captnemo Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Χαιρετώ και εγώ την παρέα.Επειδή ψάχνομαι για οθόνη,είμαι ανάμεσα στην Dell U2311H και στην LG IPS231P-BN LED.Η Dell μου αρέσει περισσότερο αλλά με προβληματίζει βασικά το θέμα της εγγύησης στα Pixels. Μηδέν Pixels η LG ,1 Bright or 6 Dark Sub-Pixels Warranty Replacement η Dell.Επίσης η lG είναι LED.Ποια θα μου προτείνατε από τις 2 και γιατί και ποια η γνώμη σας για το θέμα των Pixels; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
karmen1983 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Εγώ πάλι ξέρω ότι και με έστω ένα προβληματικό pixel, γίνεται αντικατάσταση της Dell. Για ρίξε μία ματιά στο site http://accessories.euro.dell.com/sna/products/displays/productdetail.aspx?c=gr&l=el&s=dhs&cs=grdhs1&sku=421259 Τελειότητα μέχρι το τελευταίο pixel:Οι οθόνες Dell UltraSharp έχουν σχεδιαστεί για τελειότητα σε κάθε pixel. Σε περίπτωση που ανακαλύψετε έστω και ένα ελαττωματικό pixel κατά την περίοδο της περιορισμένης εγγύησης υλικού, θα αντικαταστήσουμε την οθόνη σας δωρεάν.
rafail1994 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 pffffffffffffffffff Χαχαχαχα έλεος Για την lg δεν έχω διαβάσει review άλλα η dell απλώς τα σπάει.
phanispal Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Δημοσ. 16 Μαΐου 2011 Πρέπει να φοράνε τα ίδια panels με τη U2311H απ' ό,τι είδα με μια χαλαρή αναζήτηση που έκανα. Από 'κει και πέρα, αν ισχύει, τσεκάρουμε τις διαφορές σε ποιότητα κατασκευής, βάση στήριξης, after sales support κ.ο.κ..
lelos1 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 και εγώ ανάμεσα σε αυτές τις 2 για πια λέτε να πάω? http://www.visionstudio.gr/prodcompare.asp?id1=24197&id2=21510&cat=10&sub=0
phanispal Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δε γνωρίζω ποια είναι (κάπως) καλύτερη, αλλά γνωρίζω τη διαφορά στην εγγύηση και στην ποιότητα του after sales support της κάθε εταιρείας και εκεί υπερέχει η Dell. Επίσης η Dell έχει DisplayPort και USB ports και κάτι μου λέει ότι η βάση της είναι πιο σταθερή και ποιοτική, αλλά κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το τελευταίο. Απ' την άλλη η LG έχει LED backlighting, αλλά δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς, νομίζω πως είναι marketinίστικο κόλπο. Εξάλλου από πλευράς κατανάλωσης και οι δύο παίζουν στα ίδια. Τώρα που κοιτάω στη σελίδα της LG, αναφέρει 1 έτος εγγύησης. Ας μας πει κάποιος που ξέρει περισσότερα για το θέμα, αν και νομίζω πως ισχύει το ελάχιστο των 2 ετών. Εδώ ένα review της LG, στα γερμανικά όμως.
ninos30 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Η LG είναι LED-LCD και εκεί πάει το backlighting. Δεν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα. Είναι ο τρόπος που "φωτίζει" το panel. H DELL είναι TFT-LCD, άρα έχει CCFL φωτισμό. Με απλά ελληνικά, η LG είναι "λεπτή" και η DELL "χοντρή" Για ένα εκατομύριο λόγους και κυρίως γιατί η U2311 είναι δοκιμασμένη εδώ και καιρό με πολύ καλές κριτικές, θα έπαιρνα την DELL
phanispal Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Έχω την εντύπωση πως υπάρχει True LED και LED Backlit και πως δεν είναι το ίδιο πράγμα, και πως οθόνες με την πρώτη κατηγορία είναι (πάρα) πολύ ακριβότερες από αυτές της δεύτερης. Γι' αυτό ανέφερα και το ζήτημα του marketing. Δε γνωρίζω περισσότερα όμως.
ninos30 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Έχω την εντύπωση πως υπάρχει True LED και LED Backlit και πως δεν είναι το ίδιο πράγμα, και πως οθόνες με την πρώτη κατηγορία είναι (πάρα) πολύ ακριβότερες από αυτές της δεύτερης. Γι' αυτό ανέφερα και το ζήτημα του marketing. Δε γνωρίζω περισσότερα όμως. Είναι κάπως έτσι. To true που λες είναι στην ουσία το full-array LED και όντως το κόστος ξεφεύγει. Η κοινή τεχνολογία είναι το edge-LED, δλδ ledakia που μπαίνουν γύρω από το panel και όχι πίσω του με αποτέλεσμα σε μεγάλες ίντσες (+40) να έχεις το φαινόμενο το κέντρο της οθόνης να είναι πιο σκοτεινό από τα άκρα, αφού δεν φθάνει επαρκώς το φως. Είναι όμως πολύ λεπτές. Και φυσικά το ακριβότερο όλωv είναι το RGB-LED το οποίο αμφιβάλω αν χρησιμοποιείται σε καταναλωτικά προϊόντα για το ευρύ κοινό. Για περισσότερα: http://en.wikipedia.org/wiki/LED-backlit_LCD_television
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 ας διευκρινήσουμε βέβαια ότι η συντριπτική πλειοψηφία των pc monitors έχουν edge led backlight...
ninos30 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Τι συντριπτική? Σχεδόν 100% είναι εκτός από κάποια κορυφαία μοντέλα ανά έτος. Αφού είμαστε λάχανα, και πάμε και ψωνίζουμε TV/monitors επειδή είναι "λεπτά"!!!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαΐου 2011 μπα δεν βγαίνουν ανά έτος pc monitors που έχουν κάτι άλλο εκτός από edge led (δεν μιλάω για τηλεοράσεις)... νομίζω ότι η σειρά XL της Samsung (XL20,24,30) δεν βασιζόταν σε edge led αλλά και πάλι δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά... http://www.samsung.com/ae/consumer/computers-peripherals/monitors/lcd-monitor/LS30EDDLB/XAA/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=specification ποια μοντέλα οθονών (όχι τηλεοράσεων ξαναλέω) έχεις δει να μην έχουν edge led?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.