Προς το περιεχόμενο

Είμαστε ή όχι ρατσιστές;

Stockholm4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σχετικά με τα τελευταία επισόδεια που μεταφράζονται ώς ρατσιστικές επιθέσεις ακροδεξιων στοιχείων απο τα κανάλια έχω να πώ ότι σάν αυτόπτης μάρτυρας δέν είδα μονο ακροδεξιά στοιχεία να επιτιθονται σε λαθρομετανάστες αλλα και απλό κόσμο.. Η ανεργία, η οικονομική εξαθλίωση και η μιζέρια μας δέν είναι αρκετά σε αυτό το τόπο.. Εχουμε και τους λαθρομετανάστες που συνεχίζουν να έρχονται με γεωμετρική πρόοδο στη χώρα μας.. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πάνω απο όλα άνθρωποι.. Δεν κλέβουν, βιάζουν ή χτυπάνε για πλάκα.. Το κάνουν απο ανάγκη γιατί ήρθαν στη χώρα μας και νομιζαν ότι εδώ είναι ο ισλαμικός παράδεισος με τα ποτάμια απο μέλι και τις παρθένες που χορεύουν τσιφτετέλι.. Εμείς σάν άνθρωποι που είμαστε και μείς μήπως πρέπει να ικανοποιήσουμε και τις δικές μας ανάγκες να ζούμε σε ένα ευρωπαικό κράτος χωρίς την εισαγώμενη σαβούρα? Μπορείτε να με κατηγορείσετε όπως θέλετε αλλα προσωπικά είμαι τόσο μπουχτισμένος που ευχαριστιέμαι να βλέπω λαθρομετανάστες να φοβούνται μην φάνε λυτζάρισμα.. Δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ στην Ελλάδα.. και πρέπει να φύγουν άμεσα.. Δέν ειναι πολιτισμένος τρόπος να διώξεις κάποιον αλλα και οι Ευρωπαίοι τους ιδιους πολιτισμένους τρόπους έχουν στην Λιβύη, Ιράκ, κτλ.. Τέλος εγω προσωπικά θέλω να πλακώσω στο ξύλο πιο πολύ Ελληνες κοπρίτες που νοικιάζουν ερείπια και εκμεταλλεύονται αυτα τα εξαθλιωμένα ατομα..

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οσο προβλημα δημιουργουν 1εκ μεταναστες δημιουργουν 2-3 ελληνες.

Καταρχήν ότι λές θα το τεκμιριώνεις με επιχειρήματα.. Τί μας πετάς μια σειρούλα εκεί σάν αέρισμα που το μυρίζεις εσύ για άρωμα?

Αμα το πρόβλημα ήταν 2-3 Ελληνες θα είχε λυθεί.. Δυστυχώς είναι περισσότεροι Ελληνες που ειναι μασκαρεμένοι ανθέλληνες και τροφοδοτούνται απο κρυφούς χρηματοδότες υποχθόνια και καταχθόνια.. Τέλος άμα τους ξέρεις να μας τους πείς να πάμε να τους πλακώσουμε..

Δημοσ.

Καταρχήν ότι λές θα το τεκμιριώνεις με επιχειρήματα.. Τί μας πετάς μια σειρούλα εκεί σάν αέρισμα που το μυρίζεις εσύ για άρωμα?

Αμα το πρόβλημα ήταν 2-3 Ελληνες θα είχε λυθεί.. Δυστυχώς είναι περισσότεροι Ελληνες που ειναι μασκαρεμένοι ανθέλληνες και τροφοδοτούνται απο κρυφούς χρηματοδότες υποχθόνια και καταχθόνια.. Τέλος άμα τους ξέρεις να μας τους πείς να πάμε να τους πλακώσουμε..

νομίζω οτι ήταν ήδη γνωστοί

οι 300 στη βουλή.

αν κανονίσεις πάντως κάτι πες και εμάς.

Δημοσ.

να σε δω να πλακωνεις μπομπολα,κοκαλη και βγενοπουλο.γραφτο σε βιντεο να σε θαυμασουμε.

Δημοσ.

[...] Δεν κλέβουν, βιάζουν ή χτυπάνε για πλάκα.. Το κάνουν απο ανάγκη [...]

Πώς γίνεται να βιάσει κάποιος από ανάγκη; Δηλ. πιο «λογικό» μ ακούγεται ο κανιβαλισμός από ανάγκη παρά αυτό.

Τέλος πάντων, συνεχίστε...

Δημοσ.

Πώς γίνεται να βιάσει κάποιος από ανάγκη; Δηλ. πιο «λογικό» μ ακούγεται ο κανιβαλισμός από ανάγκη παρά αυτό.

Τέλος πάντων, συνεχίστε...

Αμα πάς καμια φορά φυλακή για 1 ευρω που δέν πληρωσες ΦΠΑ θα καταλάβεις γιατί βιαζουν απο ανάγκη..

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, η πλειοψηφία τους έρχεται στην Ελλάδα με σκοπό να περάσει στην Ευρώπη. Δεν είναι ότι κάθονται εδώ γιατί γουστάρουν.

Εγώ λέω να τους δώσουμε χαρτιά και να τους αφήσουμε να μπουκάρουν Ευρώπη.

Δημοσ.

μαλιστα

μαθαμε οτι αν δε πληρωσεις φπα,βιαζεις. :rolleyes:

Δεν είμαι βέβαιος. Παίζει και να βιάζεσαι αν δεν πληρώσεις 1€ ΦΠΑ. Πάντως σίγουρα στη φυλακή θα γίνει το κονέ.

Δημοσ.

Όπως το καταλαβαίνω εγώ, ρατσιστής είναι αυτός που αποδίδει σε μια ομάδα ατόμων ένα σύνολο χαρακτηρισμών, βασισμένος σε ένα κοινό χαρακτηριστικό των μελών της ομάδας. Δηλαδή, όποιος είναι μαύρος, θεωρώ ότι είναι και ηλίθιος. Όποιος είναι Ολυμπιακός, θεωρώ ότι είναι κάφρος. Όποιος είναι μετανάστης, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνος. Όποιος είναι αστυνομικός, έχει δολοφονικές τάσεις. Όποια έχει ξανθά μαλλιά, θεωρώ ότι είναι χαζή.

Αυτό είναι το θεωρητικό κομμάτι. Στο πρακτικό φτάνουμε όταν, βλέποντας κάποιον μελαμψό (για να μπω στο θέμα), χωρίς να ξέρουμε τίποτα άλλο για αυτόν, νομίζουμε ότι ξέρουμε πως είναι κλέφτης, βρωμιάρης, ότι μας έχει κλέψει τη δουλειά, ότι δέρνει τη γυναίκα του κτλ.

Το τρίτο στάδιο είναι όταν ασκούμε και βία (λεκτική ή σωματική) εναντίον κάποιου, με βάση τα παραπάνω.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα φτάσαμε και στο τρίτο στάδιο. Ρατσιστές νομίζω ότι γεννιόμαστε όλοι, με την έννοια ότι αυτή η διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω είναι ενστικτώδης, ιδίως οταν νιώθουμε απειλούμενοι. Από εκεί και πέρα, η παιδεία μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για ενστικτώδη και όχι λογική αντίδραση. Στην σημερινή Ελλάδα, το αίσθημα της απειλής είναι έντονο (σε μεγάλο βαθμό δικαίως) και η στοιχειώδης παιδεία που θα επέτρεπε την υποταγή του ενστίκτου στη λογική δεν είναι δεδομένη για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Άρα, δε μου φαίνεται καθόλου παράλογο ότι φτάσαμε να έχουμε ρατσιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, μέρα μεσημέρι. Τα χειρότερα έρχονται.

Δημοσ.

ακριβως.

δεν ειναι ρατσιστικο να πεις ο πακιστανος με κλεψε

αλλα ειναι ρατσιστικο να θεωρεις οτι θα σε κλεψουν ολοι οι πακιστανοι

Δημοσ.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα φτάσαμε και στο τρίτο στάδιο. Ρατσιστές νομίζω ότι γεννιόμαστε όλοι, με την έννοια ότι αυτή η διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω είναι ενστικτώδης, ιδίως οταν νιώθουμε απειλούμενοι. Από εκεί και πέρα, η παιδεία μας επιτρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πρόκειται για ενστικτώδη και όχι λογική αντίδραση. Στην σημερινή Ελλάδα, το αίσθημα της απειλής είναι έντονο (σε μεγάλο βαθμό δικαίως) και η στοιχειώδης παιδεία που θα επέτρεπε την υποταγή του ενστίκτου στη λογική δεν είναι δεδομένη για μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Άρα, δε μου φαίνεται καθόλου παράλογο ότι φτάσαμε να έχουμε ρατσιστικές επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας, μέρα μεσημέρι. Τα χειρότερα έρχονται.

Οχι ακριβως. Δηλαδη, ο φοβος ειναι ενστικτωδης αντιδραση. Απο 'κει προερχεται ο ρατσισμος. Ο φοβος δημιουργει στερεοτυπα, τα στερεοτυπα ρατσιστικη συμπεριφορα. Ο ρατσισμος, οπως τον εθεσες παραπανω αποτελει μια λογικη πλανη (αυτη της βεβιασμενης γενικευσης). Οποτε, αν γεννιομαστε ολοι παραλογοι, τοτε ναι, γεννιομαστε ολοι ρατσιστες.

Υποθετω πως... η λογικη ειναι κατι που γινεται αισθητο στον ανθρωπο υστερα απο το περας της παιδικης ηλικιας, αρα εχεις καποιο δικιο.

Αλλο ενα συμπερασμα ειναι πως το μυαλο πολλων μενει στην κατασταση που βρισκοταν στην παιδικη ηλικια..

Και δεν είναι η παιδεία το πρόβλημα . Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν κάμποσα εκατομμύρια ανθρώπων με ξένη κουλτούρα από την δικιά μας στη χώρα , χωρίς δουλειά (όχι επιλογή τους βέβαια).

Fail.

Δημοσ.

ΌΤαν η φτώχια και η απόγνωση γεννούν εγκληματίες , έτσι η φτώχια και η αγανάχτηση γεννούν ρατσιστές. Και μη τρελαθούμε κιόλας για τον ρατσισμό στην Ελλάδα. Αλλά αν τα πράγματα συνεχίσουν έτσι , δεν την βλέπω καθόλου ρόδινη την κατάσταση.

Και δεν είναι η παιδεία το πρόβλημα . Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν κάμποσα εκατομμύρια ανθρώπων με ξένη κουλτούρα από την δικιά μας στη χώρα , χωρίς δουλειά (όχι επιλογή τους βέβαια).

Και το πρόβλημα με το ρατσισμό δεν είναι το ποσοστό. Είναι το πλήθος. Μπορείς να λες πως μόνο το 0,1% κλέβει, αλλά αν αν υπάρχουν 10000000 άτομα, οι κλέφτες είναι 1000.

Δημοσ.

Οχι ακριβως. Δηλαδη, ο φοβος ειναι ενστικτωδης αντιδραση. Απο 'κει προερχεται ο ρατσισμος. Ο φοβος δημιουργει στερεοτυπα, τα στερεοτυπα ρατσιστικη συμπεριφορα. Ο ρατσισμος, οπως τον εθεσες παραπανω αποτελει μια λογικη πλανη (αυτη της βεβιασμενης γενικευσης). Οποτε, αν γεννιομαστε ολοι παραλογοι, τοτε ναι, γεννιομαστε ολοι ρατσιστες.

Υποθετω πως... η λογικη ειναι κατι που γινεται αισθητο στον ανθρωπο υστερα απο το περας της παιδικης ηλικιας, αρα εχεις καποιο δικιο.

Είχα στο μυαλό μου ότι, αν το δεις εξελικτικά, και ο ρατσισμός είναι ενστικτώδης. Οι πρόγονοί μας ήταν οργανωμένοι σε ομάδες και κάθε άτομο εκτός της ομάδας ήταν ένας πραγματικός κίνδυνος. Η απόρριψη του "ξένου" και η σύσφιξη των δεσμών με την ομάδα, μέσω αναζήτησης κοινών στοιχείων με τα άλλα μέλη της, ήταν χαρακτηριστικά που ευνοούσαν την επιβίωση. Έτσι και σήμερα, κάθε άνθρωπος, αν βρεθεί σε ένα άγνωστο ή επικίνδυνο περιβάλλον, έχει την τάση να μπει σε μια ομάδα με την οποία έχει κάτι κοινό (γλώσσα, χρώμα δέρματος, ύψος, αγαπημένη ομάδα κτλ.) και να δημιουργήσει μια απόσταση από τους "άλλους".

Επί της ουσίας δε διαφωνούμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...