status Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Επίσης τα 10 λεπτά είναι ο μεγαλύτερος μύθος... Ναι 10 λεπτά είναι η αιμοδοσία καθεαυτή αλλά αν προσθέσεις το πριν και το μετά και αν πετύχεις και κόσμο μπορεί να χάσεις και 1,5 ώρα χαλαρά. Τώρα όσον αφορά τις επιπτώσεις εκεί κολλάει το αυστηρό screening που κάνουν πριν δώσεις. Όπα ρε τεράστιε, σιγά τον μύθο, διευκόλυνση κάνεις, δεν κάνεις και χατίρι σε κάποιον.
Stockholm4ever Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Ολα είναι άντερ κοντρόλ.. Σε ελέγχουν οι γιατροί άν είναι να δώσεις.. Ο οργανισμός το αναπληρώνει το άιμα εύκολα. .Το μονο πρόβλημα είναι τα αντισώματα.. Δηλαδή να είσαι μέσα στο χειμώνα και να δουλεύεις πολύ και να δίνεις αίμα είναι σαν να λές θέλω να αρρωστήσω.. Αυτό μονο.. Καλό είναι να αποφύγεις να δώσεις άιμα το χειμώνα..
Oscar_Mike Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Τώρα που το λες, σκέφτομαι να αλλάξω κέντρο αιμοδοσίας. Εντελώς συμπτωματικά... αχααχαχα, σε ποιο νοσοκομείο είσαι τώρα Φίλιππε να σου "φορτωθούμε" να μας παίρνεις αίμα? Επίσης τα 10 λεπτά είναι ο μεγαλύτερος μύθος... Ναι 10 λεπτά είναι η αιμοδοσία καθεαυτή αλλά αν προσθέσεις το πριν και το μετά και αν πετύχεις και κόσμο μπορεί να χάσεις και 1,5 ώρα χαλαρά. Τώρα όσον αφορά τις επιπτώσεις εκεί κολλάει το αυστηρό screening που κάνουν πριν δώσεις. 1,5 ώρα? εγώ θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο! ότι τα δέκα λεπτά που λένε είναι πολλά! σε 5 λεπτάκια είχα γεμίσει τη "σακούλα" αβάδιστα αβίαστα ξεκούραστα! πίεζα και το μπαλάκι που μου είχαν δώσει και έκανα μπαμ-μπαμ, άντε να μου πήρε και αλλα 5 λεπτά πριν για να συμπληρώσω ένα έντυπο και αλλα 5 λεπτά να πιω την πορτοκαλάδα! (μου έδωσαν και δεύτερη γιατί ήμουν με τη μηχανή, μην ζαλιστώ και πέσω ) υπεραπλουστευμένη διαδικασία που όσοι μπορούν πρέπει να κάνουν γιατί δυστυχώς πλησιάζει καλοκαίρι, τα ατυχήματα καραδοκούν και τα αποθέματα σε αίμα είναι στο μείων
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 1,5 ώρα? εγώ θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο! ότι τα δέκα λεπτά που λένε είναι πολλά! σε 5 λεπτάκια είχα γεμίσει τη "σακούλα" αβάδιστα αβίαστα ξεκούραστα! πίεζα και το μπαλάκι που μου είχαν δώσει και έκανα μπαμ-μπαμ, άντε να μου πήρε και αλλα 5 λεπτά πριν για να συμπληρώσω ένα έντυπο και αλλα 5 λεπτά να πιω την πορτοκαλάδα! (μου έδωσαν και δεύτερη γιατί ήμουν με τη μηχανή, μην ζαλιστώ και πέσω ) υπεραπλουστευμένη διαδικασία που όσοι μπορούν πρέπει να κάνουν γιατί δυστυχώς πλησιάζει καλοκαίρι, τα ατυχήματα καραδοκούν και τα αποθέματα σε αίμα είναι στο μείων 5+5+5>>10 5 λεπτά το ένα 5 λεπτά το άλλο μπορεί να φτάσουμε και 1 ώρα και 1,5...
status Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 5+5+5>>10 5 λεπτά το ένα 5 λεπτά το άλλο μπορεί να φτάσουμε και 1 ώρα και 1,5... Και το κατούρημα που θα πας, αν πας, στα πέριξ του χώρο της αιμοδοτικής κλινικής χρόνος χαμένος είναι.. Εεεε ρε cradle that rocked you!
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δεν είναι γιατί το κατούρημα θα το πας ούτως ή άλλως. Και δεν κατάλαβα, τί με ταρακούνησε?
status Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δεν είναι γιατί το κατούρημα θα το πας ούτως ή άλλως. Και δεν κατάλαβα, τί με ταρακούνησε? Άραξων, βάση του ότι είπε ο ΟΡ το εννοώ.
Pantelwolf Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Όλοι έχετε πετύχει το φουσκωτό μπαλάκι; δίνω από τα 18 αρκετά τακτικά και σε όλη την Ελλάδα, και ποτέ δε μου έχουν δώσει μπαλάκι. Την άλλη φορά θα πάρω από το σπίτι μου έτσι για να λέω κι εγώ..
status Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Όλοι έχετε πετύχει το φουσκωτό μπαλάκι; δίνω από τα 18 αρκετά τακτικά και σε όλη την Ελλάδα, και ποτέ δε μου έχουν δώσει μπαλάκι. Την άλλη φορά θα πάρω από το σπίτι μου έτσι για να λέω κι εγώ.. Σε βλέπουν σφίχτη και μάγκα μου φοβούνται μην τους το χαλάσεις ρε.. :Ρ
Ntinaras Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 μια φορα εκανα το λαθος να δωσω αιμα,για να παρω τιμιτικη 3 μερες. και ζαλιζομουνα για 2 μερες μετα και ξεχασα και να την χρησιμοποιησω την αδεια.
Dark_son20 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 τσάμπα μαστούρα rulez δίνεις το αιματάκι χτυπάς χυμό, 4 φρυγανιές με τυράκι ανάμεσα τους και μετά 2 καλές τζούρες από old holborn aromatic και είσαι jet για όλη τη μέρα
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Όλοι έχετε πετύχει το φουσκωτό μπαλάκι; δίνω από τα 18 αρκετά τακτικά και σε όλη την Ελλάδα, και ποτέ δε μου έχουν δώσει μπαλάκι. Την άλλη φορά θα πάρω από το σπίτι μου έτσι για να λέω κι εγώ.. Μπαλακι ελαστικοφουσκωτο σου δινουν...αν δουν οτι παιρνουν αιματακι αργα Μα αν η ροη αιμοδοσιας ειναι κανονικη, δεν υπαρχει λογος να δωσουν τιποτα
Γιάννης Platano Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Εγω δεν εχω καταλαβει γιατι μετα απο 25 χρονια που ημουν αιμοδοτης τωρα επειδη εχω λιγο σακχαρο δεν κανει να δωσω.Τι μπορει να παθω εγω ή ο ληπτης ? Ιδιο ερωτημα για την αρτηριακη πιεση. Ευχαριστω.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 γιάννη είναι στην κρίση του ιατρού που παίρνει το ιστορικό του υποψήφιου αιμοδότη να αξιολογήσει εάν μπορεί ή όχι να δώσει αίμα τη δεδομένη στιγμή και αυτό το κάνει και σύμφωνα με τις εθνικές οδηγίες (στην ελλάδα οι οδηγίες είναι της Ελληνικής Εταιρείας Μεταγγισιοθεραπείας www.hsbt.gr)- όπως σε όλα τα πράγματα στην ιατρική, φυσικά και πάνω στις οδηγίες αυτές γίνεται συνέχεια έρευνα και όταν τα δεδομένα θα είναι επαρκή οι οδηγίες θα αναθεωρηθούν. σε κάποιες χώρες απ΄όσο βλέπω και εγώ ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται πιο ελαστικοί όσο αφορά τα άτομα που ρυθμίζουν τον διαβήτη τους μόνο με χάπια ή που έχουν ήπιας μορφής αρτηριακή υπέρταση (πχ δες λίγο εδώ: http://www.diabetes.org.uk/Guide-to-diabetes/Living_with_diabetes/Organ-and-blood-donation/) thedevilmaycare, δεν μας δίνουν μπαλάκια στις αιμοδοσίες, μας δίνουν καμιά φορά στα συνέδρια, οπότε είναι όπως τύχει αυτό το θέμα, τελευταία φορά πήρα κάτι κόκκινες καρδούλες που είναι πολύ όμορφες πάντως )
TheDevilMayCare Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 thedevilmaycare, δεν μας δίνουν μπαλάκια στις αιμοδοσίες, μας δίνουν καμιά φορά στα συνέδρια, οπότε είναι όπως τύχει αυτό το θέμα, τελευταία φορά πήρα κάτι κόκκινες καρδούλες που είναι πολύ όμορφες πάντως ) Μα εχω δει να δινουν μπαλακι στο διπλανο μου κρεβατι και [πρεπει να] ηταν αντιστοιχης λογικης του "ανοιγοκλεινε (σε γροθια) το χερι σου" Καρδουλα δεν εχω παρει γμτ ζηλευω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.