Προς το περιεχόμενο

Είμαστε ή όχι ρατσιστές;

Stockholm4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΌΤαν η φτώχια και η απόγνωση γεννούν εγκληματίες , έτσι η φτώχια και η αγανάχτηση γεννούν ρατσιστές. Και μη τρελαθούμε κιόλας για τον ρατσισμό στην Ελλάδα. Αλλά αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι , δεν την βλέπω καθόλου ρόδινη την κατάσταση.

Και δεν είναι η παιδεία το πρόβλημα . Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν κάμποσα εκατομμύρια ανθρώπων με ξένη κουλτούρα από την δικιά μας στη χώρα , χωρίς δουλειά (όχι επιλογή τους βέβαια).

Και το πρόβλημα με το ρατσισμό δεν είναι το ποσοστό. Είναι το πλήθος. Μπορείς να λες πως μόνο το 0,1% κλέβει, αλλά αν αν υπάρχουν 10000000 άτομα, οι κλέφτες είναι 1000.

τοτε θα πρεπε να ειμαστε ρατσιστες και με τους εαυτους μας.γιατι κλεβουμε ολοι.

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αμα πάς καμια φορά φυλακή για 1 ευρω που δέν πληρωσες ΦΠΑ θα καταλάβεις γιατί βιαζουν απο ανάγκη..

στην σουηδία αν αρχίσουν και σε κυνηγάνε στους δρόμους φαντάζομαι δε θα "σαρεσει"... άσχετα αν έχεις χαρτιά η όχι...

ο πολωνός p.x είχε...

Δημοσ.

Αυτή η χώρα πάει κατά διαόλου μέρα με την μέρα. Άσχετα αν φταίνε οι λαθρομετανάστες ή οι πολιτικοί/επιχειρηματίες.

Το κύριο γνώρισμα που θα έχουν να μας προσάψουν οι επόμενες γενιές θα είναι ο ανθελληνισμός μας. Άποψη μου.

Όλοι τρέχουν να πουν για ρατσισμό και άλλα τέτοια, εγώ ξέρω ότι όλοι είναι ρατσιστές με την έννοια που του προσδίδουν αυτού του χαρακτηρισμού οι πιο προς τα αριστερά άνθρωποι γιατί όπως είπαν πιο πάνω, όλοι είτε θα έχουν σαν πιστεύω ότι οι ξανθές είναι χαζές, οι γυναίκες δεν ξέρουν να οδηγούν, οι Αλβανοί είναι κλέφτες, οι Εβραίοι είναι φραγκοφωνιάδες, οι μαύροι είναι απλά μαύροι (για πολλούς αυτό φτάνει) και άλλα πολλά.

Κατά την άποψή μου, όλοι είμαστε ρατσιστές γιατί έτσι είναι η φύση του ανθρώπου (ΆΛΛΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ), δεν σημαίνει ότι μισείς κάποιον, απλά μέσω της χρόνιας παρατήρησης μιας φυλής μπορεί κάποιος να πει ότι έχει κάποια γνωρίσματα. Για παράδειγμα οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες και κοιτάμε πως να βγάλουμε λεφτά χωρίς να κουραστούμε και επίσης είμαστε πολύ ψώνια με τον αρχαίο πολιτισμό μας. Αυτός ο ρατσισμός δεν είναι λάθος, είναι φυσιολογικός και παρατηρείται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Τώρα απλά μπουχτίσαμε, γιατί δε μας φτάνει μια Ευρώπη και ένα ΔΝΤ που μας βιάζουν καθημερινά και τα ακούμε κι από πάνω, έχουμε και ανθρώπους που ασχέτως τους λόγους, ήρθαν στην χώρα ΜΑΣ για μια καλύτερη ζωή και ανταυτού σφάζουν αθώους ανθρώπους για μια κάμερα και 200ευρώ.

Όσοι ήταν οικογενειάρχες το κατάφεραν, έκαναν σπίτια, δουλειές και ζουν σαν βασιλιάδες πλέον, όσοι ήταν εγκληματίες αυτό παρέμειναν.

Όποιος πιστεύει ότι δεν είναι ΟΛΟΙ οι μετανάστες στο κέντρο εγκληματίες που πρέπει να εκδιωχθούν τότε τους δίνω με χαρά το κλειδί από το σπίτι μου στα Κάτω Πατήσια που το άφησα πριν 1 βδομάδα και ας πάει μαζί με την οικογένεια του να μείνει. Αν μπορέσει να αφήσει το παιδί του να πάει στο σχολείο (στο δίπλα στενό είναι δλδ 30μέτρα) μόνο του χωρίς φόβο τότε να τον ακούσω, αν όμως δεν ξέρετε πως είναι η κατάσταση και τι τραβάμε καθημερινά σαν τελευταίοι των μοΐκανών και πρόσφυγες στην ίδια μας την χώρα παρακαλώ μην έχετε άποψη, δεν ξέρετε πως είναι δεν έχετε βιώματα, αφήστε να μιλήσουμε εμείς οι κάτοικοι των περιοχών και εσείς προσπαθήστε να μας καταλάβετε για να δείτε πως έχει η κατάσταση.

Δεν λέω να τους σφάξουν όλους, λέω ότι σε μια χώρα με 11Κ ανθρώπους δεν γίνεται να έχουμε 2,5Κ μετανάστες (λαθραίους και μη), απλά το ποσοστό δεν είναι βιώσιμο. Αν χρειαστεί να πάρω θέση όμως, θα πάρω θέση υπέρ των ακροδεξιών ηλιθίων που τους κυνηγάνε

και ξέρετε γιατί;

Γιατί μόνο αυτοί ενδιαφέρονται για εμάς στην τελική και ας πονάει που το λέω.

Δημοσ.

Είχα στο μυαλό μου ότι, αν το δεις εξελικτικά, και ο ρατσισμός είναι ενστικτώδης. Οι πρόγονοί μας ήταν οργανωμένοι σε ομάδες και κάθε άτομο εκτός της ομάδας ήταν ένας πραγματικός κίνδυνος. Η απόρριψη του "ξένου" και η σύσφιξη των δεσμών με την ομάδα, μέσω αναζήτησης κοινών στοιχείων με τα άλλα μέλη της, ήταν χαρακτηριστικά που ευνοούσαν την επιβίωση. Έτσι και σήμερα, κάθε άνθρωπος, αν βρεθεί σε ένα άγνωστο ή επικίνδυνο περιβάλλον, έχει την τάση να μπει σε μια ομάδα με την οποία έχει κάτι κοινό (γλώσσα, χρώμα δέρματος, ύψος, αγαπημένη ομάδα κτλ.) και να δημιουργήσει μια απόσταση από τους "άλλους".

Επί της ουσίας δε διαφωνούμε.

Πολυ ενδιαφερουσα η αποψη για το ρατσισμο ως οπλο επιβιωσης κατα τη φυσικη επιλογη. Επισης, ο ανθρωπος παντα ειχε την αναγκη να εντασσεται σε κοινοτητες/ομαδες με κοινα χαρακτηριστικα, αυτο βεβαια δε δικαιολογεή το ρατσισμο ουτε τον κανει χρησιμο γενικως.

Οπως και να 'χει, "τα σκυλια γαβγιζουν σ' αυτο που δε γνωριζουν". Νομιζω πως η φραση αυτη τα λεει ολα.

Δημοσ.

Κατά την άποψή μου, όλοι είμαστε ρατσιστές γιατί έτσι είναι η φύση του ανθρώπου (ΆΛΛΟ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ), δεν σημαίνει ότι μισείς κάποιον, απλά μέσω της χρόνιας παρατήρησης μιας φυλής μπορεί κάποιος να πει ότι έχει κάποια γνωρίσματα. Για παράδειγμα οι Έλληνες είμαστε τεμπέληδες και κοιτάμε πως να βγάλουμε λεφτά χωρίς να κουραστούμε και επίσης είμαστε πολύ ψώνια με τον αρχαίο πολιτισμό μας. Αυτός ο ρατσισμός δεν είναι λάθος, είναι φυσιολογικός και παρατηρείται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Αυτό που λες με την παρατήρηση, δεν είναι ρατσισμός. Δηλαδή, για να πάρουμε ένα αντικειμενικά παρατηρήσιμο μέγεθος, οι Ολλανδοί είναι πιο ψηλός λαός από τους Έλληνες. Έτσι είναι, έχει μετρηθεί. Το να πεις ότι οι Έλληνες είναι πιο κοντοί από τους Ολλανδούς, δεν είναι ρατσισμός. Αν όμως νομίζεις ότι ΚΑΘΕ Έλληνας είναι πιο κοντός από τον ΚΑΘΕ Ολλανδό, είσαι ρατσιστής. Φυσικά, κανείς δεν θα το ισχυριστεί αυτό, γιατί το λάθος είναι προφανές. Όταν μιλάμε όμως για ζητήματα όπως η τιμιότητα, το ήθος, η εργατικότητα κτλ που δεν είναι τόσο εύκολα μετρήσιμα, μπλέκουμε και ο ρατσισμός είναι εύκολο να εμφανιστεί.

Στην Ελλάδα, ας δεχτούμε ότι το ποσοστό εγκληματιών είναι υψηλότερο στους μετανάστες σε σχέση με τους Έλληνες. Ας δεχτούμε ότι και το IQ των μεταναστών είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερο, έτσι για να γίνεται κουβέντα. Ακόμα κι αν αυτά τα είχαμε ως στατιστικά δεδομένα, θα ήταν λάθος να θεωρείται ότι κάθε μετανάστης είναι λιγότερο έξυπνος από κάθε Έλληνα. Αυτό συμβαίνει σήμερα. Αυτοί που κυνηγάνε όποιον ξένο βρουν, νομίζουν ότι ΚΑΘΕ ξένος είναι χειρότερος από ΚΑΘΕ Έλληνα.

Δημοσ.

Αυτό που λες με την παρατήρηση, δεν είναι ρατσισμός. Δηλαδή, για να πάρουμε ένα αντικειμενικά παρατηρήσιμο μέγεθος, οι Ολλανδοί είναι πιο ψηλός λαός από τους Έλληνες. Έτσι είναι, έχει μετρηθεί. Το να πεις ότι οι Έλληνες είναι πιο κοντοί από τους Ολλανδούς, δεν είναι ρατσισμός. Αν όμως νομίζεις ότι ΚΑΘΕ Έλληνας είναι πιο κοντός από τον ΚΑΘΕ Ολλανδό, είσαι ρατσιστής. Φυσικά, κανείς δεν θα το ισχυριστεί αυτό, γιατί το λάθος είναι προφανές. Όταν μιλάμε όμως για ζητήματα όπως η τιμιότητα, το ήθος, η εργατικότητα κτλ που δεν είναι τόσο εύκολα μετρήσιμα, μπλέκουμε και ο ρατσισμός είναι εύκολο να εμφανιστεί.

Στην Ελλάδα, ας δεχτούμε ότι το ποσοστό εγκληματιών είναι υψηλότερο στους μετανάστες σε σχέση με τους Έλληνες. Ας δεχτούμε ότι και το IQ των μεταναστών είναι κατά μέσο όρο χαμηλότερο, έτσι για να γίνεται κουβέντα. Ακόμα κι αν αυτά τα είχαμε ως στατιστικά δεδομένα, θα ήταν λάθος να θεωρείται ότι κάθε μετανάστης είναι λιγότερο έξυπνος από κάθε Έλληνα. Αυτό συμβαίνει σήμερα. Αυτοί που κυνηγάνε όποιον ξένο βρουν, νομίζουν ότι ΚΑΘΕ ξένος είναι χειρότερος από ΚΑΘΕ Έλληνα.

όλοι οι ξένοι είναι κλέφτες και δολοφόνοι

ακόμα και αυτοί που ακόμα δεν έχουν κλέψει ή σκοτώσει

και αυτό γιατί ακόμα δεν έχουν κάνει αυτήν την πράξη.

το ότι δεν έχουν κλέψει δεν σημαίνει ότι δεν είναι κλέφτες γιατί κάτω από

τις κατάλληλες συνθήκες θα κλέψουν. φυσικά αυτό ισχύει σε όλους τους ανθρώπους.

Από την άλλη έχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε πάντα στον εθνικό ρατσισμό ενώ υπάρχουν τόσα

είδη ρατσισμού.

Δημοσ.

όλοι οι ξένοι είναι κλέφτες και δολοφόνοι

ακόμα και αυτοί που ακόμα δεν έχουν κλέψει ή σκοτώσει

και αυτό γιατί ακόμα δεν έχουν κάνει αυτήν την πράξη.

το ότι δεν έχουν κλέψει δεν σημαίνει ότι δεν είναι κλέφτες γιατί κάτω από

τις κατάλληλες συνθήκες θα κλέψουν. φυσικά αυτό ισχύει σε όλους τους ανθρώπους.

1249214-what_the_fuck_am_i_reading_super.png

Δημοσ.

Με τη λογική σου λοιπόν εγώ είμαι αστροναύτης, κι ας μην έχω μπει ποτέ σε διαστημόπλοιο. Αρκεί το ότι υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορώ να γίνω.

Δημοσ.

Με τη λογική σου λοιπόν εγώ είμαι αστροναύτης, κι ας μην έχω μπει ποτέ σε διαστημόπλοιο. Αρκεί το ότι υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορώ να γίνω.

μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

το ένα είναι επάγγελμα και το άλλο είναι ίσως και πράξη τις στιγμής.

Δημοσ.

Το να πεις πως Νιγηριανοί,Σομαλοί και οτι άλλα σκατά είναι, διακινουν πρέζα, αλλοδαπές ιερόδουλες και γενικότερα έχουν καταστρέψει το κέντρο της Αθήνας είναι ψέμα-ρατσισμος και αυτός που το λέει πρέπει να ειναι δακτυλοδεικτούμενος από όλους τους μεταναστολάγνους ως φασίστας, χρυσαυγίτης, αρχαιολάγνος, fan του λιακόπουλου κλπ.

Χαρακτηρίστε με άφοβα ε

Δημοσ.

μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.

το ένα είναι επάγγελμα και το άλλο είναι ίσως και πράξη τις στιγμής.

Μπορω να γινω Χ. Αρα, ειμαι Χ. Αφιερωσε λιγα δευτερα στο να σκεφτεις ξανα αυτο που λες. Ειναι επικο λογικο σφαλμα.

Δημοσ.

Απάνταω ευθέως στο ερωτημα. Όταν κάποιος, ανεξαρτήτως εθνικότητας, σου κάνει κακό και εσύ πας εκδικήσε έναν ασχετο με την όλη φάση επειδη του μοιάζει ή εχει ένα κοινό χαρακτηριστικο στη φάτσα του, δεν εισαι ούτε μπουχτισμένος ούτε ράτσιστης. Εισαι απλα ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΊΑ (η περικεφαλαία έχει ειδικό νόημα στην περίσταση).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...