Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα για extract μεμονωμένων σελίδων pdf

tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή κάποιου άλλου το post που έψαχνε πρόγραμμα για ενοποίηση ή διαχωρισμών σελίδων σε αρχείο pdf, σκέφτηκα μιας και έχω αρκετά περιοδικά σε pdf να τα ελαφρώσω όσον αφορά το περιεχόμενό τους και να βγάλω τις περιττές σελίδες που δεν με ενδιαφέρουν ώστε να μειώσω και το μέγεθος του αρχείου...

Κατέβασα 4-5 προγράμματα που κάνουν πάνω-κάτω την ίδια δουλειά και τα δοκίμασα.Αρχικά έκανα extract όλων των σελίδων από ένα pdf αρχείο σε τόσα αρχεία όσα και οι σελίδες του.Αφαίρεσα τις σελίδες που δεν ήθελα και μετά έκανα merge αυτές που περίσσεψαν.

Το κουφό είναι οτι με ΟΛΑ τα προγράμματα που δοκίμασα, αντί το τελικό μέγεθος του αρχείου με τις μειωμένες σελίδες να είναι μικρότερο του αρχικού, όχι μόνο δεν βγαίνει μικρότερο αλλά και κατά πολύ μεγαλύτερο.

Χαρακτηριστικά, σε ένα αρχείο που έκανα δοκιμή μου έδωσε τα εξής αποτελέσματα :

Αρχικό αρχείο 20 σελίδων : 123ΚΒ

Μεμονωμένες σελίδες: Αν τις αθροίσω βγαίνουν σύνολο 258ΚΒ

Αφαίρεση 5 σελίδων και συγχώνευση σε ένα αρχείο των υπολειπόμενων : 150ΚΒ

Πως το εξηγείτε αυτό;

Δημοσ.

Μιας και στα pdf πρόκειται για εικόνες,έχει σημασία τη ποιότητα εξαγωγής επιλέγεις,με λίγα λόγια ψάξε της ρυθμίσεις και κατά των διαχωρισμό και στην ενοποίηση και επικεντρώσου στην ποιότητα εικόνας.

π.χ. ανάλυση αλλά και εκεί που λέει Image Quality μπορείς να το χαμηλώσεις μέχρι εκεί που σε βολεύει,αυτό γίνεται σε όλα τα προγράμματα.

US_PDF_export_400x364.png

Δημοσ.

Το PDFtools και το PDF Split Merge Extract δεν έχουν τέτοια επιλογή.Ούτε στον Foxit Reader που χρησιμοποιώ.Adobe δεν χρησιμοποιώ.Τον έβγαλα λόγω μεγέθους και επειδή είναι βαρια εφαρμογή.

Κανονικά δεν θα έπρεπε με όποιο πρόγραμμα και να έκανα το extract να αποθηκεύει στην ΙΔΙΑ ανάλυση κάθε σελίδα;

Δε το βλέπω λογικό να αλλάζει την ποιότητα κάθε σελίδας

Δημοσ.

Δεν το κάνει για κάθε σελίδα ξεχωριστά,αλλά για όλες μαζί,την εικόνα από adobe την έβαλα για παράδειγμα,αν δεν έχουν αυτά τα δύο τότε κατέβασε το irfanview μαζί με τα plugin του για την ένωση όπου σαν προεπιλογή έχει μια μέτρια ποιότητα.

http://brianwiese.com/blog/2009/06/04/create-multipage-or-merge-multiple-pdfs-into-one-for-free-with-irfanview/

Δημοσ.

Έχεις 3,5 terra σκληρούς και ψάχνεις να μπεις σε τέτοιο λούκι για να μικρύνεις τα pdf?

Δε θα το έκανα με τίποτα. Καλύτερα σβήσε καμιά ταινία.

Δημοσ.

Δεν θέλω να το κάνω λόγω έλλειψης χώρου αλλά για λόγους ευκολίας στο να βρίσκω σύντομα αυτό που θέλω.Επειδή κατεβάζω αρκετά τεχνολογικά περιοδικά, θέλω να κρατάω τα τεχνικά τους θέματα και να αφαιρέσω πχ τα reviews προϊόντων και τις διαφημιστικές σελίδες που δεν με ενδιαφέρουν.Να φτοιάξω και μια λίστα με τα περιεχόμενά τους και να ξέρω που βρίσκεται το κάθε θέμα ώστε να το βρίσκω αμέσως.Τώρα, μέσα σε ένα κυκεώνα από 500+ τεύχη περιοδικών (ξένων και ελληνικών) χάνω τη μπάλα.Αν διαβάσω ένα περιοδικό και βρώ ένα ενδιαφέρον θέμα, μετά από 2-3 μέρες έχω ήδη ξεχάσει που το διάβασα και είναι τρομερά σπαστικό να ψάχνεις σκρολάροντας τόσες σελίδες μπας και πετύχεις αυτό που ψάχνεις.

BTW ταινίες δεν έχω πολλές.Έχω όμως πολλά ντοκυμανταίρ σε HD που αποκλείεται να σβηστούν.Προτιμώ να πάρω νέο δίσκο παρά να τα σβήσω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...