Προς το περιεχόμενο

Ebay. Ακομα και εκεί,,,μονο εισαγουμε

SpirtouLisS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιγω αυτο το θεμα παιδια για να σχολιασω το γεγονος οτι γενικώς στην Ελλάδα δε πουλάμε τίποτα στο εξωτερικό παρα μόνο φέρνουμε...σαβουρα

Πολλές φορές έχω προσπαθήσει να πουλήσω κατι αλλα το μετάνιωσα λόγω ενος μονο λόγου.

Τα πανάκριβα μεταφορικά που ισχύουν από την Ελλάδα για τις άλλες χώρες κάνουν τα προιόντα που θέλουμε να πουλήσουμε εντελώς ανάξια να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους. Και δε μιλάω για Αμέρική. Εκεί τα μεταφορικά τουλάχιστον απο τη δημοσια υπηρεσία τα γνωστά ΕΛΤΑ μας ειναι ψιλολογικά. Πανάκριβες και παράλογες ειναι τα μεταφορικά για Ευρώπη κυρίως. Ειναι δυνατόν δηλαδή για ενα μέσο 1.5 κιλού να έχει μεταφορικά 32€ για Ευρώπη με EMS ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ? Καλά για ιδιωτικές εταιρίες ταχυμεταφορών δε το συζητάμε καν. πχ μεταφορα δέματος 1.5 κιλών (14x10x8εκατοστα) απο Ελλάδα σε Αγγλία με ΤΝΤ θα μας στοιχίσει δειτε...

9:00 EXPRESS 187.90EUR

10:00 EXPRESS 175.01EUR

12:00 EXPRESS 155.65EUR

12:00 ECONOMY EXPRESS 176.23EUR

ECONOMY EXPRESS 127.36EUR

EXPRESSPRIORITY 132.35EUR

EXPRESS 104.07EUR

Οι υπόλοιπες εταιρίες ίσως κυμαίνονται λίγο πιο κάτω απο τη γενικώς ακριβή ΤΝΤ αλλα σε αντίστοιχα επίπεδα όμως

Αντε τωρα να πεις στον Αγγλο οτι θα του πουλήσεις την τάδε φωτογραφική μηχανη να φωτογραφίζει τις συννεφιές τους αξιάς 300€πχ...και να του βάλεις και μεταφορικά 104€!!!

Και άντε τώρα να στείλες δέμα με κοινό ταχυδρομίο....που πολλά μπορει να συμβούν. και δεν εχεις και καμια ασφαλεια σε περιπτωση που χαθει ή κλαπει κατι.

Δηλαδή τώρα τι να πεις. τα χαμηλά μεταφορικά προσιτά για τον αγοραστή (μιας και αυτός θα τα πληρωσει ) που βλέπουμε απο ξένους ιδιώτες και στην Ευρώπη εμείς δε τα βλέπουμε ούτε με κυάλια. Δεν ξέρω λοιπόν τι γίνεται στην Ελλάδα γενικώς αλλα λίγο που το εψαξα ελάχιστοι ειναι αυτοι που πουλάνε.

Αυτα σε επίπεδο πώλησης στο εξωτερικο απο ενα ιδιώτη

Εσείς γενικά θα τολμούσατε να στειλετε κατι με κοινό ταχυδρομίο (που πάλι πανακριβο είναι σε σχέση με τι προσφέρει)

Σε επίπεδο ενός ηλέκτρονικού πολυκαταστηματος και εκει αντιστοιχα μαλλον δραμα τα πραγματα.

Γιατί να αγοράζουμε τόσα προιόντα απο μεταπώληση (προιοντα απο Ιαπωνια Αμερική 3ες χωρες) απο χώρες όπως Αγγλια Γερμανια ακόμα και Βουλγαρία Τσεχία (οσοι ασχολούνται με το αεροβόλο ισως καταλάβουν). Γιατί δηλαδή να μην εχουμε και εμεις ενα μεγάλο eshop που να κάνει καλές εισαγωγες με κάλές τιμές και να πουλάμε εμείς στην Ευρώπη? Δηλαδή μάγκες ειναι οι Αγγλοι στο Αμαζον να εισάγουν τη φωτογραφική απο Ιαπωνία ή και Κορέα και Ταιβαν να τη πληρώνουν πχ 100€ και να μας τη πουλάνε 150? Ουτε παραξαν την μηχανή ούτε πλήρωσαν για την εξέλιξη της. μεταπωληση κάνουν. Ας το κάνουμε και εμείς και να σφιχτούμε να γίνουμε ανταγωνιστικοι στις τιμές. η τελευταία παράγραφος άσχετη με το ebay παρουσιάσα και πλατύασα με ενα γενικότερο προβλημα...

Δημοσ.

Δυστυχώς δε θα διαγωνήσω μαζί σου. Πάντως να ξέρεις και στα απλά ΕΛΤΑ μπορείς να ασφαλίσεις ένα δέμα, και να ζητήσεις και trucking number. Αν στείλεις συστημένο φυσικά, έχει δωρεάν το trucking number.

Αναφορικά με την τελευταία παράγραφο, δεν φταίει η έλλειψη επιχειρηματικότητας, αλλά οι χειρότερες φορολογικές και γραφειοκρατικές συνθήκες, που δυσκολεύουν τις εισροές επενδύσεων.

Δημοσ.

Κοινώς, τρικλοποδιές ώστε να μην είμαστε σε θέση να εξάγουμε δικά μας ανταγωνιστικά προϊόντα...Ελλαδάρα με τα όλα σου.Κανονικό εξαγωγικό εμπάργκο λέγετε αυτό.Αν το έχετε πάρει πρέφα

Δημοσ.

κριμα παντως. απο το 1ο στοιχείο της οικονομίας. το παραγωγικό μας. την αγροτιά μας μέχρι και το τελευταίο αν ειναι δείγμα γραφής η πώληση ενός μικροπράγματος στο ebay ειμαστε καταδικασμένοι.

ας μείνουμε στο τέλμα που εχουμε φτάσει να ανακυκλωνουμε τη σαβούρα μεταξύ μας στα τελειωμένα emarket και ricardo και πολύ μας ειναι.

Δημοσ.

Μεταχειρισμένα pc parts/gadgets και ρούχα με τα καρτελάκια τους (από ανεπιθύμητα δώρα) πωλούνται σε καλές τιμές στο ebay.co.uk και με χαμηλά μεταφορικά από ΕΛΤΑ.

Τουλάχιστον αυτό έχω κάνει εγώ

Δημοσ.

Μεταχειρισμένα pc parts/gadgets και ρούχα με τα καρτελάκια τους (από ανεπιθύμητα δώρα) πωλούνται σε καλές τιμές στο ebay.co.uk και με χαμηλά μεταφορικά από ΕΛΤΑ.

Τουλάχιστον αυτό έχω κάνει εγώ

δηλαδη θες να πεις οτι πουλάς μια μπλουζα στο ebay (εστω με το καρτελακι της) με τα τωρινα μεταφορικα και βρισκεις αγοραστη???

γιατι εχω την εντυπωση οτι δε διαβασες ουτε τιτλο ουτε αρχικο θεμα και αναφερεσαι σε αγορα και οχι πωληση στο ebay uk????

Δημοσ.

Γενικά οι τιμές καταλόγου ειναι ενδεικτικες. Φίλη μου στην εταιρεία που δουλευει για τις μεταφορες τους μεσω γνωστής πολυεθνικής έχουν 70% έκτπωση στις τιμές καταλόγου.

Δημοσ.

Γενικά οι τιμές καταλόγου ειναι ενδεικτικες. Φίλη μου στην εταιρεία που δουλευει για τις μεταφορες τους μεσω γνωστής πολυεθνικής έχουν 70% έκτπωση στις τιμές καταλόγου.

Κρυφη εκπτωση ειναι αυτη???πρωτη φορα βλεπω τιμες καταλογου μεγαλυτερες απο τις πραγματικες....τι να λεμε τωρα εδω πληρωσα 25 ευρω σε γνωστη εταιρια για να στειλω δεμα 1.8 κιλα στην Αθηνα απο Ηρακλειο και εμεις ακομα συζηταμε για εκπτωσεις και διεθνεις μεταφορες...μονο με ταχυδρομειο ΕΛΤΑ και αν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...