KleKoR Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Για το millenium τι έχετε να πείτε?Είμαι περίπου στην 160-170 σελίδα, έχω να πω μέχρι τώρα ότι οι πρώτες 80 σελίδες ήταν απίστευτα βαρετές, από κει και έπειτα άρχισε να αποκτάει κάποιο ενδιαφέρον αλλά έχω πολλές επιφυλάξεις για τα άλλα 2 βιβλία... Οι πρώτη ταινία είναι εκπληκτική. Οι άλλες δύο μέτριες... Νομίζω όμως πως τα βιβλία αξίζουν, τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει σε κριτικές... αξίζουν επίσης μόνο και μόνο για να δεις την σαπίλα την διαφθορά και τις παθογένειες του Σουηδικού κοινωνικού συστήματος... κάποια πράγματα δεν είναι super duper ουάου γαμάτα όπως κάποιοι ευαγγελίζονται...
LRoi Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2012 αυτο διαβαζω τώρα. καλό είναι,ναι. Σαρκασμός, αλλά και μια μικρή αγιοποίηση στιγμές στιγμές, του κκε. παρολαυτα, αξιζει να διαβαστεί... Το βρήκατε κάπου ετοιμοπαράδοτο? Όπου απευθύνομαι, μόνο κατόπιν παραγγελίας...
dark_raider Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Είπα και γω να ξεκινήσω τον Asimov αλλά μπερδεύτηκα. Στα ελληνικά έχει βγει η επτάτομη Γαλαξιακή Αυτοκρατορία και το Θεμέλιο που είναι μονότομο. Ποιο από τα δύο είναι το κλασσικό έργο που αναφέρεται ως Foundation;
LongTom Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Είπα και γω να ξεκινήσω τον Asimov αλλά μπερδεύτηκα. Στα ελληνικά έχει βγει η επτάτομη Γαλαξιακή Αυτοκρατορία και το Θεμέλιο που είναι μονότομο. Ποιο από τα δύο είναι το κλασσικό έργο που αναφέρεται ως Foundation; Το Θεμέλιο είναι προφανώς το βιβλίο Foundation. Η τρίτομη σειρά Galactic Empire είναι παράλληλη με την Foundation αλλά όχι η ίδια. Μπορεί όμως να διαβαστεί σαν πρελούδιο στο σύμπαν Foundation. Η σειρά των βιβλίων της σειράς χρονολογικά πάει ως εξής: Galaxy Empire Series -The Stars, Like Dust -The Currents of Space -Pebble in the Sky Foundation Series -Prelude to Foundation -Forward the Foundation -Foundation -Foundation and Empire -Second Foundation -Foundation's Edge -Foundation and Earth Έτσι από την σειρά βγήκε μόνο το 3ο χρονολογικά το Foundation. Οι τύποι προφανώς στην Γαλακτική αυτοκρατορία: -είτε χώρισαν τα 3(ή 4 με το short novel)βιβλία σε 7! βιβλία για τους γνωστούς κερδοσκοπικούς λόγους. -είτε ακόμη χειρότερα μπέρδεψαν τα μπούτια τους στις σειρές και πέταξαν βιβλία από άλλες σειρές του Asimov. Εάν μπορείς γράψε μια λίστα με τα βιβλία του "επτάτομου" της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας μπας και χώσαν και άλλα βιβλία της σειράς Foundation. Όπως και να έχει εάν την παλεύεις διάβασε τα στα αγγλικά. Έτσι δεν θα χάσεις από την μετάφραση, δεν θα μπερδευτείς με τις αθάνατες ελληνικές κασκαρίκες και θα σου βγει φθηνότερα.
dark_raider Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Πραγματικά έχουν μπλέξει τα μπούτια τους και μπερδεύουν και εμάς τους υπόλοιπους. Τελικά τα βιβλία είναι 6 και δεν έχουν καν υπότιτλο. Ο τίτλος τους είναι "Γαλαξιακή Αυτοκρατορία 1-6" Τρέχα γύρευε δηλαδή. Μου φαίνεται θα παίξει amazon.
LongTom Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2012 Πραγματικά έχουν μπλέξει τα μπούτια τους και μπερδεύουν και εμάς τους υπόλοιπους. Τελικά τα βιβλία είναι 6 και δεν έχουν καν υπότιτλο. Ο τίτλος τους είναι "Γαλαξιακή Αυτοκρατορία 1-6" Τρέχα γύρευε δηλαδή. Μου φαίνεται θα παίξει amazon. Μάλλον είναι τα τρία βιβλία της σειράς που έγραψα ποιο πριν χωρισμένα στα 2. Βέβαια θα είσαι πολύ ποιο σίγουρος τι παίρνεις από το Amazon και ταυτόχρονα δεν θα επιβραβεύσεις με τα χρήματα σου τους Ελληνικούς εκδοτικούς οίκους και τις άθλιες πρακτικές τους. Καλές αγορές και καλή αρχή στον υπέροχο κόσμο του Asimov.
Iridium Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2012 Μιας και μιλούσατε για Stephen King είπα να πω δυο λόγια για το -σχετικά- καινούργιο βιβλίο του, το 11/22/63. Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο στα Αγγλικά και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Bell. Αρχικά η περίληψη του βιβλίου από τη σελίδα των εκδόσεων: "Ο τριανταπεντάχρονος καθηγητής αγγλικής φιλολογίας Τζέικ Έπινγκ ζει ήσυχα στο Λίσμπον Φολς του Μέιν. Ώσπου μια μέρα, ο φίλος του ο Αλ του εκμυστηρεύεται ένα μυστικό… Η αποθήκη στο μικρό εστιατόριό του είναι μια πύλη στο χρόνο –βγάζει σε μια συγκεκριμένη μέρα του 1958. Κι ο Αλ κάνει στον Τζέικ μια παράξενη πρόταση: Να γυρίσει στο παρελθόν και να προσπαθήσει να αποτρέψει τη δολοφονία του Κένεντι." Αυτή είναι με λίγα λόγια η αρχή της ιστορίας, αλλά το ταξίδι του Jake μόνο εύκολο δεν θα είναι. Η ζωή στο παρελθόν είναι ενδιαφέρουσα αλλά και επικίνδυνη ειδικά άμα έχεις μαζί σου ένα κινητό τηλέφωνο, λεφτά από τον 21ο αιώνα, άμα γνωρίζεις όλα τα αποτελέσματα του Baseball και τους στίχους τραγουδιών των Rolling Stones. Το πιο επικίνδυνο, όμως, είναι το ίδιο το παρελθόν που δεν λέει να αλλάξει και αντιστέκεται συνεχώς (κι όμως, το παρελθόν κάνει κάτι τέτοιο ). Αν και ο Jake προσπαθεί να κρατήσει την ανωνυμία του και να παραμείνει απαρατήρητος τελικά βρίσκει δουλειά, ερωτεύεται, κάνει φίλους και εχθρούς και ζει γενικά μια φυσιολογική ζωή. Ταυτόχρονα στοιχηματίζει και ακολουθεί πάντα το "πρόγραμμα", σύμφωνα με τις οδηγίες του Al, βλέποντας την κρίσιμη ημερομηνία να πλησιάζει. Και όλα αυτά με ψεύτικο όνομα και πλαστή ταυτότητα. Ωραίος ο μάγκας! Πιστεύω το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ότι πιο σφιχτοδεμένο και ολοκληρωμένο έχει γράψει ποτέ ο King. Η ιστορία κάνει μερικές μικρές "κοιλιές" αλλά το ενδιαφέρον δεν χάνεται. Αντίθετα, η αγωνία κορυφώνεται μέχρι το τέλος, το οποίο το βρήκα πολύ καλό και ταιριαστό. Πολλοί μιλάνε για ένα από τα καλύτερα βιβλία του συγγραφέα και συμφωνώ μαζί τους. Μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε "κλασικός King" από άποψη θεματολογίας (ο τρόμος σχεδόν απουσιάζει) αλλά σε βυθίζει τόσο πολύ στην ιστορία που ταυτίζεσαι με τους χαρακτήρες. Προτείνεται . 1
Moderators stormrain Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Moderators Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Σημερα τελειωσα αυτο http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=108033992&LastAdd=108033992&t=%C7%20%C1%D0%CF%CB%CF%C3%C9%C1%20%D4%C7%D3%20%CA%CB%D5%D4%C1%C9%CC%CD%C7%D3%D4%D1%C1%D3 Φοβερο βιβλιο, ειδικα για τους λατρεις της μυθολογιας (και οχι μονο). Βασικα αποτυπωνει την ιστορια της ηρωιδας απο μια αλλη οπτικη γωνια, στην ουσια αθωωνει κατα καποιον τροπο την Κλυταιμνηστρα, οχι αναιρωντας τις πραξεις της, αλλα "δικαιολογωντας" το κινητρο. Εχω διαβασει κι αλλα βιβλια για το συγκεκριμενο προσωπο (που θεωρω απο τα πιο αδικημενα btw), αλλα το συγκεκριμενο νομιζω ειναι το καλυτερο.
status Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2012 Σημερα τελειωσα αυτο http://www.plus4u.gr/showitem.php?ID=108033992&LastAdd=108033992&t=%C7%20%C1%D0%CF%CB%CF%C3%C9%C1%20%D4%C7%D3%20%CA%CB%D5%D4%C1%C9%CC%CD%C7%D3%D4%D1%C1%D3 Φοβερο βιβλιο, ειδικα για τους λατρεις της μυθολογιας (και οχι μονο). Βασικα αποτυπωνει την ιστορια της ηρωιδας απο μια αλλη οπτικη γωνια, στην ουσια αθωωνει κατα καποιον τροπο την Κλυταιμνηστρα, οχι αναιρωντας τις πραξεις της, αλλα "δικαιολογωντας" το κινητρο. Εχω διαβασει κι αλλα βιβλια για το συγκεκριμενο προσωπο (που θεωρω απο τα πιο αδικημενα btw), αλλα το συγκεκριμενο νομιζω ειναι το καλυτερο. Noted.
antreaslam Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Το βρήκατε κάπου ετοιμοπαράδοτο? Όπου απευθύνομαι, μόνο κατόπιν παραγγελίας... Οχι, μεταχειρισμένο το πήρα.
evagelos_21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2012 Μιας και μιλούσατε για Stephen King είπα να πω δυο λόγια για το -σχετικά- καινούργιο βιβλίο του, το 11/22/63. Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο στα Αγγλικά και θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο στα Ελληνικά από τις εκδόσεις Bell. Αρχικά η περίληψη του βιβλίου από τη σελίδα των εκδόσεων: "Ο τριανταπεντάχρονος καθηγητής αγγλικής φιλολογίας Τζέικ Έπινγκ ζει ήσυχα στο Λίσμπον Φολς του Μέιν. Ώσπου μια μέρα, ο φίλος του ο Αλ του εκμυστηρεύεται ένα μυστικό… Η αποθήκη στο μικρό εστιατόριό του είναι μια πύλη στο χρόνο –βγάζει σε μια συγκεκριμένη μέρα του 1958. Κι ο Αλ κάνει στον Τζέικ μια παράξενη πρόταση: Να γυρίσει στο παρελθόν και να προσπαθήσει να αποτρέψει τη δολοφονία του Κένεντι." Αυτή είναι με λίγα λόγια η αρχή της ιστορίας, αλλά το ταξίδι του Jake μόνο εύκολο δεν θα είναι. Η ζωή στο παρελθόν είναι ενδιαφέρουσα αλλά και επικίνδυνη ειδικά άμα έχεις μαζί σου ένα κινητό τηλέφωνο, λεφτά από τον 21ο αιώνα, άμα γνωρίζεις όλα τα αποτελέσματα του Baseball και τους στίχους τραγουδιών των Rolling Stones. Το πιο επικίνδυνο, όμως, είναι το ίδιο το παρελθόν που δεν λέει να αλλάξει και αντιστέκεται συνεχώς (κι όμως, το παρελθόν κάνει κάτι τέτοιο ). Αν και ο Jake προσπαθεί να κρατήσει την ανωνυμία του και να παραμείνει απαρατήρητος τελικά βρίσκει δουλειά, ερωτεύεται, κάνει φίλους και εχθρούς και ζει γενικά μια φυσιολογική ζωή. Ταυτόχρονα στοιχηματίζει και ακολουθεί πάντα το "πρόγραμμα", σύμφωνα με τις οδηγίες του Al, βλέποντας την κρίσιμη ημερομηνία να πλησιάζει. Και όλα αυτά με ψεύτικο όνομα και πλαστή ταυτότητα. Ωραίος ο μάγκας! Πιστεύω το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ότι πιο σφιχτοδεμένο και ολοκληρωμένο έχει γράψει ποτέ ο King. Η ιστορία κάνει μερικές μικρές "κοιλιές" αλλά το ενδιαφέρον δεν χάνεται. Αντίθετα, η αγωνία κορυφώνεται μέχρι το τέλος, το οποίο το βρήκα πολύ καλό και ταιριαστό. Πολλοί μιλάνε για ένα από τα καλύτερα βιβλία του συγγραφέα και συμφωνώ μαζί τους. Μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε "κλασικός King" από άποψη θεματολογίας (ο τρόμος σχεδόν απουσιάζει) αλλά σε βυθίζει τόσο πολύ στην ιστορία που ταυτίζεσαι με τους χαρακτήρες. Προτείνεται . Επειδή δεν διαβάζω βιβλία αλλά μου άρεσε το story. Κάτι αντίστοιχο που να κυκλοφορεί για το καλοκαίρι έχετε να μου προτείεντε; Ευχαριστώ
*nenya* Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2012 Χελόου! Έχει ασχοληθεί κανείς με τα gamebooks του Joe Dever; π.χ. Αξίζουν λέτε;
Makaros1994 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2012 (επεξεργασμένο) Γεια σας. Ψάχνω βιβλίο που αφορά τη γλώσσα του σώματος. Ποιο μου προτείνεται από τη παρακάτω λίστα (τα 3 πρώτα και το προ τελευταίο τα αποκλείω εγώ). Εδώ είναι η λίστα. Εγώ τείνω στο τελευταίο. Αν έχετε κάποιο άλλο κατά νου πείτε μου. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2012 από Makaros1994
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα