Προς το περιεχόμενο

Είμαστε ή όχι ρατσιστές;

Stockholm4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σταμάτα μια χαρά είναι. Οι μετανάστες μπορούν να έχουν απελαθεί, άρα δεν είναι εδώ αυτή τη στιγμή. Problem?

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μπορω να γινω Χ. Αρα, ειμαι Χ. Αφιερωσε λιγα δευτερα στο να σκεφτεις ξανα αυτο που λες. Ειναι επικο λογικο σφαλμα.

ο καθένας μπορεί να φτάσει στα άκρα όταν οι συνθήκες τον οδηγούν.

το θέμα δεν είναι αν μπορείς

αλλά αν σε αναγκάζουν.

Δημοσ.

Όπως το καταλαβαίνω εγώ, ρατσιστής είναι αυτός που αποδίδει σε μια ομάδα ατόμων ένα σύνολο χαρακτηρισμών, βασισμένος σε ένα κοινό χαρακτηριστικό των μελών της ομάδας. Δηλαδή, όποιος είναι μαύρος, θεωρώ ότι είναι και ηλίθιος. Όποιος είναι Ολυμπιακός, θεωρώ ότι είναι κάφρος. Όποιος είναι μετανάστης, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνος. Όποιος είναι αστυνομικός, έχει δολοφονικές τάσεις. Όποια έχει ξανθά μαλλιά, θεωρώ ότι είναι χαζή.

Σκέψου όμως κι αυτό.

Εμένα αν με ρωτήσει κάποιος την γνώμη μου για τους ταξιτζήδες π.χ, θα πω ''ναι, οι ταξιτζήδες είναι αγενείς.'' Έχω ''κόψει'' απο την πρόταση όμως αυτό που εννοείται, το ότι ''οι περισσότεροι'' ταξιτζήδες είναι αγενείς και προφανώς όχι όλοι, γιατί είναι στατιστικά απίθανο να μην βρεθεί έστω και ένας ευγενικός ταξιτζής. Με λίγα λόγια τείνω να γίνω σύμφωνος με αυτό που λες στο quote αλλά είμαι και οπαδός το ρητού ''Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά''. Σίγουρα χαζό το να γενικεύεις έτσι, αλλά για να υπάρχει αυτή η γενίκευση δεν συμφωνείς ότι ένα μεγάλο μέρος της ομάδας είναι αντιπροσωπευτικό της γενίκευσης;

Δημοσ.

Απο τη μια είναι λογικό να αντιμετωπίζουμε με φόβο όσους δεν είναι σαν και εμάς.

Όμως το ότι μιλάει κάποιος άλλη γλώσσα, είναι άλλης εθνικότητας κτλ δεν παίζει κανένα ρόλο..

Αφού στην ουσία προσπαθούν να αποκτήσουν τα ίδια πράγματα με εμάς (τροφή-στέγη-εκπαίδευση)

(τώρα απο που και ως που έχουν δικαιώματα, ενώ ήρθαν απροσκάλεστοι σε μια χώρα

που δεν μπορεί να τα φέρει βόλτα ούτε με τους δικούς τις κατοίκους....)

Απο τη στιγμή όμως που υπάρχουν σε ένα κράτος (αν υποθέσουμε ότι η Ελλάδα είναι κράτος)

πρέπει αυτό το θέμα να αντιμετωπιστεί είτε με απελάσεις είτε με την ένταξη τους στο σύνολο.

Για το θέμα της εγκληματικότητας, είναι τουλάχιστων λογικό κάποιος που δεν έχει να φάει

να προβεί σε ακρότητες για να βρεί τροφή.

και για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα ΝΑΙ είμαστε μπουχτισμένοι.

Δημοσ.

Σκέψου όμως κι αυτό.

Εμένα αν με ρωτήσει κάποιος την γνώμη μου για τους ταξιτζήδες π.χ, θα πω ''ναι, οι ταξιτζήδες είναι αγενείς.'' Έχω ''κόψει'' απο την πρόταση όμως αυτό που εννοείται, το ότι ''οι περισσότεροι'' ταξιτζήδες είναι αγενείς και προφανώς όχι όλοι, γιατί είναι στατιστικά απίθανο να μην βρεθεί έστω και ένας ευγενικός ταξιτζής. Με λίγα λόγια τείνω να γίνω σύμφωνος με αυτό που λες στο quote αλλά είμαι και οπαδός το ρητού ''Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά''. Σίγουρα χαζό το να γενικεύεις έτσι, αλλά για να υπάρχει αυτή η γενίκευση δεν συμφωνείς ότι ένα μεγάλο μέρος της ομάδας είναι αντιπροσωπευτικό της γενίκευσης;

Οι απόλυτες απόψεις (ειδικά αυτές που δεν είναι εύκολο να τεκμηριωθούν - όπως ειπώθηκε πχ για την τιμιότητα, εξυπνάδα, εργατικότητα) μπορούν να φορτίσουν αρνητικά την συζήτηση. Μιλώντας για τον κανόνα και την εξαίρεση, ο κανόνας δημιουργεί την απόλυτη άποψη. Αν πχ έχω μπει σε 50 ταξί και οι 45 ήταν αγενείς, η κύρια εντύπωση για τους ταξιτζήδες θα ήταν αυτή. Για να μην φορτιστεί η ατμόσφαιρα όμως και για να είναι και politically correct κάποιος, χρησιμοποιεί το "οι περισσότεροι" και αποφεύγονται οι αντιδράσεις. Το απόλυτο σε πολλά θέματα ακούγεται αλαζονικό.

Ανάλογα πάντα και με ποιόν γίνεται η συζήτηση. Αν γίνεται ανάμεσα σε κάποιους που γνωρίζονται καλά, τότε καταλαβαίνει ο ένας τι ακριβώς θέλει να πει ο άλλος.

Δημοσ.

Ειναι πολυ κουραστικο να δηλωνεις το προφανες ομως καθε μα καθε φορα που ξεκινας να πεις κατι. Ελεος δηλαδη.

Δημοσ.

Ρατσιστές ή όχι, αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι οι λάθρο πρέπει να απελαθούν πάραυτα.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογικές συζητήσεις.

android.png

Δημοσ.

Ειναι πολυ κουραστικο να δηλωνεις το προφανες ομως καθε μα καθε φορα που ξεκινας να πεις κατι. Ελεος δηλαδη.

Ε ναι κάπου εκεί οδηγείτε μετά το πράγμα. Δεν γίνεται να κάνεις στατιστική έρευνα πριν πεις κατι.

Δημοσ.

Ρατσιστές ή όχι, αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι οι λάθρο πρέπει να απελαθούν πάραυτα.

android.png

Αυτό πιστεύω και εγώ.

Δημοσ.

Σκέψου όμως κι αυτό.

Δεν διαφωνώ με αυτό που λες, τα στερεότυπα από κάπου βγαίνουν. Κι εγώ στην κουβέντα θα πω "οι Ολλανδοί είναι πιο ψηλοί απ' τους Έλληνες". Σημασία έχει να καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό σημαίνει "ο μέσος όρος ύψους των Ολλανδών είναι μεγαλύτερος από των Ελλήνων, αλλά στις κατανομές υπάρχει τόσο μεγάλη αλληλοεπικάλυψη, ώστε να μην μπορείς να πεις ότι κάθε Ολλανδός ή έστω ο μέσος Ολλανδός είναι σίγουρα πιο ψηλός από κάθε Έλληνα".

Σημασία δεν έχει πώς θα το πει κανείς, αλλά πώς το καταλαβαίνει. Αυτός που πάει να μαχαιρώσει τον Πακιστανό, προφανώς πιστεύει ότι κάθε Πακιστανός φταίει, κάθε Πακιστανός είναι εγκληματίας και πιθανώς, κάθε Πακιστανός είναι χειρότερος από τον χειρότερο Έλληνα. Εκεί βρίσκεται και αυτό που ο Critter λέει ηλιθιότητα με περικεφαλαία. Υποθέτω ότι, ασχέτως με τη γνώμη σου για τον μέσο ταξιτζή, δεν μπαίνεις σε ένα ταξί λέγοντας "μαλάκα ταρίφα, μην τολμήσεις και με προσβάλεις". Μπαίνεις και, αν σου προκύψει ευγενικός, λειτουργείς κι εσύ ευγενικά. Αν μπαίνεις και του ρίχνεις μπινελίκια, είσαι ρατσιστής.

Δημοσ.

Με λίγα λόγια τείνω να γίνω σύμφωνος με αυτό που λες στο quote αλλά είμαι και οπαδός το ρητού ''Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά''.

Θυμιζει το περιφημο δογμα του Γκεμπελς "λεγε λεγε, ολο και κατι θα μεινει"... :oneup:

android.png

Εγω παλι, δε βλεπω γιατι συγχεουμε την απελαση των παρανομων με το ρατσισμο. Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.

android.png

Δημοσ.

Εκτος κι αν απευθυνεσαι σε καποιον φιλο ή συγγενη σου που σε γνωριζει καλα, καθολου μα καθολου προφανες δεν ειναι. Οταν ο κοσμος κατακλυζεται απο ανθρωπους που πραγματι πιστευουν στην γενικολογια, δε φταιει κανεις να σε θεωρησει ρατσιστη χωρις να εχει διεξαγει ερευνα του παρελθοντος σου. Θα ηταν αφελες το να υποθεσουμε πως οποιος λεει "οι λαθρομεταναστες ειναι εγκληματιες" εννοει "πολλοι απο τους λαθραιους μεταναστες ειναι εγκληματιες", απλα επειδη για εμας "εννοειται". Πολλα πραγματα εννοουνται αλλα οχι για ολους. Δυστυχως.

Στο κατω κατω δεν ειναι και τοσο κουραστικο το να μιλας σωστα. 0,3 δευτερολεπτα παραπανω ειναι.

Δεν γίνεται να κάνεις στατιστική έρευνα πριν πεις κατι.

Αυτο αναιρειται απο αυτο:

είναι στατιστικά απίθανο να μην βρεθεί έστω και ένας ευγενικός ταξιτζής.
Δημοσ.

http://www.youtube.com/watch?v=rxUBr5_tczU

http://www.youtube.com/watch?v=OFJHMbdYsgI&feature=player_embedded

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1289985

τωρα ειδα και γω σε τι αναφερεστε.

-------

αν και χω ξαναγραψει σε παρομοια θεματα.το παραπανω το θεωρω μεγιστη μλκ γιατι αλλου επρεπε να απευθυνθουν και οχι στους ερημους...

-μηπως πρεπει καποτε να ασχοληθουν στην χωρα αυτη με του παρανομους Αλλοδαπους και να δεχομαστε και μεις ενα ποσοστο π.χ. 4% οπως η Γαλλια κ να βαλουν τελος στα ψευτοσυνορα?

-εχει αναλογιστει κανεις το κακο που κανουν τα 2 μυρια ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ αλλοδαποι ?

σπιτια 2 δωματιων με 10 ατομα μεσα,επιβαρυνση στα εξοδα για την δωρεαν ιατρικη περιλθαψη,δεν πληρωνουν φορους και μετα σου λενε οτι οι αλλοδαποι κανουν και καταθεσεις καθε μηνα και απο την αλλη αυξηση ανεργιας για τους Ελληνες.

Δημοσ.

Σχετικά με τα τελευταία επισόδεια που μεταφράζονται ώς ρατσιστικές επιθέσεις ακροδεξιων στοιχείων απο τα κανάλια έχω να πώ ότι σάν αυτόπτης μάρτυρας δέν είδα μονο ακροδεξιά στοιχεία να επιτιθονται σε λαθρομετανάστες αλλα και απλό κόσμο.. Η ανεργία, η οικονομική εξαθλίωση και η μιζέρια μας δέν είναι αρκετά σε αυτό το τόπο.. Εχουμε και τους λαθρομετανάστες που συνεχίζουν να έρχονται με γεωμετρική πρόοδο στη χώρα μας.. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πάνω απο όλα άνθρωποι.. Δεν κλέβουν, βιάζουν ή χτυπάνε για πλάκα.. Το κάνουν απο ανάγκη γιατί ήρθαν στη χώρα μας και νομιζαν ότι εδώ είναι ο ισλαμικός παράδεισος με τα ποτάμια απο μέλι και τις παρθένες που χορεύουν τσιφτετέλι.. Εμείς σάν άνθρωποι που είμαστε και μείς μήπως πρέπει να ικανοποιήσουμε και τις δικές μας ανάγκες να ζούμε σε ένα ευρωπαικό κράτος χωρίς την εισαγώμενη σαβούρα? Μπορείτε να με κατηγορείσετε όπως θέλετε αλλα προσωπικά είμαι τόσο μπουχτισμένος που ευχαριστιέμαι να βλέπω λαθρομετανάστες να φοβούνται μην φάνε λυτζάρισμα..

Καλα, το μελλον της ελλαδας δεν προβλεπεται και πολυ καλο... Ελπιζω μονο εσυ(και εμεις) να μην αναγκαστουμε λογω εξαθλιωσης να μεταναστευσουμε σε πιο 'πλουσιες' χωρες για μια καλυτερη ζωη... ο τροχος κυλαει ...

Δημοσ.

Το μεγαλείο της δημοκρατίας είναι ότι ακόμα και οι εχθροί της μπορούν να της φανούν χρήσιμοι.. :-D

Eγώ ένα έχω να πώ.. Harte Zeiten, harte Pflichten, harte Herzen..

275.jpg

Αφήστε τα σκουλίκια να φάνε τις ακαθαρσίες!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...