Προς το περιεχόμενο

Παραμονή αλκοόλ στο αίμα την επόμενη μέρα

rikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Εάν υποθέσουμε ότι ξενυχτήσαμε κατεβάζοντας κανά-δυό λίτρα κρασί, και είναι ανάγκη το επόμενο πρωί να οδηγήσουμε, πως είμαστε σίγουροι ότι ο οργανισμός έχει αποβάλλει όλο το αλκοόλ και ότι είμαστε σε θέση να οδηγήσουμε? Βασικά έναν πονοκέφαλο τον έχω, μία ζαλάδα την έχω αλλά είναι απο το αλκοόλ ή απλά από την έλλειψη ύπνου? Μετά απο σχετικό ψάξιμο στο ίντερνετ δεν βρήκα πολλές πληροφορίες οπότε είπα να ανοίξω σχετικό θρεντ που κατ'επέκταση θα πληροφορήσει και άλλους συμφορίτες "πότες" :P...

Δημοσ.

"Η είσοδος του αλκοόλ στην κυκλοφορία του αίματος ξεκινά 10 λεπτά μετά την κατανάλωσή του και φτάνει στη μέγιστη τιμή σε 40-75 λεπτά. Το αλκοόλ παραμένει στην κυκλοφορία του αίματος μέχρι το ήπαρ (συκώτι) να το διασπάσει. Όμως, ο ρυθμός με τον οποίο το ήπαρ έχει τη δυνατότητα να διασπά το αλκοόλ είναι περιορισμένος (περίπου 1 ποτό ανά ώρα) και πέραν αυτού τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα συνεχώς αυξάνουν, με τοξικές συνέπειες για τον οργανισμό. Σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, η ποσότητα αλκοόλ που συστήνεται είναι 1 ποτό ημερησίως για τις γυναίκες και 2 για τους άντρες. Ως 1 ποτό ορίζεται 1 ποτήρι κρασί (150 ml), 1 μπουκάλι/κουτάκι μπύρα (330 ml) ή 1 δόση αποστάγματος (45 ml).

Για να υπολογίσετε την περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα σας επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.iatronet.gr/members/bac/"

Δημοσ.

Γεια σας,

Εάν υποθέσουμε ότι ξενυχτήσαμε κατεβάζοντας κανά-δυό λίτρα κρασί, και είναι ανάγκη το επόμενο πρωί να οδηγήσουμε, πως είμαστε σίγουροι ότι ο οργανισμός έχει αποβάλλει όλο το αλκοόλ και ότι είμαστε σε θέση να οδηγήσουμε? Βασικά έναν πονοκέφαλο τον έχω, μία ζαλάδα την έχω αλλά είναι απο το αλκοόλ ή απλά από την έλλειψη ύπνου? Μετά απο σχετικό ψάξιμο στο ίντερνετ δεν βρήκα πολλές πληροφορίες οπότε είπα να ανοίξω σχετικό θρεντ που κατ'επέκταση θα πληροφορήσει και άλλους συμφορίτες "πότες" :P...

Το καλύτερο θα ήταν να αποφύγεις την οδήγηση το επόμενο πρωί.

Όταν λες οτι έχεις καταναλώσει 1-2 λίτρα κρασί (δηλαδή μεγάλη ποσότητα) τότε πολύ απλά το αλκοόλ υπάρχει ακόμα στο αίμα σου.

Ο πονοκέφαλος και η ζαλάδα είναι συνδυασμός της έλειψης ύπνου και της κακής ποιότητας του ποτού που έπινες

(έχεις αυτό που λέμε hangover)

Δημοσ.

αν έχεις ξενυχτίσει δεν οδηγείς το επόμενο πρωί οδηγείς το ίδιο πρωί με αυτή που τα ήπιες άρα είσαι επικίνδυνος για οδήγηση, υπολόγιζε περίπου 20 ώρες για να πέσει στο 0 το αλκοόλ του αίματος.

Δημοσ.

Γεια σας,

Είναι απλό , όταν γυρίσεις σπίτι πιωμένος πριν κοιμηθείς θα ποιείς κάνα δυο λίτρα νερό (όσο περισσότερο αντέχεις) και θα σου έρθει να πας για κατούρημα , το πρωί θα ποιείς έναν διπλό καφέ σκέτο και θα ποιείς επίσης μια μπουκάλα νερό. Μετά το κατούρημα θα είσαι κομπλέ. Αν πάλι είσαι άμαθος και ήπιες πολύ τότε καλύτερα να μην οδηγήσεις.

Δημοσ.

Το καλυτερο ειναι να πινεις νερο παραλληλα με την καταναλωση αλκοολ και οχι πολυ νερο την επομενη μερα ;)

Αμα πιεις μολις ξυπνησεις 1 μπουκαλι νερο θα τρεχεις στην τουαλετα για εμετο.Καλυτερα 1-2 γουλιες χυμο ανα διαστηματα.

Το βελτιστο ειναι να πινεις καλης ποιοτητας ποτο+νερο παραλληλα.Οσο και να πιεις(αναλογα και το ποσο μαθημενος εισαι) το επομενο πρωι ουτε ζαλαδα ουτε τπτ !

Δημοσ.

Όταν λέω εγώ ότι κυκλοφορούν φονιάδες έξω και δεν το ξέρουμε, με λένε υπερβολικό. Πιές τα κέρατά σου και οδήγα "την αλλη μέρα" (oh wait, έμεινες ξάγρυπνος άρα είναι η ίδια μέρα όσον αφορά τον οργανισμό σου) και με ένα κεφάλι τούμπανο. Μόνο μην πέσεις πάνω μου, κάνε μας τη χάρη και εσύ και οι άλλοι "πότες" που καλείς σε pow wow στο thread, και προτιμήστε κανένα δέντρο.

Σόρι για το γλαφυρό, αλλά ΕΛΕΟΣ μόνο το μηχανάκι της τροχαίας σας νοιάζει μερικούς.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι αν έχεις φάει κανονικά πριν πιεις, πιεις αργά (σε διάρκεια εννοώ, όχι αργά το βράδυ) και όσο πίνεις καταναλώνεις τουλάχιστον ίση ποσότητα νερού, τότε θα σε χτυπήσει αρκετά λιγότερο. Βέβαια και πάλι εξαρτάται από τον οργανισμό σου και από το τι πίνεις. Όπως και να χει όμως, μόνο και μόνο η έλλειψη ύπνου είναι αρκετή για να σε αποτρέψει από το να οδηγήσεις. Θα πρότεινα να μην το κάνεις, παρά μόνο αν είναι πολύ μεγάλη ανάγκη.

Δημοσ.

Αμα πιεις μολις ξυπνησεις 1 μπουκαλι νερο θα τρεχεις στην τουαλετα για εμετο.Καλυτερα 1-2 γουλιες χυμο ανα διαστηματα.

Αν την επομενη μέρα κανεις εμετό ξενερώνεις πιο εύκολα και αποτελείς μικρότερο κίνδυνο για τους άλλους στον δρόμο. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο ? εκτος αν κατάλαβα λάθος. :mellow:

Δημοσ.

και πέραν αυτού τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα συνεχώς αυξάνουν, με τοξικές συνέπειες για τον οργανισμό. Σύμφωνα με τις διεθνείς συστάσεις, η ποσότητα αλκοόλ που συστήνεται είναι 1 ποτό ημερησίως για τις γυναίκες και 2 για τους άντρες.

κατσε γιατι αυτο δε το γνωριζα. τι εννοεις ακριβως? αφου εαν πινεις ενα ποτο ανα ωρα δεν μενει αλκοολ στο αιμα γιατι το εχει κατεργαστει το συκωτι αρα γιατι λεει η συσταση 2 ποτα ημερησιως? αφου μια χαρα οδηγεις κιολας. βεβαια μιλαμε οτι κατα τη διαρκεια αυτη πινεις και νερο γιατι η διασπαση αφυδατωνει

Όταν λέω εγώ ότι κυκλοφορούν φονιάδες έξω και δεν το ξέρουμε, με λένε υπερβολικό. Πιές τα κέρατά σου και οδήγα "την αλλη μέρα" (oh wait, έμεινες ξάγρυπνος άρα είναι η ίδια μέρα όσον αφορά τον οργανισμό σου) και με ένα κεφάλι τούμπανο. Μόνο μην πέσεις πάνω μου, κάνε μας τη χάρη και εσύ και οι άλλοι "πότες" που καλείς σε pow wow στο thread, και προτιμήστε κανένα δέντρο.

εαν εισαι ξαγρυπνος ο οργανισμος δημιουργει ιδια συμπτωματικα με το αλκοολ οποτε παιζει να σε τσακισουν στην οδηγηση και διχως σταλα αλκοολ.

BEING awake for 17 to 19 hours, a normal day for many, can impair ability more than being over the drink-driving limit, researchers have found.

http://www.telegraph.co.uk/health/1355977/Lack-of-sleep-is-worse-than-alcohol.html

Δημοσ.

Είναι απλό , όταν γυρίσεις σπίτι πιωμένος πριν κοιμηθείς θα ποιείς κάνα δυο λίτρα νερό (όσο περισσότερο αντέχεις) και θα σου έρθει να πας για κατούρημα , το πρωί θα ποιείς έναν διπλό καφέ σκέτο και θα ποιείς επίσης μια μπουκάλα νερό. Μετά το κατούρημα θα είσαι κομπλέ. Αν πάλι είσαι άμαθος και ήπιες πολύ τότε καλύτερα να μην οδηγήσεις.

Και επίσης πριν κοιμηθείς να φας ένα τοστ(δεν λέω βρώμικο για να σε κρατάω σε φόρμα :P) και μια ασπιρίνη(των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν).

Και αν ξυπνήσεις και είσαι χάλια, υπάρχουν και τα ταξί. Έχουν και αυτοί παιδάκια να μεγαλώσουν!

Δημοσ.

Και επίσης πριν κοιμηθείς να φας ένα τοστ(δεν λέω βρώμικο για να σε κρατάω σε φόρμα :P) και μια ασπιρίνη(των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν).

Και αν ξυπνήσεις και είσαι χάλια, υπάρχουν και τα ταξί. Έχουν και αυτοί παιδάκια να μεγαλώσουν!

^_^

Δημοσ.

βασικα παιζει να μένει στο αίμα μέσα ώρες γιατί εγώ μετά από απειρα ρακιά μια μέρα,ξύπνησα το πρωί πήγα σχολή και έφαγα ένα σάντουιτς.Το σάντουιτς δε το αγόρασα,το βρήκα σε ένα τραπεζάκι.Απο τότε κρύβομαι

Δημοσ.

Γεια σας,

ταιριάζει και το avatar σου..

παίρνω το δρεπάνι μου και όποιον πάρει ο χάρος.. :-D :fear:

κάτσε και κοιμήσου, πάρε ταξί, ή δώστο σε κάποιον ξεμέθυστο να σε πάει..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...