Προς το περιεχόμενο

Philips HQ6990 ξυριστικη μηχανη 25 λιρες Amazon.uk

gpapadakis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξυρίζει καλά τον λαιμό; Έχω μια Braun με foil η οποία θεωρείται αρκετά καλή αλλά στον λαιμό μου βγάζει την παναγία και αφήνει και τα μισά. Τα περνάω 500 φορές και ο λαιμός γίνεται χάλια και στο τέλος τα κάνω και με ξυράφι. Αυτή εδώ λέει τίποτα;

ΥΓ. Απλά για να ξέρεις περίπου με τι έχεις να κάνεις έχω μούσι στο λαιμό σχεδόν 1 πόντο πάνω από τις κλείδες, δεν σταματάει το γένι μου λίγο κάτω από το σαγόνι όπως σε μερικούς που έχω δει. Επίσης οι τρίχες είναι σκληρές και γυρίζουν εύκολα. Δεν υπάρχει με τη φορά ή αντίθετα, γυρίζουν προς όλες τις κατευθύνσεις.

Υπάρχει ελπίδα; :-)

Ναι, αμέ!

Grass_trimmer_Brush_Cutter_CY_430N.jpg

Δημοσ.

Γενικα οι ηλεκτρικες ειναι ημιμετρο και δεν ειναι "υγιεινες".

Ημιμετρο γιατι τα γενια στο προγουλι,σαγονι,λαιμο αδυνατουν να τα ξυρισουν 9 στις 10 περιπτωσεις. Ιδιαιτερα αν εχεις σκληρα γενια ή γενια που ειναι "πλακουτσωτα" πανω στην επιφανεια του δερματος και δεν ειναι "ανορθωμενα" ωστε να τα παρει με την μια, κινδυνευεις να προκαλεσεις τρελους ερεθισμους στο δερμα.

"Ανθυγιεινη" γιατι δεν κανει και απολεπιση οπως κανεις με το κλασικο ξυραφι με το οποιο απομακρυνεις και τα νεκρα κυτταρα και ανανεωνεις την επιδερμιδα του προσωπου.

Μακραν η καλυτερη λυση λοιπον το ξυραφακι, και ξυρισμα με αφρο και πινελο (ωστε να μαλακωνουν τελεια τα γενια). Οχι τους ετοιματζιδικους αφρους σε σπρευ που οι 9 στους 10 τους απλωνουν στο δερμα χυμα, χωρις να κανουν το στοιχειωδες μασαζ με αποτελεσμα να μην μαλακωνουν τα γενια αρα στην ουσια να γδερνουν/σφαζουν το προσωπου τους γιατι περνανε 2-3 φορες απο το ιδιο σημειο για να παρουν τα γενια.

Το ξυρισμα για τον αντρα ειναι ιεροτελεστια και τεχνη. Ειναι μια ιερη στιγμη της ημερας του. Δεν ειναι ξεπετα, εβαλα ενα after shave και εφυγα.

Τελος το καθημερινο ξυρισμα (με ξυραφι παντα, αυτο θεωρω ξυρισμα) δεν κανει καλο στο δερμα. Πρεπει ανα περιοδους να αφηνουμε το δερμα να ξεκουραζεται (αγραναπαυση) για να ηρεμει (αποφευγεις ετσι ερεθισμους, θυλακητιδες κτλ). Πχ που και που ξυρισμα 1 φορα ανα 5 ημερες.

Δημοσ.

@papandreou παρε links

http://global.ebay.com/EU-UNIVERSAL-TRAVEL-ADAPTOR-PLUG-UKUSASIA-to-EU/120715322391/item

http://www.elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=product_info&cPath=232_658_669_727&products_id=5918&zenid=l8g36eekmtlp0mpuc0utbvt5m2

μπορεις να βρεις σε οποιοδηποτε καταστημα ηλεκτρολογικων (αυτος ειναι για μπριζα σουκο που ειναι και οι περισσοτερες σημερα και τα πολυμπριζα)

@sebu

εισαι μερακλης μ' αρεσεις.... φαλτσετα κ' ετσι να ουμ...

@mindtrapper

καμια ξυριστικη δεν κανει γι' αυτο που θες, θες ξυραφι που παει πιο βαθια και κοβει και τις τριχες που ειναι γυρισμενες (μεσα στο δερμα)

Δημοσ.

@mindtrapper

καμια ξυριστικη δεν κανει γι' αυτο που θες, θες ξυραφι που παει πιο βαθια και κοβει και τις τριχες που ειναι γυρισμενες (μεσα στο δερμα)

Πως θα γίνει αυτό που λες; Δεν γίνεται να μπει ένα ξυράφι μέσα στο δέρμα εκτός αν δε σε νοιάζουν ιδιαίτερα οι καρωτίδες σου :-) Οι γυρισμένες τρίχες είναι αρκετά βαθιά μέσα.

Επίσης το πολύ βαθύ ξύρισμα είναι το πρόβλημα, αν το ξυράφι τις παίρνει τελείως τότε όταν φυτρώνουν γυρίζουν και τρυπάνε το δέρμα. Γι αυτό ψάχνομαι για ηλεκτρική επειδή συνήθως δεν κάνουν τόσο βαθύ ξύρισμα σαν ξυράφι και η κορυφή της τρίχας μένει (έστω ελάχιστα) πάνω από το επίπεδο του δέρματος. Αλλά το θέμα είναι να παίρνει όλες τις τρίχες, αυτή που έχω τώρα αφήνει τις μισές και δεν είναι μοντέλο της πλάκας.

Δημοσ.

@sebu

εισαι μερακλης μ' αρεσεις.... φαλτσετα κ' ετσι να ουμ...

@mindtrapper

Φαλτσετα οχι αλλα καλο ξυραφακι πχ 3-4 λεπιδες για να μην σφαγιαστεις ναι. Φαλτσετα θα εμπιστευομουν μονο στα χερια εμπειρου χρηστη πχ μπαρμπερη που εχει ξυρισει 100νταδες χιλιαδες κοσμου. Αλλα στα λοιπα θεωρω οτι υπαρχουν συγκεκριμενα βηματα που πρεπει να ακολουθεις.

Πχ

α) καλο ζεσταμα της επιδερμιδας στην αρχη για να μαλακωσουν τα γενια και να ανοιξουν οι ποροι. Με τον τροπο αυτο τα γενια εχουν μαλακωσει και φευγουν πιο ευκολα ενω με ανοικτους τους πορους θα καθαρισουν με τον αφρο, θα ενυδατωθουν (αρα και η επιδερμιδα) και θα συμβαλλει στην καλυτερη απολεπιση που ανεφερα νωριτερα.

β) Καλο πινελακι και χρηση αφρου (κρεμας) πχ Κολλυνος (οχι αφρους σε σπρευ κτλ).

γ) Καλο ξυραφακι (οχι απαραιτητα φαλτσετα)

δ) Ξεβγαλμα πρωτο χερι με χλιαρο νερο (να φυγει οτι εχει μεινει απο αφρο και τριχες) και δευτερο-τριτο χερι με μπολικο παγωμενο/κρυσταλλο νερο. Με το παγωμενο νερο ξυπνας πιο γρηγορα το πρωι και το κυριοτερο κλεινουν ταχυτατα οι ποροι. Ετσι δεν κινδυνευεις με τους πορους ανοικτους να αρχισουν να μαζευουν σκονη, ιδρωτα κτλ => σπυρακια, στιγματα κτλ.

ε)Στεγνωμα ταμποναριστο με στεγνη πετσετα (ποτε δεν τριβουμε το προσωπο μας με την πετσετα). Ταμποναριστα για να παραμεινει υγρασια και να μην ερεθισουμε το δερμα.

στ) Χρησιμοποιουμε καποια καλη κρεμα ενυδατικη. Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι after shave απο αυτα τα generic που πουλανε τα super market. Μπορουμε να δωσουμε κατι παραπανω αλλα να εχουμε ενα καλο φαρμακευτικο-καλλυντικο σκευασμα ή καποιο φυτικο (πχ με καλεντουλα, βιταμινη Ε κτλ). Στοχος ειναι να κρατησουμε την επιδερμιδα του προσωπου, στεγνη, ενυδατωμενη και υγιη.

Εχω δοκιμασει αρκετες ηλεκτρικες ξυριστικες στη ζωη μου. Ολες κατεληξαν ειτε σκουπιδια, ειτε στην αποθηκη είτε χαρισμα σε συγγενεις. Παλαιοτερα ξυριζομουν καθε μερα και χρησιμοποιουσα αφρους ξυρισματος σε μορφη σπρευ/τζελ και after shave απο τα γνωστα στα σουπερμαρκετ.

Οτι αναφερω παραπανω εχουν προελθει απο προσωπικη χρηση και εμπειρια υστερα απο συζητησεις με πολλους δερματολογους (ιδιωτες, στο Συγγρος και αλλα δημοσια νοσοκομεια).

Δημοσ.

Βασικα εξαρταται απο το δερμα του καθενος. Εγω εχω ευαισθητο δερμα και με οποιοδηποτε ξυραφακι γινεται σφαγη (μικρες αιμορραγιες παντου) με οτι αυτο συνεπαγεται σε δερματιτιδες κλπ. Με την ηλεκτρικη θελει πιο συχνο ξυρισμα, αλλα δεν εχω προβληματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...