marantonis Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Το γαλα μετα το περας της ημερομηνιας ληξης δεν υποτιθεται οτι πρεπει να ληγει, να χαλαει; Εχετε προσεξει οτι αυτο δε συμβαινει; δε λεω για μιση μερα μετα, αλλα και μετα απο 4-5 μερες δεν εχω διαπιστωσει αλλαγη.
YiN Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Συνήθως η ημερομηνία λήξης μπαίνει νωρίτερα από τη λήξη του γάλακτος καθ'αυτή για λόγους ασφαλείας.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 (Εδώ δε χωράει σύντομη απάντηση, αλλά θυμάμαι παλιότερα είχα ακουστεί ότι ο χρόνος λήξης του "φρέσκου" είναι τόσο σύντομος για να μην μπορούν να πωλούνται ως φρέσκα γάλατα από το εξωτερικό).
leftermann Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 φίλος σχετικός με το άθλημα μου είπε ότι πέραν της ημερομηνίας λήξης το γάλα παύει να είναι "φρέσκο". Δεν χαλάει. Οι εταιρείες συλλέγουν τα ληγμένα "πρώην φρέσκα" γάλατα και τα χρησιμοποιούν σε γλυκά και τέτοια. Το γάλα που υποψιάζεσαι ότι χάλασε το βράζεις. Αν "κόψει", χάλασε.
YiN Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Το γάλα που υποψιάζεσαι ότι χάλασε το βράζεις. Αν "κόψει", χάλασε. Ή το βάζεις στον καφέ κι αν κόψει, χάλασε =ρ Ούτως ή άλλως πάντως δεν ξέρω κατα πόσο θα μπορούσαν να προβλέψουν την ΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΗ ημερομηνία λήξης. Χμ.
SlackulatoR Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Πιες το μωρέ...το πολύ πολύ να μην ξανα ποστάρεις
akpe Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Συνήθως η ημερομηνία λήξης μπαίνει νωρίτερα από τη λήξη του γάλακτος καθ'αυτή για λόγους ασφαλείας. Ακριβώς, για το γάλα συγκεκριμένα δεν ξέρω, αλλά στα περισσότερα προϊόντα μπαίνει αρκετές ημέρες πριν την υποτιθέμενη λήξη τους.
FilipposMD Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Επίσης, δεν χαλάνε όλα τα γάλατα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Αν ο μέσος χρόνος λήξης είναι π.χ. 6 ημέρες, το 5% θα χαλάει στις 8 μέρες και ένα άλλο 5% θα χαλάει στις 4 μέρες (τα νούμερα ενδεικτικά). Για λόγους ασφαλείας, η ημερομηνία λήξης θα πρέπει να μπει στον χρόνο που χαλάει ένα ελάχιστο ποσοστό (υποθέτω πολύ κάτω από το 1%). Έτσι, σχεδόν κανένα γάλα δεν έχει χαλάσει τη στιγμή της επίσημης ημερομηνίας λήξης.
De@th L0rd Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Κι αυτό πάντα όταν το ψυγείο δουλεύει σωστά. Αλλιώς γίνεται Αριάνι σε 2 μέρες το πολύ.
Ntinaras Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 εγω ειχα ξεχασει ενα γαλα στο αυτοκινητο στη θεση του οδηγου για κανα 5ωρο και το βαραγε ο ηλιος. το βαλα στο ψυγειο,αλλα και παλι βρωμαγε μετα και το πεταξα
kage Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 φίλος σχετικός με το άθλημα μου είπε ότι πέραν της ημερομηνίας λήξης το γάλα παύει να είναι "φρέσκο". Δεν χαλάει. Οι εταιρείες συλλέγουν τα ληγμένα "πρώην φρέσκα" γάλατα και τα χρησιμοποιούν σε γλυκά και τέτοια. Το γάλα που υποψιάζεσαι ότι χάλασε το βράζεις. Αν "κόψει", χάλασε. καλα και το να βρασεις φρεσκο γαλα παυει να ειναι φρεσκο.(απο θρεπτικη αποψη) τα ληγμενα ειχα ακουσει οτι τα μετατρεπουν σε σκονη για παγωτα ειτε οτιδηποτε αλλο (οπως εγραψες) π.χ. μερικα σοκολατουχα αφου τους ριξουν μερικα συσταστικα...
parasaser Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Το γαλα μετα το περας της ημερομηνιας ληξης δεν υποτιθεται οτι πρεπει να ληγει, να χαλαει; Εχετε προσεξει οτι αυτο δε συμβαινει; δε λεω για μιση μερα μετα, αλλα και μετα απο 4-5 μερες δεν εχω διαπιστωσει αλλαγη. επειδή τυχαίνει να είμαι του χώρου θα στο πω απλά δεν λήγουν την μέρα που αναγράφουν γιατί είναι μεταλλαγμένα. αυτό ισχύει σε όλα τα γάλατα όχι μόνο στην Δέλτα, επίσης ο Όλυμπος είναι θυγατρική της Δέλτα.
Anaksimandros4 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 επειδή τυχαίνει να είμαι του χώρου θα στο πω απλά δεν λήγουν την μέρα που αναγράφουν γιατί είναι μεταλλαγμένα. WTF?? Δηλαδη επειδη οι αγελαδες τρωνε.......ξερω γω τι τρωνε, δεν χαλαει το παστεριωμενο γαλα την ημερα που αναγραφεται στην ημερομηνια ληξης? Καμια σχεση λογικα. Αυτα που ειπαν οι αλλοι ειναι τα σωστα. Αλλά αν θες εξηγησε το γιατι συμβαινει αυτο που υποστηριζεις. Επισης οταν λες μεταλλαγμενο γαλα τι εννοεις ακριβως?
parasaser Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 WTF?? Δηλαδη επειδη οι αγελαδες τρωνε.......ξερω γω τι τρωνε, δεν χαλαει το παστεριωμενο γαλα την ημερα που αναγραφεται στην ημερομηνια ληξης? Καμια σχεση λογικα. Αυτα που ειπαν οι αλλοι ειναι τα σωστα. Αλλά αν θες εξηγησε το γιατι συμβαινει αυτο που υποστηριζεις. Επισης οταν λες μεταλλαγμενο γαλα τι εννοεις ακριβως? κοίτα όλα αυτά έχουν σχέση με όλες τις εταιρίες του χώρου. όταν λέω μεταλλαγμένα εννοώ είτε αγελάδες που τις ταΐζουν όλοι την σαβούρα, (ή αλλιώς ειδικές ψευτοτροφές για να παράγουν γάλα το οποίο έμμεσα παράγετε από τις ψευτοτροφές σε συνδυασμό με το δικό τους χάλα (των αγελάδων. Δηλαδή το 70 τις εκατό από το γάλα που βγάζει η αγελάδα είναι αυτό των ψευτοτροφών και το άλλο 30 τις εκατό το κανονικό αγελαδινό γάλα. τα αναμιγνύουν και τα πουλάνε για φρέσκα. ο άλλος τρόπος πιο συνηθισμένος είναι παίρνουν το γάλα από την αγελάδα προσθέτουν τα δικά τους χημικά και αυξάνουν την ποσότητα του και το πουλάνε για φρέσκο. η παστερίωση που αναφέρεται πιο πάνω γίνεται αλλά γίνεται και για την καλύτερη ανάμιξη. ήδη δυο με τρεις εταιρίες έχουν βγάλει ανακοίνωση μετά από σχετική ερώτηση.
cthulhucarbide Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Δημοσ. 13 Μαΐου 2011 Ότι και να τις ταίζουν δεν τις κάνει τις αγελάδες μεταλλαγμένες. Δεν έχει καμία σχέση αυτό. Είναι όντως μεταλλαγμένες αλλά τις έφτιαξαν έτσι μέσω γενετικής μηχανικής για να μεγαλώνουν πιο γρήγορα και να κάνουν περισσότερο γάλα. Είναι γνωστές ως ολλανδικές(νομίζω). Για αρνητικές επιπτώσεις δεν ξέρω και κανείς δεν ξέρει, αν και μέχρι τώρα κανείς δεν έχει πάθει τίποτα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.