Προς το περιεχόμενο

Στο 15,9% η ανεργία τον Φεβρουαριο...

danton

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για το αν μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα το ποσοστό της ανεργίας βλέποντας δίπλα σου, θα διαφωνήσω. Το περιβάλλον του καθενός δεν είναι αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας, όχι πάντα τουλάχιστον. Αν ρωτήσεις εμένα, που πολλοί από τους γνωστούς μου είναι γιατροί, οι οποίοι αυτήν την περίοδο κάνουν ειδικότητα (και δεν τίθεται θέμα απόλυσής τους), θα σου πω ότι ξέρω ελάχιστους ανέργους. Πριν 3 χρόνια όμως, που οι συμφοιτητές μου ήταν σε λίστες αναμονής για να ξεκινήσουν ειδικότητα, η ανεργία στο φιλικό μου περιβάλλον ήταν 30-40%. Σίγουρα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ανεργία γύρω μας αυξάνεται, αλλά αν είναι 10%, 20% ή 40%, ποιος μπορεί να το πει;

Μα δεν καταλαβες. Οταν λέω "δίπλα σου", δεν λεω το φίλο μου το Κώστα και τη Μαρία ούτε για τους φιλους μου τους οικονομολογους (δλδ συγκεκριμενο κλαδο που λες εσύ). Εγω μιλάω για σκηνικα όπως :

1)6 μήνες άνεργος διαπιστωσα οτι η καφετέρια απέναντι απο το σπίτι μου καθε μήνα ήταν και πιο γεμάτη στις 12-1 το μεσημερι τις καθημερινές (τελευταια ειναι τίγκα).

2)Βγήκαμε 23 άτομα απο το στρατό (προκειται για καθε καρυδιας και καρυδι και οχι για το περιβάλλον μου) για ποτό και οι 20 ήταν άνεργοι με πτυχια απο ΤΕΙ μέχρι πολυτεχνειο. Μάλιστα ενας πολυτεχνίτης εκεινη τη μερα είχε φαει χυλόπιτα απο ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!! επειδη λεει λόγω του πολυτεχνειου έπρεπε να του δώσουν 50 ευρώ παραπάνω!!!

3)Ο φίλος μου Κώστας και η Μαρία

4)Ο φιλος μου ο Κώστας και η Μαρια εχουν φίλους οι οποίοι έχουν φίλους κτλ. Με μια συζήτηση με τον Κώστα και την Μαρία μαθαίνεις για περισσοτερα απο 2 άτομα την κατασταση τους.

5)Έτυχε να παω σε ημέρες καριέρας και λοιπές διοργανώσεις και να δω την απογνωση

6)Έχω πατέρα που έχει καταστημα και ζει εδώ και 30 χρόνια την αγορα, γνωρίζοντας οτι οι συναδελφοι του απολύουν κόσμο, οτι πολλοι κλείνουν και γενικα οτι είναι τελείως στεγνοι απο ρευστό.

7) Εχω Νονο διευθυντη Εθνικής τραπεζας στα Β.Π, που μου λέει για τις περιπτώσεις πτωχεύσεων και γενικότερα της κατάστασης των επιχειρήσεων, που ακόμα και αυτους που απασχολουν τους έχουν 3 μήνες απλήρωτους.

8)Και τέλος εχω τη στοιχειώδη νοημοσύνη να ερμηνεύσω άρθρα όπως αυτό και αυτο, που περιγράφουν το ραγδαίο ρυθμό λουκέτων στην αγορά και συνεπως την ανεργια. Μάλιστα οι συγκεκριμενες μέτρήσεις (τουλαχιστον οτι αφορά το 2010 που ειναι επίσημο) δίνουν σαφώς ασφαλέστερη εικονα για το περιβαλλον "μου" απο μια δειγματοληπτική έρευνα για την ανεργία.

Και επαναλαμβανω οτι το κομμάτι στο οποίο συμφώνησες σχετικά με το στρατό, πραγματικά θα αυξανε δραματικότατα την ανεργία. Μάλιστα τώρα που εψαξα λίγο στο ΝΕΤ βρήκα οτι οι στρατευμένοι είναι γύρω στους 160.000 και ΟΛΟΙ αυτοι ανηκουν δυνητικά στο εργατικό δυναμικό.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Critter, δεν αμφισβήτησα ότι ο καθένας έχει μια αίσθηση για το τι συμβαίνει γύρω του. Όποιον και να ρωτήσεις, θα σου πει ότι η ανεργία αυξάνεται δραματικά και αυτό το δείχνουν και τα επίσημα νούμερα. Εκεί που διαφωνώ είναι στο αν μπορεί κάποιος γνωρίζοντας 100 ή 1000 περιπτώσεις να πει ότι το ποσοστό της ανεργίας είναι Χ τοις εκατό, όταν τα ποσοστά ανεργίας διαφέρουν ανά περιοχή της χώρας, ανά ηλικία, ανά φύλο και ανά μορφωτικό επίπεδο.

Τέλος πάντων, κατά τη γνώμη μου έχει περισσότερο ενδιαφέρον το ποσοστό απασχόλησης επί του συνολικού πληθυσμού, όπου τα ελληνικά νούμερα είναι πολύ πιο τραγικά. Πολλές γυναίκες ειδικά, ενδεχομένως να σκέφτονταν να δουλέψουν αν υπήρχαν δουλειές με αξιοπρεπείς μισθούς, ενώ τώρα απλώς κάθονται στο σπίτι.

Δημοσ.

O αξιοπρεπής μισθος σε συναρτηση με το κόστος ζωής ειναι άλλο ένα ζητημα. Με 1000 και 1200€ (που πολλοι τα ονειρευονται αυτα τα χρηματα ακομα και στα 30 τους) δεν μπορεις ούτε απο το σπίτι σου να φύγεις. Πόσο μάλλον να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια. Εν πάσει περιπτώσει ειμαι εκτος θέματος. Για να δουμε σχετικά με την απασχοληση κτλ τι θα δείξει και η απογραφη μιας και υπάρχει σχετική ερώτηση.

Δημοσ.

Φιλιππε οι ανεργοι ειναι περι τα δυομιση εκατομμυρια (Ελληνικη ιθαγενεια).Τα υπολοιπα ειναι να'χαμε να λεγαμε.Ο τρπος που δουλευει η ΕΛΣΤΑΤ ειναι για τα πανηγυρια.

Θα συμφωνησω απολυτα ξερετε ποσοι ειναι ανεργοι και δεν ειναι καταγραμμενη η ατομα που δουλεουν και περνουν μετα βιας 200 ευρω απο 4 ωρα ουτε αυτοι υπολογιζονται γιατι συμφωνα με ττο κρατως να δουλεβεις 12 ωρες την εβδομαδα ειναι κανονικη εργασια , να μην θειξω το μεγαλο θεμα των φοιτητων που ειναι στα " αζητητα "

Δημοσ.

O αξιοπρεπής μισθος σε συναρτηση με το κόστος ζωής ειναι άλλο ένα ζητημα. Με 1000 και 1200€ (που πολλοι τα ονειρευονται αυτα τα χρηματα ακομα και στα 30 τους) δεν μπορεις ούτε απο το σπίτι σου να φύγεις. Πόσο μάλλον να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια. Εν πάσει περιπτώσει ειμαι εκτος θέματος. Για να δουμε σχετικά με την απασχοληση κτλ τι θα δείξει και η απογραφη μιας και υπάρχει σχετική ερώτηση.

Με 1000 και 1200 φευγεις απο το σπιτι σου ανετα με την προυποθεση να μην κανεις καταχρησεις και να μην καπνιζεις/ πινεις. Και με λιγοτερα φευγεις απο το σπιτι σου (καμια 750 - 800) αρκει να μην βγαινεις καθε μερα εξω και να γινεις φιλος τουλαχιστον για 3 μερες την εβδομαδα με την κουζινα σου. Τις υπολοιπες θα παραγγελνεις "εξυπνα" και τελος με το off topic.

Το πιστευω παντως οτι τα (πολυ) χειροτερα ερχονται. Ακομα δεν ειδαμε τιποτα. Ακομα οι περισσοτεροι τρωνε απο "λιπος" και δεν εχουν καταλαβει σε τι φαση βρισκομαστε. Μπορει το παραδειγμα που εφερα σε προηγουμενο ποστ να ειναι πολυ μικρο δημογραφικα αλλα επι της ουσιας μαρτυραει και τη φαση που βρισκεται ο ελληνας. Απλα και ωραια δεν ειναι ακομα ετοιμος για να δουλεψει. Προτιμαει την μοιρολαγνεια απο το να πιασει τον ταυρο απο τα κερατα.

Δημοσ.

σημεια κλειδια

πριν καποιο καιρο χρειαζοτανε να ανανεωσεις την καρτα ανεργιας καθε μηνα, τωρα καθε 3μηνο...!

ο πλυθωρισμος ειναι σε επιπεδα 2004 δλδ κοντα στο 4,4%...!

μπορειτε να μαγειρεψετε τα νουμερα οπως θελετε

σε λιγο θα παρακαλαμε να γυρισουμε στα χωρια

οσοι εχουν χωρια...

Υγ. εγω με 1200 ευρω θα ημουν ανετος στο νοικι

Δημοσ.

Υγ. εγω με 1200 ευρω θα ημουν ανετος στο νοικι

Οχι απλα ανετος αλλα θα αποταμιευες και ενα καλο ποσοστο του μισθου αν περιοριζες διαφορες πλασματικες αναγκες, που δεν ειναι και τοσο αναγκες τελικα.

1000-1200 ευρω ειναι οτι πρεπει για εναν 25ρη-35ρη. Μετα συνηθως αυξανονται οι αναγκες (δανεια για σπιτι, πιθανως οικογενεια κλπ).

Δημοσ.

Κάτσε μισό λεπτό. Όταν λέω να μένεις μόνος σου, εννοω να ψωνιζεις super market μονος σου, να πλένεις τα ρουχα μονος σου και γενικά να μην εμπλέκονται πουθενά γονείς ή μισο μισο νοικι με την κοπέλα σου κτλ. Με ένα πρόχειρο και φειδωλο υπολογισμό :

350 ενοίκιο (για Αθήνα και χωρίς παρκιν είναι μια δίκαια τιμή). Αν θες βεβαια συγκατοικο ή να μενεις σε 25 τετραγωνικά, χαίρω πολύ. Για 40-50 τετραγωνικα μιλάω και όχι στην πλατεία βικτωρίας.

300€ για φαγητο το μήνα (10€ τη μέρα για πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό και κανα φρουτάκι-σαλατα-γλυκάκι νομίζω ότι είναι και πολύ πολυ λίγο). Εδώ να πω οτι μαγειρεύω και ξέρω απο κόστος υλικών απο πρώτο χέρι. Λέω λιγα.

100€ για βενζινες στο πολύ χαλαρο (τοσα χαλαγα οταν η βεζινη ειχε 0,9 για να πηγαίνω στη δουλεία μου...βαλε και τις εξόδους)

100€ διασκεδαση (καφέδες, ποτά, τσιγάρα, κερασμα κοπέλα, επιμερισμος ανα μήνα των διακοπών...Νομιζω 100 είναι και λίγα αλλα τα δέχομαι)

65€ αυτοκίνητο εκτός βενζίνης (500€ το χρόνο τα ασφαλιστρα με μικρο ασφαλιστρο + service, τέλη κυκλοφόρια, διοδια κτλ παει φοιδωλα στα 800/12= 66,6€)

50€ για ρουχισμο, ηλεκτρονικα, ειδη καθαριότητας, απορρυπαντικά, ξυριστικά και γενικα οτι υπόλοιπο ψωνίζει κανεις εκτός φαγητου απο το super

20€ κινητο που νομίζω οτι δεν χαλάνε πολλοί τοσα λίγα αλλα στο χέρι τους είναι

50€ δόσεις που θα έχεις για τον εξοπλισμο που θα έχεις πάρει για το σπίτι

Αυτά λοιπόν στο πολύ χαλαρό βγαινουν κατι παραπάνω απο το 1000αρικο, χωρίς αποταμίευση και προσωπικά για μένα είναι και πιο υψηλα. Θα μου πει τώρα κάποιος "Φίλε εγω έχω μηχανάκι, πηγαινω δουλειά με το μετρο, τρωω στη μάνα μου, πληρωνω μισα μισα με την κοπέλα μου, εχω βρει σπιτι με 200 γιατι ειμαι επαρχία κτλ". Ε! εγω αυτα που σας είπα είναι τα έξοδα για έναν πλήρως ανεξάρτητο ενοικιαστή σπιτιού για την Αθήνα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές μου. Φίλοι με ίδιες προδιαγραφές δεν κινούνται παρακάτω. Και επισημαίνω οτι τα χρήματα τα έχω βάλει με υπολογισμό προς τα κάτω και ΣΙΓΟΥΡΑ ξεχνάω και κάποια έξοδα.

Και μην ξεχναμε οτι υπάρχει και ο παράγοντας οικογένεια - δάνεια, που μπαίνει απο κάποιο σημείο και μετά, και τα εξοδα εκτοξεύονται. Για να μην μελετήσω το πολύ επίκαιρο σενάριο ένας απο τους 2 να μείνει άνεργος και ο άλλος να παίρνει 1000-1200. Κρίμα στους γονείς μετα (που δυστυχώς ξέρω μπόλικες περιπτώσεις).

Υ.Γ : Εμενα δεν μου πήρε ο μπαμπάς αυτοκίνητο επομένως έχω και αυτό το έξοδο (μεταχειρισμένο), το οποίο χρειάζεται αλλαγη (ειναι 12 ετών πλεόν) και τώρα ψάχνω για άλλο.

Δημοσ.

Κάτσε μισό λεπτό. Όταν λέω να μένεις μόνος σου, εννοω να ψωνιζεις super market μονος σου, να πλένεις τα ρουχα μονος σου και γενικά να μην εμπλέκονται πουθενά γονείς ή μισο μισο νοικι με την κοπέλα σου κτλ.

Κι εγω για το ιδιο ακριβως πραγμα μιλαω. Παντελως μονος στα παντα.

Με ένα πρόχειρο και φοιδωλο υπολογισμό :

350 ενοίκιο (για Αθήνα και χωρίς παρκιν είναι μια δίκαια τιμή). Αν θες βεβαια συγκατοικο ή να μενεις σε 25 τετραγωνικά, χαίρω πολύ. Για 40-50 τετραγωνικα μιλάω και όχι στην πλατεία βικτωρίας.

300€ για φαγητο το μήνα (10€ τη μέρα για πρωινό, μεσημεριανό, βραδυνό και κανα φρουτάκι-σαλατα-γλυκάκι νομίζω ότι είναι και πολύ πολυ λίγο)

100€ για βενζινες στο πολύ χαλαρο (τοσα χαλαγα οταν η βεζινη ειχε 0,9 για να πηγαίνω στη δουλεία μου...βαλε και τις εξόδους)

100€ διασκεδαση (καφέδες, ποτά, τσιγάρα, κερασμα κοπέλα, επιμερισμος ανα μήνα των διακοπών...Νομιζω 100 είναι και λίγα αλλα τα δέχομαι)

65€ αυτοκίνητο εκτός βενζίνης (500€ το χρόνο τα ασφαλιστρα με μικρο ασφαλιστρο + service, τέλη κυκλοφόρια, διοδια κτλ παει φοιδωλα στα 800/12= 66,6€)

50€ για ρουχισμο, ηλεκτρονικα, ειδη καθαριότητας, απορρυπαντικά, ξυριστικά και γενικα οτι υπόλοιπο ψωνίζει κανεις εκτός φαγητου απο το super

20€ κινητο που νομίζω οτι δεν χαλάνε πολλοί τοσα λίγα αλλα στο χέρι τους είναι

50€ δόσεις που θα έχεις για τον εξοπλισμο που θα έχεις πάρει για το σπίτι

Θα σου μιλησω για μενα.

340 ενοικιο,

200 ευρω το μηνα φαι (το μεσημεριανο το καλυπτει ο εργοδοτης μου, αλλα μη φανταστεις τιποτα ιδιαιτερο, ενα σαντουιτς τρωω και συνεχιζω τη δουλεια)

50Ε βενζινες μιας και δεν μενω Αθηνα να καιω τις απειρες βενζινες στις μετακινησεις

20Ε διασκεδαση το μηνα (1 καφες καθε Κυριακη μου ειναι υπεραρκετος για να νιωθω happy με τις εξοδους μου) και οταν με επισκεπτεται η δικια μου πες οτι παμε στα 60 ευρω το μηνα (παντοτε βαζει κι αυτη ενα μερος αποσα θα ξοδεψουμε). Δεν καπνιζω επισης.

30Ε Σουπερ μαρκετ (λοιπα εξοδα πλην φαγωσιμων)

ΔΕΗ-κινητα καμια 60 το μηνα (νερο-κοινοχρηστα δεν πληρωνω εξτρα). Στο θεμα τηλεπικοινωνιων χρησιμοποιηστε το ιντερνετ και να πεισετε ειδικα τους συγγενεις σας να κανουνε το ιδιο. Συμφερει οσο δεν φανταζεστε.

Δοσεις για οτιδηποτε δεν πληρωνω, το σπιτι ητανε επιπλωμενο αν και σκοπευω σε καποια φαση να του αλλαξω μερικα πραγματακια, αλλα οχι με δοσεις. Επισης δεν πληρωνω περαιτερω εξοδα για αυτοκινητο μιας και ειναι εταιρικο (οκ ειμαι η τυχερη εξαιρεση στον κανονα στο ζητημα αυτο)

Και σου βαζω και ενα 100ρικο καβατζα για οτιδηποτε ειδους ψευτοεκτακτα εξοδα που παντοτε υπαρχουν.

Συνολο πανω-κατω 800 ευρω/μηνα εξοδα για μενα, αλλα παραδεχομαι οτι ειμαι πολυ συντηριτικος προς το παρον. Ομως δεν με παιρνει να μην ειμαι και νομιζω οτι οταν καποιος παει να μεινει ολομοναχος θα φροντισει πχ τις εξοδους του να τις περιορισει. 100Ε+ για εξοδους για εναν που μολις βρηκε δουλεια και ξεκινησε τη ζωη του και προσπαθει να σταθει στα ποδια του, ειναι too much, μαλλον θα πρεπει να σταθει πιο υπευθυνα απεναντι στις αποφασεις του. Το πρωτο πραγμα που θα πρεπει να εχετε υποψιν ειναι να αποταμιευσετε με καθε τροπο χρηματα τους πρωτους μηνες εργασιας σας, ωστε να μπορεσετε να αυτοσυντηρειθειτε σε περιπτωση απολυσης για κανα 2μηνο/3μηνο μεχρι να ξαναβρειτε οποιαδηποτε δουλεια. Ετσι μεχρι να αποκτησετε σεβαστο ποσο στην ακρη, απλα το πατε συντηριτικα με τις πολυτελειες, τα δανεια και τη διασκεδαση.

Αυτά λοιπόν στο πολύ χαλαρό βγαινουν κατι παραπάνω απο το 1000αρικο, χωρίς αποταμίευση και προσωπικά για μένα είναι και πιο υψηλα. Θα μου πει τώρα κάποιος "Φίλε εγω έχω μηχανάκι, πηγαινω δουλειά με το μετρο, τρωω στη μάνα μου, πληρωνω μισα μισα με την κοπέλα μου, εχω βρει σπιτι με 200 γιατι ειμαι επαρχία κτλ". Ε! εγω αυτα που σας είπα είναι τα έξοδα για έναν πλήρως ανεξάρτητο ενοικιαστή σπιτιού για την Αθήνα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές μου. Φίλοι με ίδιες προδιαγραφές δεν κινούνται παρακάτω. Και επισημαίνω οτι τα χρήματα τα έχω βάλει με υπολογισμό προς τα κάτω και ΣΙΓΟΥΡΑ ξεχνάω και κάποια έξοδα.

Ξεχνας ιντερνετ, κοινοχρηστα, ρευμα, νερο, θερμανση ενδεχομενως. Για Αθηνα διαφοροποιειται το θεμα του κοστους μετακινησεων κατα κυριο λογο, ισως και το ενοικιο σε καποιες περιπτωσεις.

Και μην ξεχναμε οτι υπάρχει και ο παράγοντας οικογένεια - δάνεια, που μπαίνει απο κάποιο σημείο και μετά, και τα εξοδα εκτοξεύονται. Για να μην μελετήσω το πολύ επίκαιρο σενάριο ένας απο τους 2 να μείνει άνεργος και ο άλλος να παίρνει 1000-1200. Κρίμα στους γονείς μετα (που δυστυχώς ξέρω μπόλικες περιπτώσεις).

Ε προφανως τα 1000-1200 ειναι λιγα για ενα 35ρη γιατι σε αυτην την ηλικια υποθετουμε οτι ξεκινουν και αλλες υποχρεωσεις, αυτο ηδη το ανεφερα :-)

Υ.Γ : Εμενα δεν μου πήρε ο μπαμπάς αυτοκίνητο επομένως έχω και αυτό το έξοδο (μεταχειρισμένο), το οποίο χρειάζεται αλλαγη (ειναι 12 ετών πλεόν) και τώρα ψάχνω για άλλο.

Εμενα μου πηρε αλλα δεν το εχω απο οταν εφυγα. Ετσι προς το παρον χρησιμοποιω ποδαρακια και μολις μου δοθηκε το εταιρικο καλως. Το οποιο φυσικα ανα πασα στιγμη μπορει να μου παρουν πισω, αρα και παλι ποδαρακια μεχρι να εχω την δυνατοτητα να παρω ενα καβουρι στα 1000ευρω.

ΥΓ. Παρ'ολα αυτα με ηρεμει ιδιαιτερα το γεγονος οτι αν ερθουν δυσκολες στιγμες εχω την υποστηριξη των δικων μου στα οικονομικα θεματα. Αυτο φυσικα δεν ειναι λογος να αρχιζω περιτα εξοδα, ακομα και αν ερθει μια κακη επαγγελματικη στιγμη (μειωση ωραριου/μισθου/απληρωτες ωρες εργασιας/απολυση).

Δημοσ.

Αντιλαμβάνεσαι όμως οτι απο το αυτοκίνητο, που είναι εταιρικό, και δεν μένεις και Αθήνα, ήδη κερδίζεις ένα καλό ποσό (100€ το μήνα περίπου). Επίσης εγώ βρισκομαι σχεδον μέρα παρα μέρα με την κοπέλα μου η οποια δεν δουλευει (φοιτητρια που θελει και τα έξω της) και τα πληρώνω ΣΧΕΔΟΝ ολα εγω. Ασε που η ατακα για μενα είναι "καλυτερα να με ντύνεις παρα να με ταιζεις" κατι που σημαινει οτι στο φαγητο σκάω πολύ χρήμα. Και όντως αν βάλεις φως, νερο, τηλεφωνο και κοινοχρηστα, μαμιέται ο Δίας.

btw ούτε εγω καπνίζω και ευτυχώς επίσης έχω ενα αξιοσέβαστο ποσό στην ακρη (τοσα χρόνια σπίτι των γονειών μου ζούσα) που φτανει να πάρω αμαξι χωρίς δόσεις και μένουν και για να μείνω ανεργος κανα χρόνο (χτύπα ξύλο).

Δημοσ.

Κάτσε μισό λεπτό. Όταν λέω να μένεις μόνος σου, εννοω να ψωνιζεις super market μονος σου, να πλένεις τα ρουχα μονος σου και γενικά να μην εμπλέκονται πουθενά γονείς ή μισο μισο νοικι με την κοπέλα σου κτλ. Με ένα πρόχειρο και φοιδωλο υπολογισμό :

Λοιπον αυτα που λες εσυ για Αθηνα θα σου πω εγω για Θεσσαλονικη.

350 ευρω εξοδα σπιτιου το μηνα (δηλαδη ιντερνετ, ρευμα, νοικι κτλ).

100 για βενζινες (αυτοκινητο)

15 ευρω την ημερα για φαγητο (σε περιπτωση που δεν εισαι εστω και λιγο φιλος με την κουζινα) δηλαδη 400 +/- το μηνα

50 ευρω για προιοντα σπιτιου

Αν σε περιπτωση παιρνεις 1000 σου μενουν και 100 ευρω να τα κανεις οτι θες εσυ που φυσικα θα πανε σε προσωπικα εξοδα οπως καποια εξοδο κτλ. Αν σε περιπτωση γινεις φιλος με την κουζινα σου τα εξοδα φαγητου (το μεγαλυτερο εξοδο με διαφορα) μειωνονται αρκετα. Εννοειται οτι δεν υπαρχει τιποτα για να βαλεις στην ακρη και εννοειται οτι τα βγαζεις και τα τρως μιας και καταλαβαινω τις αυξημενες αναγκες καποιου που ζει μονος του να κανει πραγματα για τον εαυτο του.

Δημοσ.

ikaruga καταλαβαινεις οτι κατι πρεπει να κανεις με το θεμα του φαγητου ομως γιατι σου τιναζει την μπανκα στον αερα.

Εγω ας πουμε τα ΣαββατοΚυριακα που δεν εργαζομαι αρα θα επωμιστω το φαγητο αποκλειστικα με δικα μου εξοδα, το πρωι θα την βγαλω με μπισκοτα και καφεδακι, το μεσημερι θα παρω απεξω με 4-5 ευρω μια μεριδα φαγητο και το βραδυ θα φαω συνηθως κατι ελαφρυ, ενω αν πειναω θα χτυπησω με αλλα 4-5 ευρω μια μεριδα φαγητο (πχ 2 πιτες γυρο). Μιλαμε δηλαδη για 10 ευρω μεσο ορο, μιας και με την κουζινα ειμαι μαλωμενος, δεν τηγανιζω ουτε αυγο.

ΥΓ. Δεν λεω να το κανουμε οπως στην κατοχη που τρωγανε μια φασολαδα και ητανε κομπλε, αλλα λιγα αμυγδαλα για πρωινο / απογευματινο ειναι κορυφαια επιλογη απο πολλες αποψεις. Καλυπτουν γευμα 10-20 αμυγδαλα, χορταινουν και κανουν απειρο καλο στην υγεια :)

Δημοσ.

Λοιπον αυτα που λες εσυ για Αθηνα θα σου πω εγω για Θεσσαλονικη.

350 ευρω εξοδα σπιτιου το μηνα (δηλαδη ιντερνετ, ρευμα, νοικι κτλ).

100 για βενζινες (αυτοκινητο)

15 ευρω την ημερα για φαγητο (σε περιπτωση που δεν εισαι εστω και λιγο φιλος με την κουζινα) δηλαδη 400 +/- το μηνα

50 ευρω για προιοντα σπιτιου

Ποσο πάει το ενοικιο μόνο του; Κινητο, διασκέδαση, διακοπες δεν παίζουν μέσα;

Α!Midi, στα 20€ το μηνα, που έβαλες για διασκέδαση, δεν επιμέρισες τις διακοπές. 10 μέρες το χρόνο αν πας διακοπές εκτός της πόλης που μένεις, είναι ένα ποσο, που με ενοικιαζόμενο σπιτι, φαγητό, μεταφορικά, βενζινες κτλ μπορει να παει απο 500-1000€ (αναλογα με αν θα πας με ή χωρις αυτοκίνητο, αεροπλάνο, καράβι, με το αμαξι, αν θα μεινεις σε camping κτλ).

Δημοσ.

Προς το παρον δεν σκεφτομαι το ενδεχομενο διακοπων, η αν θες το θεωρω τελειως δευτευρεον. Αν μου δωθει καλοκαιρινη αδεια, εχω το option να διωξω τους δικους μου απτο εξοχικο τους για να παω ενα 5ημερο εγω, εναλλακτικα θα μεινω Αθηνα (μαλλον αυτο θα κανω βασικα). Εχω 2-3 χρονια να παω διακοπες και νομιζω οτι μπορω να αντεξω αλλα τοσα μεχρι να εχω την οικονομικη ανεση για να παω καπου. Ειναι πολυτελεια για καποιον που ηταν 1 χρονο ανεργος και εψαχνε οτι οτι δουλεια και τελικως μεταναστευσε εκτος χωρας. Κατ'εμε παντα :)

Δημοσ.

ikaruga καταλαβαινεις οτι κατι πρεπει να κανεις με το θεμα του φαγητου ομως γιατι σου τιναζει την μπανκα στον αερα.

Εγω ας πουμε τα ΣαββατοΚυριακα που δεν εργαζομαι αρα θα επωμιστω το φαγητο αποκλειστικα με δικα μου εξοδα, το πρωι θα την βγαλω με μπισκοτα και καφεδακι, το μεσημερι θα παρω απεξω με 4-5 ευρω μια μεριδα φαγητο και το βραδυ θα φαω συνηθως κατι ελαφρυ, ενω αν πειναω θα χτυπησω με αλλα 4-5 ευρω μια μεριδα φαγητο (πχ 2 πιτες γυρο). Μιλαμε δηλαδη για 10 ευρω μεσο ορο, μιας και με την κουζινα ειμαι μαλωμενος, δεν τηγανιζω ουτε αυγο.

ΥΓ. Δεν λεω να το κανουμε οπως στην κατοχη που τρωγανε μια φασολαδα και ητανε κομπλε, αλλα λιγα αμυγδαλα για πρωινο / απογευματινο ειναι κορυφαια επιλογη απο πολλες αποψεις. Καλυπτουν γευμα 10-20 αμυγδαλα, χορταινουν και κανουν απειρο καλο στην υγεια :)

Ενταξει εγω λεω γενικα αν θες να φας σαν ανθρωπος (μαγηρευτο φαγητο και οχι πιτογυρα) θες σιγουρα ενα 15 άρι στο νερο. Αλλιως ναι με ενα 10αρικο εισαι φυσικα περα για περα μια χαρα. Εγω φυσικα λογο του οτι δουλευω σε εστιατοριο 1 μεριδα φαγητο την ημερα την παιρνω απο εκει. Δεν χρειαζομαι περισσοτερο απο 7 ευρω την ημερα για καφεδες, γλυκα και το βραδινο/ πρωινο μου κτλ. Σε εμενα βεβαια το φαγητο εχει αλλη σημασια στο δικο μου λεξιλογιο και προτιμω να τρωω απο το να τα χρησιμοποιω για οτιδηποτε αλλο.

Critter το σπιτι απο μονο του ειναι στα 250 και δεν εχει κοινοχρηστα εκτος απο καθαριστρια (5 ευρω το μηνα). Επισης ειναι σπιτι (εστω και μικρο) και οχι τρογλη. Ενα ζευγαρακι μεσα ζει ανετα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...