Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο τον καιρο ασχολουμαι με την τετραλογια του Μενελαου Λουντεμη "Δαίδαλος", "Ίκαρος", "Ηρακλής" "Θησέας". Διαβαζοντας τα με την προαναφερθεισα σειρα, ειμαι στον Ηρακλη. Προκειται για 4 μικρα σχετικα βιβλια (απο 160-200 σελιδες το καθενα) τα οποια αποτελουν ενα κραμα ιστοριας και μυθολογιας, ή καλυτερα, μυθολογιας με καποια ιστορικα στοιχεια. Αφηγηματα, που συνδεονται μεταξυ τους μεσω των χαρακτηρων που περιγραφουν. Ειναι μια αρκετα ενδιαφερουσα δουλεια, με γλαφυροτητα στο λογο αλλα και απολυτη καθαροτητα, οπως σε καθε εργο του εν λογω συγγραφεα. Την προτεινω σε ολους οσους θελουν να διαβασουν κατι ευαναγνωστο, με φαντασια, ή τους ελκυει η ιδεα τις αναγνωσης εργων που διαδραματιζονται στην αρχαια ελλαδα.

Περιγραφες-περιληψεις:

Ο Δαίδαλος, γλύπτης και αρχιτέκτονας στην Αρχαία Αθήνα, πέφτει θύμα αντιζηλιών και συκοφαντίας και αναγκάζεται να ζητήσει καταφύγιο στην Κρήτη, στην Κνωσό. Βασιλιάς εκεί είναι ο αιμοβόρος, εκδικητικός και ανάλγητος Μίνωας. Μέσα από τις γραμμές του βιβλίου παρακολουθούμε τη ζωή και το έργο του Δαιδάλου στην Κνωσό, τη σχέση του με το γιο του Ίκαρο, την αγάπη του για την πατρίδα του την Αθήνα, που αποχωρίστηκε για πάντα. Κι ακόμα ζούμε τη βάρβαρη, τυραννική και απάνθρωπη πολιτεία του Μίνωα, που για να επιβάλει την κυριαρχία του δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει τα πιο σκληρά και αποτρόπαια μέσα..

Χιλιάδες και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι από τότε που φάνηκε στη γη ο άνθρωπος το βλέμμα τους το είχανε στραμμένο πάντα κατά τον ουρανό. Ας ζούσανε στη γη. Ας τρυγούσανε τα καλά της. Κείνη ζηλεύανε τον ουρανό και τ' άμυαλα πουλιά του, λαχταρούσαν το πέταγμα. Μα γιατί τον ουρανό; Τι ζητούσαν απ' τον ουρανό; Δεν τους χωρούσε τάχα η γη; Η γη ήταν πλούσια, γεμάτη φρούτα, σιτάρια, λουλούδια. Έπειτα είχε τη θάλασσα γεμάτη από ψάρια κι όστρακα. Απέναντι σ' αυτά τι είχε ο ουρανός; Τίποτα. Ήταν άδειος. Το σωστό σωστό.

Όμως κάτι υποσχότανε στον άνθρωπο: Το πέταγμα. Τίποτα άλλο. Ένα απλό πέταγμα. Χωρίς μάλιστα να σου δίνει φτερά. Κάποτε όμως γεννήθηκε και κάποιος που τα κατάφερε. Ναι. Έφτιαξε φτερά μόνος του, και πέταξε. Λεγόταν Ίκαρος γιος του Δαίδαλου, εγγονός του Ευπάλαμου, από το μεγάλο γένος του Ερεχθέα.

Η ζωή του Ηρακλή. Οι περιπέτειες του ανθρώπου που τον νόμιζαν ημίθεο, λόγω της δύναμης, της αρετής και της σοφίας που είχε από μικρό παιδί. Μοίρα σκληρή τον κυνήγησε από τα παιδικά του ήδη χρόνια, καθώς και το μίσος των εχθρών του που φοβήθηκαν μην τους πάρει τη βασιλεία των Μυκηνών, η οποία ωστόσο δικαιωματικά του ανήκε. Τυφλωμένος από οργή, εγκληματεί, και για να εξιλεωθεί, το Μαντείο των Δελφών τον υποχρεώνει να εκτελέσει δώδεκα άθλους για λογαριασμό του εξαδέλφου του -και σφετεριστή του θρόνου του- Ευρυσθέα. Δώδεκα άθλοι, που έμελλε να κάνουν τη δόξα του αθάνατη...

Η ζωή του γενναίου και σεμνού Ηρακλή ξετυλίγεται συναρπαστική, γεμάτη περιπέτειες, κατορθώματα και χρήσιμα διδάγματα για τους νέους και όχι μόνο. Το ήθος, η γενναιότητα, η αυταπάρνηση του "ημίθεου" θα λάμπουν για πάντα-φωτεινά αστέρια στην καταχνιά της άχαρης ζωής μας.

Ο Θησέας, δίχως να γνωρίζει ότι είναι γιος του βασιλιά της Αθήνας Αιγέα, μεγαλώνει στην Τροιζήνα, όπου διακρίνεται από μικρός για το θάρρος και τη δύναμη του.

Στην εφηβεία του πια, η μητέρα του η Αίθρα θα του αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό και θα τον στείλει στην Αθήνα για να διεκδικήσει το θρόνο του. Στο δρόμο του θα αντιμετωπίσει με επιτυχία εγκληματίες, ληστές και τέρατα. Κι έπειτα, θα πάει στην Κρήτη, θα μονομαχήσει με το Μινώταυρο και θα βγει από το Λαβύρινθο νικητής, απαλλάσσοντας έτσι την Αθήνα από το βαρύ φόρο αίματος που της είχε επιβάλλει ο Μίνωας. Το όνομα του Θησέα θα μείνει στην Ιστορία, ως ταυτόσημο της ανδρείας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Περι Ρομπινς συμφωνω και επαυξανω για τους Αγριεμενους αναπηρους.Γαμω τα βιβλια.Αν σε καποιον δεν αρεσει αυτο απο Ρομπινς μην ακουμπησει κανενα απο τα υπολοιπα που εχει γραψει.

Kαλησπερα σε ολους. μια γρηγορη ερωτηση... αυριο θαχω στα χερια μου το ταδε εφη Ζαρατουστρα του νιτσε αλλα επειδη δε κρατιομουν το βρηκα και σε pdf και ξεκινησα να το διαβαζω.

Εχω μια απορια.. Ο Νιτσε χρησιμοποιει την ιστορια τον Ζαρατουστρα σαν "φιγουρα" για να πει ομως αυτα που ο Νιτσε θελει να πει;

ή αυτα που λεει ή εστω καποια απο αυτα σχετιζονται οντως και με θεωριες του ιδιου του Ζαρατουστρα;

Θα μπορούσαν να τον λένε και Μπάμπη, το όνομα είναι στην ουσία tribute στον ιδρυτή του Ζωροαστρισμού, τον οποίο ο Nietzsche θεωρεί τον "εφευρέτη" μιας ηθικής που οφείλει ο ίδιος να αναγνωρίσει και να ξεπεράσει.

Αλλά θα μπορούσαν να τον λένε και Μπάμπη.

Χμμμ περιεργο... και πως και ο Νιτσε χρησιμοποιει το ονομα καπιου που εχει διαφορετικες αποψεις απο αυτον;

Γιατι δε χρησιμοποιει ας πουμε το ονομα καποιου που συμβαδιζουν οι αποψεις τους;

αναφερεται πουθενα αυτο;

Στο θεμα της θρησκειας Νιτσε με Ζαρατουστρα καμια σχεση...

Υπαρχει καποιος αλλος τομεας που "συμφωνουν";

Αυτο τον καιρο ασχολουμαι με την τετραλογια του Μενελαου Λουντεμη "Δαίδαλος", "Ίκαρος", "Ηρακλής" "Θησέας". Διαβαζοντας τα με την προαναφερθεισα σειρα, ειμαι στον Ηρακλη. Προκειται για 4 μικρα σχετικα βιβλια (απο 160-200 σελιδες το καθενα) τα οποια αποτελουν ενα κραμα ιστοριας και μυθολογιας, ή καλυτερα, μυθολογιας με καποια ιστορικα στοιχεια. Αφηγηματα, που συνδεονται μεταξυ τους μεσω των χαρακτηρων που περιγραφουν. Ειναι μια αρκετα ενδιαφερουσα δουλεια, με γλαφυροτητα στο λογο αλλα και απολυτη καθαροτητα, οπως σε καθε εργο του εν λογω συγγραφεα. Την προτεινω σε ολους οσους θελουν να διαβασουν κατι ευαναγνωστο, με φαντασια, ή τους ελκυει η ιδεα τις αναγνωσης εργων που διαδραματιζονται στην αρχαια ελλαδα.

Περιγραφες-περιληψεις:

Ειχα διαβασει πολυ μικρος μοναχα τον ''Θησεα'' απο την τετραλογια του Μενελαου Λουντεμη.Περιττο να πω οτι απο τοτε μεχρι σημερα ο Θησεας παραμενει ο αγαπημενος μου ηρωας απο την Αρχαια Ελλαδα.Πολυ ωραια διαβασμα ειλικρινα κ παντα το θυμαμαι με τις καλυτερες αναμνησεις.

Ειχα διαβασει πολυ μικρος μοναχα τον ''Θησεα'' απο την τετραλογια του Μενελαου Λουντεμη.Περιττο να πω οτι απο τοτε μεχρι σημερα ο Θησεας παραμενει ο αγαπημενος μου ηρωας απο την Αρχαια Ελλαδα.Πολυ ωραια διαβασμα ειλικρινα κ παντα το θυμαμαι με τις καλυτερες αναμνησεις.

Εχω διαβασει πανω απο 10 βιβλια του Λουντεμη, τον θεωρω υπεροχο συγγραφεα. Σου συστήνω να ψαξεις να βρεις την τριλογια "Συννεφιάζει"-"Ένα παιδί μετράει τ' άστρα"-"Αγέλαστη άνοιξη". Ειναι μυθιστορηματα με μπολικα αυτοβιογραφικα στοιχεια, κατεβαινουν σαν νερο και εχουν μεγαλο κοινωνικο και ανθρωπιστικο ενδιαφερον. Ή τουλαχιστον το μικρο αριστουργημα "Έκσταση", μου ειχε κανει φοβερη εντυπωση και μου ειχε θυμισει το εξισου μικρο διαμαντακι "Υπογειο" του Ντοστογιεφσκι.

Θέλω να μου προτείνεται κάποια βιβλία σχετικά με μαύρη μαγεία (θεωρία και πράξη) που να είναι εύκολο να τα προμηθευτώ από Ελλάδα η έστω από εξωτερικό αρκεί να είναι εύκολη η παραγγελία τους γιατί δεν έχω παραγγείλει ξανά εκτος από την κιθάρα μου αλλα να είναι σχετικά σοβαρά (οποτε απευθύνομαι κύριος από άτομα που έχουν μια ιδέα από το θέμα).

Δεν θέλω βιβλία που απευθύνονται καθαρά σε σατανιστές γιατί έχω αλλα και δεν μου είναι χρήσιμα σε κάτι. ^_^

Μην κράξετε δεν την είδα harry potter ΛΟΛ απλώς θέλω να συγκρίνω τις σημερινές εκδόσεις με κάποιες παλιές που έχω στην κατοχή μου. :P

Και εμένα μου αρέσει πολύ ένα ποίημα του Μ. Μαλακάση ''το Μεσολογγίτικο'',αλλά ως εδώ!

Ποτέ δεν μου θύμισε κάποιο διαμαντάκι γραμμένο από τον Γ. Σεφέρη ή Γ.Ρίτσο ή Οδ.Ελύτη ή Arthur Rimbaud,ή Federico Garcia Lorca,ή Vladimir Maiakovski.

...είναι διαφορετικά τα μεγέθη...

Θέλω να μου προτείνεται κάποια βιβλία σχετικά με μαύρη μαγεία (θεωρία και πράξη) που να είναι εύκολο να τα προμηθευτώ από Ελλάδα η έστω από εξωτερικό αρκεί να είναι εύκολη η παραγγελία τους γιατί δεν έχω παραγγείλει ξανά εκτος από την κιθάρα μου αλλα να είναι σχετικά σοβαρά (οποτε απευθύνομαι κύριος από άτομα που έχουν μια ιδέα από το θέμα).

Δεν θέλω βιβλία που απευθύνονται καθαρά σε σατανιστές γιατί έχω αλλα και δεν μου είναι χρήσιμα σε κάτι. ^_^

Μην κράξετε δεν την είδα harry potter ΛΟΛ απλώς θέλω να συγκρίνω τις σημερινές εκδόσεις με κάποιες παλιές που έχω στην κατοχή μου. :P

τι καινουργιο θα δεις

τα ιδια πραγματα λενε συνεχεια

72 κυριαρχοι δεμονες

και τραπεζακια απο παρθενες

ειναι κουραστικο

:devil:

in other topics

dean koontz - what the night knows

αυτο το αγορι οσο παει γινεται και ποιο σκοτεινο η ειναι η ιδεα μου?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...