therock Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Το πρωτο που ειναι ξενογλωσσο ναι. Απο την στιγμη που τα αγγλικα δεν ειναι το αρχικο κειμενο τοτε ας ειναι και ελληνικα. Αφου και τα 2 χανουν σε μεταφραση κατα καποιο τροπο. Το δευτερο που ειναι οικονομικο με πολλες ορολογιες, παλι καλυτερα ελληνικα. Το τριτο ισως και να μην με πειραζε να ηταν και στα αγγλικα.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Γενικά, οι τιμές στα διάφορα sites του εξωτερικού είναι χαμηλότερες -απολύτως λογικά, λόγω όγκου παραγγελιών, αλλά και για άλλες παραμέτρους. Ας πούμε, Το Κορίτσι που Έπαιζε με τη Φωτιά (Ψυχογιός) είναι στα €22 στο επίσημο site, στα €20 στην Πολιτεία. Μεταχειρισμένο (Πρωτοπορία, λ.χ.) φτάνει στα €15. Έξω (παράδειγμα, play.com) είναι λίγο πάνω από τα €5. Aντίστοιχες τιμές βλέπω και για το Μαύρο Κύκνο, €20 εκδότη, €18 σε μεγάλα Αθηναϊκά βιβλιοπωλεία, €10 από το εξωτερικό. Το Μυστικό, παραδόξως, με μια πολύ πρόχειρη αναζήτηση το βρίσκω εδώ φτηνότερα (κάτω από €10) σε σχέση με έξω. Οπότε, στα Αγγλικά σίγουρα θα βρεις από εξωτερικό καλύτερες τιμές, αλλά επειδή είμαι στο χώρο μπορώ να σου πω ότι ρεαλιστικά οι τιμές στην Ελλάδα δεν μπορούν να πέσουν πολύ περισσότερο (ήδη οι αμοιβές των μεταφραστών έχουν πέσει πάρα πολύ, πιο κάτω θα έχουν ευθύ αντίκτυπο στην ποιότητα της δουλειάς). Το κόστος χαρτιού-εκτύπωσης τραβάει σταθερά την ανηφόρα και η αγορά μας δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να μπορούν οι εδώ εκδότες να πιέσουν σοβαρά τους ξένους για να περιορίσουν τις δικές τους απαιτήσεις.
therock Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Σε ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση. Γενικοτερα, που θα με συμβουλευες να ψαχνω για να κανω ερευνα τιμων? Απο εξωτερικο να φανταστω δεν παιζει να πετυχεις ελληνικα μεταφρασμενο, ετσι? Για μεταχειρισμενα σε καλη κατασταση υπαρχει καποιο μερος που να μπορω βρω με ποικιλια ωστε να πετυχω και τα συγκεκριμενα που με ενδιαφερουν?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Αν βρίσκεσαι στην Αθήνα, στην περιοχή των Εξαρχείων και περιμετρικά, υπάρχουν μικρά βιβλιοπωλεία όπου βρίσκονται σχετικά πρόσφατοι τίτλοι σε καλύτερες τιμές. Για τελευταίες κυκλοφορίες, θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στην Πολιτεία και την Πρωτοπορία, ένα -10% (καμιά φορά και περισσότερο) το έχουν σχεδόν σίγουρα. Οι εκδοτικοί οίκοι, επίσης, σπανιότερα όμως, κάνουν προσφορές από τα κεντρικά βιβλιοπωλεία τους. Βέβαια, αυτό δε βοηθάει αν θέλεις κάτι άμεσα ή είναι βιβλίο που έχει σημειώσει επιτυχία. Τρελές προσφορές είχα πετύχει κάποια στιγμή σε ξεστοκάρισμα βιβλιοπωλείου στο Ελ. Βενιζέλος (πως λέμε Ελ Σιντ, αυτό) αλλά είναι καθαρά θέμα συγκυρίας εκεί. Επίσης κάποια μεγάλα σούπερμαρκετ αν μείνουν με αρκετά κομμάτια κάνουν κάποια προσπάθεια να τα διώξουν (αλλά το Μαύρο Κύκνο σε σούπερ μάρκετ, δύσκολα να τον πετύχεις, πιο light μυθιστορήματα παραγγέλνουν συνήθως). Για Ελληνικές μεταφράσεις από το εξωτερικό, ήξερα πως κάποια στιγμή ο Λιβάνης επιχείρησε να κινηθεί μέσω Amazon, αλλά δε νομίζω να βρεις ιδιαίτερα πράγματα εκεί. (Έχε επίσης υπόψη ότι, σε δύσκολες γλώσσες -κυρίως Σκανδιναβικές, Ασιατικές- οι Ελληνικές μεταφράσεις είναι μετάφραση της μετάφρασης -από Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά συνήθως).
therock Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Οκ κραταω οσα λες στα υποψιν και ξεκιναω το ψαξιμο. Α ξεχασα να ρωτησω και τι παιζει με βιβλιοθηκες και θεματα δανεισμου. Υπαρχουν στην Αθηνα ενημερωμενες βιβλιοθηκες με συλλογες τετοιων βιβλιων? (Έχε επίσης υπόψη ότι, σε δύσκολες γλώσσες -κυρίως Σκανδιναβικές, Ασιατικές- οι Ελληνικές μεταφράσεις είναι μετάφραση της μετάφρασης -από Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά συνήθως). Ωχ αυτο παιζει οντως? Ηλπιζα πως μεταφραζαν απο το αυθεντικο κειμενο και οχι απο αγγλικα μεταφρασμενο Αν ειναι ετσι διαβαζουμε και απευθειας απο το αγγλικο. Υπαρχει καποιος ελεγχος που μπορεις να κανεις για να ξερεις απο πριν τι μεταφραση εχει πραγματοποιηθει? ΥΓ. Το μυστικο κατω απο 10 ευρω το βρηκα μολις απο πρωτοπορεια. Δεν νομιζω να παιζει και φθηνοτερα. Αυτα ειναι ετοιμοπαραδοτρα? Δλδ περναω τωρα οπως ειμαι και το παιρνω?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Super Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Αυτό με τις "δύσκολες" γλώσσες δεν είναι απόλυτο (ας πούμε, η τριλογία του Λάρσον δεν ξέρω από ποια γλώσσα έχει μεταφραστεί) αλλά συμβαίνει συχνά. Προ ετών, για παράδειγμα, ήταν εξακριβωμένο ότι Ιαπωνικά, από το πρωτότυπο, μετέφραζε μόνο ένας στην Ελλάδα, επαγγελματικά τουλάχιστον και σε επίπεδο βιβλίων. Σε κάποια βιβλία, αναγράφεται η γλώσσα από την οποία έχει γίνει η μετάφραση. Όμως και η μη αναγραφή της δε σημαίνει πως έγινε μετάφραση της μετάφρασης (κοίταξα πρόχειρά το αρχείο μου, έχω πάμπολλες μεταφράσεις μου από το πρωτότυπο που δε φαίνεται από ποια γλώσσα έγινε η μετάφραση, παλιότερα ήταν σχεδόν δεδομένο ότι θα το έγραφαν, πλέον όχι).
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Ωχ αυτο παιζει οντως? Ηλπιζα πως μεταφραζαν απο το αυθεντικο κειμενο και οχι απο αγγλικα μεταφρασμενο Αν ειναι ετσι διαβαζουμε και απευθειας απο το αγγλικο. Υπαρχει καποιος ελεγχος που μπορεις να κανεις για να ξερεις απο πριν τι μεταφραση εχει πραγματοποιηθει? Σε κάποια βιβλία, αναγράφεται η γλώσσα από την οποία έχει γίνει η μετάφραση. Όμως και η μη αναγραφή της δε σημαίνει πως έγινε μετάφραση της μετάφρασης (κοίταξα πρόχειρά το αρχείο μου, έχω πάμπολλες μεταφράσεις μου από το πρωτότυπο που δε φαίνεται από ποια γλώσσα έγινε η μετάφραση, παλιότερα ήταν σχεδόν δεδομένο ότι θα το έγραφαν, πλέον όχι). πρέπει να γράφει μετάφραση απ' το πρωτότυπο , Αλλιώς απ' τη τάδε γλώσσα . Αν δεν γράφει είναι συνήθως μάπα
therock Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Δημοσ. 7 Μαΐου 2012 Τελικα με πιασε shopping frenzy (ειμαι αχορταγος οταν αποφασισω να ψωνισω), πηρα απο πρωτοπορεια, το the secret με ~10 Ευρω, τον Μαυρο κυκνο με 18 (δεν ξερω αν υπηρχε αλλο βιβλιοπωλειο με καλυτερη τιμη, δεν το ψαξα παρπανω) και ειχε και μεταχειρισμενα τα βιβλια με Stieg Larsson με 15 Ευρω και ηταν σαν αθικτα, οποτε τα χτυπησα και αυτα. Συνολο 58 Ευρω. Πανε τα λεφτα της βδομαδας. Καλο μου διαβασμα!
therock Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Να ρωτησω, υπαρχει καποιος συσχετισμος μεταξυ ψηφιακων και πνευματικων δικαιωματων? Εγω ας πουμε που εχω αγορασει το βιβλιο σε εντυπη μορφη, Τι δικαιωματα εχω πλεον? Μονο τα δικαιωματα περι του συγκεκριμενου βιβλιου, ή μπορω πλεον νομιμα να το κατεβασω και σε ψηφιακη μορφη? Η καμμια σχεση, και χρειαζεται και το eBook αγορα εκ νεου απο το οποιο ψηφιακο καταστημα? Οσοι εχουν ασχοληθει και γνωριζουν ας με ενημερωσουν για να ξερω και γω τι ισχυει. Ευχαριστω.
Sellers Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 Δημοσ. 8 Μαΐου 2012 θεραπεια θανάτου... το τσίμπησα ήδη, και το ξεκινάω από αύριο Tα συλλέγεις? Όταν το τελειώσεις π.χ το ανταλλάζεις με κάποιο άλλο βιβλίο?
medgio01 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Να ρωτησω, υπαρχει καποιος συσχετισμος μεταξυ ψηφιακων και πνευματικων δικαιωματων? Εγω ας πουμε που εχω αγορασει το βιβλιο σε εντυπη μορφη, Τι δικαιωματα εχω πλεον? Μονο τα δικαιωματα περι του συγκεκριμενου βιβλιου, ή μπορω πλεον νομιμα να το κατεβασω και σε ψηφιακη μορφη? Η καμμια σχεση, και χρειαζεται και το eBook αγορα εκ νεου απο το οποιο ψηφιακο καταστημα? Οσοι εχουν ασχοληθει και γνωριζουν ας με ενημερωσουν για να ξερω και γω τι ισχυει. Ευχαριστω. δεν νομίζω να υπάρχει σχέση μεταξύ τους. Το ότι αγοράζεις το κανονικό δε σημαίνει ότι μπορείς να κατεβάσεις και αυτό που βρίσκεται σε ηλεκτρονική μορφή.Είναι σαν να αγοράζεις δύο αντίτυπα στην τιμή του ενός...sounds too good to be true
-nick- Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Δημοσ. 9 Μαΐου 2012 Μπορεις να το ριπαρεις σε ψηφιακη μορφη για δικια σου χρηση νομιζω.
Adon1s Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Δημοσ. 10 Μαΐου 2012 Σπέρα Θέλω να μάθω να κάνω μασάζ υπάρχει κάποιο αξιόπιστο βιβλίο ?
Chrisxxx Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Καμια πρόταση για βιβλίο σχετικά με κρυπτογραφία; Θελω κατι απλο, να μην μπλέκει πολλά μαθηματικά μέσα πέρα από τα απολύτως απαραιτητα και να μένει όσο μπορεί στην εφαρμογη της κρυπτογραφίας σε δίκτυα και οτιδηποτε αλλο έχει σχέση με ΗΥ. Να καλύπτει δηλαδη σύγχρονα θεματα και προβλήματα κρυπτογραφίας και να παρουσιάζει τους κυριότερους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται. Επειδη ειναι αρκετά δυσκολο να υπάρχει ακριβώς αυτό που ψαχνω, προτείνετε και βιβλία παρεμφερες περιεχόμενο.
Sellers Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 Δημοσ. 11 Μαΐου 2012 ...Επειδη ειναι αρκετά δυσκολο να υπάρχει ακριβώς αυτό που ψαχνω, προτείνετε και βιβλία παρεμφερες περιεχόμενο. Κυρίως εδώ θα σταθώ, αλλά μιλάμε για πολύυυυυ παρεμφερες: Εντγκαρ Αλαν Ποε - Ο Χρυσός Σκαραβαίος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα