Προς το περιεχόμενο

μετατροπή system partition απο fat32 σε NTFS

alan2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπου μπερδεύεσαι μάλλον ή τελοσπάντων έμενα με μπέρδεψες ποια λειτουργικά έχεις τώρα σε πόσους δίσκους και τη λειτουργικό θες να αλλάξεις με ποιο σε ποιον δίσκο;

Και πως σου ήρθε ότι πρέπει να αλλάξεις το filesystem χειροκίνητα πριν την εγκατάσταση;

Δημοσ.

Αυτός που λες alan2 είναι ο τρόπος για να αλλάξεις την διαμόρφωση ενός δίσκου από fat32 σε ntfs και όχι για αλλαγή λειτουργικού.

Θα πρέπει να μας πεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Αν θέλεις να βάλεις άλλο λειτουργικό σε έναν δίσκο δεν χρειάζεται τέτοια μετατροπή, κατά την εγκατάσταση θα σε ρωτήσει αν σε τι format θέλεις να γίνει ο δίσκος και το επιλέγεις από εκεί.

Αν έχεις έναν δίσκο που δεν δέχεται αρχεία μεγαλύτερα από 4GB τότε κάνεις αυτό που λες, το C: που είναι το γράμμα του δίσκου, θα πρέπει να το αντικαταστήσεις με το γράμμα που παίρνει ο εν λόγω δίσκος (που θέλεις να μετατρέψεις).

Δεν ξέρω όμως αν μπορείς να αλλάξεις το format στον δίσκο C γιατί εκεί είναι το λειτουργικό και νομίζω δεν θα σε αφήσει.

Δημοσ.

εκανα την αλλαγή σε ntfs το συστεμ partition c και ευτυχως δεν αλλαξε κατι αλλο.ακομη εχω dual boot, w2k & xp, και θελω dual boot win7(γιαυτο εβαλα ntfs) & xp. εχω το windows 7 tiny που οριακα χωράει στο c με vmbox, αλλα παλι φοβαμαι to κανονικο σεταπ απο boot cd μην μου πειραξει το dual boot που ξεκιναει απο to c. τα xp ειναι σε αλλο δισκο με ntfs , D απο τον οποίο κανουν εκκίνηση μετα το dual boot. Ιδανικά θα ήθελα να γίνεται dual boot apo αυτόν τον D:, που είναι και SATA.

Δημοσ.

Αν κάνεις setup τα 7άρια θα σου προστεθούν στην λίστα των λειτουργικών, δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα έχεις τρία λειτουργικά (7, 2k, xp).

Θα έχανες το boot menu μόνο αν πήγαινες από καινούργιο λειτουργικό σε παλαιότερο (να είχες vista ή 7 και να έβαζες xp).

Δημοσ.

τα w2k έχουν καταστραφεί, θέλω να τα διαγράψω απο το μενου εκκινησης

θελω να κάνω system partition to

d αλλα είναι SATA δεν είναι IDE οπως ο c απο τον οποίο ξεκινάει το pc.

Δημοσ.

δυστιχώς εβγαλα το virtual machine και η απλή εγκατάσταση με boot cd δεν προχωράει. Δημιουργήθηκε και ένα μενού win7 / previous os πρίν απο το μενου win xp/w2k.

Δημοσ.

το χειρότερο είναι οτι δεν μπορώ να σβήσω τους φακέλους των windows 7 sto c: που δημιουργούνται με την εγκατάσταση.οταν παω να σβήσω την ιδιότητα read only μου πεταει access denied απο τα xp

Δημοσ.

Μπορείς αν διαγράψεις την επιλογή των w2k. Μες στα 7 ή στα xp, δώσε Έναρξη-Εκτέλεση-msconfig

Στην καρτέλα Εκκίνηση υπολογιστή διέγραψε την καταχώρηση των w2k, μπορείς να το κάνεις και με το Easybcd (δες στο post του nikomas).

Τους φακέλους των 7 δεν μπορείς να τους σβήσεις έτσι απλά. Πρέπει να κάνεις το setup στο σωστό partition.

Δημοσ.

το χειρότερο είναι οτι δεν μπορώ να σβήσω τους φακέλους των windows 7 sto c: που δημιουργούνται με την εγκατάσταση.οταν παω να σβήσω την ιδιότητα read only μου πεταει access denied απο τα xp

Για να διαγράψεις προστατευμένο φάκελο των Windows 7 μπορείς να ξεκινήσεις τον υπολογιστή σου με το LiveCD του Partedmagic από εδώ: http://partedmagic.com/doku.php?id=downloads

Δημοσ.

τελικα εκανα φορματ στο c και εβαλα και εκει xp. Εχασα ομως την οθόνη του dual boot για να μπορω να διαλέγω να ξεκινάω απο τον d, χωρίς να παταω F πληκτρα στο boot.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...