Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Λοιπόν, θέλω λίγο βοήθεια μπας και μπορέσουμε να χρονολογήσουμε ενα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη μου.

Δε γράφει πάνω χρονολογία έκδοσης αλλά με τα διάφορα στοιχεία να φτάσω περίπου στη δεκαετία. Δεν το χρειάζομαι για κάτι, απλώς για την περιέργεια.

Τίτλος: Ερωτόκριτος

Εξώφυλλο: Σκληρό, 17,8cmX12cm ,καφέ σκούρο, χωρίς να αναγράφει πάνω τίτλο ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, σαγρέ εκτός από το δέσιμο που είναι λείο, και φτάνει μέσα 2,5 πόντους σε κάθε πλευρά.

Εσώφυλλο: καφέ με "νερά" σαν αυτά που κάνουν καμια φορά τα πετρώματα.

Πολυτονικό, στην πρώτη σελίδα γράφει:

Ερωτόκριτος

Ποίημα ερωτικόν

Συνετεθέν παρά

Βικεντίου Κορνάρου

Του εκ της Σιτίας χώρας εν τη νήσω τς Κρήτης

Επιμελώς διορθωθείς

κατα την έκδοσιν της βενετίας

μετα πολλών εικόνων

Τερπνόν ανάγνωσμα δια το Λαόν

Εν Αθήναις

Παρα τω εκδοτη Βιβλιοπωλείον

Ν.Μιχαλόπουλω (Μεγάλη Οικία Μελά)

Έχει μέσα εικόνες, άλλες έγχρωμες άλλες ασπρόμαυρες, άλλες κολλημένες πάνω στις σελίδες και άλλες να μοιάζουν σαν σιδερότυπα.

Η πρώτη εικόνα γράφει κάτω κάτω "τιμάται δρχ 2"

• Super Moderators
Δημοσ.

Λοιπόν, θέλω λίγο βοήθεια μπας και μπορέσουμε να χρονολογήσουμε ενα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη μου.

Δε γράφει πάνω χρονολογία έκδοσης αλλά με τα διάφορα στοιχεία να φτάσω περίπου στη δεκαετία. Δεν το χρειάζομαι για κάτι, απλώς για την περιέργεια.

Τίτλος: Ερωτόκριτος

Εξώφυλλο: Σκληρό, 17,8cmX12cm ,καφέ σκούρο, χωρίς να αναγράφει πάνω τίτλο ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο, σαγρέ εκτός από το δέσιμο που είναι λείο, και φτάνει μέσα 2,5 πόντους σε κάθε πλευρά.

Εσώφυλλο: καφέ με "νερά" σαν αυτά που κάνουν καμια φορά τα πετρώματα.

Πολυτονικό, στην πρώτη σελίδα γράφει:

Έχει μέσα εικόνες, άλλες έγχρωμες άλλες ασπρόμαυρες, άλλες κολλημένες πάνω στις σελίδες και άλλες να μοιάζουν σαν σιδερότυπα.

Η πρώτη εικόνα γράφει κάτω κάτω "τιμάται δρχ 2"

Θα έλεγα ότι είναι γύρω στα τέλη του 19ου αιώνα (η έκδοση, δεν ξέρω για το δέσιμο, καθώς εκείνο το διάστημα δραστηριοποιούταν ο συγκεκριμένος εκδότης) αλλά θέλει περισσότερο ψάξιμο, το βράδυ με το καλό.

Δημοσ.

Παρακολουθώντας αυτό το θέμα είδα ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για την σειρά A Song of Ice and Fire και κατ'επέκταση το game of thrones.

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει ένα λινκ (στα ελληνικά) για να καταλάβω περί τίνος πρόκειται (ποια είναι περίπου η πλοκή της σειράς)???

Έψαξα λίγο και εγώ αλλά δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο....

Δημοσ.

Τελείωσα, επιτέλους, το βιβλίο του Dan Simmons: Carrion Comfort.

Παρ' όλες τις διθυραμβικές κριτικές, το βιβλίο δεν μου πολυάρεσε. Παραείναι μεγάλο για την υπόθεση που έχει, επαναλαμβανόμενο, προβλέψιμο και υπερβολικό σε μεγάλο βαθμό. Δεν μου άρεσε και το τέλος, αν και ήταν σαφέστατη η κατάληξη. Είναι το τρίτο βιβλίο του συγκεκριμένου συγγραφέα που διαβάζω - τα άλλα είναι το Drood και το The Terror - και μάλλον δεν θα τον ξαναπροτιμήσω.

Δημοσ.

Μόλις τα διαβάσα και ετοιμάζομαι για παραγγελία mrgreen.png

Λες καλύτερα να πάρω το A Game of Thrones που το έχω βρει στα 8 ευρώ ή όλο το πακέτο στα 37.50 από το λινκ που παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ μου???

Δημοσ.

Η Μάχη Του Συντάγματος

ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ - Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ινφο

Η μάχη του Συντάγματος είναι το πρώτο βιβλίο του Δήμου Βοσινάκη. Κυκλοφόρησε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012 – την ίδια περίοδο που ανακοινώθηκαν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Είναι μία απόπειρα καταγραφής της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα μετά τον ερχομό του Διεθνές Νομισματικού Ταμείου, ενώ ταυτόχρονα δίνει έμφαση στην αντίδραση του κόσμου, έτσι όπως εκφράστηκε μαζικά με το κίνημα των «αγανακτισμένων» και την απίστευτη αστυνομική επέμβαση στην πλατεία Συντάγματος στις 28-29 Ιουνίου του 2011. Επιπλέον, γίνεται αναφορά και στους θεσμούς που έφτασαν την Ελλάδα σε αυτά τα τραγικά επίπεδα.

Ο συγγραφέας, όπως και το βιβλίο, κρίνει τα γεγονότα από την οπτική γωνία του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού, ο οποίος αποφάσισε να αντισταθεί με κάθε δυνατό τρόπο για να μην περάσουν τα νέα εξουθενωτικά μέτρα. Μέτρα που υπαγορεύονται από το ΔΝΤ και εφαρμόζονται από τις ελληνικές μαριονέτες του και έχουν σαν στόχο να προκαλέσουν μεγάλη ύφεση στην ήδη παραπαίουσα ελληνική οικονομία και να φτωχοποιήσουν μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού.

Ο πρόλογος του βιβλίου είναι γραμμένος από τον Μάκη Παπαδημητράτο (σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός σε κάποιες από τις πιο πρωτοποριακές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου), ο οποίος, εκτός των άλλων, αφιερώνει πολύ χρόνο για την ανάπτυξη και τη διάδοση της άμεσης δημοκρατίας.

ISBN 978-960-93-3700-7

Τα σημεία διανομής του βιβλίου στην Αθήνα είναι τα εξής:

-) Ελεύθερος Τύπος (Βαλτετσίου 53, Εξάρχεια)

-) Χώρος της Ελευθεριακής Κουλτούρας (Ερεσσού 52, Εξάρχεια)

-) Comicon Shop (Σόλωνος 128, Εξάρχεια)

Τα σημεία διανομής του βιβλίου στη Θεσσαλονίκη:

-) Το Κεντρί (Δημητρίου Γούναρη 22, Ναυαρίνου)

-) Jellyfish Artwear (Ιωάννου Δέλλιου 6, Καμάρα)

-) Το Κονάκι (Π. Καρολίδου 25, Κάτω Τούμπα)

Η τιμή του βιβλίου είναι 10 ευρώ. Αν το βρείτε πιο ακριβό ΜΗΝ το αγοράσετε

• Super Moderators
Δημοσ.

Το διάβασες το βιβλίο και σου άρεσε;

Γιατί, αν το διάβασες, αντί να αντιγράφεις κατά λέξη τα blurb, κάνε έναν κόπο να μας πεις με δικά σου λόγια γιατί σου άρεσε.

Δημοσ.

Το διάβασες το βιβλίο και σου άρεσε;

Γιατί, αν το διάβασες, αντί να αντιγράφεις κατά λέξη τα blurb, κάνε έναν κόπο να μας πεις με δικά σου λόγια γιατί σου άρεσε.

Δεν ειναι blurp ειναι η επισημη περιγραφη του βιβλιου.

Ειναι μια καλη καταγραφη του κινηματος των αγανακτισμενων και οχι μονο (αναφερεται στο ΔΝΤ/IMF και το ρολο του αλλα και συνοπτικα τις συνεπειες που ειχε σε αλλες χωρες) . Η οπτικη αν και σιγουρα υποκειμενικη απο τη σκοπια του συγγραφεα(προφανως) δεν εξωραιζει την κατασταση αλλα ψυχογραφει με αρκετη ακριβεια τον κοσμο που βγηκε στις πλατειες και τα κινητρα του (απο τον ελληναρα η/και τον πασοκο μεχρι τον αναρχικο). Τα στοιχεια(οικονομικα,πληθυσμιακα,ημερομηνιες,δηλωσεις πολιτικων και τα λοιπα) που αναφερονται ειναι εξακριβωμενα και διπλοτσεκαρισμενα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά, άλλο ρωτάω εγώ, όμως: το βιβλίο το διάβασες;

Και αν η απάντηση είναι καταφατική, γιατί αισθάνθηκες την ανάγκη, αντί να γράψεις με δικά σου λόγια τι αποκόμισες από αυτό και γιατί το προτείνεις εσύ, να παραθέσεις κατά λέξη το υλικό με το οποίο διαφημίζεται το βιβλίο;

(Παντως, ομολογώ ότι μου άρεσε ιδιαίτερα ο συνδυασμός της "υποκειμενικής ματιάς" που όμως "δεν εξωραΐζει". Ο κ. Βοσινάκης πάτησε την κορυφή του αντικειμενικού υποκειμενισμού).

Δημοσ.

Ωραία όλα αυτά, άλλο ρωτάω εγώ, όμως: το βιβλίο το διάβασες;

Και αν η απάντηση είναι καταφατική, γιατί αισθάνθηκες την ανάγκη, αντί να γράψεις με δικά σου λόγια τι αποκόμισες από αυτό και γιατί το προτείνεις εσύ, να παραθέσεις κατά λέξη το υλικό με το οποίο διαφημίζεται το βιβλίο;

(Παντως, ομολογώ ότι μου άρεσε ιδιαίτερα ο συνδυασμός της "υποκειμενικής ματιάς" που όμως "δεν εξωραΐζει". Ο κ. Βοσινάκης πάτησε την κορυφή του αντικειμενικού υποκειμενισμού).

Το χω διαβασει σχεδον ολο ναι

Νομιζα ηταν ξεκαθαρα το υποκειμενικο και 'δεν εξωραιζει'. Υποκειμενικο ειναι οτιδηποτε γραφει καποιος καθως το βιωνει μεσω της δικιας του υποκειμενικης αντιληψης. Απο κει και περα δεν εξωραιζει γιατι αναφερεται σε οσα αντιληφθηκε αρνητικα και θετικα.Δεν αποκρυπτει κατι δηλαδη απο αυτα που παρατηρησε και βιωσε.

Δημοσ.

Τελείωσα το Micro. Το ξεκίνησε ο Michael Crichton αλλά λόγω του θανάτου του είχε μείνει ημιτελές και το ολοκλήρωσε ο Richard Preston.

Σε γενικές γραμμές, θετική εντύπωση, έχει μια καλή αρχική ιδέα και διαβάζεται γρήγορα.

Αλλά σε κάποια σημεία, το βιβλίο είναι πολύ υπερβολικό και η υπόθεση σαν να κάνει άλματα, ίσως για να περιορίσουν τις σελίδες.

Αν ήταν εξ' ολοκλήρου του Crichton, κατά την γνώμη μου, θα ήταν πολύ καλύτερο.

Υπάρχει και εκτενής βιβλιογραφία στο τέλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...