Προς το περιεχόμενο

Νοίκι χωρίς συμβόλαιο.

spyroskonst

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ntinaras σοβαρα τωρα, για να αγορασει καποιος ενα σπιτι και να το νοικιασει επειτα, καπου τα βρηκε τα χρηματα. Υποθετω εργασια. Αρα τα χρηματα για τα οποια κουραζοταν να βγαλει τα εδωσε για να το αποκτησει. Μετα του γυριζουν (καποια) με το ενοικιο.

Φυσικα και δεν συμφωνω με το να μην πληρωνει ο ιδιοκτητης τον φορο ε.

ΟΡ μην προβεις σε φθορες, παρε ο,τι ειναι δικο σου και φυγε, δεν εχει νοημα να μπεις σε τετοια διαδικασια.

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

για να φτιαξει καποιος δευτερο σπιτι που το νοικιαζει,σημαινει οτι εχει ηδη δικο του και μενει αυτος.

το ποσο κοστισε το ποσο αξιζει και το ποσο τα νοικιαζουν πηγαινε να δεις σε φοιτητογειτονιες κυριως ζωγραφου που μενουν φοιτητες...

Δημοσ.

για να φτιαξει καποιος δευτερο σπιτι που το νοικιαζει,σημαινει οτι εχει ηδη δικο του και μενει αυτος.

Ουτε αυτο ισχυει. Μπορει να χεις το πατρικο σου στην επαρχια αλλα εσυ να ζεις στο νοικι Αθηνα. Και να νοικιαζεις εκεινο. Αλλη περιπτωση να ζεις εξωτερικο (που γινεται ολο και περισσοτερο της μοδας). Υπαρχει και η περιπτωση που αναφερεις αλλα το να εχεις δικο σου σπιτι, παλι δε σημαινει οτι εισαι κανας πλουσιος :P

το ποσο κοστισε το ποσο αξιζει και το ποσο τα νοικιαζουν πηγαινε να δεις σε φοιτητογειτονιες κυριως ζωγραφου που μενουν φοιτητες...

Nαι. Αντε και εχω 1 σπιτι Ζωγραφου και το νοικιαζω σε φοιτητη. Ποσα πιστευεις οτι καταληγουν στα χερια μου/χρονο? Θες να σου πω? Γυρω στις 2500Ε. Δηλαδη 3 μηνες εργασιας, αν πληρωνεσαι με το βασικο μισθο. Καλα λεφτα ειναι, αλλα οχι και τα κερατα μου. Δε θα γινω ποτε μου πλουσιος απο 1 σπιτι που μπορει να νοικιαζω.

Απο 3 και πανω το συζηταμε.

Δημοσ.

Ναι μιλαμε για νομιμες διαδικασιες παντα.

Το σπιτι αν ειναι γκαρσονιερα θα το νοικιαζεις με καμια 300-350, επειδη υποθεσαμε οτι ειμαστε Ζωγραφου. Που σημαινει 3600 το χρονο. Εκ των οποιων το 30%+ παει σε φορους απευθειας. Αρα στην ακρη τι σου μενει? 2-3 επιπλεον μισθοι/χρονο. Χωρια την περιπτωση να το ξεπληρωνεις με δανεια/επιτοκια και τα σχετικα για πολλα χρονια, αρα στο ταμειο μπορει να μη βαζεις και τιποτα απολυτως.

ΥΓ. Παρολα αυτα ειναι μια καλη επενδυση η ακινητη περιουσια.

Δημοσ.

δεν παιζει να υπαρχει ουτε ενας στην ελλαδα που νοικιαζει σπιτι σε ιδιωτη και κοβει ολοκληρη αποδειξη.

Δημοσ.

Πολλοι και ο λογος ειναι οτι το ζητουν οι ενοικιαστες. Φυσικα υπαρχουν και οι περιπτωσεις συμβιβασμου. Παντως εγω σαν φοιτητης σε οσα σπιτια νοικιασα (2 τον αριθμο) ο ιδιοκτητης μου εκοβε κανονικη αποδειξη. Και ο ενας εκ των δυο ζητησε να μου κοβει μικροτερο ποσο αλλα δεν δεχτηκα καθως εχανα επιστροφη φορου εγω. Ειναι σαν να μου εβαζε ακριβοτερο ενοικιο δηλαδη, αν το δεχομουν.

Δημοσ.

Ελεος ρε παιδια θα κατσουμε να συζητησουμε κιολας αν πρεπει να πληρωνουμε 30% φορο (εγω βεβαια ουτε εχω σπιτι ουτε ειμαι με το μερος τους)αλλα αν ειναι win-win situation καλα κανουνε.

Δημοσ.

δεν παιζει να υπαρχει ουτε ενας στην ελλαδα που νοικιαζει σπιτι σε ιδιωτη και κοβει ολοκληρη αποδειξη.

Καλα μην περνεις και ορκο....Το οτι το κανουν μερικα λαμογια δεν σημαινει οτι ειναι και κανονας.

Δημοσ.

μερικα?

σοβαρα το κανον ολοι.

πραγματικα ολοι

5-6 περιπτωσεις παντος που εχω εγω στο μυαλο μου δεν το κανουν. Οποιος το κανει γουστο του αλλα να μην κλαιγεται οταν του κοβουν την συνταξη ή τα φαρμακα. Και ακομα το αγγουρι δεν μπηκε αρκετα βαθια...

Δημοσ.

Και γω στο συγκεκριμενο κομμάτι δεν γνωριζω κάποιον που να μην έχει συμβόλαιο ή να παίρνει μικρότερη αποδειξη. Ειναι η επιστροφή φόρου στη μέση αλλα και διαφορα κουλα περιστατικα που μπορει να σου συμβουν και θα πρέπει να αποδείξεις πράγματα. Συνεπως μη κανει κανεις τη μλκια και δεν είναι τυπικος σε περιπτωση ενοικίασης.Κατα τα άλλα όντως το 30% είναι μεγαλο για τον μικρονοικαρη και σωστο για τον μεγαλονοικαρη. Για μενα θα έπρεπε να υπάρχει διαχωρισμος του φόρου αναλογα με την οικονομική κατάσταση του φορολογούμενου.

Σχετικα με τον τοπικ σταρτερ, κανε ολα οσα ειπες (καταγγελιες κτλ) εκτος απο τις φθορες. Δεν σημαινει οτι επειδη η άλλη είναι ηλιθια, εσυ πρεπει να γίνεις χειρότερος.

• Super Moderators
Δημοσ.

μερικα?

σοβαρα το κανον ολοι.

πραγματικα ολοι

1. Ο αδελφός μου νοικιάζει δύο διαμερίσματα. Κόβει και στους δύο κανονικότατη απόδειξη με ολόκληρο το ποσό του ενοικίου.

2. Πληρώνω ενοίκιο για το γραφείο μου και η ιδιοκτήτρια μου κόβει κανονικότατη και ολόκληρη απόδειξη, για όλο το ποσό.

:)

Δημοσ.

1. Ο αδελφός μου νοικιάζει δύο διαμερίσματα. Κόβει και στους δύο κανονικότατη απόδειξη με ολόκληρο το ποσό του ενοικίου.

2. Πληρώνω ενοίκιο για το γραφείο μου και η ιδιοκτήτρια μου κόβει κανονικότατη και ολόκληρη απόδειξη, για όλο το ποσό.

:)

αν το δευτερο ειναι για επαγγελματια μου φαινεται φυσιολογικο,γιατι θες να μπει στα εξοδα της επιχειρησης.

για τα αλλα εκπλησσομαι :P

Δημοσ.

O πατέρας μου νοικιάζει 8 διαμερίσματα και 5 μαγαζιά και σε όλα οι αποδείξεις είναι κανονικές γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να εμπιστευτείς ότι δε θα σου τη κάνει ο κάθε ενοικιαστής.

Καλύτερα να πληρώνεις κανονικά τον φόρο παρά να έχεις το άγχος ότι θα σου έρθει μια μέρα μια καμπάνα και δε θα ξέρεις που να κρυφτείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...