Προς το περιεχόμενο

Cosmote on the go, και Vodafone !!

alexkalpan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σε ολους.

εχω ενα στικ modem της cosmote απο προηγουμενη συνδεση μου. το ZTE MF-636. εχω τωρα μια καινουργια συνδεση για ιντερνετ απο vodafone. αλλα απο vodafone πηρα μονο την σιμ, χωρις μοντεμ usb. υπαρχει τροπος να κανω την καρτα σιμ της vodafone να δουλεψει στο usb modem, της cosmote? και αν ναι, πως ακριβως θα το κανω?

PER.612211.jpg

ευχαριστω πολυ.!

Δημοσ.

πανω σε αυτο να κανω και εγω μια ερωτηση γιατι δεν μπορω να θυμηθω.ηταν καποτε ενα usb modem stick απο vodafone.το προγραμμα υπηρχε μεσα στο stick οποτε με το που το εβαζες πανω περνουσε το προγραμμα της vodafone.θυμαμαι αν θυμαμαι καλα οτι ειχα κανει ενα Update και ειχε σβησει αυτο το προγραμμα και ειχε περασει στο ιδιο το stick το πιο νεο προγραμμα νομιζω παλι της vodafone.δεν υπαρχει εκει καποιος τροπος να παιξει το stick με ενα generic προγραμμα και να βαλεις μεσα οτι καρτα θες εσυ???ρωταω γιατι μια φορα μου ειχε τυχει και δεν πολυθυμαμαι.

Δημοσ.

@poulinos

Με το dc-unlocker γίνεται αυτό που λες. Τουλάχιστον όσον αφορά το K3570-z (Vodafone) που ξεκλείδωσα, σου έχει επιλογή να του περάσεις ένα generic πρόγραμμα (της ZTE), αφαιρώντας αυτό της Vodafone. Λογικά και σε άλλα stick θα γίνεται. Αν κατάλαβα καλά, αυτό είναι το λεγόμενο dashboard.

Βέβαια να πω σε αυτό το σημείο πως το dc-unlocker δεν είναι δωρεάν αλλά δεν είναι και πολύ ακριβό (για το K3570-z χρειάστηκαν 7€). Αγοράζεις μόνο όσα credits χρειάζονται για την εκάστοτε συσκευή (δεν θέλουν όλες τον ίδιο αριθμό credits).

Δημοσ.

εμενα με καλυψες.απλα σπαω το κεφαλι μου να θυμηθω τι ειχα κανει τοτε και εχω κολλησει λιγακι.αλλα οκ.:D

Δημοσ.

για να καταλάβω.

το στικάκι είναι κλειδωμένο;

νομίζω αυτά είναι ξεκλείδωτα.

εγώ έχω το παλιότερο μοντέλο της voda. προφανώς αυτό που λέει ο poulinos. K3565-Z

το στικάκι όντως έχει μέσα του το πρόγραμμα της voda.

αν θέλεις μπορείς αν το βγάλεις και να βάλεις ένα generic όπως είπε ο φίλος πιο πάνω (dashboard).

βασικά δε χρειάζεται να την κάνεις αυτή τη διαδικασία εκτός αν θέλεις να έχεις ενσωματωμένο το Generic πρόγραμμα και να μη κουβαλάς κανένα cd μαζί σου.

το generic που χρησιμοποιούσα εγώ είναι το join air το οποίο είναι και δωρεάν.

κατέβασε το. κάνε εγκατάσταση. βάλε το apn της εταιρίας που χρησιμοποιείς και είσαι οκ.

είχα αναφέρει και σε άλλο ποστ πως το συγκεκριμένο είναι πιο ελαφρύ από το γνήσιο της voda.

προσωπικά ακόμα και όταν συνδεόμουνα με voda, χρησιμοποιούσα αυτό.

Δημοσ.

ειχε γραψει καποιιος σε ενα αλλο θεμα οτι με το προγραμμα της voda ειχε κατι 50 τις 100 cpu load και μετα εβαλε αυτο που λες και δεν ειχε ουτε 10.

Δημοσ.

ναι Poulinos το θυμάμαι.

επίσης με μια ματία που έριξα το νετ είδα ότι το στικάκι είναι ξεκλείδωτο.

οπότε για να μη μπλέκει ο φίλος ας κατεβάσει το join air και θα γίνει η δουλειά του

Δημοσ.

Εάν είναι ξεκλείδωτο το stick τότε όντως δεν χρειάζεται το dc-unlocker. Εγώ θεώρησα δεδομένο πως είναι κλειδωμένο, αλλιώς δεν νομίζω να είχε πρόβλημα ο TS να βάλει την SIM και να του δουλέψει κατευθείαν.

Δημοσ.

Εάν είναι ξεκλείδωτο το stick τότε όντως δεν χρειάζεται το dc-unlocker. Εγώ θεώρησα δεδομένο πως είναι κλειδωμένο, αλλιώς δεν νομίζω να είχε πρόβλημα ο TS να βάλει την SIM και να του δουλέψει κατευθείαν.

εγώ απλά διάβασα αναφορά στο νετ ότι το συγκεκριμένο είναι ξεκλείδωτο.

μπορεί να προσπάθησε να συνδεθεί βάζοντας την sim της voda και χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα που είχε το στικάκι (κοσμοτέ).

τότε δε γίνεται.

κάθε εταιρία με το πρόγραμμα της επιτρέπει να γίνεται σύνδεση μόνο με τη δική της sim.

γι αυτό μπερδεύονται μερικοί και λένε ότι είναι κλειδωμένα μερικά στικάκια.

δεν είναι κλειδωμένα απλά έρχονται με πρόγραμμα που επιτρέπει σύνδεση με την εκάστοτε εταιρία που το πουλάει.

είναι θέμα software και όχι hardware

Δημοσ.

[...]κάθε εταιρία με το πρόγραμμα της επιτρέπει να γίνεται σύνδεση μόνο με τη δική της sim.

γι αυτό μπερδεύονται μερικοί και λένε ότι είναι κλειδωμένα μερικά στικάκια.

δεν είναι κλειδωμένα απλά έρχονται με πρόγραμμα που επιτρέπει σύνδεση με την εκάστοτε εταιρία που το πουλάει.

είναι θέμα software και όχι hardware

Δεν το γνώριζα αυτό. Οπότε ας δοκιμάσει ο TS με το Join Air κι ας μας πει αν δουλεύει.

Δημοσ.

αν το στικακι ειναι απο την χ εταιρεια πχ sagem και μπεις στο official site Της τι προγραμμα δινει?δικο της??

Δημοσ.

παιδια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας ολους, αλλα με απλα λογια τι κανω? εχω το zte mf-636 της cosmote , με το δικο της προγραμμα μεσα. θελω να δουλεψει με σιμ της vodafone συμβολαιου. τι ακριβως κανω? εχω μπερδευτει.! κατεβασα καποιο προγραμμα της vodafone αλλα δεν μου δουλευει. εχω πνιγει.!

ευχαριστω.

Δημοσ.

τελικα δεν ηθελε τιποτα. απλα κατεβασα το προγραμμα της vodafone, και με την σιμ στο zte της cosmote, μου δουλεψε κανονικα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...