Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

978-960-03-5093-7b.jpg

Η γη είναι όλων μας, δεν ανήκει στους κομμουνιστές, στους σοσιαλιστές, στους καπιταλιστές, στους ινδουιστές, στους βουδιστές ή στους χριστιανούς· είναι δική σας και δική μου, είναι για να τη ζει κανείς ευτυχισμένα, γεμάτος από τον πλούτο της ζωής μέσα του, χωρίς συγκρούσεις. Αλλά αυτή η αίσθηση της ευτυχίας, του πλούτου της ζωής, αυτή η αίσθηση ότι «η γη ανήκει σε όλους μας» δεν μπορεί να έρθει μ’ εξαναγκασμό, με νόμους. Πρέπει να έρθει από μέσα μας, επειδή αγαπάμε τη γη και όλα όσα βρίσκονται πάνω της· και αυτή η αγάπη είναι κατάσταση μάθησης.

Ο Κρισναμούρτι (1895-1986) είναι ένας πολύ ξεχωριστός φιλόσοφος. Η βάση της διδασκαλίας του βρίσκεται στην πεποίθηση ότι οι κοινωνικές αλλαγές δεν μπορούν να επιτευχθούν αν δεν υπάρξει ατομική αλλαγή. Επιπλέον, ασκεί κριτική στις θρησκείες και τις σέκτες.

Ο Κρισναμούρτι δεν παύει να επαναλαμβάνει ότι η ευτυχία δεν επιτυγχάνεται αν δεν υπάρχει η άρνηση οποιασδήποτε αυθεντίας. Αυτό είναι το νόημα των πολυάριθμων διαλέξεων που έδωσε κατά τη διάρκεια πολλών ετών σε ολόκληρο τον κόσμο, λέγοντας συχνά: «Από τη στιγμή που ακολουθείτε κάποιον, παύετε ν’ ακολουθείτε την αλήθεια».

Η αίσθηση της ευτυχίας –ένα παγκόσμιο μπεστ σέλερ– μας επιτρέπει να δούμε τον κόσμο διαφορετικά. Μας προτρέπει ν’ ανακαλύψουμε τη ρίζα των προσωπικών μας προβλημάτων, αλλά και να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η κοινωνία στην οποία ζούμε. Μας μαθαίνει την τέχνη τού να βλέπουμε ή ν’ ακούμε με την καρδιά μας και ν’ ανακαλύπτουμε την αλήθεια που βρίσκεται μέσα μας.

http://www.paramithas.gr/think_on_these_things/

-----------------------------------------------------

Μεγάλος φιλόσοφος και σχετικά αγνωστος στη χώρα μας. Διαβάζοντας το εξαιρετικά απλα γραμμένο αυτό βιβλίο (ειναι αποσπάσματα διαλέξεων από σχολεία) μου έδινε κάθε φορά μια αίσθηση ανεμελιάς, μια αίσθηση ευτυχίας ;) και ταυτόχρονα με έβαζε σε σκέψεις να αλλαξω στο σύνολο τον τρόπο που λειτουργώ σαν άνθρωπος.

στα υπόψη για το καλοκαίρι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εχετε να προτεινετε κανα βιβλιο με θεμα τον χορο? Μυθιστορημα και ελαφρυ για καλοκαιρακι.. Αλλιως κανα αλλο πολυ ωραιο βιβλιο για κοπελα..

Αν μπορειτε γρηγορα να το παρω μεχρι το βραδυ..

Ειχε διαβασει το νησι απ οτι θυμαμαι πριν γινει σειρα κ της αρεσε πολυ.. Ας μην εχει θεμα χορο αλλα να εχει αρκετο σασπενς.. Η σκια του ανεμου που διαβασα σε προηγουμενα post ειναι βαρυ βιβλιο?

Ηλικια 23..

• Moderators

Αθηνα, Ευτυχως που Δεν Γεννηθηκα Ομορφη του Καρακαση (εκδοσεις Ψυχογιος).

Απιστευτο βιβλιο το οποιο λατρεψαν οσοι το διαβασαν μετα απο παροτρυνση μου. Ανεξαρτητως φυλου.

Παιζει να το εχω αναφερει παλι εδω.

Ειχε διαβασει το νησι απ οτι θυμαμαι πριν γινει σειρα κ της αρεσε πολυ.. Ας μην εχει θεμα χορο αλλα να εχει αρκετο σασπενς.. Η σκια του ανεμου που διαβασα σε προηγουμενα post ειναι βαρυ βιβλιο?

Ηλικια 23..

Δεν ξερω να προτέινω κατι σαν αυτά που ανέφερες.. Γιατι δεν δοκιμάζεις το "Να σου πω μια ιστορία" του Μπουκάι ή κανα Λέο Μπουσκαλια ή Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες δεν γράφουν δυσνόητα, έχουν όμορφα νοήματα και είναι ακρως ενδιαφέροντα.

Με την σειρά μου και εγώ θέλω να προτίνω το ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΟΠΕΡΦΙΛΝΤ του ΤΣΑΡΛΣ ΝΤΙΚΕΝΣ...

53112.jpg

Περιγραφή

Ο μεγάλος συγγραφέας μάς ιστορεί τη μαρτυρική ζωή ενός παιδιού που το κατατρέχει ο πατριός του και που εξαιτίας του χάνει και την αγαπημένη μητέρα του, στην αγκαλιά της οποίας έβρισκε παρηγοριά, όταν ξέφευγαν κι οι δυο από την επιτήρηση του φοβερού ανθρώπου. Όμως, ο μικρός Ντέιβιντ καταφέρνει να γλιτώσει από τα χέρια του κακού πατριού καταφεύγοντας στο σπίτι μιας ιδιότροπης γεροντοκόρης θείας του που, ωστόσο, πίσω από τη φαινομενική ψυχρότητά της κρύβει μια χρυσή καρδιά.

Θα επρεπε παντως λογω οικονομικης κρισης να αρχισουμε να ανταλασσουμε βιβλια αλλιως τοσο που κοστιζουν δε θα βγαινουμε στο τελος.Και ενα περιεγο πραγμα οσα μου αρεσουν ειναι και τα ακριβοτερα .... :mrgreen: ελπιζω να μη το διαβασει κανας συγγραφεας ή εκδοτικός οίκος! ^_^ ^_^

Πολύ καλή κατά τη γνώμη μου. Αν είναι η 3πλη έκδοση με το Λυκόφως των Ειδώλων και το Ίδε ο Άνθρωπος μέσα, ακόμα καλύτερα.

Γραφει :

Φριντριχ Νιτσε

Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

ΔΟΚΙΜΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜΕΤΑΞΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ

Μεταφραση: Ελενη Καλκανη

Εκδοτικός Οίκος ΔΙΑΜΑΝΟΣ

Να διαβασω ολα τα βιβλια του Χαρυ ποττερ; Εχω δεις ολες τις ταινιες εκτος απο μια, οχι πως εχω καταλαβει και πολλα :P. Αξιζει τα βιβλια του; Θα τα παρω στα αγγλικα γιατι απο το ιντερνετ τα βρισκεις παφθηνα. Τι λέτε;

Να διαβασω ολα τα βιβλια του Χαρυ ποττερ; Εχω δεις ολες τις ταινιες εκτος απο μια, οχι πως εχω καταλαβει και πολλα :P. Αξιζει τα βιβλια του; Θα τα παρω στα αγγλικα γιατι απο το ιντερνετ τα βρισκεις παφθηνα. Τι λέτε;

Τα βιβλια ειναι πολυ καλυτερα απο τις ταινιες φυσικα.Εχει σκηνες οι οποιες ειναι εντελως αλλοιωμενες στη μεγαλη οθονη.Απλα μιας και εχεις δει τις ταινιες δε ξερω αν θα εχεις ορεξη να διαβαζεις(μιας και θα ξερεις τι θα γινει).Αλλιως σου τα προτεινω ανεπιφυλακτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...