3dmyworld Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Καλησπέρα Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής... Πρόσφατα έβαλα στο pc έναν ssd δίσκο με συνδεση sata3 6bgs για να κρατάει το λειτουργικό σύστημα(windows 7 64bit) και έχω και έναν μηχανικό δίσκο για data sata2 στος 7200 στροφές.Την εγκατάσταση των windows την έκανα έχοντας στο BIOS την ρύθμιση IDE και όχi ACHI....Όταν πάω στο BIOS και το γυρίζω απο IDE σε ACHI mode μόλις σώζω και κάνω επανεκινηηση το pc ξεκίνάει και κολλάει στο boot...λέγοντας μου ότι δεν μπορεί να ξεκινησει επειδη δεν βρήκε λειτουργικό....Ξεκουμπωσα τον data δίσκο αλλά τα ίδια....Με μια έρευνα που έκανα στο ιντερνετ βρήκα ότι και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα άλλα δεν βρήκα πουθενα την λύση... Για το λόγο αυτό θα σας παρακαλούσα όποιος ξέρει τι πρέπει αν κάνω ας μου πεί τα βήματα....Ενημερωτικά η Motherboard μου ειναι η ASUS P6X58D-Premium Σας ευχαριστώ
mkekakis Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Καλησπέρα Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι το εξής... Πρόσφατα έβαλα στο pc έναν ssd δίσκο με συνδεση sata3 6bgs για να κρατάει το λειτουργικό σύστημα(windows 7 64bit) και έχω και έναν μηχανικό δίσκο για data sata2 στος 7200 στροφές.Την εγκατάσταση των windows την έκανα έχοντας στο BIOS την ρύθμιση IDE και όχi ACHI....Όταν πάω στο BIOS και το γυρίζω απο IDE σε ACHI mode μόλις σώζω και κάνω επανεκινηηση το pc ξεκίνάει και κολλάει στο boot...λέγοντας μου ότι δεν μπορεί να ξεκινησει επειδη δεν βρήκε λειτουργικό....Ξεκουμπωσα τον data δίσκο αλλά τα ίδια....Με μια έρευνα που έκανα στο ιντερνετ βρήκα ότι και άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα άλλα δεν βρήκα πουθενα την λύση... Για το λόγο αυτό θα σας παρακαλούσα όποιος ξέρει τι πρέπει αν κάνω ας μου πεί τα βήματα....Ενημερωτικά η Motherboard μου ειναι η ASUS P6X58D-Premium Σας ευχαριστώ Ένας πολύ απλός τρόπος είναι ο εξής: Έχεις στο bios τους δίσκους σε IDE. Βάζεις τον σκληρό που έχεις το λειτουργικό σου στη onboard θέση sataΙΙ που έχει η μητρική σου με ρύθμιση IDE και κουμπώνεις έναν άλλο σκληρό χωρίς λειτουργικό στην θέση που είχες πριν το λειτουργικό στη θέση sataIII με ρύθμιση ACHI. Όταν κάνεις επανεκκίνηση τα windows θα περάσουν κανονικά τα drivers για ACHI. Μετά ξαναλλαζεις τους σκληρούς και είσαι οk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.