Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chrhstos είπε

Δεν φαίνεται και καλά.. Και μένα για Ρώσος λογοτέχνης μου κάνει.. Δοκίμασες με google lens, μήπως βγάλει τίποτα;

Ναι ήταν το πρώτο που δοκίμασα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα

• Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά κάποιο καλό ιστορικό μυθιστόρημα σχετικά με Ρώμη-Γαλατία- Βερζιζεστοριξ κλπ κλπ ;;;

Γαλατικούς πολέμους. Όχι στα αγγλικά, να έχουν μεταφραστεί. 

Δημοσ.
On 22/11/2024 at 16:51, cthulhucarbide said:

Κάπου την πέτυχα τυχαία

Δεν είναι κάπως αόριστο αυτό; Απόκομμα είναι ή είναι τυπωμένη σε κάποιο βιβλίο; Για να ξέρουμε που να ψάξουμε δηλαδή.

• Super Moderators
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Edel είπε

Παιδιά κάποιο καλό ιστορικό μυθιστόρημα σχετικά με Ρώμη-Γαλατία- Βερζιζεστοριξ κλπ κλπ ;;;

Γαλατικούς πολέμους. Όχι στα αγγλικά, να έχουν μεταφραστεί. 

Δύσκολο, λίγα είναι αυτά που έχω υπόψη μου στα αγγλικά και οι Έλληνες εκδότες δεν ενδιαφέρονται για την περίοδο.

Με το ζόρι βρήκα τα απομνημονεύματα του Καίσαρα. 

Παλιότερα είχα διαβάσει ένα-δυο "αστυνομικού" ύφους ιστορικά μυθιστορήματα, του Στίβεν Τέιλορ, ενδιαφέρον είχαν, αλλά όσο έψαξα στις ελληνικές βάσεις δεδομένων δεν βρήκα κάτι.

Aν θέλεις, μπορείς να κάνεις μια ερώτηση στον εκδοτικό Historical Quest, μήπως έχουν κάτι ή ξέρουν να σε κατευθύνουν.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Δεν είναι κάπως αόριστο αυτό; Απόκομμα είναι ή είναι τυπωμένη σε κάποιο βιβλίο; Για να ξέρουμε που να ψάξουμε δηλαδή.

Ε αόριστο είναι αλλά τι να κάνουμε. Δεν υπάρχει κανένα κλου σχετικά με το που την βρήκα

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχει κανείς άποψη για την μετάφραση του "100 Χρόνια Μοναξιά" των εκδόσεων Ψυχογιός;

https://www.psichogios.gr/el/ekato-xronia-monaksia.html

Είχα την παλιά κλασική έκδοση, αγαπημένο βιβλιό, το είχα διαβάσει κάμποσες φορές κατά περιόδους μάλιστα, και τώρα παρακολουθούσα την σειρά του Netflix και το έψαχνα να φρεσκάρω λίγο τα γεγονότα και είναι εξαφανισμένο, κάποιος θα το είχε "δανειστεί" και δεν το πήρα ποτέ πίσω. Αν είναι καλή η καινούρια έκδοση να το πάρω καινούριο διαφορετικά να το πάρω από το metabook  το κλασικό.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Conan2046 είπε

Έχει κανείς άποψη για την μετάφραση του "100 Χρόνια Μοναξιά" των εκδόσεων Ψυχογιός;

https://www.psichogios.gr/el/ekato-xronia-monaksia.html

Είχα την παλιά κλασική έκδοση, αγαπημένο βιβλιό, το είχα διαβάσει κάμποσες φορές κατά περιόδους μάλιστα, και τώρα παρακολουθούσα την σειρά του Netflix και το έψαχνα να φρεσκάρω λίγο τα γεγονότα και είναι εξαφανισμένο, κάποιος θα το είχε "δανειστεί" και δεν το πήρα ποτέ πίσω. Αν είναι καλή η καινούρια έκδοση να το πάρω καινούριο διαφορετικά να το πάρω από το metabook  το κλασικό.

Ειχα παρει την εκδοση ψυγοχιος (με διαφορετικο εξωφυλλο βεβαια) και μου αρεσε τοσο σαν γραφη που αρχισα να ψαχνω συγκεκριμενα για βιβλια που εχει μεταφρασει η Μαρια Παλαιολογου (δεχομαι προτασεις). Αργοτερα επεσε στα χερια μου και μια παλιοτερη εκδοση ΛΙΒΑΝΗΣ οποτε συγκρινα καποια σημεια και απλα επιβεβαιωσε την αρχικη μου αποψη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους και Καλή Χρονιά! Έχει κανείς να προτείνει βιβλία παρόμοια με τα βιβλία της σειράς "Αιγαίο Ώρα Μηδέν" του Μίλτου Αντωνιάδη? Ο πεθερός μου ενθουσιάστηκε και με τα δύο και, καθώς περιμένουμε το τρίτο μέρος της τριλογίας, θα ήθελα να του βρω και άλλα βιβλία με παρόμοιο περιεχόμενο ή/και τρόπο γραφής.

Επεξ/σία από skontopo
Δημοσ.
Στις 23/12/2024 στις 10:06 ΜΜ, sleep32 είπε

Ειχα παρει την εκδοση ψυγοχιος (με διαφορετικο εξωφυλλο βεβαια) και μου αρεσε τοσο σαν γραφη που αρχισα να ψαχνω συγκεκριμενα για βιβλια που εχει μεταφρασει η Μαρια Παλαιολογου (δεχομαι προτασεις). Αργοτερα επεσε στα χερια μου και μια παλιοτερη εκδοση ΛΙΒΑΝΗΣ οποτε συγκρινα καποια σημεια και απλα επιβεβαιωσε την αρχικη μου αποψη.

Καλημέρα, καλή χρονικά, σ' ευχαριστώ και συγγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω. 

Τέλεια θα το παραγγείλω στην πρώτη ευκαιρία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...