρώτων 6 (αν και έχω δεν έχω ξεκινήσει το 8ο ακόμα, συνειρμικά εξάγω το συμπέρασμα), είναι επειδή κατά μεγάλο μέρος βασίστηκαν σε προσχέδια του Frank Herbert - οπότε, πόσο λάθος μπορουσαν να πήγαιναν; Τα Prequels και τα Legends of Dune (όπως και ένα καινούριο που εξιστορεί τα γεγονότα των 12 ετών μεταξύ του 1ου και του 2ου βιβλίου), για μένα είναι καθαρά απόπειρες αφαίμαξης των αναγνωστών της σειράς και τίποτα άλλο, οπότε δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ μαζί τους - πεποίθηση η οποία ενισχύθηκε μετά την παράθεση της γνώμης σου για τα Prequels. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι εφόσον έχεις το 7ο και το 8ο βιβλίο, διάβασέ τα για να ολοκληρωθεί η ιστορία, είναι κρίμα να μείνεις στη μέση! 1
christiana78 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2012 μα δεν μιλάω για την ροή της ιστορίας-τα πρικουελς σαν βαση δεδομένων μάλιστα είναι πολύ πλούσια και έχει αρκετά εδιαφέροντα για τη μυθολογία γεγονότα ή λεπτομέριες και χαρακτήρες που δεν είχαν αναλυθεί.Μιλάω για τον τροπο γραφής.Του Φρανκ , ήταν απο τα καλύτερα δείγματα λογοτεχνίας και των άλλων είναι παιδικά... αυτό εννοουσα. Αλλά έχεις δίκιο, πρέπει να το πάρω απόφαση κάποια στιγμή και να τα διαβασω και τα υπόλοιπα... όσο για για τον Masrerton είχα διαβάσει το Master of Lies και μου φάνηκε οτι ο τύπος προσπαθεί με το ζόρι να σε κάνει να αηδιάσεις... δεν μου άρεσε... (όλο κοντρα σου πάω αλλά δεν το κάνω επίτηδες ) α, εγώ θυμάμαι σαν έφηβη είχα τρομάξει με την Ομίχλη του Κινγκ, πάρα πολύ ωραία νουβέλα, επίσης με τον Εξορκιστή, σε κάποια φάση που περιέγραφε τα πρώτα συμπτώματα έλεγε οτι μύριζε καμμένο σπίρτο και συνειδητοποίησα οτι μου ερχόταν έντονα η ίδια μυρωδια... εκλεισα το βιβλίο και συνέχισα να το βιαβάζω μόνο μέρα...
kostas_dr Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Οι 2 prequel τριλογίες των Brian Herbert και Kevin J Anderson, δεν είναι ωραία βιβλία. Ναι, έχουν αρκετά στοιχεία που εξηγούν τον κόσμο του Dune, αλλά δεν είναι καλογραμμένα (έχουν εξαιρετικά μικρά κεφάλαια), τα βιβλία είναι πολύ μεγάλα και σε πάρα πολλά σημεία επαναλαμβανόμενα. Τα διάβασα όλα, σπάνια έχω αφήσει βιβλία στην άκρη, αλλά δεν με ικανοποίησαν. Καμία σχέση με την γραφή του Frank Herbert. Απο βιβλία τρόμου, τα βιβλία του Masterton που έχουν βγάλει οι εκδόσεις Οξύ είναι αρκετά καλά.
kate23 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μιας και μιλάμε για βιβλία, πρόσφατα μου πρότιναν ένα site με βιβλία από Αγγλία που έχει αρκετές προσφορές. Book depository λέγεται, μπορεί μερικοί να το ξέρετε. Tα μεταφορικά είναι δωρεάν. Τα περιμένω ακόμη τα βιβλία μιας και τα παρρήγειλα πριν λίγες μέρες. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο. Ορίστε και το link, http://www.bookdepository.co.uk/
wizzy Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2012 Μα δεν μιλάω για την ροή της ιστορίας-τα πρικουελς σαν βαση δεδομένων μάλιστα είναι πολύ πλούσια και έχει αρκετά εδιαφέροντα για τη μυθολογία γεγονότα ή λεπτομέριες και χαρακτήρες που δεν είχαν αναλυθεί. Μιλάω για τον τροπο γραφής. Του Φρανκ, ήταν απο τα καλύτερα δείγματα λογοτεχνίας και των άλλων είναι παιδικά... αυτό εννοουσα. Αλλά έχεις δίκιο, πρέπει να το πάρω απόφαση κάποια στιγμή και να τα διαβασω και τα υπόλοιπα... Μόνο και μόνο για το κλείσιμο της ιστορίας, άκου που σου λέω...! όσο για για τον Masrerton είχα διαβάσει το Master of Lies και μου φάνηκε οτι ο τύπος προσπαθεί με το ζόρι να σε κάνει να αηδιάσεις... δεν μου άρεσε... (όλο κοντρα σου πάω αλλά δεν το κάνω επίτηδες ) Καμία κόντρα, no worries! Ο Masterton είναι από τους αγαπημένους μου συγγραφείς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παραγνωρίζω κάποια ελαττώματα που έχει, όπως για παράδειγμα κάποια από τα τέλη των βιβλίων του είναι τραγικά, λες και του έβαλαν προθεσμία ολοκλήρωσης του βιβλίου του στυλ "πιστόλι στον κρόταφο και ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΤΟ Γ@ΜΩΒΙΒΛΙΟ". Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα το βιβλίο "Αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται". Όλο το βιβλίο κυλάει μια χαρά και στο τέλος....χμμμμμμμ. Το βιβλίο "Ο Άρχοντας του Ψεύδους" ήταν από τα πρώτα που διάβασα (πάνω από 15 χρόνια πριν), οπότε δεν θυμάμαι το τέλος του, αλλά σίγουρα το πρώτο κεφάλαιο της ιστορίας ήταν από τα πιο σκληρά που έχουν γραφτεί ποτέ. Το βιβλίο "Ο Παρίας" ήταν το πρώτο που διάβασα από Masterton και "εντυπώθηκε" στο μυαλό μου! Θυμάμαι ότι ήταν καλογραμμένο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ένα άλλο επίσης καλογραμμένο είναι το βιβλίο "Τένγκου" απο τις εκδόσεις Jemma Press. Οι 2 prequel τριλογίες των Brian Herbert και Kevin J Anderson, δεν είναι ωραία βιβλία. Ναι, έχουν αρκετά στοιχεία που εξηγούν τον κόσμο του Dune, αλλά δεν είναι καλογραμμένα (έχουν εξαιρετικά μικρά κεφάλαια), τα βιβλία είναι πολύ μεγάλα και σε πάρα πολλά σημεία επαναλαμβανόμενα. Τα διάβασα όλα, σπάνια έχω αφήσει βιβλία στην άκρη, αλλά δεν με ικανοποίησαν. Καμία σχέση με την γραφή του Frank Herbert. Απο βιβλία τρόμου, τα βιβλία του Masterton που έχουν βγάλει οι εκδόσεις Οξύ είναι αρκετά καλά. Τα μικρά κεφάλαια δεν θα πω ότι με ενοχλούν, αλλά οι επαναλήψεις με "σκοτώνουν". Μακριά κι αγαπημένοι λοιπόν... Τα έχω όλα του Masterton από τις Εκδόσεις Οξύ. Πολύ καλά στην πλειονότητά τους, άλλα έχει και δυο τρία που δεν στέκονται καθόλου στο ύψος των υπόλοιπων (δεν θυμάμαι τίτλους, αν θες να σου πω για να τα αποφύγεις, να το ψάξω).
antreaslam Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 συμφωνώ πάντως με wizzy για μαστερτον! Πιθανότατα ο καλύτερος συγγραφέας θρίλερ/επ.φαντασίας/τρόμου....
viper2005 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Οι 2 prequel τριλογίες των Brian Herbert και Kevin J Anderson, δεν είναι ωραία βιβλία. Ναι, έχουν αρκετά στοιχεία που εξηγούν τον κόσμο του Dune, αλλά δεν είναι καλογραμμένα (έχουν εξαιρετικά μικρά κεφάλαια), τα βιβλία είναι πολύ μεγάλα και σε πάρα πολλά σημεία επαναλαμβανόμενα. Τα διάβασα όλα, σπάνια έχω αφήσει βιβλία στην άκρη, αλλά δεν με ικανοποίησαν. Καμία σχέση με την γραφή του Frank Herbert. Απο βιβλία τρόμου, τα βιβλία του Masterton που έχουν βγάλει οι εκδόσεις Οξύ είναι αρκετά καλά. το The Pariah ηταν αδιαφορο με καλα στοιχεια
wizzy Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 το The Pariah ηταν αδιαφορο με καλα στοιχεια Δεκτή η άποψή σου. Ποιο βιβλίο του Masterton, κατά τη γνώμη σου, θα πρότεινες σε κάποιον να διαβάσει;
viper2005 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 ενα διαβασα και εχασα το χρονο μου... θα προσπαθησω να διαβασω το devil in gray or something like that και θα ξαναποσταρω αν και δεν το κοβω να δω την αποκαληψη
kostas_dr Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2012 Εκτός απ' τον Παρία, και αυτά τα δύο μου άρεσαν: http://www.e-shop.gr/s/BKS.0076009/O-ARXONTAS-TOY-PSEYDOYS-MASTER-OF-LIES.html http://www.e-shop.gr/s/BKS.0076011/AYTOI-POY-POTE-DEN-KOIMOYNTAI-THE-SLEEPLESS.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα