Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

βεβαίως..προφανώς δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία του για να διαφωνείς.

E ναι, γιατί όοοολοι όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία του Νταν Μπράουν έχουν την ίδια άποψη για αυτόν. Δεν βρέθηκε ένας που να μην του άρεσε.

Δημοσ.

E ναι, γιατί όοοολοι όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία του Νταν Μπράουν έχουν την ίδια άποψη για αυτόν. Δεν βρέθηκε ένας που να μην του άρεσε.

Στο πιο πάνω ποστ, είπα την άποψή μου.Πιστεύω ότι είναι όντως όλα αυτά που είπα στα βιβλία του.Μπορεί σε κάποιον να μη άρεσαν αλλά δε μπορεί κανείς να πει ότι δεν είναι ποιοτικός και ρεαλιστικός.

Εσύ γιατί ειρωνεύεσαι και μπλέκεσαι όμως?Θα μπορούσες ίσως να πεις και εσύ την άποψή σου απ'το να αστειεύεσαι...

Δημοσ.

Μάλιστα. Έχεις κάτι άλλο να προτείνεις πάνω στο θέμα?

Τα εργα του Roger Griffin αρχης γενομενης απο το ''The nature of fascism.''

Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως, πιστεύω δε μπορεί να συγκριθεί ο Dan Brown με τον Stephen King...τα βιβλία του πρώτου είναι ο ορισμός της ποιότητας,αγωνίας,μυστηρίου και ρεαλισμού.

Ενώ του δεύτερου τι είναι???

Βαρετά και μέτρια???

Δημοσ.

Ενώ του δεύτερου τι είναι???

Βαρετά και μέτρια???

την άποψή μου είπα...αν δε μπορείς να τη σεβαστείς δικαίωμά σου...άντε γιατί καταντάει βαρετό...

Δημοσ.

την άποψή μου είπα...αν δε μπορείς να τη σεβαστείς δικαίωμά σου...άντε γιατί καταντάει βαρετό...

Φίλε μου και εγώ την άποψή μου είπα.

Αν μπορείς παρέθεσε μου το σημείο που δεν σεβάστηκα τη δική σου για να το μάθω και εγώ.

Τέλος για το "βαρετός" είναι τίτλος που το έχεις κερδίσει εσύ με το σπαθί σου, όντας ο αντίλογος σε όποιον είχε διαφορετική άποψη από την δική σου...

Δημοσ.

Φίλε μου και εγώ την άποψή μου είπα.

Αν μπορείς παρέθεσε μου το σημείο που δεν σεβάστηκα τη δική σου για να το μάθω και εγώ.

Τέλος για το "βαρετός" είναι τίτλος που το έχεις κερδίσει εσύ με το σπαθί σου, όντας ο αντίλογος σε όποιον είχε διαφορετική άποψη από την δική σου...

Δε τη σέβεσαι απ'τη στιγμή που μιλάς με κάποια ειρωνεία...Και εγώ πραγματικά δεν είδα να λες την άποψή σου πουθενά.

Γενικά μάλλον σας αρέσει να δημιουργείτε ένα κλίμα τέτοιο.Το πρόσεξα και στα λόγια του φίλου Sellers.

Ξαναλέω,

πιστεύω δε μπορεί να συγκριθεί ο Dan Brown με τον Stephen King...τα βιβλία του πρώτου είναι ο ορισμός της ποιότητας,αγωνίας,μυστηρίου και ρεαλισμού.

δεν είπα ότι δε θεωρώ τον Stepehen King εξίσου εξαιρετικό συγγραφέα.Απλά παρεξηγείτε το κάθε τι.

Δημοσ.

βεβαίως..προφανώς δεν έχεις διαβάσει τα βιβλία του για να διαφωνείς.

Τα εχω διαβασει ολα πλην του λοστ συμπολ. Ευχαριστα βιβλια για να περνάει η ωρα, ειδικα το Angels and Demons κατα τα αλλα μετριοτατος συγγραφεας, χρησιμοποιεί παρα πολλα κλισε, τα βιβλία μοιαζουν πιο πολυ με σενάραι ταινιών και μαλιστα ταινιων τυπου Die Hard ενω δεν εμβαθυνει καθολου στους χαρακτηρες.

Δημοσ.

Τα εχω διαβασει ολα πλην του λοστ συμπολ. Ευχαριστα βιβλια για να περνάει η ωρα, ειδικα το Angels and Demons κατα τα αλλα μετριοτατος συγγραφεας, χρησιμοποιεί παρα πολλα κλισε, τα βιβλία μοιαζουν πιο πολυ με σενάραι ταινιών και μαλιστα ταινιων τυπου Die Hard ενω δεν εμβαθυνει καθολου στους χαρακτηρες.

Μα βέβαια, είναι κάτι πολύ υποκειμενικό.Ο καθένας έχει τη δική του άποψη.Εγώ σκέψου είμαι εθισμένος στα βιβλία του. :-D

Δημοσ.

Το The Lost Symbol είναι το χειρότερο απ' την τριλογία με τον καθηγητή Langdon.

Έχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τους Μασόνους (για όσους ενδιαφέρονται) αλλά σε πολλά άλλα σημεία το βιβλίο ξεφεύγει. Ειδικά στο σημείο με την υποτιθέμενη επιστημονική "ανακάλυψη" της ψηχής... :confused:

Σαν σύνολο με απογοήτευσε. Προσωπική άποψη πάντα.

Δημοσ.

Δεν μου άρεσε. Το βρήκα αρκετά μονόπλευρο, γραμμένο από αρκετά προσωποκεντρική ακροαριστερή σκοπιά και με τη γνωστή τάση δαιμονοποίησης του φασισμού, όσο κι αν ο συγγραφέας ισχυρίζεται οτι εξετάζει το θέμα αμερόληπτα. Δεν ασχολείται καθόλου με το θεωρητικό/φιλοσοφικό υπόβαθρο του φασισμού, παρά μόνο με τις πράξεις. Τεράστιο φάουλ. Επίσης μου φάνηκε οτι προσπαθεί να "κολλήσει" τον φασισμό σε όλα τα πολιτικά κινήματα, προσπαθώντας να βρεί σε αυτά κοινά σημεία με τη φασιστική ιδεολογία. Η γνωστή αριστερή καχύποπτη λογική "παντού υπάρχει φασισμός" δηλαδή.

Γενικά, άλλο ένα βιβλίο για το φασισμό γραμμένο από αντι-φασίστα συγγραφέα, τίγκα στη μεροληψία, στην ενοχική λογική "δεν εξετάζω αντικειμενικά τον φασισμό γιατί φοβάμαι να μην με πουν φασίστα", και στην αδυναμία ψύχραιμου προσδιορισμού των φασιστικών θέσεων. Αλλά δεν περιμένω κάτι να γραφτεί κάτι καλύτερο σύντομα, όταν από το 1945 μέχρι και σήμερα η λέξη "φασισμός" εξακολουθεί να είναι συνώνυμη της λέξης "ΚΑΚΟ".

ενώ η ιστορία έχει δείξει ότι δεν θα έπρεπε έτσι;

:eek: :confused:

Δημοσ.

Το The Lost Symbol είναι το χειρότερο απ' την τριλογία με τον καθηγητή Langdon.

Έχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία για τους Μασόνους (για όσους ενδιαφέρονται) αλλά σε πολλά άλλα σημεία το βιβλίο ξεφεύγει. Ειδικά στο σημείο με την υποτιθέμενη επιστημονική "ανακάλυψη" της ψηχής... :confused:

Σαν σύνολο με απογοήτευσε. Προσωπική άποψη πάντα.

Πολύ κακό βιβλίο, καμία σχέση με τα προηγούμενα. Εντελώς κλισέ, βαρετή γραφή και σουπερ-ήρωες σε βαθμό αηδίας. Ελπίζω το καινούργιο του να τον γυρίσει στις παλιές εποχές.

Δημοσ.

Για το millenium τι έχετε να πείτε?Είμαι περίπου στην 160-170 σελίδα, έχω να πω μέχρι τώρα ότι οι πρώτες 80 σελίδες ήταν απίστευτα βαρετές, από κει και έπειτα άρχισε να αποκτάει κάποιο ενδιαφέρον αλλά έχω πολλές επιφυλάξεις για τα άλλα 2 βιβλία...

Δημοσ.

Τις τελευταίες έξι ημέρες ήπια μονορούφι πρώτα το νέο βιβλίο του Θαφόν, "Μαρίνα"

9789604965588.jpg

το οποίο είναι στα χνάρια του εξαιρετικού "Η σκιά του ανέμου" αν και αφήνει περισσότερο τη φαντασία του να οργιάσει ο Ισπανός στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακροβατώντας μεταξύ παραμυθιού και τρόμου ενίοτε

και ακολούθως καταπιάστηκα με το "Νήμα" της Χίσλοπ

460_NNL.jpg

το οποίο με ταξίδεψε στη σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού τον τελευταίο αιώνα.

Από την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης και την Μικρασιατική καταστροφή, πέρασα μέσα από τη γερμανική κατοχή τους απανωτούς εμφυλίους μέχρι τη Χούντα και το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο είναι αριστούργημα και προσέχει να τηρεί ίσες αποστάσεις, όσο μπορεί, σε σχέση με τα ευαίσθητα ιστορικά ζητήματα του πολύπαθου τόπου μας.

Κοινώς, τα λάθη, τα πάθη και η ζωή των Ελλήνων με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη τα τελευταία, πλούσια από ιστορικής άποψης, γεγονότα του 20ου αιώνα.

Δεν έχω διαβάσει το Νησί, παρακολούθησα λίγο τη σειρά, αν και έχω αγοράσει το βιβλίο, αλλά θεωρώ ότι το Νήμα ίσως αποτελεί το καλύτερο βιβλίο της Χίσλοπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...