Προς το περιεχόμενο

Αφαίρεση γρατζουνιάς από το case του imac????

fasmatikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Καθώς έκανα μια κίνηση ναν βάλω ενα usb καλώδιο στο hub που έχω πίσω από τον imac, το καλώδιο έφυγε και γρατζούνισε λίγο το case του imac όπως φαίνεται στην φωτογραφία...Ναι μεν είναι επιφανειακό, αλλά και το imac είναι καινούργιο...Μπορώ να κάνω κάτι ώστε είτε να εξαληφθεί είτε να αφαιρεθεί, είτε τελος πάντων να μειωθεί η γρατζουνιά??

Σας ευχαριστώ

fasmatikos

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό τώρα θέλει μία καλή κρέμα και τρίψιμο με ένα πανάκι.

Μπορείς να πάρεις παραμάσχαλα τον iMac και να πας σε μερικά χρωματοπωλεία να σου πουν γνώμες.

Δημοσ.

Αφου ειναι περίβλημα αλουμινίου το πιο λογικό είναι να μην μπορείς να κάνεις τίποτα απολύτως

Δημοσ.

κατα τη γνωμη μου μην βαλεις κανενα χημικο πανω μην σου το κανει χειροτερα !

Εχετε δει τι κανει ο υδραργυρος το αλουμινιο ?! Σκεψου το μετα θα εχεις εναν μαχημο imac!

Δημοσ.

Σε fora του εξωτερικού διαβάζω ότι κάνει δουλειά ένα προϊόν που λέγεται "Meguiars Scratch X 2.0". Είναι μια κρέμα που το τρίβεις και βελτιώνει αισθητά τη γρατσουνιά.

Με γυαλόχαρτο μη δοκιμάσεις. Η Apple χρησιμοποιεί anodized αλουμίνιο, δεν είναι από τη μάνα του "τριμμένο" και έχει αυτό το look. Δηλαδή μόνο χειρότερα θα το κάνεις. Όσο ψιλό grit και αν έχει το γυαλόχαρτο.

Δημοσ.

Χωρίς πλάκα, αν θέλεις τόσο πολύ να φύγει η γρατζουνιά, ίσως θα έπρεπε να ρωτήσεις σε μαγαζί με ζάντες αυτοκινήτου ή σε φαναρτζίδικο τύπου chips away. Μόνο αυτούς ξέρω που να δουλεύουν πάνω σε αλουμίνιο, στις ζάντες των αυτοκινήτων.

Δημοσ.

Το αλουμίνιο στο mac είναι βουρτσισμένο, όχι βαμμένο ε;

Αν είναι βαμμένο ίσως μπορούσες να <<κατεβάσεις>> το βερνίκι/χρώμα με τρίψιμο και γυάλισμα.

Δημοσ.

Ειναι ανοδιομενο αλουμινιο.ετσι βγαινουν οι σκελετοι ποδηλατων της santa cruz.δεν μπορεις να κανεις και πολλα.αν βαλεις καμια κρεμα δοκιμασε την πρωτα σε αλλο σημειο.

iphone.png

Δημοσ.

Ίσως αν το έτριβες με ένα ψιλό γυαλόχαρτο σιγά σιγά, Δεν νομίζω να είναι βαθιά η γραντζουνιά...

MH!!! Θα ξεβάψει!

Μπορέις να πάς απο εκεί που το πηρες και να πεις ότι έχει μια γρατσουνιά. Ποσο καινουριο ειναι το μακ? ειναι το 2011?

Δημοσ.

Το αλουμίνιο στο mac είναι βουρτσισμένο, όχι βαμμένο ε;

Όπως είπα είναι anodized, όχι brushed. Αν ήταν brushed θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα.

αργεί στο boot τώρα με την γρατσουνιά;

Ένα αμάξι που έχει πάρει λίγο ο προφυλακτήρας γίνεται πιο αργό; Κάποιοι τα προσέχουν τα πράγματά τους και δεν ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το... "αν δουλεύουν". ;)

Δημοσ.

εξαρτάται για το αν είναι εργαλείο δουλειάς ή διακόσμησης,καμία νύξη προς το παιδί που άνοιξε το θέμα ε,απλά δεν μπορώ να το καταλάβω όλο αυτό,για συσκευές που κάνεις την δουλειά σου μιλάμε,εκτός εάν σε πειράζει να έχει το ηλεκτρικό σκουπάκι γρατσουνιές :mrgreen: (ούτε και για τα αυτοκίνητα όταν πρόκετιαι για μικρογρατσουνιές,εκτός και εάν το χεις για μόστρα)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...