dora_explorer Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Ακούγεται ότι πολλές έρευνες(τις οποίες δε βρίσκω, οπότε όποιος έχει link να μου τα στείλει παρακαλώ!) έδειξαν ότι 2-4μ.μ. είναι οι λιγότερο παραγωγικές ώρες της ημέρας για πολλούς ανθρώπους. Εγώ σίγουρα ανήκω σε αυτό το ποσοστό. Αναρωτιέμαι αν είναι γενικό φαινόμενο? Επίσης ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό? Είναι σχετικό με την ώρα που ξυπνάμε(αν ξυπνήσεις 7-8π.μ. τότε 2-4μ.μ. θα είσαι στην μέση της μέρας σου και είσαι κουρασμένος)? Ή γενικό στον οργανισμό ορισμένων ανθρώπων και στα γονίδια? ΥΣΤ. Αφού δεν είμαι παραγωγική, είπα να μάθω το λόγο τουλάχιστον!!
dora_explorer Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Η σιέστα όταν δουλεύεις δεν υπάρχει. Άσε που ποτέ εγώ δεν κοιμόμουν τα μεσημέρια! Όσο για το βαράει ο ήλιος, θα ήθελα. Έδω που είμαι σίγουρα δεν βαράει!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Ενας απτους λογους ειναι το μεσημεριανο φαγητο: "Η πέψη αφαιρεί από τον υπόλοιπο οργανισμό μια όχι και τόσο ευκαταφρόνητη ποσότητα αίματος, το οποίο συγκεντρώνεται γύρω από το στομάχι, το ήπαρ και το πάγκρεας. Όσο πιο άφθονο και πλούσιο σε λίπη είναι το γεύμα τόσο περισσότερο αίμα συσσωρεύεται στο πεπτικό σύστημα. Το φαινόμενο αυτό προκαλεί σχετική μείωση του αίματος που φτάνει στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να προκαλείται υπνηλία, αίσθημα κούρασης, κρύου, ακόμα και ενοχλητικός πονοκέφαλος " http://www.focusmag.gr/articles/view-article.rx?oid=681
gatokoritso Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 ειχα μια φιλη που την επιανε τα τουρμπο της το μεσημερι.για βολτες,τηλεφωνα..ε δεν ειναι πια φιλη μου. το μεσημερι ειναι για φαι και χαλαρωση αυστηρα!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 το μεσημερι ειναι για φαι και χαλαρωση αυστηρα! Aν δεν εργαζεσαι τις συγκεκριμενες ωρες, ναι. Οσο για τη φιλη σου, λυπαμαι αυτον που θα την παντρευτει. Κι αυτον που θα την εχει πεθερα
-nick- Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Εγω συνηθως ξυπναω 11, τρωω κατι, μετα ξαναπεφτω μεχρι 1+, 2 - 3 παω κολυμβητηριο, μετα ερχομαι σπιτ τρωω και κανω εργασιες/αραζω/ακουω μουσικη κλπ
dora_explorer Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Μέλος Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 @-nick- Ωραία ακούγεται η μέρα σου. Να δω τι θα κάνεις όταν ξεκινήσεις να δουλεύεις. @tr3quart1sta Δηλαδή θεωρητικά αν ξυπνήσω πιο αργά, θα πρέπει να είμαι οκ στις 2-4μ.μ. Έλα όμως που και στη 1 να σηκωθώ, 2-4 θέλω να αράξω. Γενικά 2-4 δεν λειτουργεί καλά ο εγκέφαλος. Για παράδειγμα έχω αρχίσει και παίρνω μπρος την τελευταία μισή ώρα(είναι 4κ20 εδώ). Μου συμβαίνει κάθε μέρα αυτό!
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Εγω συνηθως ξυπναω 11, τρωω κατι, μετα ξαναπεφτω μεχρι 1+, 2 - 3 παω κολυμβητηριο, μετα ερχομαι σπιτ τρωω και κανω εργασιες/αραζω/ακουω μουσικη κλπ Πω πω ζωάρα που κάνεις αρχηγέ... Ζήλεψα λίγο τώρα. Θα ήθελα 2 μέρες τη βδομάδα να τις περνάω έτσι. Όχι παραπάνω. κέρδισες κανένα joker?
scullyist Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 +1000 στο ότι οφείλεται κυρίως στον συσχετισμο ώρα φαγητού/συνεπειες στον οργανισμό, που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Όσοι δεν ακολουθουν αυτό το πρόγραμμα στο 24ωρο τους, τους πιανει διαφορετικες ώρες λόγω διαφορετικης ωρας του φαγητού. Π.χ., όταν εγώ πήγαινα στη δουλειά επί χρόνια στη μιάμιση με 2 (και είχα ξυπνήσει καπου μεταξύ 11-12), ξεκινουσα στην ουσία εκεινη την ώρα με τον 1ο καφε της ημερας, ακμαιότατη. Οπότε η πρώτη πείνα ερχόταν καπου 5-6. Ε, ακόμη και το ενα σαντουιτς που έτρωγα συνήθως, με έκανε να κουτουλάω για αρκετη ώρα μετά. Οι μονες εξαιρεσεις ισως, ήταν όταν γινόταν στην κυριολεξία πανικός, οπότε το άγχος και η αδρεναλίνη χτυπούσε κόκκινο και με κρατούσε στην τσίτα αναγκαστικά. Και άλλες φορές που μπορεί να μην ηταν στην κυριολεξια πανικός αλλά υπήρχε ενα δεδομενο deadline, δεν έτρωγα επίτηδες γιατί ήξερα τι θα επακολουθουσε και δεν μ'έπαιρνε. Στις 9 το βράδυ θα έτρωγα>μετά τις 9 θα κουτουλούσα. Και παει λέγοντας.
evabb Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 2-4 με πιανει μια γλυκια υπνηλια αλλο πραμα. και στις 4 φευγει. τι κακο κι αυτο, δεν μπορω να συγκεντρωθω με τπτ στο μαθημα εκεινες τις ωρες.
-nick- Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Πω πω ζωάρα που κάνεις αρχηγέ... Ζήλεψα λίγο τώρα. Θα ήθελα 2 μέρες τη βδομάδα να τις περνάω έτσι. Όχι παραπάνω. κέρδισες κανένα joker? οχι φοιτητης , ειπαμε διαβαζω κιολας(μετα το κολυμπι )...
thanocaster Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Δημοσ. 10 Μαΐου 2011 Η σιέστα όταν δουλεύεις δεν υπάρχει. Άσε που ποτέ εγώ δεν κοιμόμουν τα μεσημέρια! Όσο για το βαράει ο ήλιος, θα ήθελα. Έδω που είμαι σίγουρα δεν βαράει!! Μπορείς να δουλεύεις και να έχεις και σιέστα το μεσημέρι. Εξαρτάται τη δουλειά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.