ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Μα εχω δει να δινουν μπαλακι στο διπλανο μου κρεβατι και [πρεπει να] ηταν αντιστοιχης λογικης του "ανοιγοκλεινε (σε γροθια) το χερι σου" Καρδουλα δεν εχω παρει γμτ ζηλευω! χαχα δεν εξήγησα καλά εγώ, εννοούσα δεν μας δίνουν στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων για να δίνουμε στους αιμοδότες (δουλεύω σε αιμοδοσία) ... καρδούλα κράτησα και εγώ μία γιατί μου άρεσε πολύ, να κανονίσουμε να σου τη στείλω
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 γιάννη είναι στην κρίση του ιατρού που παίρνει το ιστορικό του υποψήφιου αιμοδότη να αξιολογήσει εάν μπορεί ή όχι να δώσει αίμα τη δεδομένη στιγμή και αυτό το κάνει και σύμφωνα με τις εθνικές οδηγίες (στην ελλάδα οι οδηγίες είναι της Ελληνικής Εταιρείας Μεταγγισιοθεραπείας www.hsbt.gr)- όπως σε όλα τα πράγματα στην ιατρική, φυσικά και πάνω στις οδηγίες αυτές γίνεται συνέχεια έρευνα και όταν τα δεδομένα θα είναι επαρκή οι οδηγίες θα αναθεωρηθούν. σε κάποιες χώρες απ΄όσο βλέπω και εγώ ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται πιο ελαστικοί όσο αφορά τα άτομα που ρυθμίζουν τον διαβήτη τους μόνο με χάπια ή που έχουν ήπιας μορφής αρτηριακή υπέρταση (πχ δες λίγο εδώ: http://www.diabetes.org.uk/Guide-to-diabetes/Living_with_diabetes/Organ-and-blood-donation/) thedevilmaycare, δεν μας δίνουν μπαλάκια στις αιμοδοσίες, μας δίνουν καμιά φορά στα συνέδρια, οπότε είναι όπως τύχει αυτό το θέμα, τελευταία φορά πήρα κάτι κόκκινες καρδούλες που είναι πολύ όμορφες πάντως ) Φραντσεσκα δεν καταλαβα τι κινδυνος υπαρχει , αν υπαρχει για τον δοτη κια τον ληπτη.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 δεν κρίνεται ασφαλές γιατί θα μπορούσε να επηρεάσει τη ρύθμιση του σακχάρου του δότη (που είναι ήδη σε οριακό επίπεδο). και για την υπέρταση, πάλι δεν κρίνεται ασφαλές για τον δότη να δίνει αίμα, δεν έχει λογική να πάμε να πειράξουμε ένα σύστημα (το κυκλοφορικό) που προσπαθούμε με κόπο να ρυθμίσουμε. ήδη και μονο αν κάποιος έχει νοιώσει δυσάρεστα κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας ή μετά πάνω από μία φορά οι οδηγίες είναι να του γίνονται συστάσεις να μήν ξαναδώσει ποτέ αίμα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 δεν κρίνεται ασφαλές γιατί θα μπορούσε να επηρεάσει τη ρύθμιση του σακχάρου του δότη (που είναι ήδη σε οριακό επίπεδο). και για την υπέρταση, πάλι δεν κρίνεται ασφαλές για τον δότη να δίνει αίμα, δεν έχει λογική να πάμε να πειράξουμε ένα σύστημα (το κυκλοφορικό) που προσπαθούμε με κόπο να ρυθμίσουμε. ήδη και μονο αν κάποιος έχει νοιώσει δυσάρεστα κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας ή μετά πάνω από μία φορά οι οδηγίες είναι να του γίνονται συστάσεις να μήν ξαναδώσει ποτέ αίμα. Μαλιστα....Θα μποορυσε να μου ανεβασει μονιμα το σακχαρο ή την πιεση αν καταλαβα ?
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 και στον διαβήτη και στην υπέρταση έχει σημασία η σωστή ρύθμιση. δεν είναι θέμα του να σου ανεβάσει τιμές μόνιμα, αλλά να στις χαλάει. τα ρίσκα στις δυο περιπτώσεις είναι διαφορετικά, αλλά εφόσον υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του δότη, έστω και μικρος να είναι αυτός, δεν κρίνεται ασφαλής η αιμοδοσία. το πρόβλημα είναι ότι πραγματικά όλο και λιγοστεύουν οι υγιείς που μπορούν να δίνουν αίμα, ενώ όλο και γίνονται περισσότεροι οι ασθενείς και ηλικιωμένοι που χρειάζονται όσο πάει και περισσότερο αίμα.
35apontos Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 τσάμπα μαστούρα rulez Και μετά το δικό σου αιματάκι πάει σε δύστυχο που λέει το δεσπότη παναγιώτη... Ρε Πλάτανε,"ζαχάρωσες" ρε στα γεράματα; Άϊντες και καλή ψυχή.
kgkatzi Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Όπα ρε τεράστιε, σιγά τον μύθο, διευκόλυνση κάνεις, δεν κάνεις και χατίρι σε κάποιον. Αν αναφέρεσαι στο μέγεθος του πέους σε ευχαριστώ για τη διαπίστωση . Το ξέρω ότι κάνω διευκόλυνση αγαπητέ δεν χρειάζομαι εσένα να μου το πεις. Όπως επίσης ξέρω ότι και τις 4 φορές που έδωσα τον τελευταίο 1,5 χρόνο μάζι με την αναμονή και τα απαραίτητα τεστ δεν έχασα ποτέ λιγότερο από ώρα και μια φορά με πήγε και 2 ώρες μάλιστα γιατί πλάκωσε και κόσμος.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Και μετά το δικό σου αιματάκι πάει σε δύστυχο που λέει το δεσπότη παναγιώτη... Ρε Πλάτανε,"ζαχάρωσες" ρε στα γεράματα; Άϊντες και καλή ψυχή. Τι να κανουμε...Δεν ειμαστε ολοι 35.......ντοι. και στον διαβήτη και στην υπέρταση έχει σημασία η σωστή ρύθμιση. δεν είναι θέμα του να σου ανεβάσει τιμές μόνιμα, αλλά να στις χαλάει. τα ρίσκα στις δυο περιπτώσεις είναι διαφορετικά, αλλά εφόσον υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του δότη, έστω και μικρος να είναι αυτός, δεν κρίνεται ασφαλής η αιμοδοσία. το πρόβλημα είναι ότι πραγματικά όλο και λιγοστεύουν οι υγιείς που μπορούν να δίνουν αίμα, ενώ όλο και γίνονται περισσότεροι οι ασθενείς και ηλικιωμένοι που χρειάζονται όσο πάει και περισσότερο αίμα. Αυτο ισως πρεπει να αλαξει καποιους κανονες.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Αυτο ισως πρεπει να αλαξει καποιους κανονες. μα, είναι δύο τα μέτωπα: το ένα είναι το πόσο αίμα συλλέγεται και το άλλο το πόσο ξοδεύεται. με άλλα λόγια, και όσοι μπορούν να δίνουν πρέπει να ευαισθητοποιηθούν αλλά και η χρήση του αίματος πρέπει να είναι όσο πιο ορθολογική μπορεί. φυσικά, και επειδή η μετάγγιση ποτέ δεν θα μπορέσει να γίνει 100% ασφαλής, το μόνο που θα μας βγάλει από τα προβλήματα θα είναι το τεχνητό αίμα.
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 φυσικά, και επειδή η μετάγγιση ποτέ δεν θα μπορέσει να γίνει 100% ασφαλής, το μόνο που θα μας βγάλει από τα προβλήματα θα είναι το τεχνητό αίμα. Υπαρχει σημερα τετοια δυνατοτητα ?
Haldol Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Έχουν γίνει ορισμένες απόπειρες. Υπάρχει τεχνητό αίμα (και μάλιστα πολλές μορφές), έχει δοκιμαστεί αλλά είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο. Έχουμε μέλλον.
Xaralambos Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Έχουν γίνει ορισμένες απόπειρες. Υπάρχει τεχνητό αίμα (και μάλιστα πολλές μορφές), έχει δοκιμαστεί αλλά είναι ακόμα σε νηπιακό στάδιο. Έχουμε μέλλον. βλ. TRUE BLOOD
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.