frenzy Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Φυσικά και δεν θα το διαβάσω πρώτα και μετά θα κρίνω αν είναι παιδικό ή όχι.Αν δεν μου κάνει δεν το παίρνω. Να υποθέσω ότι εσύ πρώτα αγοράζεις ένα βιβλίο και μετά μπαίνεις στη διαδικασία να μάθεις αν είναι επιστημονικό, ιστορικό, παιδικό, αλληγορικό κτλ. Γιαυτό ρώτησα, για να καταλάβω τι διαπραγματεύεται. Αλλά πήρα απάντηση: Διάβασε το και θα καταλάβεις. Σωστός. Το βιβλίο είναι πασίγνωστο, κλασικό, διδάσκεται γι' αυτό δεν σου έδωσε παραπάνω πληροφορίες. Είναι αλληγορία επάνω στο πως αναπτύχθηκε ο κομμουνισμός, αλλά επεκτείνεται στην φύση του ανθρώπου που βρίσκεται στην εξουσία, την ψυχολογία της μάζας και, και, και. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ Κι εσύ έκρινες πως το βιβλίο είναι παιδικό χωρίς να το διαβάσεις, καλά σου είπε ο άνθρωπος, γιατί του τη λες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teaser Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Το βιβλίο είναι πασίγνωστο, κλασικό, διδάσκεται γι' αυτό δεν σου έδωσε παραπάνω πληροφορίες. Είναι αλληγορία επάνω στο πως αναπτύχθηκε ο κομμουνισμός, αλλά επεκτείνεται στην φύση του ανθρώπου που βρίσκεται στην εξουσία, την ψυχολογία της μάζας και, και, και. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ Ευχαριστώ frenzy! Κι εσύ έκρινες πως το βιβλίο είναι παιδικό χωρίς να το διαβάσεις, καλά σου είπε ο άνθρωπος, γιατί του τη λες? Δεν έκρινα αν είναι παιδικό ή όχι. Δες εδώ. Λόγω άγνοιας, ζήτησα να μάθω αν όντως είναι παιδικό ή όχι. Ερώτηση ήταν. Αλλά τέλος πάντων. Ευχαριστώ και τους 3 σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalia Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Το συγκεκριμένο βιβλίο το θυμάμαι από παλιά . Τότε που ήταν ένα λεπτό βιβλιαράκι με ματ εξώφυλλο και πρπ μακρόστενο σαν σχήμα . Παίζουν δυο εκδοχές -τώρα που διάβασα το τι πραγματεύεται- να έπαιζαν . Ή οι γονείς μου να το είχαν πάρει για να το διαβάσουν αυτοί ή να το είχαν πάρει για να το διαβάσουμε εμείς οι κόρες . Εν πάση περιπτώσει,πρέπει να το είχα διαβάσει και να το είχα βρει εξαιρετικά άσχημο γιατί ακόμα και τώρα -παρ'ότι δεν θυμάμαι καν για τι πράμα μιλάει- έχω αρνητικά συναισθήματα. Να σημειώσω - για να μη πέσετε να με φάτε- ότι τότε ήμουν σε ηλικία 10 με 15 χρονών πρπ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
frenzy Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Κι εγώ δύο φορές το διάβασα, μια στα 15-16 και μια στα 19. Αν δεν ξέρεις λίγο Ιστορία δεν μπορείς να το διαβάσεις (στα 10!!!). Τον Άρχοντα των Μυγών του Γκόλντινγκ κανείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BaLsAmoMenos Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Εγω παντως πριν λιγο καιρο τελειωσα το 1984 και μπορω να το πω ολοψυχα πια, " σε αγαπω Μεγαλε Αδερφε". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tacticalcube138 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Κρισναμούρτι - Στη σιγή του νου Άλαν Ουάτς - Άνθρωπος και φύση Τάο Τε Τσινγκ (διάφορες εκδόσεις) Τάο και φυσική Βίλχελμ Ράϊχ - Άκου ανθρωπάκο Περί τριών απατεώνων Νίτσε - Ο αντίχριστος Η καταστροφή των ινδιάνων Βλάσσης Ρασσιάς - Μια ιστορία αγάπης Αργύρης Τσακαλίας - Βίβλος ακατάλληλη δι ενηλίκους Πορφύριος - Κατά Χριστιανών Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freedubus Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Είμαι ανάμεσα στον "Τελευταίο πειρασμό" και στο "Ο χριστός ξανασταυρώνεται" του Καζαντζάκη, ποιό θα μου προτείνατε έτσι τώρα που έρχεται και πάσχα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MiltoZ Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Μα καλά "Ο Αγών μου" κυκλοφορεί ελεύθερα και μπορεί να το αγοράζει όποιος θέλει?? Κάπου είχα ακούσει ότι απογορεύεται σε ορισμένες χώρες από φόβο μήπως επιρεάσει ανθρώπους και αρχίσουν να στρέφονται στις θεωρίες του. Δεν πάμε καλά. Εάν αρχίσει ο κόσμος να διαβάζει "για το δικαίωμα του δυνατού να υποτάσσει τον αδύνατο ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο εύκολα...κτλ" τότε.... Σε λίγο θα δούμε να πουλιέται και κανά βιβλίο του Πλεύρη στα βιβλιοπωλία... Τα είχαν πει κι άλλοι αυτά πριν τον Χίτλερ των οποίων τα βιβλία τους (ευτυχώς) κυκλοφορούν ελεύθερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tacticalcube138 Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Lord of the Flies (1963) Lord of the Flies (1990) Η αρχική ταινία είναι ελαφρώς καλύτερη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Super Moderators Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2009 Lord of the Flies (1963)Lord of the Flies (1990) Η αρχική ταινία είναι ελαφρώς καλύτερη. Tο βιβλίο είναι εξαιρετικό, σου συνιστώ να καθίσεις να το διαβάσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalia Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Η έκθεση βιβλίου φέτος,πότε γίνεται στην Αρεοπαγίτου ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fan Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Μα καλά "Ο Αγών μου" κυκλοφορεί ελεύθερα και μπορεί να το αγοράζει όποιος θέλει?? Κάπου είχα ακούσει ότι απογορεύεται σε ορισμένες χώρες από φόβο μήπως επιρεάσει ανθρώπους και αρχίσουν να στρέφονται στις θεωρίες του. Δεν πάμε καλά. Εάν αρχίσει ο κόσμος να διαβάζει "για το δικαίωμα του δυνατού να υποτάσσει τον αδύνατο ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα και πιο εύκολα...κτλ" τότε.... Σε λίγο θα δούμε να πουλιέται και κανά βιβλίο του Πλεύρη στα βιβλιοπωλία... Πριν πεθάνει κάποιος πάντως θα πρέπει να έχει διαβάσει υποχρεωτικά δύο βιβλία: Τη "Φάρμα Των Ζώων" και το "1984" του Όργουελ. (και να τα κατανοήσει εννοείται) ΥΓ. Γιατί λες "geek" το Σιλμαρίλιον φίλε elven? Θεωρείται από τα κορυφαία βιβλία φανταστικής λογοτεχνίας στον κόσμο και έχει επιρρεάσει χιλιάδες συγγραφείς. Α επίσης πρέπει να πω ότι και οι ταινίες είναι αρκετά καλογυρισμένες αλλά θα πρέπει να έχεις διαβάσει πρώτα τα βιβλία για να μπεις στο κλίμα. Όπως επίσης και το 6ωρο έργο για το βιβλίο "Ο Κόσμος Της Σοφίας". ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:51 ---------- Τα είχαν πει κι άλλοι αυτά πριν τον Χίτλερ των οποίων τα βιβλία τους (ευτυχώς) κυκλοφορούν ελεύθερα. Φαντάζομαι θα εννοείς το Νίτσε. Χωρίς βέβαια να συσχετίζω σε καμιά περίπτωση έναν από τους πιο ριζοσπαστικούς φιλοσόφους με τις θεωρίες των Ναζί, οι οποιοί 30 - 40 χρόνια μετά πήραν κάποιες ιδέες του και τις προσάρμοσαν κατά το δοκούν. Συμφωνώ και εγώ ότι πρέπει οι ιδέες να κυκλοφορούν ελεύθερες, όποιες και αν είναι αυτές, και οι άνθρωποι θα πρέπει να επιλέγουν ελεύθερα το ποιές θα συμμερίζονται. - Βέβαια, παραφράζοντας τον Οργουελ, όλες οι ιδέες έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν χωρίς λογοκρισία, κάποιες όμως έχουν περισσότερο δικαίωμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teaser Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Α επίσης πρέπει να πω ότι και οι ταινίες είναι αρκετά καλογυρισμένες αλλά θα πρέπει να έχεις διαβάσει πρώτα τα βιβλία για να μπεις στο κλίμα. Όπως επίσης και το 6ωρο έργο για το βιβλίο "Ο Κόσμος Της Σοφίας". Πες μου ότι δεν κάνεις πλακα! Αληθεύει αυτό? Με τρέλανες τώρα! Πως λέγεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chris_85 Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δεν ξερω αν εχουν ξαναναφερθει, αλλα προτεινω τον Κοσμο της Σοφιας και το Οταν εκλαψε ο Νιτσε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Chrisxxx Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2009 Δεν ξερω αν εχουν ξαναναφερθει, αλλα προτεινω τον Κοσμο της Σοφιας O Κοσμος της Σοφιας είναι λίγο παιδικα δοσμένος αλλά παραμένει ενα πολυ ενδιαφέρον βιβλιο.. Ενα μαθημα στην ιστορια της φιλοσοφίας και ταυτόχρονα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αξιζει να το διαβάσει κανεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα