we_will_rise Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Μόλις είδα το τούρκικο για την άλωση της Πόλης (Feith 1453) και έχω φρικάρει με αυτά που θεωρώ ότι είναι ψεύδη στην ταινία. Μπορεί κάποιος να προτείνει βιβλίο ιστοριογράφου σχετικά με τα τελευταία της βυζαντινής αυτοκρατορίας και της άλωσης. Όχι μυθιστόρημα, βιβλίο ιστοριογράφου που να αναφέρεται σαν πραγματικά γεγονότα. Σε ελληνική ή αγγλική γλώσσα
kostas_dr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Έκατσες και είδες το τούρκικο; Και δεν σου άρεσε κιόλας; Δηλαδή τι περίμενες; Για κοίτα αυτό: http://www.psichogios.gr/site/Books/show?cid=22413 και αυτό: http://www.greekbooks.gr/books/istoria/elliniki-istoria/vizantini-aitokratoria/i-alosi-tis-konstantinupolis-2.product
yannis27gr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Ξεκίνησα το 1ο βιβλίο του Πάγου και της Φωτιάς (έχω πάρει την 1η έκδοση που είναι δίτομη γιατί η νέα έκδοση έχει άθλιο χαρτί, σαν εφημερίδας). Στα υπέρ: * Η πολυπλοκότητα της ιστορίας. Μπλέκει οικογένειες, μπατζανάκηδες, συνυφάδες, κτλ και χάνεις την μπάλα. Δείχνει να κατέχει τη δομή της μεσαιωνικής αγγλίας (είναι προφανές ότι εκεί βασίζεται). * Η ελαφριά επαφή με το μεταφυσικό. * Η δράση. Στα κατά: * Δεν έχει λογοτεχνικό οίστρο. Η γραφή του είναι μέτρια κι αυτό χαλάει τη μαγεία της ανάγνωσης ως καθαυτή απόλαυση. Κρίμα.
Praetorianos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Συγνωμη δεν καταλαβα.Θελεις καποιο βιβλιο που να αναλυει ιστορικα και με επιστημονικοτητα το φαινομενο του φασισμου, η ενα βιβλιο αριστερης χροιας που να περιεχει μια μεθοδολογια αντιμετωπισης του φαινομενου απο εμας σαν απλοι πολιτες?Γιατι το αρθρο που παρεθεσες κινουταν στην δευτερη κατευθυνση.Για να ξερω αν μπορω να σου προτεινω κατι. Κυρίως προς το δεύτερο να κινείται, αλλά να μην είναι από την άλλη αριστερίστικο. πχ το άρθρο μπορεί να κλίνει προς τα εκεί, αλλά τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο είναι αντικειμενικό. Δεν με ενδιαφέρει δηλαδή τόσο η ιστορία του, όσο το να μπορούν να συσχετιστούν αυτά που γράφει με την σημερινή Ελλάδα ή την Γερμανία του τότε ή όποτε άλλοτε εμφανίστηκε. Ελπίζω να έγινα λίγο πιο κατανοητός τώρα. Δέχομαι και γενικές συστάσεις πάντως, thank you anyway.
benign Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Κυρίως προς το δεύτερο να κινείται, αλλά να μην είναι από την άλλη αριστερίστικο. πχ το άρθρο μπορεί να κλίνει προς τα εκεί, αλλά τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο είναι αντικειμενικό. Δεν με ενδιαφέρει δηλαδή τόσο η ιστορία του, όσο το να μπορούν να συσχετιστούν αυτά που γράφει με την σημερινή Ελλάδα ή την Γερμανία του τότε ή όποτε άλλοτε εμφανίστηκε. Ελπίζω να έγινα λίγο πιο κατανοητός τώρα. Δέχομαι και γενικές συστάσεις πάντως, thank you anyway. Τωρα καταλαβα τι αναζητεις. Οντως το αρθρο,που το διαβασα και εγω ειχε αρκετα καλα σημεια,ειχε ομως και μερικα ατυχη ως προς τον τροπο αντιμετωπισης του απο την κοινωνια και τους δημοκρατες πολιτες Το θεμα ειναι πυκνο και ενω υπαρχει σημαντικη ιστορικη βιβλιογραφια(που υπαρχουν πολλα βιβλια που αξιζει να διαβαστουν)δεν γνωριζω να εχει γραφτει κατι το αξιολογο για συσχετισμους με τη παρουσα εποχη εκτος απο το πoλυ ωραιο βιβλιο του Nicholas Goodrick-Clarke Black Sun που εξεταζει το φαινομενο απο πολιτιστικη πλευρα. http://www.amazon.com/Black-Sun-Esoteric-Politics-Identity/dp/0814731554/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1347542365&sr=8-4&keywords=Black+Sun Εδω,σε αυτο το link του wikipedia μπορεις να δεις τα περιεχομενα για να κρινεις αν σε ενδιαφερει : http://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sun_%28Goodrick-Clarke_book%29 Προσωπικα δεν βλεπω συσχεστισμο με την μοντερνα Ελλαδα εκτος απο οτι καποια μελη της ΧΑ και νυν βουλευτες,ηταν καποτε οπαδοι μια συγκεκριμενης μουσικης κουλτουρας που εχει επισης συγκεκριμενες πολιτικες,ρατσιστικες,κοινωνικες θεσεις.Σε αυτο τον τομεα νομιζω για να κατανοησει κανεις τις ριζες του στην σημερινη εποχη αξιζει το Black Sun. Στην Ελλαδα θεωρω το φαινομενο εντελως προσωρινο που εχει να κανει με κοινωνικα και οικονομικα προβληματα και με την ανικανοτητα της κυβερνησης και της αριστερας να πετυχουν την εμπιστοσυνη των πολιτων.Σε αυτο το σημειο συμφωνω με την διαπιστωση του αρθρου που ειχες παραθεσει οτι οπου υπηρξε το φαινομενο αυτο ωφειλοταν σε αποτυχια της αριστερας. 1
Praetorianos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2012 Στην Ελλαδα θεωρω το φαινομενο εντελως προσωρινο που εχει να κανει με κοινωνικα και οικονομικα προβληματα και με την ανικανοτητα της κυβερνησης και της αριστερας να πετυχουν την εμπιστοσυνη των πολιτων. Κι εγώ αυτής της άποψης είμαι (ήμουν?) αλλά αφ' ενός όπως γράφει και το κείμενο μία μικρή δυναμική μειοψηφία αρκεί για να φέρει τα πάνω κάτω σε μία αδιάφορη κοινωνία, αφ' ετέρου το ίδιο ακριβώς λάθος έκαναν κι οι Ευρωπαίοι τότε που ενώ ο φασισμός ανέβαινε και κέρδιζε έδαφος στον λαό, η Ευρώπη ενδιαφερόταν μόνο για τα λεφτά και τα δάνεια της Γερμανίας, θεωρώντας ότι το φαινόμενο είναι απλά παροδικό. Τα αποτελέσματα γνωστά. Φυσικά δεν περιμένω ότι θα επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, απλά θεωρώ άκρως ενδιαφέρον το συγκεκριμένο θέμα γι' αυτό ψάχνω υλικό. Θα ήθελα τόσο πολύ να επεκταθώ σε παραγράφους αλλά ήδη έχουν αρχίσει να μου σβήνουν posts
antreaslam Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Eιναι απλα τελειο, μπλεκει θρησκειες, βια, μυστηριο κλπ. Ορμα. Το μονο κακο ειναι πως (οπως συμβαινει με τις περισσοτερες συγχρονες τριλογιες) πρεπει να περιμενεις να βγει το τριτο. Για ακομα μια φορα. πραγματι, ήταν πολύ καλό το 1ο. το 2ο ειναι μεχρι την 50η σελίδα, φλύαρο. είναι ενα μυθιστορημα επ.φαντασίας, που εχει πάρει 2-3 ψήγματα απο υπάρχουσες "πραγματικές" (οσο πραγματική είναι η καθε θρησκεία) θρησκείες, χρησιμοποιεί υπάρχουσες πόλεις, χωρίς όμως, να σου δείχνει ότι εχει σημασία το όνομά (είτε το πεις μέμφις, είτε ινσομνιαπολη, το ίδιο είναι, δε στηρίζεται η πλοκή στο όνομα), και ονόματα χαρακτηρων που στο 90% δεν υπάρχουν. Γνώμη για το 2ο βιβλιο της τριλογίας, οσονούπω....
status Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2012 Γνωρίζετε εάν το "the moral landscape" έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά;
benign Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Γνωρίζετε εάν το "the moral landscape" έχει μεταφραστεί στα Ελληνικά; Δεν το νομιζω,θα ειχε γινει γνωστο αν ειχε μεταφραστει και ειναι αποριας αξιο που δεν εγινε ακομη γιατι ειναι τρομερα ενδιαφερον βιβλιο.
kostas_dr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Κυκλοφόρησε απ' τις εκδόσεις Bell το καινούργιο βιβλίο του Stephen King: 11/22/63 Μεγάλο σε όγκο, ως συνήθως, βιβλίο με τιμή 12 ευρώ. 1
viper2005 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 losing it. behaviors and mindsets that ruin careers the mobile MBA 48 laws of power καλογραμμενα και τα [3]
christiana78 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Κυκλοφόρησε απ' τις εκδόσεις Bell το καινούργιο βιβλίο του Stephen King: 11/22/63 Μεγάλο σε όγκο, ως συνήθως, βιβλίο με τιμή 12 ευρώ. πως είναι; λένε οτι είναι επιστροφή στα παλια κλασσικά του.... ελπίζω γιατί τα τελευταια ήταν λίγο απογοητευτικά.
SilverCloak Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2012 πως είναι; λένε οτι είναι επιστροφή στα παλια κλασσικά του.... ελπίζω γιατί τα τελευταια ήταν λίγο απογοητευτικά. Δεν νομίζω καθόλου ότι έχει σχέση με τα παλιά καλά. Το διάβασα το καλοκαίρι και... βαρέθηκα απίστευτα! Έχω πολύ καιρό να βαρεθώ τόσο με βιβλίο. Εντάξει, δεν μου άρεσε το θέμα και τόσο (JFK Assassination) και ίσως να φταίει αυτό. But still... sooooooooo boring! 1
Iridium Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 πως είναι; λένε οτι είναι επιστροφή στα παλια κλασσικά του.... ελπίζω γιατί τα τελευταια ήταν λίγο απογοητευτικά. Έχω γράψει μια κριτική για το βιβλίο στη σελίδα 158 αυτού του thread. Δεν είναι επιστροφή στα κλασικά αλλά είναι από τα καλύτερα που έχει γράψει.
yannis27gr Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2012 Όποιος μιλάει άσχημια για τον βασιλιά, να μην του σηκώνεται για μια βδομάδα (τουλάχιστον). Φιλικά πάντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα