Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Παιδια καποιο διαμαντι της λογοτεχνιας να προτεινετε;

θελω να διαβασω ενα βιβλιο που να το διαβαζεις πολυ ευχαριστα και να σε ταξιδευει τελιως...

ακουω προτασεις..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

θελω να διαβασω ενα βιβλιο που να το διαβαζεις πολυ ευχαριστα και να σε ταξιδευει τελιως...

ακουω προτασεις..

Συγχρονης? Ελληνικης ή ξενης?

Αν καταλαβα καλα τι θελεις, τοτε Αθηνά, Ευτυχως που δεν Γεννηθηκα Ομορφη του Καρακαση.

Μην το απορριψετε λογω του τιτλου, ετσι πηγα να την παθω κι εγω οταν μου το προτειναν, αλλα πραγματικα ειναι αυτο, διαμαντι.

Αν σου αρέσει η επιστημονική φαντασία το υπέρτατο ταξίδι είναι τα Dune.Οταν άρχισα να το διαβάζω στην εφηβεία μόλις σταματούσα για λίγο το διάβασμα έπρεπε να περάσουν κάποια δευτερόλεπτα για να καταλάβω πού είμαι... απλά υπέροχο.

Αλλά νομίζω οτι όλα τα καλογραμμένα βιβλία σε ταξιδεύουν.Και είναι και θέμα ιδιοσυγκρασίας τί σε τραβάει περισότερο.

ακουω προτασεις..

Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας.

χριστιανα,δε μαρεσει η επιστημονικη φαντασια. stormrain, πολυ ωραιο φαινεται αυτο που προτεινεις απο ενα γρηγορο ψαξιμοπουκανα.αν εχεισ κανα αλλο εξισου καλο ριχτο. Σαραντατεσσερα, φαινεται επισης ωραιο κ το δικο σου.λογικα θα τα τιμησω κ τα δυο.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ.

Δικηγόρος,την θεωρούν άριστη χειρίστρια της γλώσσας,7 βιβλία,μπόλικος ντόρος & πολλές θετικές κριτικές.

Σκέφτομαι να ξεκινήσω μαζί της...αξίζει;

έχετε διαβάσει κάτι δικό της;Σας άρεσε τόσο ώστε να το προτείνετε;

(όμως όχι άλλα άρλεκιν παρακαλώ).

• Moderators

Eιχα διαβασει το πρωτο της, το Μη Μου Λες Αντιο. Δεν με ξετρελανε, αλλα ηταν οκ. Μονο ετσι θα το χαρακτηριζα, οκ. Βασικα ψιλοφερνει σε αρλεκιν ναι.

Βιβλία παραλίας για γυναίκες γράφει.

Περνάει η ώρα ευχάριστα, κάνεις και κανά eye roll

που και που αν είσαι άντρας, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο λογοτεχνικά.

Αν είσαι γυναίκα που δεν διαβάζει και πολλά βιβλία,

διαβάζεις κανά κεφάλαιο πριν κοιμηθείς το βράδυ και έχεις

να λες την άλλη μέρα στη δουλειά "Αχ Μαρία μου, εκπληκτική είναι

η συγγραφέας αυτή, θα στο φέρω να το διαβάσεις και εσύ, δάκρυσα χτες,

πολύ συγκινητικό!".

Αυτό που είπε ο stormrain με λίγα λόγια.

@kostas1966 περί Ρόμπινς:

Η ραχοκοκαλιά των βιβλίων του είναι το χιούμορ. Αν δεν σε κάνει να πέφτεις στο πάτωμα από τα γέλια, καταρχήν με το πλέξιμο των ιστοριών του - τα πρόσωπα που επιλέγει (στη βίλα είναι ένα τανούκι, σε κάποιο άλλο μια κονσέρβα φασόλια πχ) και τις εκφράσεις του, τότε είναι αρκετά δύσκολο να σε κρατήσει (το άρωμα btw έχει μια κοιλιά στην αρχή μέχρι να τελείωσει με τις παρουσιάσεις των χαρακτήρων κτλ. Αλλά κάθε λίγο σκέφτεσαι την κεραμική κωλοτρυπίδα και την βρώμα του Πάνα και στανιάρεις).

Από 'κει και πέρα, το ζουμί των βιβλίων του πάντα καταλήγει σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Το ότι το σεξ δεν είναι ντροπή, ότι οι αντιφάσεις ζουν και βασιλεύουν και δεν υπάρχει λόγος να παλεύεις νύχτα μέρα να αποδείξεις το αντίθετο, η λατρεία της γυναίκας. Επίσης προωθεί πάρα πολύ την αποδόμηση των πάντων αλλά χωρίς καμία διάθεση να τους κάνει την μούρη κιμά απλά για να τα γελοιοποιήσει.

Γελοιοποιεί, κάνει αστειάκια, βρίζει καμιά φορά, πιστεύοντας ότι η πραγματική αποδόμηση ενός πράγματος, ενός προσώπου, φέρνει και την πραγματική αγάπη. Μόνο αν παρατηρήσεις κάτι απ όλες τις μεριές του και σε συνδιασμό με την κατανόηση του ποιος είσαι και τι κάνεις, μπορείς να αγαπήσεις πραγματικά. Πιστεύει ακράδαντα στο ότι οι ιδέες είναι κυκλικές κατά κάποιο τρόπο, με την λογική του ότι πχ όταν μισείς κάτι πολύ, παύει να έχει σημασία (το τραβάς τόσο μακριά) και καταλήγεις να το αγαπάς. Κάπου σε ένα βιβλίο λέει, δεν σέβομαι τίποτα, τα πάντα είναι ιερά, σέβομαι τα πάντα τίποτα δεν είναι ιερό. Ρευστότητα γνώμης και συμπεριφοράς με σκόπο, την διατήρηση του πνεύματος νεανικού και ανοιχτού. Και μέσα από αυτό το χάος της αντίφασης έρχεται η πειθαρχία και η σοφία (και ξαναφεύγει).

Ελευθερία, τυχαιότητα, και αίσθηση περιπέτειας. Πρέπει να κάνεις πράγματα που σου γαργαλάνε το μυαλό, χωρίς να κολλάς στην πολιτικο-φιλοσοφική μπαρούφα (κράτα στο μυαλό σου την έκφραση "δυστυχισμένος μαλάκας, δυστυχισμένη μαλακία"). Δηλαδή κολλάς και έχεις γνώση, αλλά πράττεις. Κυνηγάς το διαφορετικό, το μαγικό και όλα αυτά τα χαριτωμένα που νοστιμεύουν την σάρκα σου. Το γουάχου που αναφέρει στους ανάπηρους :P.

Και για να κάνω κι εγώ ένα κυκλικό ποστ, θα καταλήξω στο αρχικό μου επιχείρημα, το χιούμορ. Είναι σκοπός, μέσο ίασης, λάβαρο, τρόπος ζωής, και καμιά φορά φτηνό.

Αυτά τα ολίγα για τον κύριο Ρόμπινς. Κι εγώ με το άρωμα είχα ξεκινήσει σαν πιτσιρίκος και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση τότε. Τελικά μέσα στα χρόνια πήρα όλα του τα βιβλία κάποια μου άρεσαν παραπάνω κάποια όχι. Η ματιά του πάντως πάνω στη ζωή (ή έστω ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι εγώ τα γραπτά του) έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου σε μεγάλο βαθμό και αποτελεί μια από τις κύριες δυνάμεις στην διάπλαση του χιούμορ μου. Αδικώ λίγο και τον Ρόμπινς και την οπτική μου πάνω στα γραπτά του, επίσης καθώς γράφω δεν ξέρω που τελείωνει ο Ρόμπινς και που αρχίζω εγώ, αλλά είναι και πολύ δύσκολο θέμα έτσι κι αλλιώς για να συζητηθεί με πληκτρολογήσεις.

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις τους ανάπηρους (είναι πιθανότατα το καλύτερο του) και το βίλα ινκόγκνιτο εάν επιχειρήσεις ξανά να ασχοληθείς με βιβλίο του.

*Αγριεμένοι ανάπηροι επιστρέφουν από καυτά κλίματα*

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...