Thanos1972 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μιας και ελειψα καιρο,ας ανοιξω ενα θεματακι. Λοιπον εκει που πηγα,αλλαξα εναν επεξεργαστη σε socket939 και απο 3200 μονοπυρηνο,εβαλα εναν 3800X2 παντα με bios update μιας και τον σηκωνε η μητρικη(μην με ρωτησετε πια ειναι,δεν θυμαμαι). Λοιπον εχει XP πανω και ενω τον αναγνωρισε τον επεξεργαστη στο boot,οταν μπαινει windows μου βγαζει μηνυμα ''The file AMDK8 sys on AMD processor driver disk is needed. Και μου βγαζει ειτε οκ ειτε cancel ειτε να βαλω το Path για να ψαξει να βρει αυτα που ζηταει(απο το cd των windows που το δοκιμασα δεν βρισκει τιποτα).πρωτη φορα το βλεπω αυτο το πραγμα,να ζηταει driver για τον επεξεργαστη.τεσπα,ο επεξεργαστης δουλευει οκ αλλα μου τον βγαζει σαν unknown processor και καθε φορα που μπαινει windows πεταει αυτο το μηνυμα.Με 2 απανωτα cancel ολα οκ αλλα και παλι δεν τον αναγνωριζει αλλα δουλευει(task manager,2 παραθυρα στο cpu usage history). καμια ιδεα? Εχω και ενα θεματακι με τις θερμοκρασιες αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.ειναι δυνατον σε στοκ να εχει 50 βαθμους idle? Απλα εβαλα την παλια ψυκτρα που ειχε ο 3200 αλλα σε συγκριση με την δικη του,ειναι ιδιες.ακριβως ιδιες.η δικη του ψυκτρα δυστηχως δεν ειχε ανεμιστηρακι επανω. Κατι μου λεει οτι δεν εφτασε η παστα γιατι τελειωσε το σωληναριο και θα ηθελε λιγη ακομα.αλλα τοσο πολυ?
karmen1983 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Για δες εδώ το προτελευταίο ποστ 6o ποστ από το τέλος (ελεος με την αυπνοία ) http://forums.amd.com/forum/messageview.cfm?catid=22&threadid=95781
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Ειναι ενα απο τα θεματα-προβληματα που μπορει να τυχουν @ XP, οταν στο ιδιο installation, ανεβεις απο μονοπυρηνο σε διπυρηνο... Παιζει να ευθυνεται το service pack 3: βασικα εκει το συναντησα. Λυσεις: system restore σε προ SP3 κατασταση/uninstall SP3, ή repair XP installation, ή και μεγαλες ταρζανιες (boot.ini)
parsifal Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Αυτό που χρειάζεται για να λειτουργήσουν σωστά τα Windows XP μετά την αντικατάσταση μονοπύρηνου με διπύρηνο επεξεργαστή δεν είναι ακριβώς driver, αλλά νέο HAL. HAL είναι ένα επιπλέον επίπεδο αφαίρεσης (abstraction) υλοποιημένο σε software που «κάθεται» μεταξύ hardware και πυρήνα+drivers του λειτουργικού. Όταν πέρασες πρώτη φορά τα Windows XP στο μηχάνημα, εγκαταστάθηκε η έκδοση "ACPI Uniprocessor PC" του HAL. Αν έκανες τώρα νέα εγκατάσταση από την αρχή, το setup θα αναγνώριζε την πολυπύρηνη CPU και θα επέλεγε αυτόματα την έκδοση "ACPI Multiprocessor PC" του HAL. On-the-fly αλλαγή του HAL δε γίνεται απ' όσο γνωρίζω. Πέραν της νέας εγκαταστασης από την αρχή, υπάρχει και η λύση με Repair της υπάρχουσας εγκατάστασης. Για περισσότερες πληροφορίες, δες εδώ που αναφέρει αναλυτικές οδηγίες: http://support.microsoft.com/kb/978788
Thanos1972 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Χμμμ σιγα μην κανω φορματ....Το αλλο θα το ψαξω για force να κοιταξει σε εκεινο τον φακελο.αλλα τωρα vista με xp....θα δουμε.ασε που θα πρεπει να κανω παλι ποσα χιλιομετρα για να παω να το δω.Θα δουμε.Thanks Karmen. Edit:Μαλιστα μαλιστα.ωραια δηλαδη δεν το γλυτωνω το φορματ(και το ξυλο που θα φαω απο τον brother γιατι θα του σβησω το manager....). Ευχαριστω παιδια.
rafail1994 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Αν έχεις αρκετή μνήμη ram πέρασε του τα windows 7 σαν αναβάθμιση ώστε να μην χαθούν τα αρχεία
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Εχω και ενα θεματακι με τις θερμοκρασιες αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα.ειναι δυνατον σε στοκ να εχει 50 βαθμους idle? Ειναι πολυ, για idle παντα (κανει και σχετικα κρυο τωρα) ακομη & για 2πυρηνο... Ενδεχομενως βελτιωθει η κατασταση αν τα windows τον αναγνωρισουν σωστα. (γιατι, σε "unknown processor", μαλλον δε θα εχουν εξοικονομησεις ενεργειας) Edit:Μαλιστα μαλιστα.ωραια δηλαδη δεν το γλυτωνω το φορματ(και το ξυλο που θα φαω απο τον brother γιατι θα του σβησω το manager....). Ευχαριστω παιδια. Το format ας ειναι η τελευταια σου λυση! Εχω καταφερει να μην κανω format, αλλα στο χρονο που χρειαστηκε τελικα θα ειχα εγκαταστησει 3-4 φορες τα XP...
Thanos1972 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Raf, 2 giga μνημη εχει πανω ddr400αρες και μια 1950pro.Δεν ξερω εαν θα ειναι ομως καλυτερα με τα 7αρια γιατι ο υπολογιστης εκεινος ειναι μονο για games τωρα που ο brother λειπει φανταρος και στην ουσια ειναι 3ος υπολογιστης (αλλα μακρυα απο τους αλλους 2 και ο μοναδικος εκει,στο πατρικο μου).Ασε που αυτος ειναι και φαν των xp (τι αλλο θα ακουσουμε).βασικα ο μονος ειμαι με 7αρια,οι αλλοι 2 μονο xp θελουν.τι να τους κανω..... Τεσπα θα δω μπας και τον πεισω.(αλλα δεν νοιωθει,πρεπει να παω εγω να τα κανω ολα). The devilmaycare παιζει και αυτο που λες αλλα και παλι,η ψυκτρα καιει οταν την πιανω οποτε σιγουρα ανεβαζει θερμοκρασιες με 1.34 ρευμα.δεν ξερω.λογικα θεμα παστας ειναι.αλλα ο μ@λ@κας δεν πηρα την ceramique μαζι μου αλλα οτι ειχε περισσεψει απο την hyper και υστερα απο πολλες χρησεις.δεν ειδα οτι ειχε μεινει λιγο μεσα. Edit:raf μπηκε και η φωτο που σου ειπα στο γνωστο θεμα....(αντε τωρα παω για δουλεια.....αυπνος).
TheDevilMayCare Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 Δημοσ. 11 Μαΐου 2011 The devilmaycare παιζει και αυτο που λες αλλα και παλι,η ψυκτρα καιει οταν την πιανω οποτε σιγουρα ανεβαζει θερμοκρασιες με 1.34 ρευμα.δεν ξερω.λογικα θεμα παστας ειναι.αλλα ο μ@λ@κας δεν πηρα την ceramique μαζι μου αλλα οτι ειχε περισσεψει απο την hyper και υστερα απο πολλες χρησεις.δεν ειδα οτι ειχε μεινει λιγο μεσα. Προφανως χρειαζεται σωστα παστουλα, αλλα παιζει να 'ναι συνεχως @ full speed τωρα και διχως κανενα optimization....
panosno1com Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Edit:Μαλιστα μαλιστα.ωραια δηλαδη δεν το γλυτωνω το φορματ(και το ξυλο που θα φαω απο τον brother γιατι θα του σβησω το manager....). στα <<έγγραφα μου>> στον φακελο sports interactive αν θυμαμαι καλα, αποθηκευεται το save του μανατζερ. καντου backup καπου ολο το φακελο sports interactive και μετα πες του στο νεο λειτουργικο να περασει παλι το μανατζερ και οποιο patch (του μανατζερ) πιθανον να ειχε περασει, και αφου τρεξει μια φορα το παιχνιδι,το κλεινει και κανει drag n drop το μπακαπ φακελο sports interactive στα εγγραφα μου παλι !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.