Προς το περιεχόμενο

Συμπιεση re-build αρχειου

Unst0ppabl32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, προσφατα κατεβασα ενα αρχειο το οποιο ειχε ενα περιεργο τροπο συμπιεσης ...

ο υπλοαντερ ελεγε οτι το αρχειο ειναι 10 Giga Byte εγω το κατεβασα και ειδα οτι ειναι 800-1 GB.

^_^ Ειχε ενα αρχειο .bat μεσα το οποιο το ετρεξα και εκανε re-build για 10 λεπτα κ οντος βγηκε

10 - 11 GB. Πως κανεις τετοια συμπιεση να σπας αρχεια ? γιατι με το 7ζιπ ή το ραρ απο 3 γβ μου πανε

2.2 το πολυ. θελω να ανεβαζο 500 μβ και οταν τ κανουνε rebuild να ειναι 4 γβ... Ξερει κανεις,

θα το εκτιμουσα ^_^ ^_^ ^_^

Δημοσ.

Δεν έχουν όλα τα αρχεία την ίδια συμπιεσημότητα τα προγράμματα που αναφέρεις έχουν στάνταρ ρυθμίσεις γενικά για όλα τα αρχεία,το .bat αν το αναλύσεις θα δεις ότι έγινε ομαδοποίηση τον αρχείων σε κατηγορίες π.χ. γραφικά βίντεο μουσική εκτελέσιμα και στην κάθε κατηγορία εφαρμόστηκαν και διαφορετικές ρυθμίσεις ή ακόμα και έγινε με διαφορετικό πρόγραμμα η συμπίεση.

Καταλαβαίνεις ότι θέλει μεγάλη γνώση και πολύ μελέτη/δοκιμές για να καταφέρεις κάτι τέτοιο.

Δημοσ.

Αρκετοί χρησιμοποιούν το UHA format (http://www.klaimsoft.com/winuha/).

Επίσης, αν υπάρχουν πολλά ίδια ή παρόμοια αρχεία, το winrar προσφέρει μια επιλογή (Create Solid Archive) όπου τα ενώνει με ειδικό τρόπο. Αν χρειαστεί όμως αποσυμπίεση πρέπει να γίνει αποσυμπίεση στο background όλων των αρχείων μέχρι εκείνο το σημείο και αυτό καθυστερεί (ιδίως για μεγάλα αρχεία).

Το 7zip έχει επιλογή για υπερσυμπίεση και lzma2, που σε συνδυασμό με ένα μεγάλο μέγεθος λεξικού μπορεί να συμπιέσει σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά θα κάνει πολύ ώρα.

Τέλος, το KGB archiver (http://www.softpedia.com/get/Compression-tools/KGB-Archiver.shtml) υπόσχεται τρομερές συμπιέσεις, αλλά σε ένα τεστ που ξεκίνησα να κάνω μου έβγαλε εκτιμώμενο χρόνο 1 εβδομάδα για την συμπίεση. :shock:

Όπως είπε και ο ELF, αν άνοιγες το bat αρχείο με το σημειωματάριο (δεξί κλικ->Επεξεργασία) θα έβλεπες με ποιον τρόπο γίνεται η αποσυμπίεση. Προφανώς μαζί με τα αρχεία θα είχε και ένα εκτελέσιμο που κάνει την αποσυμπίεση. Βάση αυτού θα καταλάβαινες με πιο πρόγραμμα έγινε η συμπίεση και με λίγο ψάξιμο σε command prompt με τις παραμέτρους αυτού του εκτελέσιμου ίσως να έβλεπες και τι παράμετροι χρησιμοποιήθηκαν για την συμπίεση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...