Προς το περιεχόμενο

Μεταφορά ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ρυθμίσεων μεταξύ δύο homefolders


g1annis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η τρέχουσα εγκατάσταση του Debian testing που έχω στο pc μου (/, /home και swap) είναι στον πιο παλιό, πιο αργό και πιο αναξιόπιστο σκληρό δίσκο από τους 3 που διαθέτει το pc. Σκοπεύω να κάνω μια νέα εγκατάσταση του Debian testing, στο ίδιο pc, αλλά σε έναν από τους καινούριους σκληρούς που βρίσκονται στο ίδιο pc.

 

Γνωρίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να κάνω ghost το /home από το παλιό σε νέο partition, αλλά μιας και κάνω φρέσκια εγκατάσταση, είπα να αποκτήσω κι ένα καινούριο /home χωρίς όμως να αλλάξω username. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που θα ήθελα να κρατήσω από το παλιό homefolder, που θα με γλιτώσουν από πολύτιμο κόπο και χρόνο.

 

πχ, πως θα γίνει να μεταφέρω ρυθμίσεις και mail του Icedove (thunderbird) από το παλιό στο νέο homefolder

πως θα γίνει να μεταφέρω το profile του Iceweasel (firefox) για να μην κάθομαι να εγκαθιστώ ένα ένα τα addons κλπ

πως θα γίνει να μεταφέρω τα .wine, .dosbox κλπ?

 

Κάποτε που έβαλα το .firefox σε ένα USB-flash και το πήγα σε άλλο homefolder έχοντας πρώτα διαγράψει το ήδη υπάρχον, δε δούλεψε (δε θυμάμαι τι πρόβλημα αντιμετώπισα, αλλά θυμάμαι ότι δεν το έλυσα ποτέ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τα 2 μοζιλοειδη που θες, απλα ανοιγεις την εφαρμογη με την παραμετρο "profilemanager", πχ "iceweasel -profilemanager".

Εκει κανεις μια αντιγραφη του υπαρχοντος προφιλ σε ενα νεο και λες το νεο "giannis" ή οπως θες και το αποθηκευεις οπου θες.

Με την αντιστροφη διαδικασια το φορτωνεις στη νεα εγκατασταση που θα κανεις.

 

Ο φακελος του προφιλ ειναι ενας υποφακελος καπου μεσα στον ~/.mozilla με ονομα "giannis.g4328uy3", δηλαδη το ονομα του προφιλ και μια τυχαια ακολουθια γραμματων και αριθμων.

 

Για τα υπολοιπα απλα αντιγραφεις το σχετικο φακελο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...