Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Του Μπάμπη Λυκούδη από τις εκδόσεις Καστανιώτη.Εγώ τους έχω από τις εκδόσεις Ζαχαρόπουλος σε μετάφραση Μάρκου Αυγέρη είναι παλιά έκδοση 2 τόμοι.

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

By the way, έχει 2-3 μέρες που τελείωσα την αυτοβιογραφία του Slash. Ο τύπος βγάζει τα 'σώψυχά φόρα παρτίδα, τίποτα δεν μένει κρυφό - καταχρήσεις, εθισμοί, φυλακίσεις, πώρωση με την κιθάρα και τις συναυλίες, η ίδρυση, άνοδος και πτώση των G n' R κτλ. Ελαφρύ ανάγνωσμα, συστήνεται ανεπιφύλακτα σε φίλους των Guns n' Roses και του hard rock γενικότερα.

• Like 1
Δημοσ.

Σ' ένα παλαιότερο post είχε αναφερθεί ότι καλύτερα ένα γενικό βιβλίο για τις πολιτικές επιστήμες παρά ένα εξειδικευμένο για το φασισμό. Στο μεσοδιάστημα, διάβασε κανείς τίποτα, άλλαξε κάτι?

Ρωτάω γιατί διάβασα πρόσφατα αυτό, το οποίο εξηγεί αρκετά καλά γιατί δεν μπορεί να χτυπηθεί ο φασισμός με λογικά επιχειρήματα, γιατί ένα 10% του εκλογικού σώματος αρκεί να διαλύσει μια κοινωνία, γιατί προσεγγίζουν άνεργους νέους και γιατί μπορεί να κερδίσει έδαφος όταν η αριστερά παραπαίει.

Θα με ενδιέφερε ένα βιβλίο που θα τα ανέλυε λίγο πιο διεξοδικά και θα κινούνταν στο ίδιο μοτίβο.

Δημοσ.

Τι εστι Σκανδιναβικο ρευμα ? Επειδη δεν εχω ασχοληθει με το αστυνομικο μυθιστορημα , υπαρχουν διαφορες 'σχολες' με ιδιαιτερα στοιχεια ας πουμε η καθε μια ?

Μετά την εκπληκτική (και μάλλον απρόσμενη, αλλά έπαιξε ρόλο και ο πρόωρος χαμός) επιτυχία του Stieg Larsson, στράφηκαν όλοι οι εκδοτικοί οίκοι (και δεν αναφέρομαι μόνο στους δικούς μας) στις σκανδιναβικές χώρες, για να ανακαλύψουν τον "επόμενο" Larsson.

Ως τέτοιος, μάλιστα, "διαφημίζεται" ο Nορβηγός Nesbo (ασχέτως αν είναι μόλις έξι χρόνια νεότερος του Larsson και την πρώτη του μεγάλη επιτυχία την έκανε πριν το Σουηδό) -νομίζω οι Άγγλοι εκδότες του τον "βάφτισαν" έτσι ή ίσως ο τύπος της χώρας (ενδεικτικά, το πρώτο βιβλίο του Nesbo δεν έχει μεταφραστεί ακόμη στην Αγγλία, κυκλοφορεί Οκτώβριο αν δεν κάνω λάθος, γραμμένο το 1997).

Τέλος πάντων, όταν έγραψα "Σκανδιναβικό ρεύμα" περισσότερο εννοούσα την τάση των εκδοτικών οίκων (δεν υπάρχει περίπτωση μεγάλος εκδοτικός να μην έχει εκδώσει ένα Σκανδιναβό τα τελευταία δύο χρόνια) αλλά σαφώς οι Σκανδιναβοί εμφανίζουν κάποια κοινά στοιχεία (κοινωνική κριτική, πολιτικές αναφορές -κυρίως σε αυτό που οι ίδιοι εκλαμβάνουν ως "μάγκωμα" ή/και "μούχλιασμα"-"αγκυλώσεις" των κοινωνιών τους). Αναμενόμενα, οι κεντρικοί ήρωες είναι βασανισμένοι έως και συμπαθητικά προβληματικοί χαρακτήρες, οι μετανάστες (και δη από τη μέση Ανατολή-νοτιοανατολική Ασία) παίζουν ρόλο και αποτελούν άξονα για τα κοινωνικά σχόλια που έγραφα νωρίτερα. Επίσης, οι ατελείωτοι χειμώνες έχουν την τιμητική τους, βροχή, χιόνια, κρύα. Βορειοευρωπαϊκές οικογένειες, αντίστοιχες δομές κτλ.

Βρίσκω αυτά τα βιβλία ενδιαφέροντα κυρίως γιατί βλέπεις (παρεμπιπτόντως, μην ξεχνάμε ότι κατά βάση είναι αστυνομικά μυθιστορήματα) κοινωνίες που εμείς θεωρούμε μακρινές ή υποδειγματικές μέσα από τα μάτια ντόπιων συγγραφέων και η αποδόμηση κάποιων στερεοτύπων έχει πάντοτε ενδιαφέρον.

το headhunters ηταν εξαιρετικο

παντως

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο καλό ιστορικό βιβλίο (όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό - αν γίνεται) με θέμα τον εμφύλιο στην Βόρεια Ιρλανδία (The troubles)...

Θα προτιμούσα στα ελληνικά αλλα και με τα αγγλικά δεν έχω θέμα (βέβαια να υπάρχει σε ελληνικό βιβλιοπωλείο).

Επίσης θα με ενδιέφερε και να διαβάσω κάποιο βιβλίο καθαρά για τον I.R.A καθώς και κάποιο για την πολιτική που παιζόταν εκείνη την περίοδο πίσω απο τις κλειστές πόρτες (όσον αφορά το θέμα μου βέβαια).

Υ.Γ. Θα πάω Νοέμβριο και δεν λέει να μην ξέρω τα βασικά. Βέβαια έχω διαβάσει αρκετά στο internet και έχω δει και κάποια ντοκιμαντέρ αλλά δεν μου φτάνει. Επίσης τα περισσότερα ντοκιμαντέρ που έχω δει είναι Βρετανικά και δεν νομίζω να είναι και πολυ αντικειμενικά.

Ευχαριστώ και αναμένω απαντήσεις

Δημοσ.

διαβαζω το αριστερο χερι του θεού. απροσμενα καλό ως τώρα (εχω φτασει περίπου στην 300η σελιδα).

τελειωσα το 1ο, και ηταν ευχαριστη εκπληξη. Αρκετα καλό.

Ξεκινησα το 2ο τωρα.

Δημοσ.

Γεια σας!

Μήπως υπάρχει κάποιος εδώ που έχει διαβάσει το «Ο Άτλας επαναστάτησε»("Atlas shrugged" τίτλος πρωτότυπου)?

Επίσης Rottenlungs αν βρεις κανένα καλό βιβλίο για τον IRA πες και σε μας γιατί με ενδιαφέρει και εμένα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :-)

• Moderators
Δημοσ.

Και λέει ότι ειναι τριλογία... Είμαι πολύ περίεργος... :unsure:

Eιναι απλα τελειο, μπλεκει θρησκειες, βια, μυστηριο κλπ. Ορμα. Το μονο κακο ειναι πως (οπως συμβαινει με τις περισσοτερες συγχρονες τριλογιες) πρεπει να περιμενεις να βγει το τριτο. Για ακομα μια φορα.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο καλό ιστορικό βιβλίο (όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό - αν γίνεται) με θέμα τον εμφύλιο στην Βόρεια Ιρλανδία (The troubles)...

Θα προτιμούσα στα ελληνικά αλλα και με τα αγγλικά δεν έχω θέμα (βέβαια να υπάρχει σε ελληνικό βιβλιοπωλείο).

Επίσης θα με ενδιέφερε και να διαβάσω κάποιο βιβλίο καθαρά για τον I.R.A καθώς και κάποιο για την πολιτική που παιζόταν εκείνη την περίοδο πίσω απο τις κλειστές πόρτες (όσον αφορά το θέμα μου βέβαια).

Υ.Γ. Θα πάω Νοέμβριο και δεν λέει να μην ξέρω τα βασικά. Βέβαια έχω διαβάσει αρκετά στο internet και έχω δει και κάποια ντοκιμαντέρ αλλά δεν μου φτάνει. Επίσης τα περισσότερα ντοκιμαντέρ που έχω δει είναι Βρετανικά και δεν νομίζω να είναι και πολυ αντικειμενικά.

Ευχαριστώ και αναμένω απαντήσεις

http://www.amazon.co.uk/Making-Sense-Troubles-Northern-Conflict/dp/0141003057

http://www.amazon.com/Lost-Lives-Children-Northern-Troubles/dp/184018504X/ref=sr_1_fkmr0_1?ie=UTF8&qid=1347477365&sr=8-1-fkmr0&keywords=Lost+Lives+by+David+McKittrick%2C+Seamus+Kelters%2C+Brian+Feeley+and+Chris+Thornton

Δεν ξερω αν μπορεις να τα βρεις και σε ebooks.

Σ' ένα παλαιότερο post είχε αναφερθεί ότι καλύτερα ένα γενικό βιβλίο για τις πολιτικές επιστήμες παρά ένα εξειδικευμένο για το φασισμό. Στο μεσοδιάστημα, διάβασε κανείς τίποτα, άλλαξε κάτι?

Ρωτάω γιατί διάβασα πρόσφατα αυτό,το οποίο εξηγεί αρκετά καλά γιατί δεν μπορεί να χτυπηθεί ο φασισμός με λογικά επιχειρήματα, γιατί ένα 10% του εκλογικού σώματος αρκεί να διαλύσει μια κοινωνία, γιατί προσεγγίζουν άνεργους νέους και γιατί μπορεί να κερδίσει έδαφος όταν η αριστερά παραπαίει.

Θα με ενδιέφερε ένα βιβλίο που θα τα ανέλυε λίγο πιο διεξοδικά και θα κινούνταν στο ίδιο μοτίβο.

Συγνωμη δεν καταλαβα.Θελεις καποιο βιβλιο που να αναλυει ιστορικα και με επιστημονικοτητα το φαινομενο του φασισμου, η ενα βιβλιο αριστερης χροιας που να περιεχει μια μεθοδολογια αντιμετωπισης του φαινομενου απο εμας σαν απλοι πολιτες?Γιατι το αρθρο που παρεθεσες κινουταν στην δευτερη κατευθυνση.Για να ξερω αν μπορω να σου προτεινω κατι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...