Adon1s Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο τουαλέτας . Να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλο , αλλα ούτε κάποιο εκλεπτισμένο , που να μην χειρίζεται περίεργη και δύσκολη γλώσσα , αλλα να είναι ευχάριστο και ευανάγνωστο ! Εχω βαρεθεί να διαβάζω τα συστατικά απο τα σαμπουάν Επίσης έχω διαβάσει όλα τα ΚΟΜΙΞ (το περιοδικο , οχι το ειδος) που έχω σπίτι ....
Chrisxxx Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Tom Robbins. Μπορει βεβαια να τρως πολλες ωρες στην τουαλετα αλλά εχει πολυ καφροχιουμορ ο ανθρωπας. Αν θελεις παλι να διαβαζεις κατι και μετα να σκιζεις τη σελιδα για να σκουπιστεις συνιστω Κοελιο
Adon1s Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2012 όπα , ξέχασα .. Μέσος όρος , 10-15 λεπτά edit googlαρα λίγο τον τυπά , και μου μπήκε στο μυαλό αυτο με τις καουμπόϋσες και το αλλο το Μπι - οπως μπίρα
Sellers Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Τρελή σύμπτωση αλλά τελείωσα τον Τρυποκάρυδο του Ρόμπινς εξ'ολοκλήρου σε τουαλέτα. Αδονη μακριά φίλε μου. Με τα χίλια ζόρια άντεξα τον τρυποκάρυδο και είπα ότι θα έτυχε και θα έπεσα στην βλακεία. Έτσι ξεκίνησα και τις καουμπόισες που μελαγχολούν. Τα ίδια σκατά. Ένα με το περιβάλλον που το διάβαζα. Εκλεπτυσμένος Κοέλιο. Πυξ λάξ με τζαζ ρυθμό για να τον πάρουν και οι πιο εναλλακτικοί. (γνώμη μου απλά, μπλα μπλα... κανέναν υπαινιγμό προς τον φίλτατο κριςχχχ)
Arcanaloth Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Τρελή σύμπτωση αλλά τελείωσα τον Τρυποκάρυδο του Ρόμπινς εξ'ολοκλήρου σε τουαλέτα. Αδονη μακριά φίλε μου. Με τα χίλια ζόρια άντεξα τον τρυποκάρυδο και είπα ότι θα έτυχε και θα έπεσα στην βλακεία. Έτσι ξεκίνησα και τις καουμπόισες που μελαγχολούν. Τα ίδια σκατά. Ένα με το περιβάλλον που το διάβαζα. Εκλεπτυσμένος Κοέλιο. Πυξ λάξ με τζαζ ρυθμό για να τον πάρουν και οι πιο εναλλακτικοί. (γνώμη μου απλά, μπλα μπλα... κανέναν υπαινιγμό προς τον φίλτατο κριςχχχ) Μην τρελαθούμε εντελώς...πώς είναι δυνατόν να συγκρίνεις τον Ρόμπινς με τον Κοέλο; "Σκατά" ο Τρυποκάρυδος και οι Καουμπόισες; Ο Ρόμπινς είναι θεός απλά με απίστευτο χιούμορ και γαμάτο τρόπο γραφής. Είπαμε να έχουμε την προσωπική μας γνώμη αλλά προκειμένου να το παίξουμε "ψαγμένοι" και κουλτουριάρηδες μην κάνουμε και τα πάντα πουτ@να. Για μένα εκτίθεσαι με αυτά που έγραψες για τον Ρόμπινς και τα συγκεκριμένα βιβλία και αν σε ήξερα προσωπικά δεν θα έπαιρνα σοβαρά την γνώμη σου για κανένα άλλο βιβλίο από 'κει και πέρα. Είναι το ίδιο κουφό με το να ακούσω κάποιον να λέει π.χ. "έλα μωρέ τώρα, τί ήξερε και ο Αινστάιν για φυσική, έγραψε εκεί πέρα 2-3 παπαριές και ψαρώσαν όλοι".
Sellers Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Είναι το ίδιο κουφό με το να ακούσω κάποιον να λέει π.χ. "έλα μωρέ τώρα, τί ήξερε και ο Αινστάιν για φυσική, έγραψε εκεί πέρα 2-3 παπαριές και ψαρώσαν όλοι". Kαλά μην αρχίσω τώρα με τον Αινστάιν. <-- (χιούμορ αποτυχημένο, αλλά και πάλι μπροστά στου Ρόπινς είμα τουλάχιστον Μπιλ Χικς) Πέρα απο την πλάκα τώρα, είπα απλά την γνώμη μου. Διάβασα τον τρυποκάρυδο και μάλιστα είχα ακούσει πολλά καλά λόγια και είχα πολύ όρεξη να το διαβάσω (χωρίς να ήμουν υπερενθουσιασμένος και να περιμένω κάτι το αριστουργηματικό.) Τελικά δεν γέλασα, δεν μελαγχόλησα, δεν συγκινήθηκα, δεν βρήκα κάτι στην ιστορία να με κρατήσει να διαβασω παρακάτω, δεν, δεν, δεν. Απο εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκτίθομαι με αυτά που γράφω. Όποιου δεν του αρέσει ο Ρόμπινς αυτομάτως εκτίθεται; Πολλά πράγματα δεν μ'αρέσουν που αρέσουν στον πολύ κόσμο. (αν εκτίθομαι επειδή έγραψα ότι ο Ρόμπινς είναι σκατά, απλά έγινε η όλη κουβέντα για την τουαλέτα και μου ρθε και το γραψα that's all. Τέλος για την ιστορία και μόνο, δεν το παίζω κουλτουριάρης και ψαγμένος και οτιδήποτε άλλο. Έχω διαβάσει ελάχιστα πράγματα και τουλάχιστον στην λογοτεχνία την βρίσκω με πολύ ελαφριά πράγματα. Το ότι μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει κάτι δεν σημαίνει ντε και καλά ότι το παίζουν ψαγμένοι και κουλτουριάρηδες. Υπάρχει και το ενδεχόμενο όντως να μην τους άρεσε. Το λέω αυτό γιατί πολύ εύκολα αυτο το εμετικό επιχείρημα της κουλτούρας μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να πω κι εγω ''Ωχ μωρε κουλτουριάρηδες με τον Ρόμπινς. Σας πέφτει λίγο ο Κοέλιο με τα ''ρηχα'' μηνύματα του, ενώ ο Ρόμπινς είναι βαθύς''. Καταλαβαίνεις που το πάω ε. Δεν είναι όλα θέμα του τι θέλω να δείξω, αλλά και του τι μου αρέσει, τι όχι, καθώς και του τρόπου που θα επιλέξω να πω τι μου αρέσει και τι όχι. Προφανώς σε ένα φόρουμ που μας διαβάζουν 100 άγνωστοι, θα πω και μια μαλακία παραπάνω χαρην αστεισμού, αν μιλούσαμε απο κοντά, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. (Λουσι σκάσε) Τέλος, να σου πω ότι κι εγώ δεν θα έπαιρνα στα σοβαρά καμία πρόταση σου κυρίως για αντίποινα που δεν θα πάρεις τις δικές μου, αλλά και επειδή μπορεί να μου προτείνεις το ''Αγριεμένοι Ανάπηροι Επιστρέφουν από Καυτά Κλίματα'' κατα το ''Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά''. (Να βλέπεις, δεν κρατήθηκα, πάλι την είπα την μαλακία μου)
μαφαλντα Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Ούτε εμένα μου άρεσε ο Ρόμπινς.Διάβασα πρώτα το άρωμα του ονείρου και μετά από καιρό τις καυμπόισες-μήπως ήταν καλύτερο-αλλά δεν.
-nick- Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Απόσπασμα από το Αγριεμενοι αναπηροι επιστρεφουν απο καυτα κλιματα [...] ο Σουιτερς θυμηθηκε αμεσως κατι που του ειχε πει η Μαεστρα πριν απο εικοσι περιπου χρονια: "Η καταθλιψη εχει τις ριζες της στην αυτολυπηση, και η αυτολυπηση εχει τις ριζες της στο γεγονος οτι οι ανθρωποι πολυ στα σοβαρα τον εαυτο τους". Ο Σουτιτερς ειχε αμφισβητησει τη δηλωση της τοτε. Αν και δεν ηταν παρα μονο 17 ετων, ηξερε οτι η καταθλιψη μπορει να οφειλετε και σε χημικα αιτια. "Η βασικη λεξη εδω ειναι οι ριζες", του απαντησε η Μαεστρα. "Οι ριζες της καταθλιψης. Για τους περισσοτερους ανθρωπους, η αυτοεπιγνωση και η αυτολυπηση ανθουν ταυτοχρονα στις απαρχες τις εφηβικης ηλικιας. Σ'αυτη περιπου την περιοδο αρχιζουμε να καταλαβαινουμε οτι ο κοσμος δεν ειναι μια ευθυμη παιδικη χαρα, κι αρχιζουμε να βιωνουμε προσωπικα το ποσο απειλητικος μπορει να γινει, ποσο σκληρος και αδικος. Τη στιγμη ακριβως που λειτουργουμε για πρωτη φορα ενδοσκοπικα και αποκταμε κοινωνικη συνειδηση, μας ερχονται και τα κακα νεα οτι κοσμος, στο μεγαλυτερο μερος του, δε δινει δεκαρα για μας. Ακομη και μια γρια σαν εμενα θυμαται ποσο οδυνηρη, τρομακτικη και αποθαρρυντικη ειναι αυτη η συνειδητοποιηση. Τοτε μας πιανει μια ταση να πεσουμε στο θυμο και στην αυτολυπηση, κι αν αφεθουμε στην ταση αυτη, μπορει να παθουμε κατι σαν ψυχολογικη μολυνση που προκαλει κρισεις καταθλιψης" "Ναι, αλλα..." "Μη με διακοπτεις! αν τοτε δεν υπαρχει καποιος πιο δυνατος πιο σοφος απο μας -ενας φιλος, ενας γονιος, ενας συγγραφεας, ενας δασκαλος ή ενας μουσικος- που να μπορεσει να μας βγαλει απο την κατασταση αυτη, να μας εξυψωσει και να μας δειξει ποσο μικροπρεπες και φανφαρονικο και εντελως αχρηστο ειναι να παιρνουμε τον εαυτο μας στα σοβαρα, τοτε η καταθλιψη μπορει να μας γινει συνηθεια, η οποια, με τη σειρα της, μια νευρολογικη αποτυπωση. Με παρακολουθεις; [..] Γι'αυτο καλε μου Σουιτερς, καθε φορα που βλεπω πανω σου συμπτωματα αυτολυπησης, σου παιζω δισκους μπλουζ πολυ δυνατα ή σου διαβαζω απο το Στομα του Αλογου. Και γι'αυτο οταν εμφανιζεις την παραμικρη ταση να θεωρεις πολυ σημαντικο τον εαυτο σου, σου υπενθυμιζω οτι εσυ και γω μπορει να ειμαστε εξισου σπουδαιοι με τον προεδρο των ΗΠΑ ή τον Πάπα ή τον μεγαλυτερο σταρ του Χολιγουντ, αλλα κανεις μας δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο ενα μπιμπικι στον κωλο της δημιουργιας, γι'αυτο ας μην παρασυρομαστε απο τον εαυτο μας. Προληπτικη ιατρικη, αγορι μου. Προληπτικη ιατρικη". "Ναι αλλα η αυτοεκτιμηση;..." "Χα! Η αυτοεκτιμηση ειναι για αδερφες. Δεξου οτι εισαι ενα μπιμπικι και προσπαθησε να διατηρησεις το χιουμορ σου παρ'ολα αυτα. Αυτος ο δρομος οδηγεi στη χαρη -κι ισως ακομη και στη δοξα" (Τομ Ρομπινς - Αγριεμενοι αναπηροι επιστρεφουν απο καυτα κλιματα)
Adon1s Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 κατάλαβα μπροστά στην λέσχη εδω και καιρό εχει 2 πάγκους με βιβλία ( υποθετω μεταχειρισμένα ? σε προσφορά ? κάτι ... ) που εχει βιβλια καινουρια και παλια σε καλες τιμες ( λενε .. ) Παω να τσεκαρω , αλλοιώς πάω να δω σε μαγαζί με second hand βιβλία προς Δημητρίου Γούναρη μεριά ...
-nick- Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2012 κατάλαβα μπροστά στην λέσχη εδω και καιρό εχει 2 πάγκους με βιβλία ( υποθετω μεταχειρισμένα ? σε προσφορά ? κάτι ... ) που εχει βιβλια καινουρια και παλια σε καλες τιμες ( λενε .. ) Παω να τσεκαρω , αλλοιώς πάω να δω σε μαγαζί με second hand βιβλία προς Δημητρίου Γούναρη μεριά ... Τελικα απο το αποσμασμα σε ψηνει Τομ Ρομπινς η μπα ?
Arcanaloth Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2012 Kαλά μην αρχίσω τώρα με τον Αινστάιν. <-- (χιούμορ αποτυχημένο, αλλά και πάλι μπροστά στου Ρόπινς είμα τουλάχιστον Μπιλ Χικς) Πέρα απο την πλάκα τώρα, είπα απλά την γνώμη μου. Διάβασα τον τρυποκάρυδο και μάλιστα είχα ακούσει πολλά καλά λόγια και είχα πολύ όρεξη να το διαβάσω (χωρίς να ήμουν υπερενθουσιασμένος και να περιμένω κάτι το αριστουργηματικό.) Τελικά δεν γέλασα, δεν μελαγχόλησα, δεν συγκινήθηκα, δεν βρήκα κάτι στην ιστορία να με κρατήσει να διαβασω παρακάτω, δεν, δεν, δεν. Απο εκεί και πέρα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εκτίθομαι με αυτά που γράφω. Όποιου δεν του αρέσει ο Ρόμπινς αυτομάτως εκτίθεται; Πολλά πράγματα δεν μ'αρέσουν που αρέσουν στον πολύ κόσμο. (αν εκτίθομαι επειδή έγραψα ότι ο Ρόμπινς είναι σκατά, απλά έγινε η όλη κουβέντα για την τουαλέτα και μου ρθε και το γραψα that's all. Τέλος για την ιστορία και μόνο, δεν το παίζω κουλτουριάρης και ψαγμένος και οτιδήποτε άλλο. Έχω διαβάσει ελάχιστα πράγματα και τουλάχιστον στην λογοτεχνία την βρίσκω με πολύ ελαφριά πράγματα. Το ότι μπορεί σε κάποιους να μην αρέσει κάτι δεν σημαίνει ντε και καλά ότι το παίζουν ψαγμένοι και κουλτουριάρηδες. Υπάρχει και το ενδεχόμενο όντως να μην τους άρεσε. Το λέω αυτό γιατί πολύ εύκολα αυτο το εμετικό επιχείρημα της κουλτούρας μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να πω κι εγω ''Ωχ μωρε κουλτουριάρηδες με τον Ρόμπινς. Σας πέφτει λίγο ο Κοέλιο με τα ''ρηχα'' μηνύματα του, ενώ ο Ρόμπινς είναι βαθύς''. Καταλαβαίνεις που το πάω ε. Δεν είναι όλα θέμα του τι θέλω να δείξω, αλλά και του τι μου αρέσει, τι όχι, καθώς και του τρόπου που θα επιλέξω να πω τι μου αρέσει και τι όχι. Προφανώς σε ένα φόρουμ που μας διαβάζουν 100 άγνωστοι, θα πω και μια μαλακία παραπάνω χαρην αστεισμού, αν μιλούσαμε απο κοντά, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. (Λουσι σκάσε) Τέλος, να σου πω ότι κι εγώ δεν θα έπαιρνα στα σοβαρά καμία πρόταση σου κυρίως για αντίποινα που δεν θα πάρεις τις δικές μου, αλλά και επειδή μπορεί να μου προτείνεις το ''Αγριεμένοι Ανάπηροι Επιστρέφουν από Καυτά Κλίματα'' κατα το ''Τα δοκάρια στο γρασίδι περιμένουν τα παιδιά''. (Να βλέπεις, δεν κρατήθηκα, πάλι την είπα την μαλακία μου) Το να μην σ'αρέσει ένας καταξιωμένος συγγραφέας ή έστω ένα συγκεκριμένο βιβλίο του, να το δεκτώ απόλυτα. Μπορεί να μην σου ταιριάζει το στυλ του, να μην γουστάρεις το είδος του κτλ. Και μένα πολλοί δεν μ'αρέσουν αλλά τουλάχιστον μπορώ να δώσω το respect και να πω "καλός συγγραφέας, εμένα δεν μου ταιριάζει" ή το τάδε είδος βιβλίου το βρίσκω βαρετό προσωπικά. Ο Κοέλο π.χ., αντικειμενικά είναι παπάρας. Βγάζει χαζογκομενίστικα βιβλία παραλίας με ψευτοηθικά διδάγματα, εύκολη γλώσσα, μικρά σε μέγεθος για να μην κουράζεται και ο μέσος αναγνώστης του που δεν έχει και την τεράστια υπομονή κτλ. Επίσης μπορώ να δεκτώ από κάποιον να μου πει "ξες αδερφέ, εμένα μ' αρέσει. Τέτοια θέλω, χαλαρά, να το πάρω 5 λεπτά στην τουαλέτα και να μην πολυσκέφτομαι". Άλλο πράγμα όμως το κάνω κάτι συνειδητά επειδή σε τέτοια φάση είμαι ή ακόμα και επειδή το γουστάρω και άλλο το σέβομαι ή ΔΕΝ σέβομαι τον τάδε συγγραφέα. Ο Ρόμπινς είναι καλός συγγραφέας και άξιος σεβασμού για μένα. Ο Κοέλο πάλι, όχι. Εκεί ήταν η ένσταση μου. Μου φάνηκε ότι ισοπέδωσες τα πάντα, οι συγκεκριμένοι 2 συγγραφείς για μένα δεν συγκρίνονται απλά. Το Αγριεμένοι Ανάπηροι που ανέφερες π.χ. το θεωρώ βιβλιάρα, περνάμε πάλι βέβαια στο προσωπικό γούστο αλλά και πάλι απορώ, σ'αρέσει δεν σ'αρέσει ο Ρόμπινς, ένα respect του το δίνεις, είναι σαν λέω τον Douglas Adams π.χ. gtp επειδή δεν μ'αρέσουν τα επιστημονικής φαντασίας. Κάπως έτσι το βλέπω το πράγμα.
Guest007 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Γεια σας...θα ήθελα να ρωτήσω αμα υπάρχει κάποιος οπου έχει βρεί τα βιβλία απο το Game of Thrones στα ελλήνικα...και αν ναι που...? ευχαριστώ...!
NansyM Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2012 Τα εχω βρει στα publc αλλα και σε ενα σαιτ που μου διαφεγει τωρα ποιο αν και δεν ειμαι και σιγουρη αν τα παραγγελνεις απο εκει θα το κοιταξω και θα σου πω αλλα public σιγουρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα