Προς το περιεχόμενο

Overclocking σε i7 920

kosegdit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1)Ότι βλέπεις στο cpuz δίνει, και κυρίως σε ενδιαφέρει τι γίνεται σε full load. Αν πέφτει πολύ, και σου δημιουργεί πρόβλημα, δοκίμασε μήπως σε βολεύει το load line calibration / vdroop control στο enabled.

2)Ίσως μπορείς και να το μειώσεις, όταν φτάσεις στον στόχο σου.

3)Είναι το 2970 (x2) που βλέπεις στο cpuz και είναι μια χαρά!

4)Πρέπει να είναι λιγάκι ζεστό το κομμάτι σου - είναι και C0/C1 αλλά σε καμιά περίπτωση δεν χρειάζεται να ανησυχείς με τέτοια νούμερα.

5)Αν οι μνήμες και το NB σου παίζουν σε ok τιμές (δεν φαίνονται στο screenshot σου) - όχι.

Το 3.3 είναι αρκετά "ταπεινός" στόχος και θα το φτάσεις εύκολα. Ισως και με λιγότερο vcore. Όταν βεβαιωθείς για την σταθερότητα, κάνε ένα finetune τις τάσεις σου, και βρες ποιο είναι το ελάχιστο vcore για την συχνότητα που παίζεις. Έτσι θα έχεις και τις καλύτερες δυνατές θερμοκρασίες ;)

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1)Ότι βλέπεις στο cpuz δίνει, και κυρίως σε ενδιαφέρει τι γίνεται σε full load. Αν πέφτει πολύ, και σου δημιουργεί πρόβλημα, δοκίμασε μήπως σε βολεύει το load line calibration / vdroop control στο enabled.

2)Ίσως μπορείς και να το μειώσεις, όταν φτάσεις στον στόχο σου.

3)Είναι το 2970 (x2) που βλέπεις στο cpuz και είναι μια χαρά!

4)Πρέπει να είναι λιγάκι ζεστό το κομμάτι σου - είναι και C0/C1 αλλά σε καμιά περίπτωση δεν χρειάζεται να ανησυχείς με τέτοια νούμερα.

5)Αν οι μνήμες και το NB σου παίζουν σε ok τιμές (δεν φαίνονται στο screenshot σου) - όχι.

Το 3.3 είναι αρκετά "ταπεινός" στόχος και θα το φτάσεις εύκολα. Ισως και με λιγότερο vcore. Όταν βεβαιωθείς για την σταθερότητα, κάνε ένα finetune τις τάσεις σου, και βρες ποιο είναι το ελάχιστο vcore για την συχνότητα που παίζεις. Έτσι θα έχεις και τις καλύτερες δυνατές θερμοκρασίες ;)

Ώπα μου άρεσε η απάντησή σου αλλά θέλω να σε ρωτήσω:

1) Το load line calibration / vdroop control στο enabled θα το βρω μέσα στη BIOS, σωστά;

2) Το finetune που λες μου αρέσει πολύ όπως το ακούω, που το βρίσκω.

3) Το ΝΒ ακόμα δεν έχω καταλάβει πως θα το ελέγξω, και ξέρω ότι είναι σημαντικό, οπότε αν μπορείς help.

P.S Οι μνήμες μου κανονικά είναι 1333Μhz με 1.5V και τώρα είναι 1320Μhz με 1.5V, οπότε πιστεύω είναι μια χαρά.

Δημοσ.

Το finetune δεν θα το βρεις πουθενα.ειναι κατι το οποιο κανεις μονος σου.

Πχ εχεις τον επεξεργαστη στα 4.0 και δουλευει με 1.40 ρευμα.

δοκιμασε τον με 1.39 ρευμα.εαν δουλευει και ειναι σταθερος,δοκιμασε να ριξεις και αλλο το ρευμα.ας πουμε οτι ειναι σταθερος και με 1.38.αυτο ειναι το finetune δηλαδη αφου ειναι σταθερος με 1.40 γιατι να τον δουλευεις εκει αφου ειναι σταθερος και με 1.38.

Τα νουμερα ειναι τυχαια.

Δημοσ.

1) Load line Calibration το λέει η μητρική σου και είναι πάνω από το CPU Vcore στο BIOS. Δουλεύει με levels, δοκίμασε ποιο σου ταιριάζει.

2) Λέγοντας "finetune" εννοώ αφού βρεις κάποια σταθερά settings, αν αρχίσεις να μειώνεις τo vcore μέχρι να βρεις το ελάχιστο δυνατό. Δεν είναι κάποια επιλογή. Διαδικασία είναι, που καλά θα ήταν να κάνεις. Μειώνεις ρεύματα - testάρει κ.o.κ. μέχρι να βρεις το ελάχιστο (ή σχεδόν το ελάχιστο).

3) Δικό μου λάθος που σε μπέρδεψα. Στην μητρική θα το βρεις σαν Uncore και θα ορίζεται κλασικά με έναν πολλαπλασιαστή επί το bclk. Στο cpuz στην καρτέλα memory μπορείς να δεις που είναι ρυθμισμένο τώρα.

( μια χαρά οι μνήμες :) )

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά. Λοιπόν έριξα το ρεύμα στην bios στα 1.2520V αν δεν κάνω λάθος, και παρατήρησα σε full load μια πτώση γύρω στους 3-4 βαθμούς στους πυρήνες. Θέλω όμως να κάνω πάλι κάποιες ερωτήσεις:

1) Το core voltage στο cpu-z σε full load μου το εμφανίζει στην αρχή 1.200V και μετά από λίγο πέφτει και σταθεροποιείται στα 1.184V. Τι παίζει;

2) Πόση ώρα αρκεί να τρέχω το prime κάθε φορά μέχρι να καταλήξω στο τελικό Vcore;

3) Παρατηρώ όσο τρέχει το prime, μία αύξηση ενός "ηλεκτρονικού" θορύβου, που πιστεύω πως βγαίνει από το τροφοδοτικό. Παίζει κάποιο πρόβλημα;

4) Επίσης γιατί σε idle το core voltage στο cpu-z, είναι μεγαλύτερο; Σε idle μου είναι στα 1.232V.

5) Τελικά θα δω κάποια διαφορά σε καθημερινή χρήση, από την στιγμή που δεν έχω κάποιον ssd πάνω; Γιατί ξέρουμε όλοι πόσο καθυστερεί ο δίσκος το όλο σύστημα. Υπόψιν παιχνίδια παίζω ΣΠΑΝΙΑ, αλλά βαριά προγράμματα τρέχω αρκετά συχνά.

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά. Λοιπόν έριξα το ρεύμα στην bios στα 1.2520V αν δεν κάνω λάθος, και παρατήρησα σε full load μια πτώση γύρω στους 3-4 βαθμούς στους πυρήνες. Θέλω όμως να κάνω πάλι κάποιες ερωτήσεις:

1) Το core voltage στο cpu-z σε full load μου το εμφανίζει στην αρχή 1.200V και μετά από λίγο πέφτει και σταθεροποιείται στα 1.184V. Τι παίζει;

2) Πόση ώρα αρκεί να τρέχω το prime κάθε φορά μέχρι να καταλήξω στο τελικό Vcore;

3) Παρατηρώ όσο τρέχει το prime, μία αύξηση ενός "ηλεκτρονικού" θορύβου, που πιστεύω πως βγαίνει από το τροφοδοτικό. Παίζει κάποιο πρόβλημα;

4) Επίσης γιατί σε idle το core voltage στο cpu-z, είναι μεγαλύτερο; Σε idle μου είναι στα 1.232V.

5) Τελικά θα δω κάποια διαφορά σε καθημερινή χρήση, από την στιγμή που δεν έχω κάποιον ssd πάνω; Γιατί ξέρουμε όλοι πόσο καθυστερεί ο δίσκος το όλο σύστημα. Υπόψιν παιχνίδια παίζω ΣΠΑΝΙΑ, αλλά βαριά προγράμματα τρέχω αρκετά συχνά.

Μην φοβασαι για τιποτα λογικα ειναι ολα,διαφορα δεν θα δεις σε καθημερινη χρηση.Αληθεια,γιατι πηρες τετοιν επεξεργαστη για απλη καθημερικνη χρηση?

Δημοσ.

Τι σημασία έχει αυτό, όταν ήθελα να αλλάξω pc, είχα τα λεφτά και τον πήρα. Παίζω παιχνίδια, αλλά σπάνια και τρέχω και αρκετά βαριές εφαρμογές. Εσύ δλδ τι παραπάνω κάνεις;

Το θέμα είναι αν μπορεί να μου απαντήσει κανείς στις ερωτήσεις μου.

Δημοσ.

1) Αυτό που περιγράφεις λέγεται vdroop, είναι φυσιολογικό και ίσως μπορείς να το μειώσεις/εξαφανίσεις με το load line calibation.

2) Για το vcore δοκίμασε το linx. Αν δεν κρεμάει σε ένα 20λεπτο, μάλλον είσαι καλά...

3) Τι ήχος; Σαν τσίριγμα; Εντόπισε αν ακούγεται από το psu ή την μητρική.

4) Το idle μην σε αγχώνει. Είναι λίγα τα amperes εκείνη στην στιγμή ;)

5) Αν τρέχεις πολλά προγράμματα παράλληλα RAM + SSD > cpu. Ναι θα δεις τρελές διαφορές.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά, με 15' prime έχω τα temps και το core voltage που βλέπετε στην φότο. Τι λέτε να κατεβάσω κι άλλο το Vcore; Που περίπου να έχω υπόψιν μου ότι μπορώ να το φτάσω; Αν ήταν δεν θα είχε crashάρει ήδη;

post-202862-0-37383400-1305627652_thumb.png

Δημοσ.

τρεξε και ενα linpac απο το occt για 20 λεπτα και πες μας.Καλα ειναι στα volt,απλα εχεις πεσεις σε Co που σηκωνουν ευκολα θερμοκρασια.Επισης να ξερεις οτι ο i7 ειναι ζεστος επεξεργαστης,70 βαθμοι δεν ειναι προβλημα.Τι ψυξη ειπαμε οτι εχεις?

Δημοσ.

τρεξε και ενα linpac απο το occt για 20 λεπτα και πες μας.Καλα ειναι στα volt,απλα εχεις πεσεις σε Co που σηκωνουν ευκολα θερμοκρασια.Επισης να ξερεις οτι ο i7 ειναι ζεστος επεξεργαστης,70 βαθμοι δεν ειναι προβλημα.Τι ψυξη ειπαμε οτι εχεις?

Ναι όλα αυτά για το ότι οι i7 είναι ζεστοί το ξέρω κλπ. Έχω την Prolimatech Megahalems rev1.0 με έναν ανεμιστήρα Noctua πάνω (πολύ καλό), οπότε από ψύξη πιστεύω ότι αρκεί για ένα χαμηλό overclocking (δεν νομίζω ότι τα 3.3 είναι κάτι extreme).

Αν τρέξω αυτό που λες και δεν μου βγάλει σφάλμα να συνεχίσω να κατεβάζω ρεύμα;

edit:...Έτρεξα OCCT για 20+ λεπτά, και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Τώρα να ρίξω κι άλλο το Vcore;

Να πω την αλήθεια με πιάνει η καρδιά μου να το βλέπω να δουλεύει τόση ώρα στο full μόνο και μόνο για να δω αν θα crashάρει!!

Δημοσ.

No mercy! Δεν παθαίνει τίποτα με τέτοιες τάσεις.

Το 1.18 είναι αρκετά ωραίο νουμεράκι. Τώρα αν μπορείς να είσαι εξίσου σταθερός με 1,15 ή 1,1 ακόμα καλύτερο. Αν έχεις όρεξη, keep on :)

Δημοσ.

Ναι οντως.Μην ριξεις,αλλο,απλα ανεβασε και αλλο συχνοτητα.Βαλτου 3500 με ιδιο vcrore ,να δουμε αν θα τα καταφερει.

τα 3800 τα πιανει ευκολα,απο εκει και περα ειναι δυσκολο[θελει μπολικο ρευμα,οπου οι θερμοκρασιες θα φτασουν ψηλα].

Ο υπολογιστης δεν ειναι μπιμπελο.Δωστου να καταλβει,δεν παθαινει τιποτα.

Και εγω αυτη την ψυχτρα εχω αλλα την rev 2 με 2 120αρηδες πανω.Καλη δουλεια,αλλα 2χ120αριδες,πολυς θορυβος[δουλευουν στις μεγιστες στροφες,2000+]

Δημοσ.

Θέλω να κάνω ακόμα 2-3 τελευταίες ερωτήσεις.

Στο cpu-z όταν είμαι σε idle μου δείχνει core voltage 1.216V και όταν είμαι σε full load 1.184V. Αυτό μου είπατε πως λέγεται Vdroop. Εμένα θα έπρεπε να με ενοχλεί; Είναι καλό σε idle να έχω core voltage 1.216V;;

Και νομίζω πως μου είπατε να ενεργοποιήσω το load line calibration, για να το εξαλείψω αυτό. Εσείς (όσοι έχετε κάνει overclocking) το έχετε ενεργοποιημένο;

Και το πιό σημαντικό που ήθελα να τονίσω. Προσπαθώ και πιστεύω ότι το pc μου το προσέχω σαν τα μάτια μου. Μπορεί να μην έχω κανένα τούμπανο, αλλά αυτό έχω κι αν πάθει κάτι, την έκατσα για τα καλά. Αυτο που θέλω να πω είναι ότι θέλω να είμαι σίγουρος πως το overclocking που του έχω κάνει με αυτές τις ρυθμίσεις, δεν πρόκειται να του δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα, ακόμα και σε 2-3 χρόνια. Γιατί δεν σκοπεύω μάλλον να τον αλλάξω μέχρι τότε. Παιδιά πραγματικά θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Είμαι ασφαλής έτσι;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...