Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις βιβλίων

paschalia

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators

Oντως, παζαρι. Το πιο φθηνο που εντοπισα κοστιζε 1.50 ευρω.

Απο εκδοτικους θυμαμαι Ψυχογιο (γυρω στα 5 με 6 ευρω οι τιτλοι του), Ωκεανιδα, Λιβανη, Εναλιο (πηρα το "Η απολογια της Κλυταιμνηστρας" 5 ευρω), Ιαμβλιχο ("Οι τελευταιες ημερες της Πομπηιας" για 6μιση ευρω).

Γενικα εχει ποικιλια, μην περιμενεις βεβαια τελευταιες εκδοσεις, εχει πολλους τιτλους κλασικης λογοτεχνιας, φιλοσοφικα καθως και αρκετα λευκωματα. Αυτα θυμαμαι γιατι οταν πηγα γινοταν ο κακος χαμος.

Συμφερει παντως γιατι μπορει να εντοπισεις και μερικα βιβλια τα οποια υπο αλλες συνθηκες δεν θα αγοραζες ή δεν θα προσεχες.

Αν πεταχτω παλι μεσα στην εβδομαδα θα γραψω περισσοτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανα καλο βιβλιο που να περιγραφει ωραια τον τροπο ζωης και την φιλοσοφια/κουλτουρα των Σπαρτιατων;

Αυτό

ή

αυτό

ή (αν τα βρείς)

αυτό και αυτό.

Τα Λακωνικά αποφθέγματα του Πλουτάρχου είναι...αποφθέγματα από τη ζωή την παιδεία και τη φιλοσοφία των Λακώνων. Δές εδώ αποσπάσματα για να πάρεις μια ιδέα.

Αυτά τα βιβλία είναι αρχαίων συγγραφέων. Στις εκδόσεις που σου είπα υπάρχει το αρχαίο κείμενο και η μετάφρασή του στα νέα ελληνικά καθώς και ερμηνευτικά σχόλια.

Επειδή όμως μου φαίνεται οτι σε έριξα στα βαθιά με τις αρχαίες πρωτογενείς πηγές, τσέκαρε κι αυτό εδώ. Είναι αξιοπρεπές, πλήρες και αρκετά επαρκές για το σκοπό που το θέλεις. ~90€/2 τόμοι και τα έχει όλα μέσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προτείνω το μυθιστόρημα "Του φιδιού το γάλα" του αγαπημένου μου συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη. Μιά παράξενη ιστορία στο χώρο, το χρόνο και τα παιγνίδια του μυαλού.

post-213681-0-06744800-1296940620_thumb.jpg

Επεξ/σία από vangelis_k

Με τι να ξεκινήσω απο Tom Robbins που δεν έχω διαβάσει τίποτα;

Παρασυρόμενος κι εγώ από τις διθυραμβικές κριτικές στον Robbins,τον ξεκίνησα από το άρωμα του ονείρου.

Όντας σε άλλο αναγνωστικό "στρατόπεδο"-πάντα διψασμένος για μυστήριο,αγωνία,ανατροπές-δεν μπορώ να πω ότι το εκτίμησα με αμεροληψία αφού...δυστυχώς δεν με ενθουσίασε.

Όχι δεν μου έφταιξε η μικρή γραμματοσειρά.Ούτε οι αργόσυρτοι ρυθμοί χασμουρητού.

Ήταν αυτή η ρημάδα η "κοιλιά" που πολλοί αναγνώστες εντόπισαν μα δεν φάνηκε πως ενοχλήθηκαν.

Ε,νόμισα,θάταν 1-2 μηνών έγκυος.Το αντιπαρήλθα λοιπόν και αγόρασα το βιβλίο.

Για να διαπιστώσω τα κακά μαντάτα,η κοιλιά του ήταν εχμ,παραήταν.

Θέλοντας να αποφύγω τα spoiler να πω ότι

>[size="1"]το βιβλίο κινείται σε 2 χρόνους και σε 4 τόπους.
Ε,όταν αναφέρεται στους 3 τόπους,τι παράξενο,να με πιάνει μια υπνηλία...[/size]

Ζορίστηκα αρκετά να μην το παρατήσω.Και τώρα μου μειναν καμμιά 40ριά σελιδούλες.Οι οποίες δεν θα με ένοιαζαν πότε θα τελειώσουν.Όμως πρέπει να τις ξεμπερδέψω.Διότι μετά με περιμένει "Η σκιά του ανέμου"

"Σκοτεινο πεπλο μυστυριου και κινδυνου",

"Περιπέτεια,δράση,έρωτα και μυστήριο",

"Γεμάτο συναισθήματα και με απρόσμενο τέλος",

"Τρομερό βιβλίο από άποψη πλοκής",

"Με πολύ μυστήριο και εντυπωσιακές ανατροπές",

"Πολύ καλή πλοκή - πολύ καλή γραφή"

και άλλες τέτοιες γαλιφιές με έχουν κάνει κάτι σαν το σκυλί του Παβλώφ.Μεγάλες προσδοκίες έχω από δαύτο,άντε να ξεμπερδέψω με την αγγαρεία του Ρόμπινς για να...

...εχμ ο Τομ Ρόμπινς,λοιπόν που λέτε,μόλις έλεγα τα καλύτερα λόγια (μη φάω και ξύλο από τους θαυμαστές του,που είναι τρελοί και παλαβοί όπως αντιλήφθηκα).Το άρωμα του ονείρου διαβάζεται σαν παραμύθι...ζζζ...ηρεμεί την ψυχή και αποπνέει αισθήματα...χρρρ...αισιοδοξίας και ελπίδας.

Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα βιβλίο; (λέμε τώρα)

:wacko:

ΥΓ. btw, μήπως έχει πέσει στην αντίληψή σας κανα πολύ δυνατό βιβλίο μυστηρίου;

Με μπόλικα μπερδέματα,μπλεξίματα,σκοτάδια και τα σχετικά "καρυκεύματα" (κατακόμβες,λαβύρινθοι,μυστικά,συνομωσίες,ανατροπές κλπ)να γουστάρουμε;

Άκουσα καλά λόγια για το "ο τελευταίος Ναίτης" -βγήκε και ταινία- αλλά,πάλι με εκκλησίες,σταυροφορίες και τα σχετικά...μπούχτισα με αυτή τη θεματολογία,κάτι άλλο;

κανείς δεν θα έπρεπε να πληρώσει τόσα για λεφτά για την εκμάθηση ιστορίας,θα έπρεπε είναι προνόμοιο όλων,ειδικά για αυτούς που δεν έχουν τοσο χρήμα ...

ξαναπέστο αυτό συμφωνώ απόλυτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...