Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Thank you all :*

Έχω παίξει τα video games μόνο, θέλω να δω πως θα παλέψω τα βιβλία μεταφρασμένα, με όσα μας έχουν τιμήσει αι μεταφρασταί στην ελλαδίτσα μας.;ρ

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

Οι μεταφράσεις της Άννας Παπασταύρου (από τους Χαλιμάντζαρους -Carpet People- και πέρα που έχω) είναι καλές, με τις δεδομένες δυσκολίες του Πράτσετ (είχα γράψει τη διπλωματική μου πάνω στο Small Gods + μετάφραση ενός μεγάλου κομματιού...) Εννοείται πως όποιος γνωρίζει καλά Αγγλικά, πάει στο πρωτότυπο, αλλά προετοιμασμένος για πολλά λογοπαίγνια, cultural references κτλ.

Επίσης, διάβασα το "Νέμεσις" του Jo Nesbo (εκδόσεις Μεταίχμιο, μετάφραση Γωγώ Αρβανίτη) και μου άρεσε πολύ στην κατηγορία του (αστυνομικό μυθιστόρημα του "Σκανδιναβικού" ρεύματος).

Γενικά αποφεύγω να διαβάζω μεταφρασμένα μυθιστορήματα στα Ελληνικα, γιατί από επαγγελματική διαστροφή ασχολούμαι πολύ με τη μετάφραση και μέχρι να μπω στο πνεύμα του μεταφραστή δυσκολεύομαι με την παρακολούθηση της πλοκής, αλλά το συγκεκριμένο μου άρεσε -φεύγει εύκολα χωρίς να είναι ρηχό και δεν είναι εύκολο να μαντέψεις πώς θα καταλήξει.

Δημοσ.

(αστυνομικό μυθιστόρημα του "Σκανδιναβικού" ρεύματος).

Τι εστι Σκανδιναβικο ρευμα ? Επειδη δεν εχω ασχοληθει με το αστυνομικο μυθιστορημα , υπαρχουν διαφορες 'σχολες' με ιδιαιτερα στοιχεια ας πουμε η καθε μια ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Μετά την εκπληκτική (και μάλλον απρόσμενη, αλλά έπαιξε ρόλο και ο πρόωρος χαμός) επιτυχία του Stieg Larsson, στράφηκαν όλοι οι εκδοτικοί οίκοι (και δεν αναφέρομαι μόνο στους δικούς μας) στις σκανδιναβικές χώρες, για να ανακαλύψουν τον "επόμενο" Larsson.

Ως τέτοιος, μάλιστα, "διαφημίζεται" ο Nορβηγός Nesbo (ασχέτως αν είναι μόλις έξι χρόνια νεότερος του Larsson και την πρώτη του μεγάλη επιτυχία την έκανε πριν το Σουηδό) -νομίζω οι Άγγλοι εκδότες του τον "βάφτισαν" έτσι ή ίσως ο τύπος της χώρας (ενδεικτικά, το πρώτο βιβλίο του Nesbo δεν έχει μεταφραστεί ακόμη στην Αγγλία, κυκλοφορεί Οκτώβριο αν δεν κάνω λάθος, γραμμένο το 1997).

Τέλος πάντων, όταν έγραψα "Σκανδιναβικό ρεύμα" περισσότερο εννοούσα την τάση των εκδοτικών οίκων (δεν υπάρχει περίπτωση μεγάλος εκδοτικός να μην έχει εκδώσει ένα Σκανδιναβό τα τελευταία δύο χρόνια) αλλά σαφώς οι Σκανδιναβοί εμφανίζουν κάποια κοινά στοιχεία (κοινωνική κριτική, πολιτικές αναφορές -κυρίως σε αυτό που οι ίδιοι εκλαμβάνουν ως "μάγκωμα" ή/και "μούχλιασμα"-"αγκυλώσεις" των κοινωνιών τους). Αναμενόμενα, οι κεντρικοί ήρωες είναι βασανισμένοι έως και συμπαθητικά προβληματικοί χαρακτήρες, οι μετανάστες (και δη από τη μέση Ανατολή-νοτιοανατολική Ασία) παίζουν ρόλο και αποτελούν άξονα για τα κοινωνικά σχόλια που έγραφα νωρίτερα. Επίσης, οι ατελείωτοι χειμώνες έχουν την τιμητική τους, βροχή, χιόνια, κρύα. Βορειοευρωπαϊκές οικογένειες, αντίστοιχες δομές κτλ.

Βρίσκω αυτά τα βιβλία ενδιαφέροντα κυρίως γιατί βλέπεις (παρεμπιπτόντως, μην ξεχνάμε ότι κατά βάση είναι αστυνομικά μυθιστορήματα) κοινωνίες που εμείς θεωρούμε μακρινές ή υποδειγματικές μέσα από τα μάτια ντόπιων συγγραφέων και η αποδόμηση κάποιων στερεοτύπων έχει πάντοτε ενδιαφέρον.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχει πετύχει κανείς εγκυκλοπαιδιες που να πωλούντε ξεχωριστά, απ΄ το επίτομο έργο "Ιστορία του Ελληνικού έθνους" της Εκδοτικής Αθηνών?

Στην εκδοτική μπορεί κανεις να βρει τον κάθε τόμο με 30 ευρω...σε παλαιά βιβλιοπωλεία, τους παλαιούς τόμους, με κανα 20ρικο (μεταχειρισμένους).

Ψάχνω μήπως βρω κάποιους μέσω ιντερνετ, ακόμα φθηνότερα. Δε συζητάω σε γνωστά βιβλιοπωλεία που χτυπούν 50αρικο ο τομος.

Δημοσ.
Στην εκδοτική μπορεί κανεις να βρει τον κάθε τόμο με 30 ευρω.

Πού το είδες αυτό; Γιατί η επίσημη τιμή καταλόγου της εκδοτικής για κάθε τόμο είναι 55€. Και η φθηνότερη τιμή βιβλιοπωλείου που έχω υπ' όψη μου είναι -25% στην Πολιτεία, δηλαδή 41€. Μιλάμε για καινούργιο πάντα. Μεταχειρισμένο σε παλιοβιβλιοπωλεία πάει γύρω στα 20-30€ ο τόμος.

Δημοσ.

Πού το είδες αυτό; Γιατί η επίσημη τιμή καταλόγου της εκδοτικής για κάθε τόμο είναι 55€.

Ναι εκανα λάθος σορρυ. Απλά έτυχε να αγοράσω τον ΙΣΤ τόμο με 30 ευρω απ το περίπτερο που είχε στισει η εκδοτική στην έκθεση βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως

Δημοσ.

Πολύ καλή τιμή. Αλλά φαντάζομαι θα ήταν κάποια προσφορά ειδικά για την έκθεση βιβλίου. Δεν νομίζω να τον βρείς φθηνότερα από την πολιτεία πάντως, έχουν τις καλύτερες τιμές απ΄ όλα τα βιβλιοπωλεία.

Δημοσ.

Ναι εννοείτε ήταν ειδική προσφορά. Σε φάση που μου ειχαν πει, οτι αν επαιρνα όλους τους τόμους, θα μου πήγαινε γύρω στο 500αρικο με την έκπτωση στην έκπτωση...

Χμ...βλέπω οτι το έχει στα 41 ευρω στο Πολιτεία. Και πάλι αρκετά ειναι. (αξίζει και με το παραπάνω εννοείτε, δε το συζητάω, αλλά δε μπορω να διαθέσω τόσα).

Ψάχνω ακομα και για μεταχειρισμένο εννοείτε. Ε-bay δεν υπάρχει κάτι πάντως.

Στα περισσότερα παλαιοπωλεια βιβλιοπωλεία, πουλάνε όλη την σειρά μαζι...ε δυσκολο να την αγοράσει κανεις ολη..σιγά σιγά :P

Δημοσ.
Στα περισσότερα παλαιοπωλεια βιβλιοπωλεία, πουλάνε όλη την σειρά μαζι...ε δυσκολο να την αγοράσει κανεις ολη..σιγά σιγά :P

Όχι ρε. Αν πας Μοναστηράκι πουλάνε και ξεχωριστά. Αλλά δύσκολα θα βρείς σε σχετικά καλή κατάσταση κάτω από 30€ γιατί είναι δημοφιλή βιβλία και τα χτυπάνε. 20-25€ σκέψου δίνουν τις πρώτες εκδόσεις, με κιτρινισμένες σελίδες που βρωμάνε.

Ψάξε και στη χρυσή ευκαιρία, πουλάνε.

• Like 1
Δημοσ.

Nαι το αντιλήφθηκα αυτό. 20 ευρω αλλά πολύ μυρωδιά στις σελίδες.

χεχε

Χρυσή Ευκαιρία. Καλή ιδέα. Θα ρίξω μια ματιά.

Δημοσ.

DUNE βιβλίο πέμπτο: Check!

DUNE βιβλίο έκτο: Check!

Πολύ καλά τα δύο τελευταία βιβλία της σειράς. Η εμβάθυνση σε κάθε καινούριο και σημαντικό χαρακτήρα συνεχίστηκε αμείωτη. Συνολικά, η σειρά ήταν από τα καλύτερες που έχω διαβάσει.

Στο τελευταίο βιβλίο παρατήρησα μια σαφή στροφή προς προς την φιλοσοφική/εσωτερική αναζήτηση των πρωταγωνιστών εις βάρος της δράσης. Στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου αυτό δεν με ενόχλησε, αλλά προς το τέλος έμεινα με την εντύπωση ότι ο συγγραφέας "στρίμωξε" πολλή και συμπυκνωμένη δράση/εξέλιξη της ιστορίας στα τελευταία κεφάλαια του βιβλίου. Θα προτιμούσα να διαβάσω ακόμα 30-40-50 σελίδες πιο περιγραφικού περιεχομένου, παρά να κλείσω το βιβλίο και να σκέφτομαι "Καλά, του τελείωσαν οι σελίδες¨του συγγραφέα;" μένοντας με την αίσθηση ότι βιάστηκε να τελειώσει το βιβλίο.

Ο χαρακτηρισμός "cliff hanger" που του έδωσε ο Lucifer επιβεβαιώνεται πλήρως στα τελευταία δύο κεφάλαια, τόσο που μπήκα σε σκέψεις να διαβάσω τα επόμενα δύο βιβλία που ολοκληρώνουν την ιστορία, αλλά που γράφτηκαν βασισμένα πάνω σε προσχέδια του συγγραφέα, από το γιο του και έναν άλλον συγγραφέα... Υπάρχει κάποιος που τα διάβασε να μου πει αν αξίζουν τον κόπο; Δεν υπάρχει λόγος να έχω υψηλές προσδοκίες (δημιουργημένες από τα πρώτα έξι βιβλία) και στο τέλος να απογοητευτώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...