Προς το περιεχόμενο

excel

fromashesrise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω μια βοήθεια στο εξής: έχω ένα αρχειο excel στο οποίο καθημερινά περνάω κάποια στοιχεία σε ένα συγκεκριμένο πίνακα, οπότε κάθε μέρα ανοίγω καινούριο sheet, κάνω copy-paste τον πίνακα της προηγούμενης και αλλάζω τα στοιχεία.

Υπάρχει τρόπος να έχω ένα αρχικό sheet με τον ίδιο πίνακα όπου θα εμφανίζεται στο άθροισμα των αντίστοιχων κελιών όλων των sheet;

Το πρόβλημά μου είναι να περνιούνται τα καινούρια στοιχεία κάθε καινούριας ημέρας αυτόματα χωρίς να αλλάζω τη συνάρτηση του αρχικού. Να βρίσκει δηλαδή το τελέυταίο sheet κάθε φορά που θα κάνω insert worksheet.

Δημοσ.

Μπορείς να το κάνεις ως εξής:

1. Θα δημιουργήσεις ένα αντίγραφο του sheet της τελευταίας ημέρας (Στο εξής Φ1).

2. Θα δημιουργήσεις ένα αντίγραφο από το "αρχικό sheet" που έχεις ήδη φτιάξει για να σου βγάζει τα επιθυμητά αθροίσματα μέχρι τώρα (Στο εξής Φ2).

3. Θα επιλέξεις όλα τα κελιά από το "αρχικό sheet" θα μεταβείς στο κελι Α1 του Φ2-Ειδική επικόλληση-Τιμές και θα σταθεροποιηθούν στο Φ2 τα μέχρι σήμερα αθροίσματα.

4. Στο "αρχικό sheet" θα τροποποιήσεις τις συναρτήσεις ώστε να σου αθροίζουν τα αντίστοιχα κελιά από το Φ1 και το Φ2.

Το Φ1 θα το χρησιμοποιείς καθημερινά για να βάζεις τις νέες τιμές.

Στο τέλος κάθε μέρας θα δημιουργείς αντίγραφο του Φ1 με την επιθυμητή ονομασία και θέση στο βιβλίο εργασίας και θα επαναλαμβάνεις το Στάδιο3.

Εξυπακούεται ότι το Στάδιο3 μπορεί να γίνει με μακροεντολή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...