Προς το περιεχόμενο

ραδιο - usb

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά θέλω να πάρω ένα ράδιο/cd/usb για το αμάξι για να παίξει και κανα mp3 από usb αλλιώς δεν παλεύεται αλλά έχω μερικές απορίες...

το αμάξι έχει 2 ηχεία μπροστά, 2 πίσω και 2 στο πλάι (tweeters) όπως λέγονται και το ράδιο που θέλω να πάρω είναι αυτό http://www.pioneer.eu/eur/products/25/121/61/DEH-2300UB/index.html και από ότι λέει έχει 4X50watt εξόδους...αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορώ να συνδέσω τα 2 πλαϊνά ή ότι πρέπει να κάνω πατέντες με διάφορα καλωδιάκια και τα λοιπά? (ρωτάω γιατί θα το βάλω εγώ)

ακόμα το μαμίσιο φιξ ράδιο που έχει τώρα το αμάξι έχει ένα πρόβλημα...όταν έχω βάλει να παίξει cd σε λακκούβες/σαμαράκια και γενικά διαταράξεις κόβεται ο ήχος για κάποια δεύτερα....αυτό το πρόβλημα θα φύγει με το καινούργιο ράδιο ή έχει να κάνει με την εσωτερική βάση που στηρίζει το εκάστοτε ράδιο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

τα tweeters δε θεωρουνται ολοκληρωμενα ηχεια,πανε πακετο με τα Midrange/midbass που ειναι στις πορτες.

οποτε θα εχουν κοινους ακροδεκτες

Αυτό που λες με τις λακκούβες είναι γενικό πρόβλημα των cd, είτε είναι στο αμάξι είτε είναι στο σαλόνι σου. Με τον καιρό είχανε υποτίθεται μεγαλύτερες ανοχές αλλά και πάλι στη λακούβα ότι και να γίνει θα σταματήσει για λίγο. Γιάυτό εσύ να βάλεις τη μουσική σου σε στικάκια και τελείωσε το θέμα

έχεις κανα λινκ γιατί όσα βρίσκω είναι ακριβότερα από το usb...

καλά δεν μιλάμε για μεγάλες λακκούβες εδώ χτυπηματάκι με το χέρι να του κάνω θα κοπεί ο ήχος, σε σχέση με άλλα αμάξια που έχω δει εμένα σε ένα δρόμο 1χιλιομέτρου θα κοπεί 5 φορές ο ήχος....δεν είναι φυσιολογικό αυτό...

ελπίζω να έχει να κάνει με το "αντι-κραδασμικό" του cd και όχι της βάσης του...

Έβγαλα το εργοστασιακό να δω πως είναι οι συνδέσεις και αυτά βγαίνουν από το ταμπλό

0587n.th.jpg

ενώ το πίσω μέρος αυτού που θέλω να πάρω είναι έτσι...

deh2300ubbackgallery.th.jpg

αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να γίνουν πατέντες με τα καλώδια για το left και right ?

το εργοστασιακό ράδιο έτσι ήταν από πίσω και τα 2 καλώδια που βγαίνουν από την κονσόλα στα αριστερά συνδέονταν εκεί που δείχνουν τα βελάκια...

73883348.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

τι λέτε?

edit: από ότι βλέπω και τα pin δίπλα στην 10αρα ασφάλεια διαφέρουν.....μήπως τελικά δεν γίνεται να το συνδέσω? :-(

Έβγαλα το εργοστασιακό να δω πως είναι οι συνδέσεις και αυτά βγαίνουν από το ταμπλό

0587n.th.jpg

ενώ το πίσω μέρος αυτού που θέλω να πάρω είναι έτσι...

deh2300ubbackgallery.th.jpg

αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να γίνουν πατέντες με τα καλώδια για το left και right ?

το εργοστασιακό ράδιο έτσι ήταν από πίσω και τα 2 καλώδια που βγαίνουν από την κονσόλα στα αριστερά συνδέονταν εκεί που δείχνουν τα βελάκια...

73883348.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

τι λέτε?

edit: από ότι βλέπω και τα pin δίπλα στην 10αρα ασφάλεια διαφέρουν.....μήπως τελικά δεν γίνεται να το συνδέσω? :-(

Αν είναι σωστός ο κατασκευαστής του καινούριο radiocd θα σου έχει έτοιμο τον αντάπτορα μέσα στο κουτί για το δικό σου που βγάζει βύσματα ίδια με του εργοστασιακού. Λογικά πάντα. Αν πάρεις επώνυμη μάρκα θα τα έχει σίγουρα. Εγώ να φανταστείς πήρα Silvercrest από τα LIDL με 50 ευρώ και τα είχε μέσα όλα. Σε 4 ράδιο CD που έχω δεί καινούρια μέσα στα χρόνια διαφορετικές μάρκες όλα είχαν τον αντάπτορα μέσα. Γνώμη μου μην ανησυχείς απλά ρώτησε πριν το πάρεις να είσαι σίγουρος.

Όσα συστήματα ήχου αυτοκινήτου ανήκουν στο πρότυπο DIN υποχρεούνται να έχουν μέσα τον αντάπτορα.

Το interface είναι αυτό

http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_10487

Στο αυτοκίνητο μου πχ οι μαλάκες οι γιαπωνέζοι τα 2 βυσματάκια αυτά τα είχαν κολλημένα μεταξύ τους και έπρεπε να τα κόψω ενώ κανονικά βγαίνουν με κλιπ για να διαχωρίζονται. Το ένα είναι οι τροφοδοσίες και το άλλο τα ηχεία. Να διαβάσεις τις οδηγίες όταν θα το βάζεις μόνος σου. Φαίνεται πολύπλοκο αλλά δεν είναι. Άντε κ περιμένουμε αποτελέσματα.

Τώρα βγάζει κάποιο νόημα η όλη δουλειά γιατί αν το κάθε ραδιο ήταν διαφορετικό και η κάθε καλωδίωση του κατασκευαστή στο εργοστασιακό του ράδιο τότε το μόνο που θα κάναμε θα ήταν να πληρώνουμε καλώδια και εργασία και σε τεχνικούς για να τα βάζουν...

thanks φιλέ, πέτυχα τώρα μόλις ένα βίντεο στο youtube που δείχνει πρώτο πρώτο το καλώδιο αυτό...

ώστε έτσι το ιαπωνικό έ? ιαπωνικά vs ιταλικά σημειώσατε διπλό...χαχαχαχα πλάκα κάνω! εγώ πάντως που είδα μερικές εικόνες από καλώδια τέτοιου τύπου ακόμα και κολλημένα που σου ήταν δεν θα είχες πρόβλημα (έτσι φαίνεται τουλάχιστον).

ΤΑΚΑΡΑ!! χαχα....εννοούσα παρόμοιας μάρκας....το συγκεκριμένο έχει και άλλα τόσα για να το φέρω...

κατάλαβα τι εννοείς...

ΤΑΚΑΡΑ!! χαχα....εννοούσα παρόμοιας μάρκας....το συγκεκριμένο έχει και άλλα τόσα για να το φέρω...

κατάλαβα τι εννοείς...

τι ειναι χαλια; Ωχ και ειπα σε ενα φιλο μου....

εγω αυτο πηρα:http://www.skroutz.gr/s/253841/Pioneer-DEH-5200SD.html δώσε λιγα ευρώ παραπανω και πάρε κάτι ποιοτικό.

δεν ξερω τι ειναι η τακαρα....

αυτό δεν είναι λίγα λεφτά παραπάνω είναι άλλα τόσα...τελος πάντων το πήρα και περιμένω από ebay μια πρόσωπη και ένα καλώδιακι για την κεραία για να το συνδέσω...

να ρωτήσω κάτι...άμα δεν του βάλω την κεραία θα μπορεί να δουλέψει?

δεν ξερω τι ειναι η τακαρα....

αυτό δεν είναι λίγα λεφτά παραπάνω είναι άλλα τόσα...τελος πάντων το πήρα και περιμένω από ebay μια πρόσωπη και ένα καλώδιακι για την κεραία για να το συνδέσω...

να ρωτήσω κάτι...άμα δεν του βάλω την κεραία θα μπορεί να δουλέψει?

Το ραδιο οχι,ολα τα αλλα ναι.

Λοιπόν συνδέω την τροφοδοσια αλλά δεν ανοίγει....του αμαξιου το καλώδιο σπάει στα 2....η μια ομάδα είναι για ήχο κτλπ και η άλλη ομάδα είναι για τροφοδοσία και έχει

ένα μαυρο, ένα κόκκινο, ένα ροζ-ασπρο και ένα ροζ-μαυρο

από το ραδιο cd έχει ένα μαυρο ένα κόκκινο και ένα κίτρινο....δοκίμασα πολλούς συνδυασμούς αλλά δεν βγήκα πουθενά (έκαψα 2 ασφάλειες βασικά...) καμια ιδέα?

Δεν έχει σχεδιάγραμμα ή κολλημένες ετικέτες, ποιό καλώδιο είναι τι;

Εκτός από τα βασικά, γείωση, ρεύμα χ2 (ένα σταθερό και ένα acc) μπλέ=remote.

Το κίτρινο τώρα πιθανόν είναι το acc.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...