antreaslam Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Αρκετές φορές οι τριλογίες κάνουν "κοιλιές" ή έχουμε υψηλές προσδοκίες για το πως θα έπρεπε να τελειώσει και απογοητευόμαστε. Τα συγκεκριμένα βιβλία δεν τα έχω αγοράσει. η συγκεκριμένη τριλογία, αν ήταν....δυ-λογία, με συγχωνευση 2ου κ 3ου, θα ήταν μια χαρά. Γραφτηκαν 1000 σελίδες, αντί για 500... Κόπιαρε στο 2ο ότι συνέβη στο 1ο, πε΄ριπου, και Πλάτιασε στο 3ο, προκειμενού να το ξεχειλώσει σε όγκο... (η τριλογία των αγώνων πείνας, χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό, αναμφισβήτητα ήταν καλύτερη ως συνολικό αποτέλεσμα του τεστ) ΥΓ: για οποιον αρέσκεται σε Χ-λογίες, μαυρος πύργος, του κινγκ!!!!
kostas_dr Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Δημοσ. 23 Μαΐου 2012 Αν θες να διαβάσεις Χ-λογίες, τότε τα βιβλία του Robert Jordan: The Wheel of Time είναι must! Ο 1ος τόμος εκδόθηκε το 1990 , το συνολικό έργο είναι 14 βιβλία και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Ο Robert Jordan πέθανε, αλλά ευτυχώς και ο Brandon Sanderson που συνεχίζει το έπος είναι πολύ καλός. Εννοείται ότι έχω ξεχάσει τι γίνεται στα πρώτα βιβλία!
stratigos24 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Ειχε ενα πανηγυρι στην περιοχη μου και βρηκα σε εναν παγκο με βιβλια το ''Ο θρονος των βασιλεων'' του Πετερ Μπερλινγκ και το πηρα (το εδινε και πολυ χαμηλα στα 4 ευρω). Μετα ειδα οτι κατω κατω οταν τελειωνει η περιληψη στο οπισθοφυλλο ελεγε οτι ειναι η συνεχεια του ''Τα παιδια του Γκρααλ''. Ξενερα...τι να κανουμε δεν πειραζει. Εχει διαβασει κανεις τα βιβλια του? Ειναι μονο αυτα τα 2 και τελος ή θα εχει και συνεχεια? Θα κοιταξω να βρω και το πρωτο καποια στιγμη και να τα ξεκινησω.
kostas_dr Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Τι μου θύμισες τώρα, είναι χρόνια που έχω διαβάσει αυτά τα βιβλία. Τα είχα διαβάσει με ευχαρίστηση. Είναι καλογραμμένα και έχουν ωραίους χαρακτήρες. Προσπάθησε να βρεις και το 1ο πάντως. Απ' ότι έχω καταλάβει πρόκειται περι πενταλογίας και μόνο τα δύο πρώτα έχουν εκδοθεί στα ελληνικά. Συνήθης πρακτική δυστυχώς. The Children of the Grail (1996) (Die Kinder des Gral, 1991) Blood of Kings (Das Blut der Könige, 1993) The Crown of the World (Die Krone der Welt, 1995) The Black Chalice (Der Schwarze Kelch, 1997) The Kelim of the Princess (Der Kelim der Prinzessin, 2004)
stratigos24 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Να εισαι καλα Κωστα. Αρα μπορει τα υπολοιπα να μην μεταφραστουν και ποτε, σωστα?
kostas_dr Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Σωστά Να φανταστείς υπάρχει ακόμα κόσμος που περιμένει με αγωνία το 3ο βιβλίο! Πάντως και στο amazon που κοίταξα, τα βιβλία δεν υπάρχουν. Μόνο στα Γερμανικά!
stratigos24 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Ε λεω να μην τα ξεκινησω... Μπορει να παω σημερα στο πανηγυρι παλι και να της πω οτι αυτο ειναι το 2ο τα αλλα δεν υπαρχουν και να το αλλαξω με κανενα αλλο... Κριμα παντως γιατι μαρεσουν κατι τετοια βιβλια εποχης μεσαιωνα κλπ. Εdit: Eνας αλλος συγγραφεας που ειχε γραψει κατι καλα ιστορικα βιβλια (cornell ή καπως ετσι ηταν το ονομα του) σου λεει κατι?
kostas_dr Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Bernard Cornwell είναι το όνομα του. Πολύ καλός! Στον συνιστώ. Έχει γράψει αρκετά βιβλία. Είναι 2 τριλογίες, μια με τον βασιλιά Αρθούρο και μια με τον Εκατονταετή πόλεμο. Επίσης υπάρχει η σειρά βιβλίων: Τα Σαξωνικά Χρονικά. Όλα μου άρεσαν. Άντε και καλό διάβασμα.
stratigos24 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Να εισαι καλα. Ναι, αυτος ειναι. Εψαχνα το πρωτο (ο βασιλιας του χειμωνα) και εχει εξαντληθει παντου...
kostas_dr Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Είναι το 1ο βιβλίο της τριλογίας με τον Αρθούρο. Έχει εξαντληθεί ε; Ψάξε όσο μπορείς. Πάντως αν θες μπορείς να αρχίσεις μια απ' τις άλλες σειρές βιβλίων που έχει γράψει.
stratigos24 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Ναι, σωστα λες. Θα ψαξω ομως για τον Αρθουρο πρωτα.. Να εισαι καλα για το χρονο σου και την βοηθεια σου. Αν σου ερθει και κατι παρομοιου στυλ βιβλιο στο μυαλο χωρις 2-3-4-5λογιες, πες το!
kostas_dr Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Ο συγκεκριμένος συγγραφέας έχει γράψει και ανεξάρτητα βιβλία. Διαβάζεις βιβλία στα αγγλικά; Αν ναι κοίτα τα: Azincourt και The Fort.
stratigos24 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δημοσ. 24 Μαΐου 2012 Δυστυχως οχι, δεν μπορω να διαβασω αγγλικα.. Δεν πειραζει, να εισαι καλα και παλι.
therock Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Απο Κοελο εχω διαβασει "Αλχημιστη", "Εντεκα Λεπτα", και "στις Οχθες του ποταμου Πιεδρα εκατσακαι δακρυσα". Υπαρχει καποιο αλλο που να ειναι εξισου κορυφαιο? Επειδη στα τελευταια του ολοι λεγανε πως εχει κανει κοιλια. Εχω 5.5 ευρω κουπονι εκπτωσης, και μαλλον θα παρω καναν Κοελο.
Chrisxxx Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δημοσ. 25 Μαΐου 2012 Δεν μου αρέσει καθολου ο Κοέλιο αλλά νομίζω ότι το 5ο βουνό ήταν το καλύτερο βιβλίο που έγραψε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα