Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...

Η νέα σειρά θα χρησιμοποιεί το SATA II πρωτόκολλο μεταφοράς ενώ θα είναι κατασκευασμένη με την φτηνότερη (σε σχέση με την 25nm MLC) 34nm SLC (single-level cell) NAND Flash.

...

Νομίζω έχει γίνει λάθος στην μετάφραση γιατί στο αγγλικό κείμενο

It's worth emphasizing the use of SLC NAND found on the drive which, while more expensive that the widely-used MLC (multi-level cell), allows for a higher number of write/erase cycles.

έχω την εντύπωση ότι αναφέρει την SLC ως ακριβότερη από την MLC και ο λόγος που την χρησιμοποιούν είναι η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Το είδα κάποια ποστ πιο πάνω σαν ερώτηση για αυτό το είπα

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

που ακριβως σε προσεβαλα? Ζητω συγγνωμη προκαταβολικα αν συνεβη, αλλα δυσκολευομαι να το εντοπισω στις μολις 6 γραμμες που εγραψα.

Το οτι υπαρχει διαφορα ειναι προφανες αλλιως θα ηταν το ιδιο προιον. Χρησιμοτητα δε βλεπω.

ΥΓ: ειδα μετα το παραδειγμα που φερνεις με τους χρονους. ΟΚ υπαρχει καποια χρησιμοτητα αλλα θεωρω τους χρονους σου αισιοδοξους στην περιπτωση combo. Επισης δεν αναφερεις την 4η εναλλακτικη που ειναι και αυτη που προτεινουμε γενικα. Δωσε 80 και παρε εναν 40αρη intel ssd, και 150 για τον 3tb. Βαλε windows, και τις 2-3 εφαρμογες ποθ χρησιμοποιεις πιο συχνα στον SSD και ολα τα αλλα στον 3tb. Και θα εχεις τους καλυτερους δυνατους χρονους, αλλα και την χωρητικοτητα. Μειονεκτημα? Οτι χωρανε μονο 2-3 "μεγαλες" εφαρμογες, αλλα δε νομιζω να δουλευεις παραπανω συχνα γιατι υπαρχουν και πολλες που δε πιανουν ιδιαιτερο χωρο...

Ναι παντως, αν δουλευεις 5 εφαρμογες που τρωνε 10Gb η καθεμια εχεις προβλημα ενω με τον 311 δεν θα ειχες...αλλα τι να πω προτιμω να δωσω αλλα 80 ευρω και να παω στον 80αρη ssd παρα να "μπασταρδεψω" τις επιδοσεις μου και να αφηνω τον ελεγκτη νακανει οτι θελει και να αποφασιζει με δικα του κριτηρια τι θα επιταχυνει και τι οχι.

Όταν χαρακτηρίζεις το σκεπτικό μου ως καραγκιοζιλίκι τότε με προσβάλεις...

τώρα για πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τεταρτης επιλογής τα έχω αναφέρει και δεν την ανέφερα στο προηγούμενο post γιατί η τεχνολογία αυτή για την οποια μας μιλάει το αρθο έχει αυτόν ακριβώς τον σκοπό να δώσει όλα τα πλεονεκτήματα της "4ης επιλογής" που αναφέρεις χωρίς τα μειονεκτήματα της...

Όσο για τους χρόνος αυτοί που έβαλα δεν είναι προϊόντα πραγματικών μετρήσεων αλλα ναι το rts βγάζει λίγο μεγαλύτερους χρόνους από το σκέτο ssd και αρκετά μικρότερους από το hdd googlαρε υπάρχουν μερικά site που έχουν κάνει μετρήσεις..

Τελικά αυτό το προϊόν σε ποιόν απευθύνεται? Στον gamer? στον επαγγελματία,στον απλό χρήστη?

Για Desktop μόνο? ή και για laptop?

Σε οποιον θέλει μεγάλες χωρητικότητες μικρούς χρόνους απόκρισης με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα (κάνοντας κάποιες μικρές θυσίες βεβαια )

απευθυνεται και σε καποια laptop αρκεί να έχουν 2 θέσεις για σκληρούς δίσκους δηλαδή δεν μπαίνει στην πλειοψηφία αυτων που ανήκουν στην κατηγορια portable

Και γενικα ειναι συμβατη τεχνολογία μονο με ενα συγκεκριμένο chipset μεχρι στιγμής αλλα θα μπει και σε άλλα με τον καιρο σαν update.

Δημοσ.

Μια δοκιμή τoυ Z68 μόνο θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις και συγκριτικό με τις άλλες μητρικές για χρήση ΗDD+SSD.Τώρα από μόνος του ο σκληρός προσφέρει μόνο αξιοπιστία και αντοχή στις εγγραφές σε σχέση με τους μη SLC NAND.Συμφωνώ οτι η κλασικές μητρικές προσφέρουν στον απλό χρήστη ικανοποιητική απόδοση,αλλα η τεχνολογία SRT πιστεύω είναι για power user που θέλουν μεγάλη χωρητικότητα για διαχείρηση πολύ μεγάλων αρχειων σε συνδυασμό με την ταχύτητα και την ασφάλεια.

http://www.legitreviews.com/article/1612/2/

Δημοσ.

Σε οποιον θέλει μεγάλες χωρητικότητες μικρούς χρόνους απόκρισης με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα (κάνοντας κάποιες μικρές θυσίες βεβαια )

απευθυνεται και σε καποια laptop αρκεί να έχουν 2 θέσεις για σκληρούς δίσκους δηλαδή δεν μπαίνει στην πλειοψηφία αυτων που ανήκουν στην κατηγορια portable

Και γενικα ειναι συμβατη τεχνολογία μονο με ενα συγκεκριμένο chipset μεχρι στιγμής αλλα θα μπει και σε άλλα με τον καιρο σαν update.

Επομένως έχουμε:

_______Extreme________________Fast________________Value for money (?)___________Slow__________

SSD(fast) + SSD(storage) > SSD(fast) + HDD(storage) >RST(cache???)+HDD(storage) >HDD+HDD (ie RAID 0)

Επομένως απευθύνεται σε αυτούς που δε μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω για να πάρουν ένα πιο μεγάλο σε χωρητικότητα SSD και να έχουν το OS+most frequently apps αλλά θέλουν να έχουν κάτι πιο γρήγορο από ένα setup με μηχανικούς δίσκους, σωστά?

Επίσης στα λάπτοπ(σε αυτά που έχουν 2 θέσεις), για κάποιον που θέλει τη μέγιστη χωρητικότητα ή και τη μέγιστη ταχύτητα ταυτόχρονα:

SSD+HDD > RST+HDD και πολύ πιθανό να είναι κάπως έτσι SSD+HDD > MomentusXT +MomentusXT(RAID 0) > RST+HDD

Στην ουσία λοιπόν σου δίνει κάτι τέτοιο

http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=HDDBOOST

αλλά αντί για εξωτερική μονάδα στο προσφέρει στην ίδια τη μητρική

Δημοσ.

Μου θυμιζεις τη λογικη "προσπαθω να πιαστω απο το παραμικρο που μπορω". Με τη λογικη σου μπορω και εγω να προσβληθω απο το παρακατω :

Συγγνώμη δεν ξέρω αν με το παραπάνω συμπεριλαμβάνεις και τον εαυτό σου στην ομάδα ανθρώπων που γνωρίζουν 5 πράματα από υπολογιστές.. πάντως αυτά που λες δεν είναι αληθή...

Αλλα δε το κανω... μαλλον εισαι πιο ευθικτος απο μενα φαινεται, οκ συχνο φαινομενο στα fora.

Επισης δε σε χαρακτηρισα αμεσα, χαρακτηρισα μια τακτικη σαν καραγκιοζιλικι επειδη δε μου αρεσει καθολου και την θεωρω τραγικη, και αυτη ειναι η αποψη μου, το αν χρησιμοποιεις αυτην την τακτικη δε σε κανει απαραιτητα και καραγκιοζη οπως υπονοεις, οπως το αν πω το γιαουρτι αθλιο, δεν σε κανει αθλιο με το να τρως γιαουρτι...

Στο θεμα τωρα, οταν λες οτι σου δινει ΟΛΑ τα πλεονεκτηματα της 4ης επιλογης και μετα λες οτι οι χρονοι ειναι χειροτεροι απλα πολυ καλυτεροι απο τον μηχανικο δισκο, αυτοματα παυει να ισχυει αυτο το "ΟΛΑ".

Ειναι προφανες οτι γινεται καποιος συμβιβασμος και δεν υπαρχει ξεκαθαρα καλυτερη επιλογη οπως το παρουσιαζεις. Το αν ειναι μεγαλος ή μικρος ο συμβιβασμος ειναι αλλου παπα ευαγγελιο. Και μπορω να συμφωνησω δειχνοντας ολη την καλη διαθεση που εχω, οτι συνηθως θα ειναι μικρος...

Παρ'ολ'αυτα καταλαβαινεις οτι η αποδοση ενος τετοιου συστηματος δεν ειναι κατι το σταθερο, και αναλογα το σεναριο μπορει ο συμβιβασμος να ιεναι μεγαλυτερος ή μικροτερος.

Δηλαδη ναι, λογικα (στατιστικα) μιλοντας συνηθως οι εφαρμογες εχουν αρκετα μικρα αρχεια που χρησιμοποιουν συχνα, αλλα τι γινεται αν εχουμε μια εφαρμογη που ανατρεχει συνεχεια σε μεγαλα αρχεια? Εκει δε θα εχουμε τεραστια πτωση αποδωσης σε σχεση με το να ειχαμε αυτην την εφαρμογη ολοκληρη στον SSD μας εξαρχης?

Με λιγα λογια αυτο που λεω, ειναι οτι το συστημα αυτο ειναι μια καλη (εξυπνη) ιδεα, αλλα δεν ειναι και σαν το holy grail οπως το παρουσιαζεις.

Το μεγαλυτερο προβλημα μου με αυτην την ιδεα βεβαια, δεν ειναι ο ασταθμητος παραγοντας του ποσο καλα θα δουλεψει με την εκαστοτε εφαρμογη. Ειναι οτι δε μου αρεσει να αποφασιζει ο ελεγκτης ποια πραγματα θα ειναι στον ssd και ποια οχι, και κυριως να μη ξερω τι ποσοστο της εφαρμογης ειναι στον ssd, τι οχι, και αν καπου εχω αισθητη υστερηση επιδοσεων ή οχι. Προτιμω να εχω εγω αυτον τον ελεγχο και να ξερω οτι η εφαρμογη μου θα τρεξει στο μεγιστο δυνατο χωρις "αν" "μαλλον" κλπ

Επισης επειδη ειναι προφανες οτι καταληγουμε πως το μονο κερδος απο αυτην την τεχνολογια ειναι το κοστος (καλυτερη εκμεταλευση περιορισμενης χωρητικοτητας SSD, γιατι αν πχ ηταν φτηνος ενας 256gb ssd δε θα ειχε καν νοημα να παμε σε κατι τετοιο), οσο θα φτηναινει το κοστος/gb στους ssd, τοσο λιγοτερο ελκυστικη θα φαινεται.

Δημοσ.

Δεν διάβασα τα όσα έγραψες για 2 απλούς λόγους

1. Είναι πολλά και εγώ νυστάζω

2. Ότι γραφεις μάλλον έχει αφορμή την παράθεση στην οποια δεν υπάρχει λόγος προσβολής.. το να διαφωνείς με κάποιον δεν είναι προσβολή ούτε το να του λες ότι πιστεύεις πως οι ισχυρισμοί του δεν είναι αληθής... προσβολή είναι αν του πεις ότι λέει καραγκιοζιλίκια.. προσβολή δηλαδή είναι όταν αναίτια χαρακτηρίζεις με ένα αρνητικό επίθετο.

Προσβολή θα ήταν ας πούμε αν έγγραφα " Τι λες ρε βλάκα που μας κανεις τον έξυπνο με τις "λαλακιες" που μας τσαμπουνάς"

Επομένως έχουμε:

_______Extreme________________Fast________________Value for money (?)___________Slow__________

SSD(fast) + SSD(storage) > SSD(fast) + HDD(storage) >RST(cache???)+HDD(storage) >HDD+HDD (ie RAID 0)

Επομένως απευθύνεται σε αυτούς που δε μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω για να πάρουν ένα πιο μεγάλο σε χωρητικότητα SSD και να έχουν το OS+most frequently apps αλλά θέλουν να έχουν κάτι πιο γρήγορο από ένα setup με μηχανικούς δίσκους, σωστά?

Επίσης στα λάπτοπ(σε αυτά που έχουν 2 θέσεις), για κάποιον που θέλει τη μέγιστη χωρητικότητα ή και τη μέγιστη ταχύτητα ταυτόχρονα:

SSD+HDD > RST+HDD και πολύ πιθανό να είναι κάπως έτσι SSD+HDD > MomentusXT +MomentusXT(RAID 0) > RST+HDD

Στην ουσία λοιπόν σου δίνει κάτι τέτοιο

http://www.silverstonetek.com/products/p_contents.php?pno=HDDBOOST

αλλά αντί για εξωτερική μονάδα στο προσφέρει στην ίδια τη μητρική

Ναι απλά δεν θα το έλεγα "πληρώνεις κάτι παραπάνω".. θα το έλεγα "τα μαλλιοκέφαλα σου και βάλε"...

Γιατί ένα RTS Κόμπο με τον SSD της intel και έναν 3TB σκληρό δίσκο βγαίνει στα 250 max

Ένα SSD 160GB για boot και critical apps και ένας σκληρός 3TB βγαίνει 400 euro minimum και έχει το μειονέκτημα ότι τα 160GB είναι λιγότερα από 150 στην πραγματικότητα και ότι όταν φτάσει σε critical σημείο ο όγκος πχ τα windows+ τα apps που δουλεύεις συχνά (2 mmorpgs μπορούν άνετα να γεμίσουν 30GB..) τότε οι επιδόσεις πέφτουν γιατί θα τρέχεις αναγκαστικά κάποια πράματα από τον HDD

και το SSD + SSD θέλει αρκετές χιλιάδες euro και πάλι θα απέχεις αρκετά από τα 3TB...

Τέλος η διαφορα στην ταχύτητα μεταξύ RTS combo και απλό "boot" SSD + "data" HDD είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες...

Δημοσ.

Ένα SSD 160GB για boot και critical apps και ένας σκληρός 3TB βγαίνει 400 euro minimum και έχει το μειονέκτημα ότι τα 160GB είναι λιγότερα από 150 στην πραγματικότητα και ότι όταν φτάσει σε critical σημείο ο όγκος πχ τα windows+ τα apps που δουλεύεις συχνά (2 mmorpgs μπορούν άνετα να γεμίσουν 30GB..) τότε οι επιδόσεις πέφτουν γιατί θα τρέχεις αναγκαστικά κάποια πράματα από τον HDD

Οποιονδήποτε SSD και να γεμίσεις οι επιδώσεις του θα πέσουν. Προσωπικά προτιμώ να έχω πχ 40GB στον SSD και ας έχει μειωμένες επιδώσεις παρά 20GB σαν cache (που κάθε φορά θα μεταβάλλεται το περιεχόμενό της). Όπως θα είδες και στο review αν αλλάξεις το pattern οι επιδώσεις γίνονται ίδιες με αυτές του HDD μέχρι να σταθεροποιηθεί ξανά η χρήση. Αν πχ κατεβάσεις ένα μεγάλο συμπιεσμένο αρχείο τότε αυτό δεν θα είναι στην cache, επομένως η αποσυμπίεση θα διαρκέσει τόσο όσο και στον απλό HDD, η εγκατάσταση προγραμμάτων το ίδιο, τα windows updates το ίδιο, το virus scan δεν επωφελείται από το RTS, αν 2 διαφορετικοί χρήστες έχουν 2 λογαριασμούς στα Windows και έχουν τελείως διαφορετικές συνήθειες στα προγράμματα που τρέχουν πάλι δε θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη τεχνολογία γιατί όταν τον χρησιμοποιεί ο ένας θα αναιρεί την cache του άλλου εκτός από τα αρχεία που χρησιμοποιούνται εξίσου συχνά και από τους 2. Μπορώ να βρω και άλλους λόγους στους οποίους υστερεί η συγκεκριμένη τεχνολογία και γιατί είναι SSD+HDD > RTS+HDD αλλά νομίζω ότι έγινα κατανοητός.

Τέλος η διαφορα στην ταχύτητα μεταξύ RTS combo και απλό "boot" SSD + "data" HDD είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες...

Εδώ διαφωνούμε, δες από πάνω γιατί. Άποψη μου είναι ότι η συγκεκριμένη πρόταση ήρθε για να καλύψει το κενό μεταξύ SSD+HDD και σκέτο HDD αλλά δεν προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο ή το καινοτόμο.

Δημοσ.

Η επιδόσεις στο πρώτο post είναι μόνο του ssd ή του 311 Series SSD συνδυασμένου

με κάποιον απλου hdd.

Στην δεύτερη περίπτωση δε θα ηταν και άσχημα αν και το κόβω χλωμό...

Δημοσ.

Πρωτον το RX-8 ειναι της Mazda και δευτερον δεν εχει πιστονια,

εχει εναν ροτορα τριγωνικου σχηματος που περιστρεφετε μεσα σε ενα

οβαλ περιβλημα και καθε περιστροφη αντικατοπτριζει της φασεις

της καυσεως, αλλα δεν εχει σημασια.

Μην κανετε τετοια λαθοι ειδικα οταν πατε να κανετε εναν παραληρισμο σε παραδειγμα σας

γιατι τοτε φενεστε χειροτεροι απο αυτον που πατε να διορθωσετε.

Δημοσ.

Πολυ ενδιαφερον το εγχειρημα της intel!Ομως επειδη φροντιζει να εχει παντα τεραστιο κερδος απο οτι κανει αναρωτιεμαι αν η τεχνολογια srt λειτουργει με οποιοδηποτε ssd (μεχρι 64GB) ή μονο με την δικη της 311 σειρα?

Μπορουμε περα απο τον συνδυασμο αυτο που αναγνωριζετε ως ενας δισκος να εχουμε στο συστημα εναν ακομα σκληρο δισκο ανεξαρτητο του srt ωστε να εχουμε πανω του καποιο αλλο λειτουργικο ?

Και ελεος με το RX-8 μια παρομοιωση πηγε να κανει το παιδι και τον φαγατε επειδη ηταν αφηρημενος!μην προσπαθειτε να διαφωνησετε απλα για να διαφωνησετε οταν ολοι εχετε καταλαβει τι θελει να πει ο ενας και τι ο αλλος και στο τελος λετε ακριβως τα ιδια !

Δημοσ.

Πολυ ενδιαφερον το εγχειρημα της intel!Ομως επειδη φροντιζει να εχει παντα τεραστιο κερδος απο οτι κανει αναρωτιεμαι αν η τεχνολογια srt λειτουργει με οποιοδηποτε ssd (μεχρι 64GB) ή μονο με την δικη της 311 σειρα?

Μπορουμε περα απο τον συνδυασμο αυτο που αναγνωριζετε ως ενας δισκος να εχουμε στο συστημα εναν ακομα σκληρο δισκο ανεξαρτητο του srt ωστε να εχουμε πανω του καποιο αλλο λειτουργικο ?

Και ελεος με το RX-8 μια παρομοιωση πηγε να κανει το παιδι και τον φαγατε επειδη ηταν αφηρημενος!μην προσπαθειτε να διαφωνησετε απλα για να διαφωνησετε οταν ολοι εχετε καταλαβει τι θελει να πει ο ενας και τι ο αλλος και στο τελος λετε ακριβως τα ιδια !

απ΄ ότι διάβασα στα Links θα παίζει οποιοσδήποτε δίσκος..

Τη θεωρώ μεγάλη μπαρούφα αυτή την τεχνολογία πάντως...

Είναι αδύνατον traffic που μεταφέρεται από τον ένα δίσκο στον άλλο (ή κασάρεται ή οτιδήποτε άλλο τελοσπάντων) μέσω του E-SATA bus να αξίζει τα λεφτά του..

Εξελίσσοντας η seagate το momentus xt , το οποίο τα έχει όλα σε ένα device ,

έχει εξαιρετικές επιδόσεις με μειωμένο κόστος σε σχέση με την προτεινόμενη λύση της intel.

Επίσης , θεωρώ ανέφικτη την υλοποίηση σε Laptop.

Δεν θα κάνει καμιά εταιρία τα Laptop της 6 κιλά για να φοράνε 2 δίσκους για να υλοποιούν τέτοιες λύσεις,

Ούτε ξέρω πολλούς που θα δέχονταν να κουβαλάνε οπωσδήποτε εξωτερικό δίσκο e-sata μαζί τους.

1 μοντέλο της HP μόνο φοράει 2 δίσκους , κι αυτό είναι 17άρι και γομάρι και δεν το παίρνει κανείς για να το κουβαλάει αλλά αν θέλει να τα σκάσει για desktop replacement ..

Δημοσ.

Δηλαδη λες πως αξιζει καλυτερα να εχει καποιος εναν ssd για λειτουργικο και καποιες εφαρμογεσ + εναν σκληρο για αρχεια?

Δημοσ.

Δηλαδη λες πως αξιζει καλυτερα να εχει καποιος εναν ssd για λειτουργικο και καποιες εφαρμογεσ + εναν σκληρο για αρχεια?

Σίγουρα ένα setup με σκέτους SSD δίσκους είναι το πιο γρήγορο απ' όλα..

Αλλά όλα είναι θέμα κόστους / επιδόσεων..

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το όλο concept δεν μου φαίνεται ελκυστικό σαν αρχιτεκτονική και σαν κόστος ..

Ο 20άρης SLC είναι στα 100 ευρώ (για αγορά από Ελλάδα) και θέλεις κι άλλα τόσα για ένα HDD..

Και ότι θα προτιμούσα ένα momentus xt αν δεν έχω τα λεφτά να πάρω SSD μεγάλης χωρητικότητας...

Αλλά άσε να το δούμε πρώτα Live .Διάβασα παραπάνω ότι ήρθαν δύο Mobos στο insomnia για δοκιμές.

Μπορεί να πυροβολάνε και να βγω λάθος..

Δημοσ.

Δεν διάβασα τα όσα έγραψες για 2 απλούς λόγους

1. Είναι πολλά και εγώ νυστάζω

2. Ότι γραφεις μάλλον έχει αφορμή την παράθεση στην οποια δεν υπάρχει λόγος προσβολής.. το να διαφωνείς με κάποιον δεν είναι προσβολή ούτε το να του λες ότι πιστεύεις πως οι ισχυρισμοί του δεν είναι αληθής... προσβολή είναι αν του πεις ότι λέει καραγκιοζιλίκια.. προσβολή δηλαδή είναι όταν αναίτια χαρακτηρίζεις με ένα αρνητικό επίθετο.

κριμας που δε τα διαβασες γιατι μονο οι 3 απο τις 15 γραμμες αφορουσαν την προσβολη, οι αλλες ειναι "εποικοδομητικες" , αλλα δε πειραζει παβω να ασχολουμαι, εχει καλυτερα πραγματα η ζωη απο το να τσακωνεσαι στα fora και χωρις αιτια μαλλιστα.

Καλη συνεχεια στο παρον thread

Δημοσ.

link? Γιατί πολύ αμφιβάλλω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...