Προς το περιεχόμενο

Hp2133 mini note Πρόβλημα με εκκίνηση λειτουργικού

phoenix12

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα hp 2133 mini note το οποίο δούλευε μια χαρά ώσπου μια μέρα σταμάτησε να μπαίνει στα windows.

Πιο συγκεκριμένα, προσπαθεί να τα φορτώσει δείχνει την μπάρα των windows ότι φορτώνει και μετά μαύρη οθόνη.

Θεώρησα ότι θα είναι πρόβλημα των windows και έτσι του έκανα format και έβαλα νέα εγκατάσταση.

Η εγκατάσταση όμως δεν ολοκληρώνετε ποτέ, περίπου στη μέση της εγκατάστασης βγαίνει αυτή η άτιμη η μαύρη οθόνη.

Δοκίμασα όλα τα windows (xp,7,vista) και linux και σε όλα το ίδιο. ούτε καν live cd δεν φορτώνει.

Θεώρησα ότι μπορεί να έχει πρόβλημα η Ram, αντικατέστησα τη ram αλλά πάλι το ίδιο, αντικατέστησα μετά και τον σκληρό δίσκο και πάλι τίποτα.

έβαλα το σκληρό δίσκο στον σταθερό και του πέρασα linux και πάλι δεν τα φορτώνει το laptop.

Σας παρακαλώ έχω απελπιστεί, έχω ξοδέψει ήδη αρκετά χρήματα και δεν είμαι υπερ στο να το πάω για service γιατί θα μου πάρουν άλλα τόσα.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει με σώζει δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Επίσης έλεγξα και το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης, το έβαλα στην κατάψυξη και πάλι κολάει :-D χελπ μι πλιζζζζζζ

Δημοσ.

Πρέπει να αρχίζει το chip της GPU να κάνει τα δικά του,γι αυτό και μόλις φορτώνονται οι βασικοί drivers για απεικόνιση γραφικών τρως πόρτα.

Χονδρικά:

Προσωρινή λύση το λύσιμο,reflow,μετά βρες ένα κομματάκι χαλκό 1mm πάχος και βάλτο με θερμοαγώγιμη πάστα.Ίσως κρατήσει κανα εξάμηνο,ίσως στη βδομάδα να θέλει την ίδια διαδικασία.

Σπάστο σε ανταλλακτικά και σμπρώχτο.

Μούχει βγάλει τη μπαναΐα αυτό το σκατούλι...

Κακώς έσμπρωξες λ7 γι αυτό.Επίσης άμα θες να σου φτουρίξει,μην το ξαναβάλεις στη κατάψυξη γιατί θα υγροποιήσει την ατμόσφαιρα που το περικλείει (μπακαλίστικα...) και θα τρέχεις χειρότερα μετά,θα σου κάνει ζημιά από βραχυκυκλώματα.

Δημοσ.

Καλά τα λέει ο προηγούμενος να προσθέσω μόνο ότι το Reflow να το κάνεις με θερμικό πιστόλι αντί φούρνου διότι έχεις έτσι πιό γρήγορα και πιο εύκολα αποκαταστήσει το πρόβλημά σου μιας και δεν χρειάζεται να το λύσεις όλο το λάπτοπ. Η πάστα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ στην GPU μετά.

Αυτά και καλή επιτυχία.

(Πάντως ξόδεψες πολλά χρήματα σε μνήμες σκληρό CD's ενώ μπορούσες εξ'αρχής να μας ρωτήσεις στο insomnia)

Και κάτι τελευταίο η ΛΥΣΗ που σου πρότεινε ο προηγούμενος είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ σε λίγο καιρό πάλι το ίδιο πρόβλημα θα αντιμετωπίσεις.

Κοινώς δε το αποφεύγεις το service...

Δημοσ.
(Πάντως ξόδεψες πολλά χρήματα σε μνήμες σκληρό CD's ενώ μπορούσες εξ'αρχής να μας ρωτήσεις στο insomnia)

+1 Στο παραπάνω..!

Τώρα, τι μπορεί να φταίει ΕΚΤΟΣ απ την gpu.

Για αρχή κάνεις ένα clear cmos. Αν δεν γίνει κάτι, πας σε bios update.

Επίσης τρέχεις ένα bootable memtest (υπάρχει περίπτωση να είναι χαλασμένο το slot της ram).

Τέλος καλό θα ήταν να μας πεις σε πιο ακριβώς σημείο μαυρίζει η οθόνη. Τι φορτώνει εκείνη την ώρα....

Δημοσ.

Η οθόνη μαυρίζει ολόκληρη και έχει μια παύλα πάνω αριστερά που συνεχώς αναβοσβήνει και μένει συνεχώς στο ίδιο σημείο, αυτό συμβαίνει όταν προσπαθεί να φορτώσει το λειτουργικό.

Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπατε, δυστυχώς έπρεπε πρώτα να ρωτήσω πριν πάρω σκληρό και μνήμη. λάθος μου.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...