ikaruga24 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 ποιας πολης αν επιτρεπεται ;;; απλα απο περιεργεια ρωτω. Θεσσαλονικη.
Critter Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Μην ξεχναμε οτι υπάρχουν και αυτοι (ειναι πολλοι) που δεν δικαιουνται ταμείο ανεργιας και επομένως δεν είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ για να μετρηθούν. Μην ξεχνάμε και τους φαντάρους που δεν υπολογίζονται (οι οποίοι μόλις απολυθούν κατα πλειοψηφία δεν θα γραφτούν ταμείο και θα είναι άνεργοι) και τέλος αν συνυπολογίσουμε την ελάστικη - part-time εργασία το συνολικο concept της απασχολησης, ξεπερναει την απεικόνιση του σε ένα απλο αριθμό και σίγουρα είναι πολύ χειρότερο. Επίσης επειδη κάποιος είπε για την ανάπτυξη, ο θετικός ρυθμός ανάπτυξης δεν σημαίνει υποχρεωτικά οτι αυξάνει την απασχόληση. Ίσα ισα που μπορει να ισχύει και το αντίθετο.
Alchemist` Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 http://www.diorismos.gr/Dpages/news/viewnews.php?nid=10165&spec=job&type=1 το ,9 μου αρεσει..παραλιγο 16%. ... Βγάζοντας τους άεργους, και αυτούς που δουλεύουν μαύρα βγάζοντας περισσότερα από κάποιον ασφαλισμένο εργαζόμενο, πάμε στο 5,9%. Μιά χαρά είναι.
viper2005 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 πάμε στο 5,9%. ουτε καν πανω απο 20% η ανεπισημη μαυρα και αεργοι τελιωσανε
Critter Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 14 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 14 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Βγάζοντας τους άεργους, και αυτούς που δουλεύουν μαύρα βγάζοντας περισσότερα από κάποιον ασφαλισμένο εργαζόμενο, πάμε στο 5,9%. Μιά χαρά είναι. Γιώργο εσύ;
FilipposMD Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Μην ξεχναμε οτι υπάρχουν και αυτοι (ειναι πολλοι) που δεν δικαιουνται ταμείο ανεργιας και επομένως δεν είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ για να μετρηθούν. Μην ξεχνάμε και τους φαντάρους που δεν υπολογίζονται (οι οποίοι μόλις απολυθούν κατα πλειοψηφία δεν θα γραφτούν ταμείο και θα είναι άνεργοι) και τέλος αν συνυπολογίσουμε την ελάστικη - part-time εργασία το συνολικο concept της απασχολησης, ξεπερναει την απεικόνιση του σε ένα απλο αριθμό και σίγουρα είναι πολύ χειρότερο. Δες στην προηγούμενη σελίδα που γράφω πώς βγαίνει το ποσοστό της ανεργίας. Αυτό που λες για τον ΟΑΕΔ και τους φαντάρους που απολύονται δεν έχει καμία σχέση. Δεν υπάρχουν "κρυφοί" άνεργοι. Το θέμα είναι ότι απασχολούμενος δεν σημαίνει ότι βγάζεις αρκετά για να ζήσεις. Αν κάνεις ντελίβερι 2 βράδια τη βδομάδα και βγάζεις 300 ευρώ το μήνα ή κάνεις 3 μεροκάματα τον μήνα, θεωρείσαι απασχολούμενος. Οπότε όντως το νούμερο της ανεργίας δεν αντικατοπτρίζει το γενικότερο πρόβλημα, αλλά μόνον για τον έναν από τους δύο λόγους που λες.
gnsX Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 · Κρυμμένο από Snoob, 14 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Κρυμμένο από Snoob, 14 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος Δες στην προηγούμενη σελίδα που γράφω πώς βγαίνει το ποσοστό της ανεργίας. Αυτό που λες για τον ΟΑΕΔ και τους φαντάρους που απολύονται δεν έχει καμία σχέση. Δεν υπάρχουν "κρυφοί" άνεργοι. Το θέμα είναι ότι απασχολούμενος δεν σημαίνει ότι βγάζεις αρκετά για να ζήσεις. Αν κάνεις ντελίβερι 2 βράδια τη βδομάδα και βγάζεις 300 ευρώ το μήνα ή κάνεις 3 μεροκάματα τον μήνα, θεωρείσαι απασχολούμενος. Οπότε όντως το νούμερο της ανεργίας δεν αντικατοπτρίζει το γενικότερο πρόβλημα, αλλά μόνον για τον έναν από τους δύο λόγους που λες. ένας μηχανικός δίνει το 6μηνο περίπου 1000 ευρώ στο ταμείο του και κολλάει ένσημα συντάξιμα δουλεύει δεν δουλεύει,αν δεν είναι γραμμένος δεν θεωρείται ουσιαστικά μηχανικός,δεν υπάρχει δλδ άνεργος μηχανικός,επέμενε σε αυτό έχει πλάκα,εντολή απο πάνω είναι; Τώρα μένει να μου εξηγήσεις πως κάποιος ουσιαστικά άνεργος μηχανικός κολλάει ένσημα και πως δεν υπάρχουν "κρυφοί" άνεργοι,είμαι σίγουρος ότι θα ρωτήσεις και θα μας πεις
gnsX Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 ένας μηχανικός δίνει το 6μηνο περίπου 1000 ευρώ στο ταμείο του και κολλάει ένσημα συντάξιμα δουλεύει δεν δουλεύει,αν δεν είναι γραμμένος δεν θεωρείται ουσιαστικά μηχανικός,δεν υπάρχει δλδ άνεργος μηχανικός Τώρα μένει να μου εξηγήσεις πως κάποιος ουσιαστικά άνεργος μηχανικός κολλάει ένσημα και πως δεν υπάρχουν "κρυφοί" άνεργοι
Critter Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δες στην προηγούμενη σελίδα που γράφω πώς βγαίνει το ποσοστό της ανεργίας. Αυτό που λες για τον ΟΑΕΔ και τους φαντάρους που απολύονται δεν έχει καμία σχέση. Δεν υπάρχουν "κρυφοί" άνεργοι Με βάση αυτά απαντησα. Το οτι ο στρατιωτης δεν έχει τη δυνατότητα να βρει εργασία και επομενως είναι εκτός εργατικου δυναμικου, σημαινει οτι αν δεν υπήρχε ο στρατος αυτοί θα θεωρουντουσαν άνεργοι εφόσον δεν δουλεύανε κάπου. Έιχε αναλυθει και στο δελτιο του Alter το θέμα όταν είχανε βγει οι φήμες οτι θα αυξηθει στους 12 μηνες παλι η θητεία με αποτέλεσμα την τεχνητη μείωση της ανεργιας, αφου άνεργοι και μη θα βγαίνανε εκτός εργατικου δυναμικού. Αντιλαμβάνεσαι οτι αν η τρέχουσα προσφορά εργασίας είχε 100.000 περισσότερα άτομα (2 ΕΣΣΟ καπου εκεί θα είναι), τοτε θα μεγαλώνε το εργατικό δυναμικό και η ανεργία. Btw, προσωπικα μετα το στρατο, επειδη εψαχνα για καλή δουλειά, εμεινα 6 μήνες άνεργος χωρις να είμαι πουθενά δηλωμένος. Τα νουμερα αυτα ειναι τελείως (τελείως τελείως όμως) προσεγγιστικά. Κάτι σαν τον πληθωρισμο ένα πράμα. Και όπως είπε και ενας φίλος πριν, όταν κοιτας γύρω σου βλέπεις την πραγματική ανεργία και όχι απο τα νούμερα της στατιστικής υπηρεσίας. Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ χειρότερα.
FilipposMD Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 ένας μηχανικός δίνει το 6μηνο περίπου 1000 ευρώ στο ταμείο του και κολλάει ένσημα συντάξιμα δουλεύει δεν δουλεύει,αν δεν είναι γραμμένος δεν θεωρείται ουσιαστικά μηχανικός,δεν υπάρχει δλδ άνεργος μηχανικός Τώρα μένει να μου εξηγήσεις πως κάποιος ουσιαστικά άνεργος μηχανικός κολλάει ένσημα και πως δεν υπάρχουν "κρυφοί" άνεργοι Μάλλον δε διάβασες τον τρόπο που βγαίνει η ανεργία. Γίνεται έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού και ρωτάνε αν ψάχνεις για δουλειά και αν εργάζεσαι. Ο μηχανικός που λες, θα απαντήσει ότι ψάχνει για δουλειά, αλλά δεν βρίσκει. Άρα, θα καταγραφεί ως άνεργος. Το αν παίρνει επίδομα ανεργίας και αν κολλάει ένσημα είναι στην συγκεκριμένη περίπτωση αδιάφορο. Με βάση αυτά απαντησα. Καλά, μεταξύ μας, δεν απάντησες με βάση αυτά και ούτε τώρα το κάνεις. Πριν έγραψες: Μην ξεχναμε οτι υπάρχουν και αυτοι (ειναι πολλοι) που δεν δικαιουνται ταμείο ανεργιας και επομένως δεν είναι γραμμένοι στον ΟΑΕΔ για να μετρηθούν. Μην ξεχνάμε και τους φαντάρους που δεν υπολογίζονται (οι οποίοι μόλις απολυθούν κατα πλειοψηφία δεν θα γραφτούν ταμείο και θα είναι άνεργοι) και τώρα Btw, προσωπικα μετα το στρατο, επειδη εψαχνα για καλή δουλειά, εμεινα 6 μήνες άνεργος χωρις να είμαι πουθενά δηλωμένος. Για να καταγραφείς ως άνεργος από την στατιστική υπηρεσία, δεν χρειάζεται να δηλωθείς κάπου. Αν τύχαινε να ανήκεις στο δείγμα της ΕΛΣΤΑΤ, θα περνούσες ως άνεργος εκείνους τους 6 μήνες. Ουσιαστικά από δημοσκοπήσεις βγαίνουν τα νούμερα, με όποια θετικά και όποια αρνητικά μπορεί να έχει αυτό. Προφανώς, για τους εν ενεργεία φαντάρους, έχεις δίκιο. Και γενικά έχουμε μικρό ποσοστό του πληθυσμού που είναι οικονομικά ενεργό, το οποίο σημαίνει ότι πολύ πιο λίγοι άνθρωποι εργάζονται στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα νουμερα αυτα ειναι τελείως (τελείως τελείως όμως) προσεγγιστικά. Κάτι σαν τον πληθωρισμο ένα πράμα. Και όπως είπε και ενας φίλος πριν, όταν κοιτας γύρω σου βλέπεις την πραγματική ανεργία και όχι απο τα νούμερα της στατιστικής υπηρεσίας. Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ χειρότερα. Στο προσεγγιστικό του πράγματος συμφωνώ. Γι' αυτό και είναι βλακεία αυτό που κάνει η ΕΛΣΤΑΤ, που ανακοινώνει ότι οι άνεργοι εκτιμώνται σε 765.873 άτομα (πχ). Δίνει μια ψευδή εικόνα σιγουριάς για τον αριθμό, ενώ δεν είναι έτσι. Για το αν μπορείς να εκτιμήσεις καλύτερα το ποσοστό της ανεργίας βλέποντας δίπλα σου, θα διαφωνήσω. Το περιβάλλον του καθενός δεν είναι αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας, όχι πάντα τουλάχιστον. Αν ρωτήσεις εμένα, που πολλοί από τους γνωστούς μου είναι γιατροί, οι οποίοι αυτήν την περίοδο κάνουν ειδικότητα (και δεν τίθεται θέμα απόλυσής τους), θα σου πω ότι ξέρω ελάχιστους ανέργους. Πριν 3 χρόνια όμως, που οι συμφοιτητές μου ήταν σε λίστες αναμονής για να ξεκινήσουν ειδικότητα, η ανεργία στο φιλικό μου περιβάλλον ήταν 30-40%. Σίγουρα, όλοι καταλαβαίνουμε ότι η ανεργία γύρω μας αυξάνεται, αλλά αν είναι 10%, 20% ή 40%, ποιος μπορεί να το πει;
fearwhatnow Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Φιλιππε οι ανεργοι ειναι περι τα δυομιση εκατομμυρια (Ελληνικη ιθαγενεια).Τα υπολοιπα ειναι να'χαμε να λεγαμε.Ο τρπος που δουλευει η ΕΛΣΤΑΤ ειναι για τα πανηγυρια.
FilipposMD Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Φιλιππε οι ανεργοι ειναι περι τα δυομιση εκατομμυρια (Ελληνικη ιθαγενεια).Τα υπολοιπα ειναι να'χαμε να λεγαμε.Ο τρπος που δουλευει η ΕΛΣΤΑΤ ειναι για τα πανηγυρια. ΟΚ, να συμφωνήσω ότι είναι για τα πανηγύρια. Εσύ όμως τι επικαλείσαι για να πεις 2,5 εκατομμύρια; Γιατί μπορεί να έχουμε μια μέτρια πηγή, αλλά αυτή η πηγή έχει μια μεθοδολογία και μπορούμε να δούμε πού πάσχει. Αυτό που λέω εγώ ή εσύ ή ο Μπάμπης ο σουγιάς, με μεθοδολογία το "εγώ έτσι νομίζω" γιατί να είναι καλύτερο;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Δημοσ. 14 Μαΐου 2011 Η ουσια δεν ειναι αν οι ανεργοι ειναι 1εκ η 2.5εκ, αλλα οτι δεν υπαρχει φως στο τουνελ σχετικα με το ζητημα αυτο. Αν δεν ειναι 2.5εκ τωρα, θα ειναι σε λιγα χρονια. Αν ειναι τωρα 2.5εκ, τοτε σε λιγα χρονια θα ειναι 4εκ. Αν εχετε παρει χαμπαρι οι πολυεθνικες κλεινουν και ανοιγουν σε γειτονικες χωρες, οι ελληνικες επιχειρησεις απλα κλεινουν η απολυουν για να μην κλεισουν, οσες δεν κλεινουν και δεν απολυουν αντιμετωπιζουν η θα αντιμετωπισουν προβληματα στο εγγυς μελλον, οσο για το αν ανοιγουν νεες επιχειρησεις last year... Κι ολα τα παραπανω σε συνδυασμο με δραστικη καταπατηση των εργασιακων κεκτημενων και δικαιωματων για οσους καταφερουν να βρουν η να διατηρησουν την εργασια τους. Δουλευουμε σαν Κινεζοι, πληρωνουμε φορους σαν να ημασταν Γερμανοι και ζουμε με κοστος ζωης μεγαλυτερο απτων Γερμανων. Και οι επιχειρησεις το ιδιο, με αποτελεσμα να μην υπαρχουν εστω οι επενδυσεις που υπαρχουν στην Κινα λογω μη φιλικου επιχειρηματικου εδαφους (φοροι κλπ). Βαστατε γιατι ο ορος Κινα σε λιγο καιρο θα μας φαινεται εργατικος παραδεισος, μιας και στην Ελλαδα θα βασιλευει η ανεργια.
DrLo Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 οι πολυεθνικες κλεινουν και ανοιγουν σε γειτονικες χωρες, Ποιες πολυεθνικές? Να 'ταν κι άλλες. Μπορεί κανείς να πει 3-4 πολυεθνικές που απασχολούν >100 άτομα στην Ελλάδα? (Γιατί να έχεις ένα γραφείο με 20-30 άτομα δε νομίζω να θεωρείται παρουσία).
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Δημοσ. 15 Μαΐου 2011 Ποιες πολυεθνικές? Να 'ταν κι άλλες. Μπορεί κανείς να πει 3-4 πολυεθνικές που απασχολούν >100 άτομα στην Ελλάδα? (Γιατί να έχεις ένα γραφείο με 20-30 άτομα δε νομίζω να θεωρείται παρουσία). Kαποτε υπηρχαν και απο αυτες στην Ελλαδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.