Προς το περιεχόμενο

εγκατασταση γραμμης σε παλιο σπιτι

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας

θελω να βαλω ιντερνετ στην παμπαλαια οικοδομη που μενω.

για να μπει το νετ πρεπει πρωτα να μπει γραμμη, αλλα απ' τη hol μου ειπαν οτι δε χρειαζεται να μπλεξω με τον οτε αφου μπορει να "τραβηξει" τη γραμμη στο σπιτι ηλεκτρολογος.

ο οτε ειναι ακριβος και αν γινοταν θα θελα να μη μπλεξω, γιατι κανει και κανα εξαμηνο για να μπορεις να φυγεις.

μου ειπαν ομως οτι ισως δεν ειναι νομιμο να τραβηξει τη γραμμη που μου αντιστοιχει ηλεκτρολογος απ' το κουτι/καφαο/οτιδηποτε, κι οτι η συνδεση μπορει να ναι χαλια.

τι κανουμε;

Δημοσ.

ας τα παμε απο την αρχη γιατι μαλλον αυτο που σου ειπε οτι ειπε δεν ξερει και πολλα.

ενα σπιτι μπορει να παρει γραμμη απο τον οτε με 2 τροπους.ο ενας τροπος ειναι ο οτε να τραβηξει υπογειο καλωδιο απο το καφαο και να στο φερει στον κατανεμητη της πολυκατοικιας σου.απο εκει πρεπει να εχεις εσυ καλωδιο για να πας μεχρι τον οροφο σου και αυτο θεωρητικα πρεπει να ειναι περασμενο.

δευτερον .ο οτε σε αλλες περιπτωσεις απο το καφαο φευγει με υπογειο καλωδιο και βγαινει πανω σε κολωνα στα ασπρα κουτια η στα μεταλλικα γκρι που λεγονται box.απο εκει με εναεριο καλωδιο παλι του οτε σου φερνουν το καλωδιο μεχρι τον τοιχο του σπιτιου σου στην χωνευτη σου δηλαδη που απο εκει ξεκινανε τα καλωδια που πανε στους οροφους.ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟ BOX H ΑΠΟ ΚΑΦΑΟ.

αν δεν υπαρχει χωνευτη για τον α β λογο τοτε ο οτε θα σου φερει την γραμμη μεχρι το box και θα στην αφησει λιγο εξω απο το box για να την ενωσεις μεχρι μεσα στο σπιτι σου.αυτο γινεται μονο οταν το box ειναι πανω στον τοιχο του δικου σου σπιτιου.αν ειναι σε διπλα σπιτι πανω στον τοιχο η σε κολωνα θα φυγει ο οτε με δικο του καλωδιο θα ερθει μεχρι εσενα θα σου αφησει το καλωδιο εκει και μετα εσυ μπορεις να φτιαξεις την δικια σου χωνευτη.πχ ενα ηλεκτρολογικο κουτακι με μια ρεγκλετα μεσα.και απο εκει τραβας μεχρι το διαμερισμα σου η τον οροφο σου .αυτα απο μενα.τα εχω φαει στην μουρη .αν σε δει οτετζης να ανοιγεις box ανετα ερχεται περιπολικο να σε μαζεψει .και δεν το λεω στα λογια αλλα εχει γινει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...