Προς το περιεχόμενο

Στο 15,9% η ανεργία τον Φεβρουαριο...

danton

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια παρατήρηση να κάνω μόνο. Αν κάποιος έχει κανονική δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και παίρνει 1000 ευρώ τον μήνα, πρέπει να υπολογίζουμε και άλλα 2 χιλιάρικα κάθε χρόνο από τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και επίδομα αδείας. Αν από τα 2 χιλιάρικα, δώσεις το 1 για διακοπές (που νομίζω ότι είναι μια χαρά), σου μένουν και 1000 ευρώ για αποταμίευση ή για έκτακτα έξοδα.

Κατά τα άλλα, για μένα, το αυτοκίνητο δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλους. Εγώ είμαι 30 χρονών και δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο, ούτε έπαιρνα του μπαμπά. Έτσι, ούτε βενζίνες πληρώνω, ούτε τέλη, ούτε δόσεις, ούτε σέρβις και ασφάλειες και βάζω στην άκρη το αντίστοιχο ποσό κάθε χρόνο. Στην Αθήνα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που με τα ΜΜΕ βολεύεσαι μια χαρά και για μερικές εξόδους που θα χρειαστεί, παίρνεις ταξί.

Αν πάντως μένεις με άλλο άτομο, τα έξοδα μειώνονται κατά πολύ και με 1000-1200 ευρώ μπορείς να αποταμιεύεις.

Προφανώς δεν μιλάμε για άτομα που βγαίνουν και πίνουν μισό μπουκάλι και σκάνε 50 ευρώ τη φορά. Αλλά νομίζω ότι όταν μιλάμε για δυσκολίες, πρέπει να προσαρμόζουμε και τη ζωή μας.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μια παρατήρηση να κάνω μόνο. Αν κάποιος έχει κανονική δουλειά στον ιδιωτικό τομέα και παίρνει 1000 ευρώ τον μήνα, πρέπει να υπολογίζουμε και άλλα 2 χιλιάρικα κάθε χρόνο από τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα και επίδομα αδείας. Αν από τα 2 χιλιάρικα, δώσεις το 1 για διακοπές (που νομίζω ότι είναι μια χαρά), σου μένουν και 1000 ευρώ για αποταμίευση ή για έκτακτα έξοδα.

Αμα παίρνεις 1000€ θεωρείσαι πλουσιος. Για το λόγο αυτό σου παίρνει το 300-500αρικό (αναλογα με τις αποδείξεις) η εφορία, πράγμα απαράδεκτο.

Κατά τα άλλα, για μένα, το αυτοκίνητο δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλους. Εγώ είμαι 30 χρονών και δεν είχα ποτέ αυτοκίνητο, ούτε έπαιρνα του μπαμπά. Έτσι, ούτε βενζίνες πληρώνω, ούτε τέλη, ούτε δόσεις, ούτε σέρβις και ασφάλειες και βάζω στην άκρη το αντίστοιχο ποσό κάθε χρόνο. Στην Αθήνα, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που με τα ΜΜΕ βολεύεσαι μια χαρά και για μερικές εξόδους που θα χρειαστεί, παίρνεις ταξί.

Πολλές ιδιωτικές εταιρίες έχουν αποκεντρωθει και βρίσκονται σε περιοχες εκτος Αθηνας. Εκτος των άλλων η Αθηνα είναι τεραστια και έτσι αν μένεις στο ένα άκρο και δουλεύεις στο άλλο, προφανως δεν μπορεις να πας χωρίς αμάξι. Ακομα και τα μέσα να υπάρχουν, οταν πρεπει να αλλαξεις 3 ΜΜΜ και στη συνέχεια να δουλέψεις ενα 10ωράκι στο νέρο, δεν παλευεται. Σίγουρα βέβαια υπάρχουν και κάποιοι, που πάνε για τσιγάρα με το αμάξι (αν και πλέον δεν θα είναι πολλοι). Τέλος, αν έχεις κοπέλα και δεν μενετε μαζί (συντριπτική πλειοψηφια νέων ατόμων) τότε αναγκαστικα χρειάζεσαι αμάξι για να κυκλοφορήσετε. Πόσο μάλλον οταν δεν μένετε και κοντα. Πως τα καταφέρνεις χωρίς έστω μηχανάκι, φοβερη εντυπωση μου κανει. Πρέπει να δουλεύεις κοντά στο σπιτι σου ή να υπάρχει γρηγορη μετάβαση προς τη δουλειά σου (π.χ Μετρό), να μην έχεις κοπέλα ή να μένετε διπλα και να τη βγάζετε με DVD σπίτι ή παιζει να έχει αμάξι η κοπέλα.

Αν πάντως μένεις με άλλο άτομο, τα έξοδα μειώνονται κατά πολύ και με 1000-1200 ευρώ μπορείς να αποταμιεύεις.

Ε!χαίρω πολύ. Και με γονείς αμα μένεις δεν πληρώνεις και τπτ. Μη σου πω αν είσαι και Πακιστανος που μοιραζεσε το ενοικιο με άλλους 30. Just plaking.

Προφανώς δεν μιλάμε για άτομα που βγαίνουν και πίνουν μισό μπουκάλι και σκάνε 50 ευρώ τη φορά. Αλλά νομίζω ότι όταν μιλάμε για δυσκολίες, πρέπει να προσαρμόζουμε και τη ζωή μας.

Εγω προτιμώ να προσπαθω να διορθωσω τις δυσκολίες κάνοντας και μια προσαρμογή μέχρι να τις διορθώσω. Άλλοι δεν προσπαθούν καθολου και απλά δέχονται τις καταστάσεις κατακρίνοντας αυτους που το κάνουν.

Δημοσ.

Μια και λεμε για ανεργεια τωρα που θα παρω το πτυχιο να παω στον ΟΑΕΔ για καρτα ανεργειας η μπααα..

Δημοσ.

Τέλος, αν έχεις κοπέλα και δεν μενετε μαζί (συντριπτική πλειοψηφια νέων ατόμων) τότε αναγκαστικα χρειάζεσαι αμάξι για να κυκλοφορήσετε. Πόσο μάλλον οταν δεν μένετε και κοντα. Πως τα καταφέρνεις χωρίς έστω μηχανάκι, φοβερη εντυπωση μου κανει. Πρέπει να δουλεύεις κοντά στο σπιτι σου ή να υπάρχει γρηγορη μετάβαση προς τη δουλειά σου (π.χ Μετρό), να μην έχεις κοπέλα ή να μένετε διπλα και να τη βγάζετε με DVD σπίτι ή παιζει να έχει αμάξι η κοπέλα.

Τώρα πλέον μένουμε μαζί, οπότε δεν έχουμε θέμα. Όταν μέναμε χωριστά, κυρίως πήγαινε ο ένας στο σπίτι του άλλου και κοιμόταν εκεί (δεν είμαστε πολύ του έξω). Απόσταση Αμπελόκηποι-Μαρούσι. Στη δουλειά (απόσταση 8 χιλιόμετρα απ'το σπίτι) πηγαινοέρχομαι με λεωφορείο (20-35 λεπτά) και 10 λεπτά περπάτημα. Δεν είναι τόσο τρομερό και το προτιμώ, γιατί στη διαδρομή μπορώ να διαβάζω και το βιβλιαράκι μου. Φυσικά, εγώ παίρνω λεωφορείο που κατεβαίνει την Κηφισίας και είναι σχετικά βολικό. Αν δούλευα σε μια άσχετη κατεύθυνση, θα ήταν ενδεχομένως ταλαιπωρία. Απλώς το ανέφερα γιατί ξέρω αρκετό κόσμο που έχει εύκολο μετρό ή λεωφορείο για τη δουλειά και παίρνει το αυτοκίνητο, γιατί θεωρεί ότι τα λεωφορεία είναι μόνο για Πακιστανούς. Από τα φοιτητικά μας χρόνια ακόμα...

Εγω προτιμώ να προσπαθω να διορθωσω τις δυσκολίες κάνοντας και μια προσαρμογή μέχρι να τις διορθώσω. Άλλοι δεν προσπαθούν καθολου και απλά δέχονται τις καταστάσεις κατακρίνοντας αυτους που το κάνουν.

Τώρα αυτό μπορεί να είναι και σπόντα εναντίον μου, αλλά και αν είναι, θα κάνω ότι δεν κατάλαβα. :rolleyes:

Δημοσ.

Μια και λεμε για ανεργεια τωρα που θα παρω το πτυχιο να παω στον ΟΑΕΔ για καρτα ανεργειας η μπααα..

Βγάλε κάρτα, δεν χάνεις και τίποτα.

Μην περιμένεις βέβαια και τίποτα παροχές, ο ΟΑΕΔ πάντα είχε διακοσμητικό ρόλο. Ακόμη και στις προ κρίσης εποχές που υπήρχαν κονδύλια έπρεπε να βάλεις βύσμα για να μπεις σε κανένα πρόγραμμα.

Υπάρχουν πάντως ορισμένα επιδοτούμενα σεμινάρια.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση για όσο καιρό ήμουν στον ΟΑΕΔ, είναι ότι ποτέ δεν ανακοίνωναν τα προγράμματα στο ιντερνετ. Επρεπε να πηγαίνεις στα γραφεία τους κάθε εβδομάδα και να ρωτάς τον υπάλληλο αν υπάρχει καμία θέση εργασίας ή κάποιο σεμινάριο :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...