Προς το περιεχόμενο

Φρεσκο γαλα Δελτα και ημερομηνια ληξης

marantonis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

επειδή τυχαίνει να είμαι του χώρου

θα στο πω απλά δεν λήγουν την μέρα που αναγράφουν γιατί είναι μεταλλαγμένα.

αυτό ισχύει σε όλα τα γάλατα όχι μόνο στην Δέλτα,

επίσης ο Όλυμπος είναι θυγατρική της Δέλτα.

Η μαια μου με εισήγαγε πριν απο λίγα χρόνια στις αλήθειες για το γάλα και απο τότε περιορισα δραστικά την ποσότητα του γάλακτος στα παιδιά μου. Με βοηθησε πολύ το www.milksucks.com και ένα βιβλίο ξενογλωσσο το skinny bitch. Δεν είμαι ακτιβιστρια ούτε vegan, αλλά πιστεύω τουλάχιστον τα μισά απο αυτά και το έχω σιχαθει ήδη.

Αναγκαστικά τους δίνω γάλα και έχω επιλέξει το κατσικίσιο. Είναι πανάκριβο και..εποχιακο! Ξέρεις κάτι θετικό γι αυτό η τσάμπα ταλαιπωρουμε; Επειδή είσαι του χώρου ρωτάω!

Δημοσ.

χαχα

τα γιδια εχουν περασει με μονωτικη ταινια απο πανω αυτα που δε θελουν να φανουν,αλλα τα επιασε το σκανερ

ΔΕΛΤΑ 5,9 ↓

η εταιρεία παρουσιάζει πτώση. Προσκόµισε όλες τις απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις

ωστόσο, ενώ είχε δηλώσει ότι θα προβεί σε σήµανση το Μάιο του 2010 στη συσκευασία του τελικού

της προϊόντος, δεν το έχει κάνει µέχρι και σήµερα.

ΔΕΛΤΑ 5,9 ↓

η εταιρεία παρουσιάζει πτώση. Προσκόµισε όλες τις απαραίτητες γραπτές εγγυήσεις και αναλύσεις

ωστόσο, ενώ είχε δηλώσει ότι θα προβεί σε σήµανση το Μάιο του 2010 στη συσκευασία του τελικο

ΔΕΛΤΑ 5,9 ↓

ωστόσο, ενώ είχε δηλώσει ότι θα προβεί σε σήµανση το Μάιο του 2010 στη συσκευα

αυτα γραφουν οι 3 ταινιες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

2 ταινιες ειναι.

δηλ.απο ολα τα γαλατα μονο η νεογαλ αναφερει οτι δεν χρησιμοποιει μεταλλαγμενες ζωοτροφες?!οι αλλες που τους εδωσαν 10βαθμους γιατι δεν τον αναφερουν?υπερ τους θα ηταν.

αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι ενω στις τοπικες κοινωνιες εχουν το μεγαλυτερο μεριδιο αγορας πως εχουν οικονομικα προβληματα ή για ποιο λογο δεν κανουν συνεργασια με κεντρικα μαγαζια σε θεσ/κη-αθηνα

Δημοσ.

αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι οτι ενω στις τοπικες κοινωνιες εχουν το μεγαλυτερο μεριδιο αγορας πως εχουν οικονομικα προβληματα ή για ποιο λογο δεν κανουν συνεργασια με κεντρικα μαγαζια σε θεσ/κη-αθηνα

Η ΕΒΟΛ είναι βολιώτικη βιομηχανία γάλακτος και έχει κάνει πρόσφατα άνοιγμα στην Αθήνα. Για Θεσσαλονίκη δεν γνωρίζω, ας μας διαφωτίσει κάποιος πατριώτης.

Πάντως αν πάω μετά τις 3 το μεσημέρι ΕΒΟΛ δεν βρίσκω και είναι μεγάλη ξενέρα, γιατί το πίνω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. ;)

Δημοσ.

Παντως γεγονός είναι ότι ο άνθρωπος είναι το μοναδικό θηλαστικό που πίνει γάλα μετά την περίοδο θηλασμού ακόμη κ μετά την ενηλικίωσή του και μάλιστα ξένο γάλα προς αυτόν. Δε λέω για τυριά ΟΚ, αλλά τρομερά λάθος τροφή για ενήλικα το αγελαδινό γάλα, δε προσφέρει τίποτα παρα μόνο κάποια ελάχιστα ποσοστά πρωτεϊνης. Και μην πει κανένας για το ασβέστιο, γιατί θα τον βαράω σαν να μην υπάρχει αύριο. Τον λόγο να τον βρεί διαβάζοντας να ξεστραβωθεί,δε θα τον δώσω έτοιμο.

Δημοσ.

Πριν λιγα χρονια εγινε γνωστο κατι που οι περισσοτεροι μας φαινεται να το αγνοουμε.

Το γαλα που παραμενει αδιαθετο επιστρεφει πισω, ξαναβραζεται και επαναπροωθειται στην αγορα ως φρεσκο... Μεχρι και 5 φορες! Νομοτυπα κιολας.

Υπηρχε στον πατο του κουτιου η αναλογη αριθμηση, 1 ή 2 ή 3 ή 4 ή 5. Μολις ομως μαθευτηκε το θεμα η αριθμηση εξαφανιστηκε σχεδον απο ολα.

φίλος σχετικός με το άθλημα μου είπε ότι πέραν της ημερομηνίας λήξης το γάλα παύει να είναι "φρέσκο". Δεν χαλάει. Οι εταιρείες συλλέγουν τα ληγμένα "πρώην φρέσκα" γάλατα και τα χρησιμοποιούν σε γλυκά και τέτοια.

Το γάλα που υποψιάζεσαι ότι χάλασε το βράζεις. Αν "κόψει", χάλασε.

To γαλα που θα ξαναβρασει γινεται πλεον αποστειρωμενο. Δεν υπαρχει κανενα προβλημα να χρησιμοποειται σε γλυκα ή παγωτα. Τετοιο χρησιμοποιειται ετσι κι αλλιως.

Το γαλα μετα το περας της ημερομηνιας ληξης δεν υποτιθεται οτι πρεπει να ληγει, να χαλαει;

Εχετε προσεξει οτι αυτο δε συμβαινει; δε λεω για μιση μερα μετα, αλλα και μετα απο 4-5 μερες δεν εχω διαπιστωσει αλλαγη.

To καταλαβαινεις ευκολα οταν εχει χαλασει γιατι βρωμαει ενω και η γευση ειναι αηδια.

Απο τη πειρα μου εχω προσεξει οτι τα γαλατα της φιρμας(πχ. Καρφουρ) που ειναι και φτηνοτερα, χαλανε πολυ γρηγορα, αμεσως δηλαδη μετα την ημ/νια ληξης. Τα επωνυμα γαλατα(πχ. Δελτα) κρατανε και λιγο μετα την ημ/νια.

Δημοσ.

Παντως γεγονός είναι ότι ο άνθρωπος είναι το μοναδικό θηλαστικό που πίνει γάλα μετά την περίοδο θηλασμού ακόμη κ μετά την ενηλικίωσή του και μάλιστα ξένο γάλα προς αυτόν. Δε λέω για τυριά ΟΚ, αλλά τρομερά λάθος τροφή για ενήλικα το αγελαδινό γάλα, δε προσφέρει τίποτα παρα μόνο κάποια ελάχιστα ποσοστά πρωτεϊνης. Και μην πει κανένας για το ασβέστιο, γιατί θα τον βαράω σαν να μην υπάρχει αύριο. Τον λόγο να τον βρεί διαβάζοντας να ξεστραβωθεί,δε θα τον δώσω έτοιμο.

Εντάξει άμα θέλεις να πιεις κακάο/hot chocolate;Παραπάνω πίνω κατσικίσιο πάντως,είναι πιο γευσάτο ενώ το αγελαδινό neutral.Αλλά κακάο με αγελαδινό γιατί το αιγινό θα πάει άδικα.

Δημοσ.

To κακαο ειναι υγεινο ροφημα, το γαλα οχι. Παρολ αυτα δε καταργουμε το γαλα απο τη διατροφη μας, ουτε φυσικα το αντικαθιστουμε με τους χυμους στο χαρτινο κουτι.

Τα τυρια επισης ειναι ολα ανθυγεινα, οποτε προτιμαμε μονο αυτα με λιπαρα 10%.

Δημοσ.

To κακαο ειναι υγεινο ροφημα, το γαλα οχι. Παρολ αυτα δε καταργουμε το γαλα απο τη διατροφη μας, ουτε φυσικα το αντικαθιστουμε με τους χυμους στο χαρτινο κουτι.

Το γάλα,το αιγινό και το ακατέργαστο είναι καλά.Το κακάο γίνεται καλό μόνο με γάλα και έτσι και αλλιώς αν το γάλα είναι κακό το φρέσκο παγωμένο,όταν το βράσεις σκοτώνουνται σχεδόν όλα και πέρνεις τα θρεπτικά του κακάο όπως και τη γεύση του.

Δημοσ.

Δηλαδη το κακαο χωρις γαλα κατα τη γνωμη σου ειναι βλαπτικο?

Οταν βρασεις το (φρεσκο) γαλα το κανεις αποστειρωμενο σαν αυτο που ειναι στα σιδερενια κουτια, οποτε δε εχει καμμια θρεπτικη αξια για τον ενηλικα.

Δημοσ.

Η σοκολάτα είναι παχυντική.Τα κομματάκια μόνα τους είναι πικρά,με δημητριακά εντάξει,αλλά άλλο η απόλαυση του κακάο ειδικά το χειμώνα.Για το αιγινό τι λες;

p.s.Εγώ αγοράζω βιολογικά γάλατα,δύο μάρκες εγχώριες καθώς και την Andechser,Heirler και μια άλλη που δεν θυμάμαι,όλες Γερμανικές(μακράς διαρκείας.Αγόρασα και μια φορά Ελληνικό,τωρά δεν το βρίσκω,δεν θυμάμαι μάρκα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...