Προς το περιεχόμενο

VPN δικτυο

divido

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να "στήσω" vpn δίκτυο μεταξύ δύο LAN δικτύων σε διαφορετικά γραφεία - είδα λιγάκι ένα σχετικό θέμα εδώ αλλά δεν αν ξέρει κάποιος να μου πει αν χρειάζεται ειδικές ρυθμίσεις το ρούτερ. Είναι διαφορετικές για client και διαφορετικές για server? Επίσης διάβασα πως αν η διεύθυνση του router ειναι η ίδια και στα 2 δίκτυα (π.χ 192.168.0.1) τότε το vpn δε δουλεύει, υπάρχει τρόπος να αλλάξει η διεύθυνση του router μέσα στο δίκτυο LAN?

Δημοσ.

Ναι τα subnet σου φυσικα δεν μπορουν να ειναι τα ιδια.

Που πανω θα το στησεις το VPN? Σε server ή σε router?

Σε ποιο protocol θα το υλοποιήσεις?

Δημοσ.

σκεφτομαι να το κανω έτσι όπως λέει η διαδικασία σε αυτή τη σελίδα σε έναν θα στήσω τον σέρβερ και οι άλλοι client... τώρα από πρωτόκολλα δε ξέρω - ειμαι και λίγο αρχάριος σε αυτά... ελπίζω να έχει αυτόματες ρυθμίσεις... κάθε βοήθεια είναι αποδεκτή... πάντως αν έχεις στήσει vpn δώσε ότι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που στήνει πρώτη φορά... στην ερώτηση που μου είπες δε ξέρω - ότι είναι ποιό εύκολο - οι απαιτήσεις δεν είναι πολλές - 4-5 υπολογιστές max σε δυο δίκτυα LAN (δυο γραφεία δλδ)...

Δημοσ.

Εχεις μπερδευτει μαλλον.

Αυτες οι οδηγιες ειναι πως να συνδεσεις win xp σε ενα VPN και οχι να στησεις VPN.

Επειδη οπως καταλαβαινω εισαι αρκετα αρχαριος αν προκειται για production Περιβαλλον καλυτερα να προσλαβεις καποιον αν το στησει για σενα.

Τι θελεις να περασεις απο το VPN? Data?Voice?

Δημοσ.

Τι εννοεις αυτοματοποιημενο?

Υπαρχουν και "ετοιμες" λυσεις VPN οπως :

https://secure.logmein.com/products/hamachi2/

αλλα ποτε δεν θα το εμπιστυομουν, και κατα δευτερο λογο δεν εχει εσυ τον ελεγχο του VPN σου.

Αν θες να κανεις σωστη δουλεια θα χρεαιστεις Hardware (server ή router) Και καποιον να το στησει.

Λεγοντας data δεν πιστευω να εννοεις κανενα erp, φανταζομαι για copy paste αρχεια απλως.

Δημοσ.

έτσι για την ιστορία παίδες να πώ πως τελικά το έκανα το vpn - στα ΧΡ έχει επιλογή για δημιουργία server-vpn (set un advance connection-> accept incoming connection) η διαδικασία είναι πάναπλη - το μόνο που μπορείς να κάνεις λάθος είναι να αφήσεις να παίρνει ip αυτόματα, πρέπει να ορίσεις εύρος συγκεκριμένο. Πιό πολύ με δυσκόλεψε το ρούτερ γιατί έπρεπε να ορίσω την πόρτα 1723 σε συγκεκριμένο ΙΡ - κάτι που το κάνεις από το ΝΑΤ... υπάρχουν οδηγοί στο ίντερνετ αλλά γενικοί - όχι για συγκεκριμένο ρούτερ...

Δημοσ.

...Πιό πολύ με δυσκόλεψε το ρούτερ γιατί έπρεπε να ορίσω την πόρτα 1723 σε συγκεκριμένο ΙΡ - κάτι που το κάνεις από το ΝΑΤ... υπάρχουν οδηγοί στο ίντερνετ αλλά γενικοί - όχι για συγκεκριμένο ρούτερ...

Για την ιστορία κι εγώ, όσον αφορά το παραπάνω που αναφέρεις: Οδηγίες port forwarding ανά κατασκευαστή και μοντέλο router

Δημοσ.

και επανέρχομαι - για τη ταχύτητα αυτή τη φορά, είναι άθλια, 100kbps περίπου.... ξέρει κανείς τπτ να βοηθήσει???

και επανέρχομαι - για τη ταχύτητα αυτή τη φορά, είναι άθλια, 100kbps περίπου.... ξέρει κανείς τπτ να βοηθήσει???

την ταχύτητα του vpn εννοώ....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...