Προς το περιεχόμενο

Δεν αναγνωρίζει τον eSata HDD...

jimex

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Σήμερα θέλησα να συνδέσω έναν εξωτερικό σκληρό στον υπολογιστή μέσω eSata μιας και δεν τον μετακινώ σχεδόν καθόλου, παρόλο που αρκετό καιρό τον χρησιμοποιούσα με USB. To θέμα όμως είναι ότι τα windows (7) δεν τον αναγνωρίζουν. H mobo είναι η Asus Rampage 3 Extreme. Ότι drivers είχε στο site της Asus στη κατηγορία sata τα πέρασα. Τι μπορεί να φταίει;

Δημοσ.

Πως τον σύνδεσες;Με απλό καλώδιο με καρτούλα;Δώσε αν μπορείς λινκ.

Το βασικό είναι αν τον βλέπει το BIOS ή όχι,τον βλέπει;

Δημοσ.

H rampage 3 extreme έχει onboard τον jmb363 controller. Όταν λες απλό καλώδιο με καρτούλα; Η σύνδεση έγινε με καλώδιο esata σε esata. Στο bios στη καρτέλα configure storage devices εμφανίζει μόνο ότι είναι συνδεδεμένο στον intel controller ενώ στο boot priority δεν μου τον δίχνει. Επίσης ο συγκεκριμένος controller έχει κάπου δικές του ρυθμίσεις ή ότι εμφανίζεται στο bios της mobo;(μόνο επιλογή για enable-disable δηλαδή αφού οι υπόλοιπες ρυθμίσεις φαντάζομαι αφορούν μόνο τον controller της intel)

Δημοσ.
Στο bios στη καρτέλα configure storage devices εμφανίζει μόνο ότι είναι συνδεδεμένο στον intel controller ενώ στο boot priority δεν μου τον δίχνει.

Ε,που να ξέρω τη μητρική έχεις και αν έχει controller.

Άρα σου τον αναγνωρίζει,σου βγάζει και μέγεθος και τα λοιπά;

Αν είναι φόρτωσε τα windows πάνε στην διαχείριση δίσκων και δώσε γράμμα με το δεξί κλίκ.

όπως λέει και η microsoft

Ανοίξτε τη Διαχείριση Υπολογιστή κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη, έπειτα κάντε κλικ στο στοιχείο Πίνακας Ελέγχου, επιλέξτε Σύστημα και συντήρηση, επιλέξτε Εργαλεία διαχείρισης και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στην επιλογή Διαχείριση Υπολογιστή.‌ Αν σας ζητηθεί κωδικός πρόσβασης διαχειριστή ή επιβεβαίωση, πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης ή παρέχετε την επιβεβαίωση.

Στο παράθυρο περιήγησης, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση δίσκων στην ενότητα Αποθήκευση.

Δημοσ.

Όχι δεν μου τον αναγνωρίζει :mad: Ο controller της jmicron παρέχει την υποστήριξη για e-sata και στο Bios της μητρικής εκτός από τις επιλογές enable/disable για τον συγκεκριμένο δεν παρέχει καμμία άλλη πληροφορία (δηλαδή τι συσκευές είναι συνδεδεμένες επάνω σε αυτόν). Όταν έλεγα controller της intel εννοούσα αυτόν που είναι ενσωματωμένος στο chipset.

Δημοσ.

Οπότε αναγκαστικά θα διαβάσεις το εγχειρίδιο για να δεις τη λέει για την εγκατάσταση και ρύθμιση e-sata.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δεν λέει τίποτα (σε μια από τις κορυφαίες mobo της, η asus δεν έβαλε ένα σωστό manual) :mad: ... Τέλος παντων, αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη mobo ή έστω κάποια παρόμοια ή γνωρίζει κάτι επί του θέματος ας απαντήσει. Ίσως η λύση είναι πολύ απλή αλλά στέρεψα από ιδέες :rolleyes:

Δημοσ.

Τελικά το πρόβλημα ήταν στην υποδοχή του δίσκου. Λόγω ενός μεταλικού καλύματος που είχε ο δίσκος το καλώδιο δεν έμπενε πλήρως στην υποδοχή. Τελικά "έφαγα" λίγο την άκρη από το καλώδιο και έτσι χώρεσε, με αποτέλεσμα να αναγνωριστεί αμέσως και από τα windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...